![]() |
Buzluktaki Ürünler Nasıl Pişirilir? Hanımlar sarmalardan, böreğe, dolmalar, pogacalar evdeki herşeyi dondurucuya koymakta pek mahirler. Tmm koyuyorsunuz da bunun püf noktaları neler? Buzluğa ürün koyanlar buzluk kokusunu engellemek için ne yapıyorlar? Özellikle sarmalar buzluktan alındıktan sonra nasil pişirilir? Pişen sarma veya dolma nasıl çözülür? Börek-poğaça çiğmi pismiş mi konulur? Fırında mı dışarı da birakarak mı çözülür? Herkes bildiğini paylaşsınc* |
Şahsen buzluğa çok fazla ürün koyan biri değilim. Yaptığım artmaz ki buzluga koyayım (poğaça, börek, kurabiye) gibi:) Sarma dolma hiç denemedim. O da kalmaz. Hususi koymak için sarmadım hiç bilmiyorum. BUZLUK KOKUSU SİNMESİN İSTİYORSANIZ Tepsi kaçirabildiysem özellikle çocukların beslenmeleri için poğaça börek koyacaksam, yada et-tavuk-kıyma-patlican-biber vs. her ne koyacaksam buzluk poşetine koyduktan sonra mutlaka saklama kaplarina yerleştiriyorum. Kesinlikle tavsiye ederim. Ne buzluk kokusu, ne başka ürün kokusu siniyor. Dondurma kutuları, büyük ağzı kapaklı saklama kutuları çok güzel iş görüyor. Buzluk çok düzenli oluyor. Birde üstüne etiket yapıştırıyorum. Neyin içinde ne var kutular arasında kaybolmuyorum:)))) |
HAMUR İŞLERİNİ BUZLUKTA SAKLAMA Soslu böreklerinizi önce bir tepsiye dizmenizi ve buzlukta 1-2 saat kadar bekletmenizi tavsiye ederim. Kendini toplayan börekleri veya hamur işlerini rahatlıkla poşetleyebilir ve saklama kutusuna koyup yerlestirebikirisniz. Tüketeceğiniz zaman direk tepsiye dizip, çözmeden fırinlamanız yeterli.. Pizza, poğaça, krep gibi pişirdiginiz ürünleri direk streçleyip yada poşete koyup kutulara koyabilirisniz. Çıkardığınızda yumuşacık taptaze olacaklardır. |
Sarma konusunda bilgi veremiyorum belki su damlası editim fikir verir bizec* Editim buzluga konan sarma nasıl pişirilir? Pirinçler kırılmıyormu? Çözülerek mi pişirilir yoksa buzluktan alınıp tencereyemi konur? Peki ya pişmiş sarma nasıl olur? Yani ısıl işlem görüyor mu tencerede? Tokatlısın yaprağın merkezinde herbişeyi bilirsiniz siz. Bizi aydinlatcicekver |
Sarmayı pişmiş olarak buzluğa koymak pek tercihim değil , pirinçler kırılıyo tadı değişik geliyo bana.. Sarıp pişmeden dolaba atmak daha iyi . Direk tencere atıp pişiriyoruz .Su miktarını da iyi ayarlamak gerekir . Buzlu olduğu için az koyalım ilk başta suyu ki su artışı olacağından taşma yapmasın .. Sadece sarma değil buzluktan ne çıkarırsak çıkaralım direk pişirelim et hariç .. Bekleme yapmayalım.. Ya kararır yada hiç hoş olmayan görüntüyle karşılarız .. Afiyet ola efenim... |
SAAT: 02:33 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.