www.medineweb.net, yükleniyor... 'den beri Kesintisiz Yayında....

Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Elişi ve Hobi Dünyası

Konu Kimliği: Konu Sahibi Hâdimul İslam,Açılış Tarihi:  Dün (19:30), Konuya Son Cevap : Dün (19:38). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla

LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt Dün, 19:30   Mesaj No:1
Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Hâdimul İslam isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Konular: 1406
Beğenildi:13212
Beğendi:9625
Takdirleri:30983
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Tatilde Bitkileriniz Mağdur Olmasın

Tatilde Bitkileriniz Mağdur Olmasın

Malum yaz ayı... Özellikle tatiller, seyahat, uzun süreli evden ayrılık süreci bitkileri vuruyor. Komşuya anahtar bırakmakta zorlanan, komşu buldukta bitki sulama kusur kaldı diyenler için yazın çiçek ve Bitkilerinizin kurumamasi için çeşitli yöntemler var. Çok uzun süreli yalnız kalacakları için ben bu yöntemi seçtim. İşe yararmı bilmiyorum. Onu dönüşte görücem Siz de bitkilerinizde aklınız kalmadan size uyan düzenekleri seçebilirsiniz.

1. Şeffaf buzluk poşetlerine su doldurun iç içe iki poşet yapabilirsiniz. İnce dikiş ipliği olan iğne ile delin ve saksının dibine oturtun. Bir hafta-15 günlük seyahatlerde bu sıcaklarda iyi bir yöntem olacaktır.

2. Küçük pet şişelerin kapağını delin kulak çöpünü ortadan kesin, ve deldiginiz kısma takın şişeyi bir çubuğa bantlayarak saksının dibine saplayarak damla yöntemi ile sulama yapabilirsiniz.

3. Akıllı saksı yöntimi kullanabilirsiniz.Çiçek saksının içine sığabileceği, altı delik olmayan bir kaba su koyun. Suyu iletecek kalınlıkta uzun bir kumaş parçası kesin. Saksının alt deliğinden toprağa sokun. Diğer ucunu suyun içine koyun. Çiçek saksısının suyun içine batmamasina özen gösterin. Kumaş zaten suyu ileteceği için, saksının suyla temasına gerek yok. Sene içinde de bu yöntemi kullanabilirsiniz. Seyahat durumlarında da...

4. Büyük pet şişelerin kapağını farklı yerlerden bıçakla kesin. Kalın-ince kumaslar kesin. Kapak deliğinden geçirerek suyun içine salınn. Suyun içinde kalacak kumaş kısımları uzun olmalı. Kumaşların kapaktan çektiğiniz ucunu farklı saksılara uzatın. İster damlama tekniği ile damlayarak sulasin. -Benim yaptığım gibi-. ister kumaşın ucunu toprağa gömün. Damla damla akarak bir ay bitkilerin toprağının nem dengesini korumasını bekliyorum. Hayırlısı. 5 gündür fizik çalışıyorum)))
Resimler benden

İsim:  IMG_20250718_124012.jpg
Görüntüleme: 3
Büyüklük:  62,5 KB (Kilobyte)

İsim:  IMG_20250718_124300.jpg
Görüntüleme: 3
Büyüklük:  44,8 KB (Kilobyte)

Bir ay yalnızlar. Sonucu paylaşırım. İnşallah düşündüğüm gibi olur. Fizik kurallarını uyguladım. Allah'a emanet.

Sizin uyguladığıniz başka yöntemler varsa paylaşın bizimle.

Konu Sahibi Hâdimul İslam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Tatilde Bitkileriniz Mağdur Olmasın Elişi ve Hobi Dünyası Hâdimul İslam 1 16 18 Temmuz 2025 19:30
Seviyoruz, Peki Benziyor muyuz? Hz.Muhammed(s.a.v) Hâdimul İslam 0 26 16 Temmuz 2025 12:28
Kurandan İlham Alan Bir Kürt Destanı/ZEMBİLFİROŞ Eserler/Yazarlar Esma_Nur 1 39 15 Temmuz 2025 18:05
Yusuf'un Gömleği Önden Yırtılsaydı Muhtelif Konular Esma_Nur 1 47 15 Temmuz 2025 12:19
Kuran Arkeolojisi: Büyük Mısır Turu Programlar//İstekler Esma_Nur 4 73 13 Temmuz 2025 16:14

Alt Dün, 19:38   Mesaj No:2
Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Hâdimul İslam isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Konular: 1406
Beğenildi:13212
Beğendi:9625
Takdirleri:30983
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!

Geniş kap içine su doldurup içine saksı oturtma tekniği uzun ayrılıklar da işe yaramıyor. Su sıcakla beraber buharlaşıyor. Ağzı kapalı şişeler suyu buharlaşmadan toprağa iletilecegi için uzun sürekli nemlenmeyi sağlayacaktır.(Bilim öyle diyor bakicaz🙃))

Şişeye iğne ile delik açıp topraga saplarsaniz güzel bir sulama tekniği olacaktır. İlk başta damlalar hızlı akar. Toprak doydukça şu iletilmeyecektir.

Siz en iyisi bir hafta on gün önceden düzenek yapın. Gözlemleyin. Gözünüz arkada kalmasın. Yada olduğu kadar....

Konuyu Toplam 7 Kişi okuyor. (0 Üye ve 7 Misafir)