Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KADIN AİLE ÇOCUK.::. > Kadın-Aile-Çocuk > Evlilik-Nikah Konuları

Konu Kimliği: Konu Sahibi enderhafızım,Açılış Tarihi:  05 Mart 2013 (21:11), Konuya Son Cevap : 06 Mart 2013 (10:06). Konuya 3 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır.
Alt 05 Mart 2013, 21:11   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.186
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
evtx Evli Bir Adam Neden Başka Kadın ister...

Evli Bir Adam Neden Başka Kadın ister...

Evli Bir Adam Neden Başka Kadın ister...




Evvela meseleye şu açıdan yaklaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Bir erkek durup dururken neden başka kadına ihtiyaç duyar neden ikinci evlilik yapar ve ALLAHtan korkmayan biriyse neden eşini aldatır.

Bunu üç aşamada değerlendirmeyi düşünüyoruz;

1-Erkek ile kadının her şeyleri farklıdır yani biyolojik farklılıklar mı dersiniz fiziksel farklılıklar mı dersiniz zihinsel mi vs. cabası.

Erkek ve kadın evlendiklerinde belkide en fazla hataya düştükleri nokta birbirlerinin neye önem verdiklerini bilmemeleri olmuştur.
Mesela bir erkek yemeye ve yemeklere önem verirken.
Başka bir erkek evin titiz ve temiz olmasına, bir başka erkek eşinin ona sevgiyi ve ilgiyi eksik etmemesine bir başkası da özel mahrem (cinsel)hayatlarında eşinden aynı önemi beklemektedir.

Yani her erkeğin belli bir konuya diğer konulardan nazaran daha fazla önem atfettiği ortadadır ve kadın erkeğinin en fazla neye düşkün olduğunu neye önem verdiğini bilmez ise veya bilirde kasıtlı olarak aynı şekilde karşılık vermezse iş burada büyük ölçüde bitmiş olur fakat her kadın bunu anlamaya bilir kadının gözünde her şey normal gözükür evliliği gayet iyi gidiyordur ama erkeğin beyninde eşi bitmişse erkek beyninde bitirmişse karısını artık o yuva için tehlike çanları çalıyor demektir.

Zira erkek kendi önem verdiği konuya eşinden aynı önemi alakayı görmeyince yavaş yavaş soğumaya en sonunda da ALLAH korkusu da yoksa Aldatmaya veya ALLAH korkusu varsa ikinci evlilik yapmaya doğru yol almakta ve büyük ölçüde de bunu gerçekleştirmektedir.

Bu önem mevzusunu aslında sadece evliliğe de endekslememek lazım biz insan olarak kendi önem verdiklerimize karşımızdakinden aynı önem ve alakayı göremeyince ister istemez soğumuyor muyuz, darılıp, kırılmıyor muyuz?

Birde bunu evli olup ta bir ömür geçirenlere uyarlarsak gerçekten bu bahsettiğimiz “önem” konusunun çok vahim bir boyuta ulaşacağını görmek içten bile olmayacaktır.

İşte bu durumda evli çiftlerin birbirlerinin neye önem verdiklerini bilmeleri birinci dereceden önem arz etmektedir.

Biz genelleme yapmaktan kaçınmamıza rağmen şunu da söylemeden geçemeyeceğiz;

Erkek ve kadının duyguları şüphe yok ki farklıdır yani konumuzun başında erkek ve kadının farklılıklarının her yönde olduğunu zikrederken bu hususu atlatmışız zira duygular insanoğlu için çok önemlidir sonuçta bir evliliğin temeli de bize göre sevgiye ve duyguya dayanmalıdır.

Biz tekrar konumuza dönecek olursak dedik ki bir erkekle bir kadının duyguları farklıdır yani erkek ile kadının sevgileri de sevgi anlayışları da farklıdır. Bir kadın bir erkeğe ömür boyu bağlı kalıp onu sevebilirken aynı şeyi bir erkekte pek göremeyebiliriz. Tabiî ki birçok erkek hayatı boyunca bir tek kadına bağlı kalmış çok mesut bir hayat sürmüştür. Ama bizim buradaki konumuz erkeğin neden bir kadına bağlı kalmayışı veya neden bağlı kalamayışı olacaktır.

