Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Diğer Tarifler/ Bilgiler (https://www.forum.medineweb.net/839-diger-tarifler-bilgiler)
-   -   Buzluktaki Ürünler Nasıl Pişirilir? (https://www.forum.medineweb.net/diger-tarifler-bilgiler/38120-buzluktaki-urunler-nasil-pisirilir.html)

Hâdimul İslam 03 Nisan 2023 00:40

Buzluktaki Ürünler Nasıl Pişirilir?
 
Hanımlar sarmalardan, böreğe, dolmalar, pogacalar evdeki herşeyi dondurucuya koymakta pek mahirler.
Tmm koyuyorsunuz da bunun püf noktaları neler?

Buzluğa ürün koyanlar buzluk kokusunu engellemek için ne yapıyorlar?

Özellikle sarmalar buzluktan alındıktan sonra nasil pişirilir? Pişen sarma veya dolma nasıl çözülür?

Börek-poğaça çiğmi pismiş mi konulur? Fırında mı dışarı da birakarak mı çözülür?

Herkes bildiğini paylaşsınc*

Hâdimul İslam 03 Nisan 2023 00:49

Şahsen buzluğa çok fazla ürün koyan biri değilim. Yaptığım artmaz ki buzluga koyayım (poğaça, börek, kurabiye) gibi:) Sarma dolma hiç denemedim. O da kalmaz. Hususi koymak için sarmadım hiç bilmiyorum.

BUZLUK KOKUSU SİNMESİN İSTİYORSANIZ

Tepsi kaçirabildiysem özellikle çocukların beslenmeleri için poğaça börek koyacaksam, yada et-tavuk-kıyma-patlican-biber vs. her ne koyacaksam buzluk poşetine koyduktan sonra mutlaka saklama kaplarina yerleştiriyorum. Kesinlikle tavsiye ederim. Ne buzluk kokusu, ne başka ürün kokusu siniyor. Dondurma kutuları, büyük ağzı kapaklı saklama kutuları çok güzel iş görüyor. Buzluk çok düzenli oluyor. Birde üstüne etiket yapıştırıyorum. Neyin içinde ne var kutular arasında kaybolmuyorum:))))

Hâdimul İslam 03 Nisan 2023 00:56

HAMUR İŞLERİNİ BUZLUKTA SAKLAMA

Soslu böreklerinizi önce bir tepsiye dizmenizi ve buzlukta 1-2 saat kadar bekletmenizi tavsiye ederim. Kendini toplayan börekleri veya hamur işlerini rahatlıkla poşetleyebilir ve saklama kutusuna koyup yerlestirebikirisniz. Tüketeceğiniz zaman direk tepsiye dizip, çözmeden fırinlamanız yeterli..

Pizza, poğaça, krep gibi pişirdiginiz ürünleri direk streçleyip yada poşete koyup kutulara koyabilirisniz. Çıkardığınızda yumuşacık taptaze olacaklardır.

Hâdimul İslam 03 Nisan 2023 00:59

Sarma konusunda bilgi veremiyorum belki su damlası editim fikir verir bizec* Editim buzluga konan sarma nasıl pişirilir? Pirinçler kırılmıyormu? Çözülerek mi pişirilir yoksa buzluktan alınıp tencereyemi konur?

Peki ya pişmiş sarma nasıl olur? Yani ısıl işlem görüyor mu tencerede?

Tokatlısın yaprağın merkezinde herbişeyi bilirsiniz siz. Bizi aydinlatcicekver

su damlası 05 Nisan 2023 04:38

Sarmayı pişmiş olarak buzluğa koymak pek tercihim değil , pirinçler kırılıyo tadı değişik geliyo bana..
Sarıp pişmeden dolaba atmak daha iyi .
Direk tencere atıp pişiriyoruz .Su miktarını da iyi ayarlamak gerekir .
Buzlu olduğu için az koyalım ilk başta suyu ki su artışı olacağından taşma yapmasın ..
Sadece sarma değil buzluktan ne çıkarırsak çıkaralım direk pişirelim et hariç ..
Bekleme yapmayalım..
Ya kararır yada hiç hoş olmayan görüntüyle karşılarız ..
Afiyet ola efenim...


SAAT: 02:33

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321