Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > .::DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI.::. > Diyanet İşleri Başkanlığı > Din Görevlileri

Konu Kimliği: Konu Sahibi RemLe,Açılış Tarihi:  11Haziran 2013 (23:16), Konuya Son Cevap : 12Haziran 2013 (22:54). Konuya 4 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 11Haziran 2013, 23:16   Mesaj No:1
Medineweb Aktif Üyesi
RemLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:RemLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 164
Üyelik T.: 14 Eylül 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:bayan
Memleket:Allah bilir
Yaş:34
Mesaj: 171
Konular: 81
Beğenildi:14
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Yurtdışı Bay/Bayan Din Görevlisi Sınav Duyurusu

Yurtdışı Bay/Bayan Din Görevlisi Sınav Duyurusu

Başkanlığımızca, yurtdışında uzun süreli olarak görev yapmak üzere sınavla bay ve bayan din görevlileri seçilecektir.

ABD, Avrupa Ülkeleri, Avustralya, Japonya, Kanada, Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Müslüman Topluluklarının bulundukları ülkelere görevlendirme yapılacak ve görevlendirme süresi bir yıl olacaktır. Görevlerinde başarılı olmaları halinde bu süre her defasında birer yıl olmak üzere beş yıla kadar uzatılabilecektir. Ancak, Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu, olumsuz davranışları ve başarısızlıkları tespit edilen yurtdışındaki din görevlilerini, sürelerine bakılmaksızın geri çağırmaya yetkilidir.
Sınavlarda başarılı olan personelin görevlendirileceği ülkeler, hizmet bölgelerinin ihtiyaçlarına göre Başkanlıkça belirlenecektir.

Yurtdışı sınavına başvuran evli din görevlilerinden eşlerin her ikisinin de sınavı kazanmaları durumunda aile bütünlüğü göz önünde bulundurularak mümkün olduğunca birbirine yakın bölgelerde planlanmalarına özen gösterilecektir.

1. BAŞVURU İÇİN ARANILAN ŞARTLAR:

a) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48/A-5’inci maddesinde sayılan suçlardan hükümlü bulunmamak,
b) Memurlukta adaylığı kaldırılmış olmak,
c) İlahiyat Fakültesi, Yüksek İslam Enstitüsü, İlahiyat Meslek Yüksek Okulu ve AÖF İlahiyat Ön Lisans mezunu olmak. Başvuru süresi bitim tarihi itibariyle; lisansüstü diploması olanlar için 3 (üç) yıl, dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunları için 4 (dört) yıl, İlahiyat Meslek Yüksek Okulu ve AÖF İlahiyat Ön Lisans mezunları için 6 (altı) yıl (657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. Maddesine göre sözleşmeli statüde çalışılan süreler ile vekil imam-hatiplik ve vekil müezzin kayyımlıkta geçen süreler dahil) fiili olarak (askerlik hariç) görev yapmış olmak,
d) 2011, 2012 ve 2013 yıllarında yapılan MBSTS’nin herhangi birinde yurtdışı bölümünden en az 85 (seksen beş) ve üzeri puan almış olmak,
e) 14/02/2005 tarihinden sonra uyarma ve kınama cezaları hariç disiplin cezası almamış olmak,
f) Askerlik hizmetini yapmış olmak veya muaf tutulmuş olmak,
g) Yurtdışı hizmetinin gerektirdiği temsil yeterliğine sahip olmak,
h) Görevini yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak,
i) Başvuru süresi bitim tarihi itibariyle fiilen son 3 (üç) yıldır Başkanlık teşkilatında çalışıyor olmak,
j) 4. grup iller ve 5. sınıf ilçelerde görev yapan ilçe müftüleri ve vaizler için başvuru tarihi itibariyle bulundukları yerlerde en az 2 (iki) yıl fiilen görev yapmış olmak,
k) Başvuru süresi bitim tarihinden itibaren 6 (altı) aydan daha uzun süreli herhangi bir kursa kursiyer olarak katılmak üzere sınava girmiş veya planlanmış olmamak, (halen uzun süreli ihtisas kursunda olup kursu 2013 yılı içerisinde sona erecek olanlar sınava başvurabilirler.)
l) Bir görevli Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu Kararı ile yurtdışına uzun süreli din görevlisi olarak en fazla 2 (iki) kez görevlendirilebilir.
m) Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu Kararı ile yurtdışında görev yapmış olanların, ikinci kez uzun süreli yurtdışı görevine başvurmaları halinde, yurtiçi görevine başlamasından sonra başvuru tarihi itibariyle fiilen en az 2 (iki) yıl çalışmış olmak veya Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az 60 (altmış) puan almaları ya da buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmaları durumunda yurtiçi görevine başlamasından itibaren fiilen en az 1 (bir) yıl çalışmış olmak.
Vekil imam-hatipler ve vekil müezzin-kayyımlar ile sözleşmeli statüde çalışanlar sınava başvuramazlar.