Geçenlerde bir cümle okudum bir yerde “erkek bir kadına bağlı kalmak istemez, erkek birçok çiçeğe konmak birçok gülü koklamak ister”

Biraz bu cümle hakkında düşününce aslında kısmen bu cümlenin bu erkekler hakkındaki yargının doğru olabileceği düşündüm.
Çünkü erkeğin nefsinde bu vardır erkekle kadının hayâsı bir değildir.
“hayâ on kısımdır dokuzu kadında biri erkektedir”(hadisi şerif)

Yani erkek bir şey düşününce bu düşüncesi bizlere ayıp olarak gelse bile ona göre utanılacak bir şey yoktur çünkü erkek öyle yetiştirilmiştir kadına nazaran hayâ ve utanma bakımından şüphe yok ki erkek zayıftır.

Halk arasında erkek çocuklara “yaramaz çocuk” denmesi de bu yüzdendir.

Peki, bu yaramaz çocuk yerinde durabilir mi?

Tabiî ki duramaz o dursa bile dışarıdaki cazibeli hatunlar onun yakasını bırakmayacak onu her yerden kuşatacak onu tahrik okları içerisinde bırakacaklardır.

Bu oklardan nasibi alan erkek tabiî ki yenilikler isteyecek sürekli monoton bir hayatı olduğunu görecek ve eşinden yeni istekleri olacaktır.

Kadın erkeğinin bu isteklerini görmezden gelirde umursamazsa işte olanlar o zaman olur ve yuva yıkılmaya doğru gider.

Kısacası bir kadın kocasının kendisinden başka gül koklamasını istemiyorsa kocası neye önem gösteriyorsa oda elinden geldiğince kocasına karşılık vermeli ve bu karşılığı da severek isteyerek vermeli bir vazife olarak görmemeli kendini mecbur hissetmemelidir.
Kadın anca bu şekilde yuvasına dört elle sarılır ve sonu ihanete ya da ikinci evliliğe gidecek yuvasını kurtarır.


2-Erkeğin bir başka kadına ihtiyaç duymasının bir başka nedeni de evdeki hanımından ilgi görmemesi olur. Çünkü erkek kendisini eve ekmek getiren bir robot-makine olarak kabullenemez. Dışarıda sosyal çevrede kendi arkadaşlarının hanımlarının onlara olan ilgisini görünce onları kıskanacak ve evdeki hanımının ona olan ilgisizliği aklına gelince bu defa ilgiyi dışarıda aramaya başlayacak ve ne hikmetse evli erkeklerin bekârlara oranla daha çabuk kadın buldukları da aşikâr olmakla beraber evli adam bir defa dışarıya gözü kayacak olsun etrafında mutlaka ona evet diyecek bir yığın kadın bulacaktır.

Çünkü evli adam bir defa artık tamamlanmış bir erkektir, sonra seçilmiş bir erkektir, temiz bir işi ve parası da vardır. Bütün bunlar ona ilgi gösterecek kadınların çoğalmasına sebep teşkil etmekte yeterli olacaktır. Ve bunun sonucunda ya ihanet ya da ikinci evliliğe doğru erkek için yolculuğa çıkılmış olacaktır.

Ve bu hususta kadınlara tavsiyemiz şu olacaktır:

—sevgili hanımefendi bacılarımız sizde kadınsınız dışarıda kocalarınızın aklını çelip kocalarınızı sizlerden almaya çalışanlarda kadınlardır sizin onlardan farkınız da yoktur onlarda ne varsa sizde de aynısı vardır ALLAH her kadını fiziki olarak eşit yaratmıştır.
Madem kocanız onca kadın arasında sizi seçmiş kendine uygun bulmuş sizde onu diğer erkekler arasından seçmiş kendinize koca olarak eş olarak kabul etmişsiniz o halde artık kendinize, üstünüze, başınıza bir çeki düzen vermenin vakti gelmişte geçiyor diyor ve sizi kocanıza karşı alımlı, cazibeli, çekici bir dişi olmaya davet ediyoruz.


