|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 03 Nisan 2023 (01:40), Konuya Son Cevap : 05 Nisan 2023 (05:38). Konuya 4 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
03 Nisan 2023, 01:40 | Mesaj No:1 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Buzluktaki Ürünler Nasıl Pişirilir? Buzluktaki Ürünler Nasıl Pişirilir? Hanımlar sarmalardan, böreğe, dolmalar, pogacalar evdeki herşeyi dondurucuya koymakta pek mahirler. Tmm koyuyorsunuz da bunun püf noktaları neler? Buzluğa ürün koyanlar buzluk kokusunu engellemek için ne yapıyorlar? Özellikle sarmalar buzluktan alındıktan sonra nasil pişirilir? Pişen sarma veya dolma nasıl çözülür? Börek-poğaça çiğmi pismiş mi konulur? Fırında mı dışarı da birakarak mı çözülür? Herkes bildiğini paylaşsın
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Esad Ailesinin Keyfi Tutuklamaları | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 3 | 61 | 09 Aralık 2024 17:02 |
53 Yıllık Esad Rejimi Çöktü | Gündem/ Manşetler | Vasat | 8 | 95 | 08 Aralık 2024 09:59 |
Bu Esadçılık Nereden Çıktı? | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 0 | 52 | 07 Aralık 2024 22:45 |
Esad Rejiminin İnsan Mezbahası | İslami Haberler | Vasat | 3 | 55 | 07 Aralık 2024 22:15 |
Halid b. Velid ve Yermük Zaferi (flood) | Tarih | Mihrinaz | 7 | 81 | 07 Aralık 2024 19:53 |
03 Nisan 2023, 01:49 | Mesaj No:2 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Şahsen buzluğa çok fazla ürün koyan biri değilim. Yaptığım artmaz ki buzluga koyayım (poğaça, börek, kurabiye) gibi Sarma dolma hiç denemedim. O da kalmaz. Hususi koymak için sarmadım hiç bilmiyorum. BUZLUK KOKUSU SİNMESİN İSTİYORSANIZ Tepsi kaçirabildiysem özellikle çocukların beslenmeleri için poğaça börek koyacaksam, yada et-tavuk-kıyma-patlican-biber vs. her ne koyacaksam buzluk poşetine koyduktan sonra mutlaka saklama kaplarina yerleştiriyorum. Kesinlikle tavsiye ederim. Ne buzluk kokusu, ne başka ürün kokusu siniyor. Dondurma kutuları, büyük ağzı kapaklı saklama kutuları çok güzel iş görüyor. Buzluk çok düzenli oluyor. Birde üstüne etiket yapıştırıyorum. Neyin içinde ne var kutular arasında kaybolmuyorum)))
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
03 Nisan 2023, 01:56 | Mesaj No:3 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | HAMUR İŞLERİNİ BUZLUKTA SAKLAMA Soslu böreklerinizi önce bir tepsiye dizmenizi ve buzlukta 1-2 saat kadar bekletmenizi tavsiye ederim. Kendini toplayan börekleri veya hamur işlerini rahatlıkla poşetleyebilir ve saklama kutusuna koyup yerlestirebikirisniz. Tüketeceğiniz zaman direk tepsiye dizip, çözmeden fırinlamanız yeterli.. Pizza, poğaça, krep gibi pişirdiginiz ürünleri direk streçleyip yada poşete koyup kutulara koyabilirisniz. Çıkardığınızda yumuşacık taptaze olacaklardır.
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
03 Nisan 2023, 01:59 | Mesaj No:4 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Sarma konusunda bilgi veremiyorum belki su damlası editim fikir verir bize Editim buzluga konan sarma nasıl pişirilir? Pirinçler kırılmıyormu? Çözülerek mi pişirilir yoksa buzluktan alınıp tencereyemi konur? Peki ya pişmiş sarma nasıl olur? Yani ısıl işlem görüyor mu tencerede? Tokatlısın yaprağın merkezinde herbişeyi bilirsiniz siz. Bizi aydinlat
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
05 Nisan 2023, 05:38 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Sarmayı pişmiş olarak buzluğa koymak pek tercihim değil , pirinçler kırılıyo tadı değişik geliyo bana.. Sarıp pişmeden dolaba atmak daha iyi . Direk tencere atıp pişiriyoruz .Su miktarını da iyi ayarlamak gerekir . Buzlu olduğu için az koyalım ilk başta suyu ki su artışı olacağından taşma yapmasın .. Sadece sarma değil buzluktan ne çıkarırsak çıkaralım direk pişirelim et hariç .. Bekleme yapmayalım.. Ya kararır yada hiç hoş olmayan görüntüyle karşılarız .. Afiyet ola efenim...
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Konuyu değerlendir | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
El yapımı hakiki deri ürünler | mncetinbudak | Elişi ve Hobi Dünyası | 12 | 16 Ağustos 2024 18:26 |
CESS 2022 de Tanıtılan Teknolojik Ürünler | Kara Kartal | Teknoloji/Digital Dünya | 0 | 08 Ocak 2022 11:40 |
Hastaya Ve Hasta Yakınlarına Nasıl Moral Verilir, Nasıl Teselli Edilir? | Mihrinaz | İlmihal Bölümü | 13 | 22 Aralık 2021 23:41 |
Ahirzaman fitneleri nasıl ortaya çıkacak bu fitnelere karşı nasıl korunacağız | Belgin | Soru Cevap Arşivi | 1 | 25 Şubat 2014 13:41 |
İşte Ürünlerinde Böcek Kullanan Markalar ve Ürünler | FECR | Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri | 1 | 15 Nisan 2012 22:02 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|