2. ADAYLARIN BAŞVURACAĞI MERCİLER VE BAŞVURU TARİHİ:

Sınava katılmak isteyenler 12.06.2013 – 26.06.2013 tarihleri arasında mesai saati sonuna kadar;
a) Merkez kuruluşundaki görevliler bağlı bulundukları birimlere,
b) İl ve ilçe müftülüklerindeki görevliler ile Eğitim merkezlerindeki görevli ve kursiyerler bağlı bulundukları yerin İl müftülüklerine,
c) Yurtdışında kısa süreli görevli olanlar görevli bulundukları din hizmetleri müşavirlik ve ataşeliklerine başvuracaklardır.

3. BAŞVURU İÇİN ADAYIN YAPACAĞI İŞLEMLER:

a. Merkez kuruluşunda görevliler, başvurularını kendi birimlerine yapacaklardır. Birimler başvuruda bulunan adayların evraklarını ve isim listesini bir üst yazıyla Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne ileteceklerdir.
b. İl ve ilçe müftülükleri ile eğitim merkezi müdürlüklerinde görevli adaylar, istenilen belgelerle birlikte bulundukları yerin il müftülüklerine şahsen başvuracaklar ve kayıtlar İKYS il yöneticileri tarafından yapılacaktır.
c. Merkez kuruluşundaki görevliler ile yurtdışında kısa süreli görevli olan personel ise EK-1 Form’unu Başkanlığımız web sayfası duyurular bölümünden indirecek ve bilgisayarla doldurup yazdırdıktan sonra imzalayarak ilgili birime veya müşavirliğe/ataşeliğe teslim edeceklerdir.
d. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

Başvuruda bulunan adaylar EK-1 Form’a aşağıdaki belgeleri ekleyeceklerdir:

a. Başkanlığımız web sayfası duyurular bölümünden indirilerek ya da başvuru mercilerinden temin edilerek adayın kendi el yazısı ile doldurulacak “Aday Bilgi Formu-Özgeçmiş” (EK-2),
b. T.C. Kimlik numaralı nüfus cüzdanının onaylı fotokopisi,
c. Öğrenim durumlarını gösterir diploma veya belgelerin onaylı fotokopileri,
d. Lisansüstü öğrenim yapanlar için devam ettiğine veya bitirdiğine dair belgenin onaylı fotokopisi,
e. Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu Kararı ile yurtdışında görev yapmış olup Türkiye’ye döndükten sonra iki yıldan az çalışmış olanlardan uzun süreli yurtdışı görevine ikinci kez başvuranlar için Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az altmış puan ya da buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgenin onaylı fotokopisi,
f. Uzun süreli yurtdışı görevine başvuranlar için askerlik hizmetini yaptıklarına dair beyanı, askerlikten muaf ise muaf olduğunu gösterir belge,
g. Hafız olduğunu beyan edenler için hafızlık belgesinin onaylı fotokopisi.