—Unutmayın bunu yapmakla günaha girmeyeceksiniz aksine çok sevap almış olacaksınız çünkü kem kocanızı günahlardan koparacak hem ailenizi yuvanızı kurtaracak hem de kocanıza karşı süslenmiş olduğunuzdan ve ona tebessüm ettiğinizden peygamberimizin deyişiyle “sadaka” sevabına nail olacaksınız.


—değerli hanımefendi kardeşlerim sonuçta evlilik peygamberimizin deyimiyle “günahlardan koruyucu bir kalkandır zinadan ve gözü haramdan korur” o halde neden evlilik yaptığınızın bilincinde şuurunda olunuz kocalarınızı hayalen bile başka kadınları düşünmelerine daldırmayınız aksi takdirde bunda sizinde sorumluluğunuzun olduğunu unutmayınız.

Bu ikinci kısmı da sizi tebessüm ettirecek bir evli erkeğin başından geçmiş gerçek yaşanmış bir olayla bitiriyorum;

Evli adamın biri karısıyla boşanma aşamasına gelmiş “neden ne oldu da boşanmak istiyorsun” karından diye bir samimi arkadaşı soracak olmuş adam şunu söylemiş;”kardeşim benim hanım kaç aydır gece gündüz üzerinde “Ronaldo” yazan bir pijama giyiyor ondan sonra yatağa giriyor ben kadınla mı uyuyorum yoksa ronaldoyla mı belli değil bende insanım ihtiyaçlarım var ne için evlendim ki” diye sitem ediyormuş.


3-Bir erkeğin başka kadına ihtiyaç duymasının bir diğer sebebi de aslında sevgi eksikliğidir. Yani erkek görücü usulü evlenmiştir. Görücü usulü de malum sevgiden, duygudan ziyade maddiyat ve mantığın ön planda tutulduğu bir evliliktir. Ve sevgi riske edilerek evlenilir. Evlendikten sonra bazıları severken birbirlerini bazıları da sevemezler işte en feci olanda evlendikten sonra kadın veya erkek herhangi birinin birbirlerini sevememesi olacaktır. Çünkü temel yanlış atılmıştır. Temeli sade maddiyat ve mantık olan içinde sevgi, duygu, muhabbet barındırmayan bir evlilikte elbet bir yerde patlak verecektir.

Bazen sizlerde duymuşsunuzdur evlendikten sonra erkeğin karısı var ama erkek ben “âşık oldum, başka bir kadın sevdim” diyebiliyor. Buda otomatikman şunu aklımıza getiriyor madem bir erkek evli olduğu halde âşık oluyorsa başka kadınları sevebiliyorsa o halde bu erkek evdeki karısını sevmiyordur ki başka kadına vurulmuştur.

Bunun başka açıklamasının olacağını düşünmüyoruz zira samimi ve içten bir sevgiyle eşine bağlı biri bırakalım başka kadına âşık olmayı yarı çıplak kadın geçse dönüp arkasına bile bakmayacak kişidir.
Peki, bu anlattıklarımız bizlere neyi gösteriyor;

Evlilik yapılırken sevgi, duygu dikkate alınmalıdır. Sevgisiz, ilgisiz, duygusuz, muhabbetsiz bir evlilik yürümez yürüse de mecburiyetten yürür. türkiyede azımsanmayacak derecede evlilikler sırf “çocuk” var diye mecburiyetten katlanılmakta ve bunun akabinde sağlıksız nesiller yetiştirilmekte ve evlilikler mahvolmaktadır.

Kocasını sevmeyen kocası ona dokunduğunda ağlamak isteyen ama yapamayan ve buna katlanmaya mecbur olan bir sürü kadın ülkemizde yaşamakta ve bu evliliklerde şöyle böyle devam etmektedir.

Yani dışarıda evli diye gözüken her çift aslında evli olmayabilir sadece evlilik cüzdanıyla ve yüzükle evlilikler ayakta kalmıyor bir evliliği ancak ayakta tutacak şey ya samimi içten bir sevgi ve akabinde sadakat ve bağlılık ya da samimi bir dindarlık ve temiz bir İslami şuur olmalıdır.

Yoksa bir teraziye vuracak olursak bugün ülkemizde gerçekten layıkıyla evlilik yapanlar ve bunu sürdürenler çok az.

