Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLAHİYAT-ÖNLİSANS -AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ.::. > 2.SINIF*Bahar Dönemİ* > Din Eğit. Ve Din Hiz. Rehberlik

Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  20Haziran 2015 (19:25), Konuya Son Cevap : 17 Ocak 2017 (20:53). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 20Haziran 2015, 19:25   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.526
Konular: 1144
Beğenildi:4363
Beğendi:3686
Takdirleri:11335
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Din Eğitimi ve Din Hizmetlerinde Rehberlik 2014 Tek Ders Sınavı

Din Eğitimi ve Din Hizmetlerinde Rehberlik 2014 Tek Ders Sınavı

1. Eğitimin tarifinde ve uygulamalarında fikir birliği olmamasının en önemli nedeni hangisidir?

a. Irksal faktörler
b. Bölgesel faktörler
c. Kültürel faktörler
d. İnsana bir bütün olarak bakılmaması
e. Anne- baba etkisi

2. Ihkak-ı hak ne demektir?

a. Haklının yanında olmaktır
b. Hakkın ortaya çıkarılmasıdır
c. Herkese hakkının verilmesidir
d. İnsanların haklarının yenmemesidir
e. Herkesin kendi hakkını kendisinin almasıdır

3. Sağlıklı din ve ahlak eğitimi almış nitelikli kişilerin istihdam edilmesi ekonomik açıdan ne anlama gelir?

a. Ek masraf
b. Çatışma
c. Güvenlik
d. Haksız rekabet
e. Daha az maliyet


4. Hangisi medreselerin kuruluş amaçları arasında yer almaz?
a. Yabancı kültürlere ait eserleri Arapça'ya çevirmek
b. Yönetim ve adalet işlerinin düzenli yürütülmesi için nitelikli personel yetiştirmek
c. İtikadi görüşleri savunmak
d. Eğitim için gerekli alt yapıya duyulan ihtiyacı karşılamak
e. Din görevlileri yetiştirmek

d. Din eğitiminin çocukluk döneminde vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğu
e. Çocukluk döneminde verilen din eğitimin çocuğun hayat tarzını belirleyen yegane unsur olduğu


5. Çocukluk döneminde çocuğa sunulan din hakkındaki herşey ve bunların sunuluş şekli onun ileriki yaşamında dine olan yaklaşımını belirleyici etkiler yapar, ifadede öncelikle anlatılmak istenen husus hangisidir?
a. Din öğretiminde muhteva ve öğretim yöntemlerinin oldukça önemli olduğu
b. Bireylere çocukluk döneminde din hakkında pek çok şeyin öğretilmesi gerektiği
c. Çocukluk döneminde verilen din eğitiminin yetişkinlik dönemindeki dini hayat üzerinde olumsuz etki yarattığı

6. Hangisi soru-cevap yönteminin üstünlüklerinden biri değildir?

a. Öğrencinin derse aktif katılımını sağlaması
b. Öğrenciyi düşünmeye sevk etmesi, kendini ifade etmesine ve sosyalleşmesine imkan vermesi
c. Öğrencinin bildikleri ve bilmedikleri hakkında öğretmene dönüt sağlaması
d. Bilişsel olarak üst düzey öğrenmelere zemin hazırlaması
e. Birçok bilginin daha kısa bir süre içinde sunulmasına imkan vermesi


7. Ailede çocuğun dini ve ahlaki gelişim ve eğitiminde birinci derecede rolü olduğu konusunda genellikle uzmanların görüş birliğine vardıkları kişi hangisidir?

a. Baba
b. Anne
c. Büyükanne / büyükbaba
d. Abla / abi
e. amca / hala

8. Hangisi çocuğun dini gelişiminde etkili olan faktörlerden biri değildir?

a. Çocuğun genetik olarak sahip olduğu özellikler
b. Çocuğun ailesi ve yakın çevresindeki diğer yetişkinlerin tutumu
c. Çocuğun bedensel, duygusal ve dilsel gelişimi
d. Çocuğun yaşadığı sosyal çevre
e. Çocuğun bilişsel ve sosyal gelişimi

9. Bireyin kendisinden başlayarak var olan herşeyi sorguladığı, eski bir deyimle kühüne vakıf olma , duygusunun güçlü bir şekilde hissedildiği dönem hangisidir?

a. Son çocukluk
b. Yaşlılık
c. İlk çocukluk
d. Son Yetişkinlik
e. Gençlik


10. Bütün dinleri Tanrıya eşit seviyede ulaştıran yollar olarak gören yaklaşım hangisidir?

a. Kapsayıcılık
b. Çokkültürcülük
c. Çoğulculuk
d. Dışlayıcılık
e. Dinlerarası din eğitimi

11. Küreselleşme olgusunun yoğun bir şekilde yaşandığı günümüz şartlarında kültürarası din eğitiminin öncelikle amaçlardan hangisini gerçekleştirmesi beklenir?

a. Ahlaki davranışları yaygınlaştırmak
b. Farklı inançlar karşısında doğru bakış açısı geliştirebilmek
c. Dünya barışını sağlamak
d. İbadethanelerin sayısını arttırmak
e. Düzenli ibadet eden insan sayısını artırmak