4. BAŞVURU MERCİLERİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER:

a. Merkez kuruluşundaki birimler, başvuruda bulunan adayların evraklarını ve isim listesini bilgisayara kayıt işlemlerinin yapılması için 26.06.2013 Çarşamba günü mesai saati sonuna kadar Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünce ileteceklerdir.
b. İl müftülüklerinde başvuruları almakla görevli İKYS il yöneticileri, kayıt işlemlerini internet adresi üzerinden online olarak yapacaklardır.
c. Başvuruları almakla görevli İKYS il yöneticileri, adaya ait belgelerin doğruluğunu tespit ettikten sonra ilgili internet adresi üzerinden “T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı Yurtdışında Görevlendirilecek Din Görevlisi Başvuru Formu”nu (EK–1) doldurup aktivasyon işlemini gerçekleştirecek ve çıktısını adaya verecektir.
d. İl Müftülüklerinde aktivasyonu işlemini yaptırmayan adayların müracaat talepleri hiçbir şekilde kabul edilmeyecektir.
e. Müracaatların sona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.
f. Müşavir veya ataşelikler yurtdışından başvuran adayların evraklarını ve isim listesini bilgisayara kayıt işlemlerinin yapılması için 26.06.2013 Çarşamba günü mesai saati sonuna kadar faksla Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne iletecek olup asılları posta ile gönderilecektir.
g. Kayıt işlemleri yapıldıktan sonra herhangi bir sebeple başvuru şartlarını taşımadıkları sonradan tespit edilen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

5. SINAV:

a. Sınav, mülakat şeklinde yapılacaktır. Adaylar mülakat tarihlerini Başkanlığımız web sayfası duyurular bölümünden öğrenebileceklerdir. Mülakat için adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır.
b. Mülakatta en az yetmiş puan alan adaylar başarılı sayılacaktır. Başarılı olan adaylar ayrıca Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu mülakatına alınacaklardır.
c. Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik numaraları ve sicil numaralarını girerek Başkanlığımız web sayfası duyurular bölümünden öğrenebileceklerdir. Mülakat sonuçları ayrıca yazılı olarak bildirilmeyecektir. İnternet üzerinden yapılan tüm duyurular tebligat yerine geçecektir.
d. Mülakat sınavı;
1) Kur’an-ı Kerim (Tecvid kuralları ve uygulaması, maharic-i hurûf, ezber olarak Yâsin, Mülk, Fetih, Hucurât, Rahmân sureleri ve Amme cüzü),
2) Temel İslam Bilimleri (Ana Konularıyla Kur’an, Meâl, Kur’an Yolu Tefsiri, Tefsir ve Hadis Usulü, Hadis (Riyazu’s-Sâlihîn), İslâm İlmihali, İslâm Dininin Temel Kaynakları, Güncel Dini Meseleler, Peygamberimizin Hayatı, İslam Medeniyeti ve Düşünce Tarihi),
3) Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yapısı ve hizmet alanları, Başkanlığımız yayınları, Yaşayan Dünya Dinleri, dinler ve kültürlerarası ilişkiler, hitabet, din hizmetlerinde iletişim ve halkla ilişkiler, Avrupa ve Avrasya coğrafyası ile müslüman ülke ve topluluklarının güncel siyasi ve sosyo-kültürel yapısı, millî tarih ve coğrafya ile genel kültür,
konularını kapsayacaktır.

6. DİĞER HUSUSLAR:

a. Söz konusu sınavı kazanarak öngörülen yabancı dil kurslarını tamamlamış olup planlamaları yapılmış bulunan adaylar, geçerli olmayan mazeretler ileri sürerek planlanan göreve gitmekten imtina etmeleri halinde, daha sonra bu amaçla açılacak yurtdışı sınavlarına en az üç yıl süreyle katılamayacaklardır.
b. Bu duyuruda belirtilen genel ve özel şartları taşımadıkları sonradan anlaşılan adaylar, yapılan sınavları kazanmış hatta yurtdışında görevlendirilmiş olsalar bile haklarında yapılan bütün işlemler iptal edilip yurtdışı görevlerine son verilerek yurtiçi görevine döndürülecektir.