Ve her geçen günde maalesef azalmakta.

Çünkü hala her şey maddiyat üzerine kurulu ve maneviyat yetim kalmış durumda böyle durumda olan evlerde huzursuzlukta olur ihanette olur ve erkeğin ve kadının zina etmesi veya erkeğin ikinci evliliği yapmak istemesi de olur.

Tabi İslamiyet’e göre bir erkeğin zina etmesi eşini aldatması yerine imam nikâhıyla ikinci evliliği yapması daha iyidir.
Ama bu sadece zina için daha iyidir dedik yoksa bu devirde ikinci evlilik yapmak çok büyük yaralar açmaktadır ve bu “gün” gibi ortadadır.

Sonuç olarak bir erkek ve kadının yapması gereken sıkıca birbirlerine sevgi ve İslam şuuruyla bağlanmaları gönüllerini ve gözlerini dışarıya kapatmalarıdır.

Anca o zaman sağlıklı evlilikler ve nesiller yetişebilir.

Afiyetle Kalınız

Alıntı
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi enderhafızım 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
En Pratik Sağlık Bilgileri Pratik / Faydalı Bilgiler enderhafızım 0 67 14 Ekim 2023 13:10
Kur'an Güzel Konuşun Diyor, Konuşuyor... Serbest Kürsü su damlası 3 2308 24 Kasım 2016 14:16
Geeflow - Diriliş (15 Temmuz Darbe Rap Şarkısı) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 1909 23 Kasım 2016 12:06
Otuz Kuş & Dursun Ali Erzincanlı (Şehit Ömer... İlahiler/Ezgiler Esma_Nur 1 2661 23 Kasım 2016 11:44
15 Temmuz Demokrasi Marşı (İndir) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 2207 23 Kasım 2016 11:10

Alt 05 Mart 2013, 22:39   Mesaj No:2
Medineweb Kıdemli Üyesi
alya dua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:alya dua isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20351
Üyelik T.: 20 Eylül 2012
Arkadaşları:8
Cinsiyet:Müennes
Mesaj: 305
Konular: 5
Beğenildi:22
Beğendi:8
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Evli Bir Adam Neden Başka Kadın ister...

Bu devirde bi tanesine bakabilene helal olsun ikinciye ve ondan doğanlara bakması için milyarder olması lazım anca....
__________________
ÜZÜLME GÖNÜL GECENİN AĞARINDAN SEHER KIŞIN ARDINDAN BAHAR MUHAKKAKTIR. UNUTMA GÖNÜL. GECENİN DE, KIŞIN DA SAHİBİ HAK'TIR.
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Mart 2013, 02:32   Mesaj No:3
Medineweb Aktif Üyesi
" İdiL Su " - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:" İdiL Su " isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20148
Üyelik T.: 07 Eylül 2012
Arkadaşları:5
Cinsiyet:Bayan...
Memleket:Beni mutlu edenin bulundugu her yer...
Yaş:30
Mesaj: 247
Konular: 9
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Evli Bir Adam Neden Başka Kadın ister...

Kadınların yaptıkları eksiklikler çok güzel anlatılmış gerçekten paylaşımın için teşekkürler kardeşim inşallah bu bilgiler hayta geçirilir...
__________________
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Mart 2013, 10:06   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.186
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Evli Bir Adam Neden Başka Kadın ister...

Rica ederim efem.. Yazı gerçekten dikkate alınması gereken bir yazı olmuş bende paylaşayım dedim...,

Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
İster evli, ister bekar olun MUTLAKA okuyun Seher Yeli Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler 6 24 Kasım 2022 19:14
" Adam Gibi Adam " , "Kadın Gibi Kadın" Olabilmek /medineweb suhtem Evlilik-Nikah Konuları 2 12 Aralık 2018 22:15
Bu dünyada evli olanlar cennettede evli olacakmı birbirleri ile MERVE DEMİR Soru Cevap Arşivi 1 30 Nisan 2014 23:54
kadın neden giyinir aslıı Tesettür Konuları 0 12 Nisan 2012 20:38
Mirasta Kadın Neden farklıdır? NUR İslamda Kadın ve Erkek 0 06 Ağustos 2008 22:16

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.