12. İletişim kavramı ile ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır?

a. İletişim öğrenmelerle bağlantılı bir etki-tepki sürecidir
b. İletişim bireyler arasında anlamların , değerlerin, duyguların paylaşılmasıdır
c. İletişim bireyler arasında sadece konuşmakla gerçekleşen bir etkinliktir
d. İletişimin başarısızlığı iletişime giren verici ve alıcı arasındaki bilgi , kültür ve anlayış farkından kaynaklanır
e. İletişim duygu ve düşüncelerin karşılıklı alışverişidir

13. Hangisi yüz yüze iletişimde ilk izlenimi oluşturur?

a. Sözler
b. Şekiller
c. Sesler
d. Beden dili
e. Nesneler

14. Hangisi İletişimde kod açma başarısızlığını ifade eder

a. Geribildirim
b. Yanılsama
c. Yansıma
d. İletişimsizlik
e. Gürültü


15. Başarılı sonuç alabilmek için olabidiğince çok farklı iletişim becerilerinin birlikte iç içe art arda ve birbirleriyle uyumlu bir şekilde kullanılmasına ihtiyaç duyulan planlı ve düzenli dini iletişim türü hangisidir?

a. Akademik dini iletişim
b. Sosyal dini iletişim
c. Yaşantısal dini iletişim
d. İlişkisel dini iletişim
e. Pedagojik dini iletişim


16. Toplumda din hizmeti yürüten görevlileri birer sosyal öğretici durumuna getiren etken hangisidir?

a. Dini hizmetlerin yaygın olması
b. Dini hizmetlerin herkesi ilgilendiriyor olması
c. Toplumun din görevlisinden ideal tutum ve davranış beklentisi içinde olması
d. Din hizmetlerinin manevi ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olması
e. Din hizmetlerinde görev yapanların bilgili ve kültürlü olması


17. Hangisi rehberlik kavramına ait farklı tanımlardaki ortak unsurlardan biri değildir?

a. İnsan
b. Yardım
c. Süreç
d. Para
e. Uzman rehber


18. Rehberlik, danışman rehber ile danışan arasında olursa hangi tür rehberlik söz konusudur?

a. Grup rehberliği
b. Ferdi rehberlik
c. Akademik rehberlik
d. Kişisel problemlerle ilgili rehberlik
e. Psikolojik problemlerle ilgili rehberlik


19. Hangisi '' ustalıklı ve anlamlı söz söylemek '' anlamına gelir?

a. Belagat
b. İrşad
c. Hikmet
d. Güzel öğüt
e. Davet


20. '' Kolaylaştırınız , zorlaştırmayınız. Müjdeleyiniz , nefret ettirmeyiniz'' hadisi, din hizmetlerinde rehberlikle ilgili kavramlardan hangisiyle ilişkilidir?

a. Delalet
b. İrşad
c. Hidayet
d. Davet
e. Nasihat









1. d
2. e
3. e
4. a
5. a
6. e
7. b
8. e
10. c
11. b
12. c
13. d
14. b
15. a
16. c
17. d
18. b
19. c
20. d
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gündem Korona Aşısı Gazete Manşetleri-Gündem Esma_Nur 6 330 10 Aralık 2020 11:20
DHBT Muhteşem Özetler DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler nurşen35 4 453 08 Aralık 2020 17:40
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler nurşen35 1 200 08 Aralık 2020 16:46
TENKİD Serbest Kürsü nurşen35 0 195 08 Aralık 2020 11:44
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... Namaz-Abdest-Teyemmüm nurşen35 0 224 04 Aralık 2020 12:56

Alt 17 Ocak 2017, 20:53   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.526
Konular: 1144
Beğenildi:4363
Beğendi:3686
Takdirleri:11335
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Din Eğitimi ve Din Hizmetlerinde Rehberlik 2016 Tek Ders Sınavı MEDİNEWEB nurşen35 Din Eğit. Ve Din Hiz. Rehberlik 1 02 Ağustos 2017 23:37
Din Eğitimi ve Din Hizmetlerinde Rehberlik 2011/2012/2013/2014 Dönem Sonu Sınavı nurşen35 Din Eğit. Ve Din Hiz. Rehberlik 10 26 Şubat 2017 12:21
Din Eğitimi ve Din Hizmetlerinde Rehberlik 2013 Tek Ders Sınavı nurşen35 Din Eğit. Ve Din Hiz. Rehberlik 4 17 Ocak 2017 20:51
Din Eğitimi ve Din Hizmetlerinde Rehberlik 2012 Tek Ders Sınavı nurşen35 Din Eğit. Ve Din Hiz. Rehberlik 1 17 Ocak 2017 20:48
Din Eğitimi ve Din Hizmetlerinde Rehberlik Ders Videoları nurşen35 Din Eğit. Ve Din Hiz. Rehberlik 5 02 Ekim 2015 00:45

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb   Medineweb   Medineweb   Medineweb   www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288