EKLER :
1- Yurtdışında Görevlendirilecek Din Görevlisi Başvuru Formu (EK-1)
2- Din Görevlisi Aday Bilgi Formu (EK-2)

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________
*Buda geçer ya hu*
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi RemLe 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İmam-Hatip Okullarımız Kur'ân Kursları RemLe 0 2584 01 Aralık 2013 21:44
Umre Kayıtları Başladı Diyanetten Duyurular/Haberler YaŞuHa 7 2039 01 Aralık 2013 21:41
Kurban Bayramı Mesajı Diyanetten Duyurular/Haberler RemLe 0 2085 14 Ekim 2013 21:57
Arafat Vakfe Duası Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat RemLe 0 2298 14 Ekim 2013 21:38
Haccı ve Kurban’ı bir iç muhasebeye dönüştürelim Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat Medine-web 1 1965 22 Eylül 2013 22:57

Alt 12Haziran 2013, 03:33   Mesaj No:2
Medineweb Kıdemli Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:f_kryln isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14040
Üyelik T.: 01 Ağustos 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Byn
Memleket:Ağrı
Yaş:34
Mesaj: 300
Konular: 103
Beğenildi:23
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Yurtdışı Bay/Bayan Din Görevlisi Sınav Duyurusu

d) 2011, 2012 ve 2013 yıllarında yapılan MBSTS’nin herhangi birinde yurtdışı bölümünden en az 85 (seksen beş) ve üzeri puan almış olmak,


çok ağır bir şart.83 benim :(

AÖF İlahiyat Ön Lisans mezunları için 6 (altı) yıl (657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. Maddesine göre sözleşmeli statüde çalışılan süreler ile vekil imam-hatiplik ve vekil müezzin kayyımlıkta geçen süreler dahil) fiili olarak (askerlik hariç) görev yapmış olmak,

buda olmadı.
nasip.sağol remle abla.
Alıntı ile Cevapla
Alt 12Haziran 2013, 16:59   Mesaj No:3
Avatar Otomotik
Durumu:-kasem- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14317
Üyelik T.: 11 Ekim 2011
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 5
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Yurtdışı Bay/Bayan Din Görevlisi Sınav Duyurusu

acaba nasıl çalıştın bu sınav için hangi kaynakları kullandınız biraz bilgi verebilirmisiniz
Alıntı ile Cevapla
Alt 12Haziran 2013, 18:27   Mesaj No:4
Medineweb Kıdemli Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:f_kryln isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14040
Üyelik T.: 01 Ağustos 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Byn
Memleket:Ağrı
Yaş:34
Mesaj: 300
Konular: 103
Beğenildi:23
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Yurtdışı Bay/Bayan Din Görevlisi Sınav Duyurusu

ilahiyat derslerini severek isteyerek okuyorsanız sınıf geçmek için değilse,yeterli bilgi elde edilir kanısındayım.
Alıntı ile Cevapla
Alt 12Haziran 2013, 22:54   Mesaj No:5
Avatar Otomotik
Durumu:-kasem- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14317
Üyelik T.: 11 Ekim 2011
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 5
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Yurtdışı Bay/Bayan Din Görevlisi Sınav Duyurusu

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. :-)
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Diyanet'ten Yurtdışı Din Görevlisi Sınav Duyurusu/ Medineweb nurşen35 Diyanetten Duyurular/Haberler 0 13 Aralık 2017 22:10
2014 Yılı Eğitim Görevlisi Alımı Sınav Duyurusu mehmet akif2 Diyanetten Duyurular/Haberler 1 31 Temmuz 2014 17:13
Yurtdışı Din Görevlisi Mesleki Ehliyet Sınavı Sonuçları mehmet akif2 Diyanetten Duyurular/Haberler 0 01Haziran 2014 14:10
Yurtdışı Sürekli Göreve Atanacak Personel Sınav Duyurusu mehmet akif2 Diyanetten Duyurular/Haberler 0 30 Ocak 2014 01:10
2013 Yılı Eğitim Görevlisi Sözlü Sınavı Sonuç Duyurusu RemLe Din Görevlileri 0 24 Mayıs 2013 16:45

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.