|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Medineweb,Açılış Tarihi: 22 Şubat 2014 (14:13), Konuya Son Cevap : 30 Eylül 2023 (20:04). Konuya 873 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme: ![]() |
![]() | Mesaj No:271 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: ![]() Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | ![]()
DHBT İstişare bölümü
inanın tırstım..tabiri caizse..o ne koyun deve yaşı başı....devam et sevda devam et
__________________ ![]() ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
![]() |
![]() | Mesaj No:272 |
![]()
DHBT İstişare bölümü
rikak:mucize akaid:iman esaslarından bahseden ilimdir kaynağı kuran ve hadislerdir icmali iman:kısaca ve toptan inanmak şehadet gibi tafsili iman:ayrı ayrı inanmak namaz gibi tekfir:bir Müslümanı kafir saymak | |
![]() |
![]() | Mesaj No:273 |
![]()
DHBT İstişare bölümü
Tevrat:eski ahit :hz musa zebur:hz davud eski ahid mezmurlar incil:hz isa ahdicedit(yeni ahid) hz adem:10 sayfa hz İbrahim 10 sayfa hz idris:30 sayfa idris 5 harli yani 50 değil hz.şit:50 sayfa şit harfine bakarsanız 30 değil ben böyle karıştırmıyorum | |
![]() |
![]() | Mesaj No:274 | |
Durumu: ![]() Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | ![]()
DHBT İstişare bölümü
Alıntı:
mihrinaz bende zekat konusunda ne kadar ezber yaptıysam, hep unutuyorum. Akılda kalması gerçekten zor. Şifrelemeye çalıştım o da olmadı. Bu konudan kesin soru gelir diye düşünüyorum. Öğrenmekte sıkıntı hangi konuda yaşanıyorsa herkes bilsin ki! o konulardan sorular gelecek... | |
![]() |
![]() | Mesaj No:275 |
![]()
DHBT İstişare bölümü
irhasat:peygamber gelmeden önce görülen harikalar ismine bakın hasat ekiyor meunet:iyi müminler harikaları istidraç:küfür insanlarının dünyada mükafatlandırılması ihanet:küfür insanlarının kendi isteği dışında oluşan harikalar | |
![]() |
![]() | Mesaj No:276 |
Durumu: ![]() Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | ![]()
DHBT İstişare bölümü
İhanet için bir örnekte ben vereyim.... Sahte peygamber olan Müseyleme bir gözü kor olan kişinin gözünü açmak için dua ediyor fakat diğer gözüde kör oluyor. Allah'ü Teala'nın adaleti işte ![]() |
![]() |
![]() | Mesaj No:277 |
![]()
DHBT İstişare bölümü
cuma bayramında en az bir kişi olsa yeterli düalizm:laik mestin süresi yolcularda 72 saat onun dışında 24 saat ..mestin müddeti abdestin bozulduğu andan itibaren başlarmış bilgisi olan? necaseti galiza:ağır pislik tavuk kaz gibi kümes hayvanlarının dışkıları yani necaseti hafide isminden dolayı hafif pislik sığır ,koyun,geyik,gibi 4 ayaklılar at eşek katır atmaca kartal güvercin gibi kuşların dışkıları şüpheli sular:eşek ve katırın artığı sular eti yenen hayvanların ve ve kuşların,insanların artığı olan sular temizmiş mekruh olanlar:tavuk,kedi ve yırtıcı kuşların artığı su yoksa olabilirmiş temiz olmayanlar da rengi kokusu değişen köpeğin eti yenmeyen vahşi hayvanların artığı sular | |
![]() |
![]() | Mesaj No:278 |
![]()
DHBT İstişare bölümü
müdrik:namazı tamamen imamla kılan kimse lahik:imamla başlayıp devam edemeyen mesbuk:imama 1.rekatta yetişemeyen daha sonraki rekatlarda imama uyan kimse revatıp:farzlardan önce ve sonra kılınan namazlar regaib:nafile namazlar | |
![]() |
![]() | Mesaj No:279 |
![]()
DHBT İstişare bölümü
zıhar:erkeğin karısını annesine benzetmesi cezası:köle azad etmek,aralıksız 2 ay oruç ve 60 fakiri doyurmak adam öldürmek ise:köle azad etmek,2 ay peşpeşe oruç tutma şartı zamana bağlı değilse mutlak adak şarta bağlıysa mukayyed adak denir lagv yemini:doğru sanılarak edilen yemin keffareti yok gamus yemin:bile bile yalan yemin keffareti yok kul hakkı gerekir birde tövbe.. munakit yemin:geleceğe ait bir konuda yapılan yemin yerine getirilmezse keffaret gerekir inşallah derse gerekmez | |
![]() |
![]() | Mesaj No:280 |
![]()
DHBT İstişare bölümü
ezanı rüyasında gören kişi Abdullah b zeyd bedir savaşında antlaşmayı bozan kaynukalılar hendek savaşında kurayza ihanet etmiştir | |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 12 Kişi okuyor. (0 Üye ve 12 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Medinewebli İlitam Öğrencileri İstişare-Sohbet Bölümü | Medineweb | İlitam 4.Sınıf Dersleri | 308 | 19 Mart 2024 00:27 |
Medineweb DGS İstişare Bölümü | Hâdimul İslam | DGS (Dikey Geçiş Sınavı) | 1135 | 30 Eylül 2023 17:17 |
Medineweb ATA AÖF İlahiyat Önlisans İstişare Bölümü | Hâdimul İslam | ATA AÖF Bilgi Paylaşım/Dökümanlar | 0 | 05 Eylül 2018 11:43 |
Medineweb Ögretmenler Bilgi Paylaşım/İstişare Bölümü | Hâdimul İslam | KPSS İstişare/Sohbet | 31 | 10 Nisan 2018 14:49 |
Medinewebli Önlisans İlahiyat 2. Sınıf İstişare Bölümü | nurşen35 | İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar | 9 | 14 Aralık 2015 01:00 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|