Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KADIN AİLE ÇOCUK.::. > Kadın-Aile-Çocuk > Evlilik-Nikah Konuları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Arın,Açılış Tarihi:  10 Ağustos 2008 (21:21), Konuya Son Cevap : 10 Ağustos 2008 (21:21). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 10 Ağustos 2008, 21:21   Mesaj No:1
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Arın isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2647
Üyelik T.: 15 Temmuz 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 143
Konular: 54
Beğenildi:7
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Hastalıklı Sevgiler Ve Sevgicilik Oyunları !..

Hastalıklı Sevgiler Ve Sevgicilik Oyunları !..

LİMAN SEVGİSİ

Bir ilişkiden mağlup olarak çıkmıştır, geçici olarak sığınması gereken bir yer vardır. Bu tür sevgilere telafi sevgisi de diyebiliriz.Yada ailesinden hiç sevgi görmemiştir.Bir yerlere sığınması gerekmektedir.Bu tarz sevgilerde kendine geldikten sonra sevme hissi bitecektir.Çünkü hastalıklı bir durum söz konusudur.Bu tarz kişiler sanki yakıt ikmali için arabasıyla benzin istasyonuna giren şoförler gibidir.Yakıt tankı dolunca oradan ayrılacaklardır.

MEVSİMLİK SEVGİ

Baharın başlayıp, sonbaharda sona eren sevgiler. Bu sevgilerin mimarı sıcaklar ve sıcakların tesiriyle damarlarda coşan kan ve ona bağlı olarak değişkenlik gösteren hormonlardır. Bunlara civa sevgisi de diyebiliriz. Cıva sıcak bir nefes üfleyince yükselir.Soğuk görünce en alt seviyelere iner.Bu tarz sevgilerde işte böyledir.Mevsiminde başlar.Mevsimi bitince biter.

SEVİLMEYİ SEVMEK, İLGİ ALAKA SEVGİSİ

Aslında sevdiğini söylediği kişiyle uyumlu olup olmamasına bakmıyor. Sadece onun gösterdiği ilgiden ve sevgiden hoşlanıyor. Yani sevilmeyi seviyor.

SEVMEYİ SEVMEK

Aslında seçeneği yok. Kendisine ondan başka ilgi gösteren yok ve onu aslında sevmiyor ama ondan başka ilgi gösteren olmadığı için sevmeyi seviyor. Sevgi tankındaki sevgiyi harcamak için seviyor. Sevmeyi seviyor. Bu duyguyu onun şahsında gideriyor.Bu tarz sevgilerde çabuk sönmeye mahkumdur.Çünkü muhatap uygun kişi değildir.

TEST SEVGİSİ

Ben sevilmeye layıkmıyım, diye özgüvenini test etmektedir. Netiyece ulaşınca kurbanını başından sepetleyecektir.

BASAMAK SEVGİSİ

Bir yere çıkmak için sevgiyi kullanmak. Daha çok maddi amaçlar için kullanılan sevgi türü.Hedefe varınca basamak tekmelenecektir.


ALAYCI SEVGİLER OYUN SEVGİLERİ

Bahis sevgileri arkama düşürürüm düşüremem olayı.

MODA SEVGİSİ, REKLAM SEVGİSİ

Herkesin var benimde olsun. Caddede kol kola giren sevgilileri görünce bir delikanlının ablam dediği teyze kızının koluna girmesi gibi. Yada genç bir kızın sevgilileri görünce erkek kardeşinin koluna girmesi gibi.Duygusal anlamda kız kardeşini karısı yapması veya abisini duygusal anlamda sevgili yapması.Bir tanıdığınıza telefon açarsınız.Evin genç hanımı kocasına sizin de duyacağınızı bilerek yüksek sesle bağırır:

-Aşkım, canısı, bir tanem…Telefon sana.

Bu tarz sevgiler reklam sevgisidir. Bazen caddede ellerini bellerine atmış sevgililer görürsünüz.Bu sevgilerin kahir ekseriyetinin içi boştur.Özenme sevgisidir bunlar.Başkalarına reklam yapmaktadırlar.Aynı cifti ormanda el ele tutuşmuş yürürken göremezsiniz.Çünkü seyirci olduğu sürece tiyatro devam edecektir.Ormanda ise seyirci yoktur.Gerçek sevginin ise role ve seyredilmeye ihtiyacı yoktur.Büyük sevgiler papağan gibi çığırtkan değildir. Hal diliyle yaşanır büyük sevgiler. Bakınız, tavuk bir yumurta verir, gürültüsünden ortalığı inletir.İnek bir kova süt verir, gıkı çıkmaz. O yüzden bu tarz sevgiler reklam sevgisi ve moda sevgileridir. Ömürleri kısadır bunların.

KESE SEVGİSİ

Sadece paraya odaklı sevgi. İnadına Jeepe binen, marka giyinen kadınların sevgisi.Kocaları iflas edince sevgileri de iflas eder. Her zaman söylediğim gibi, kalbinin ritimleriyle paranın şıkırtısı arasında yakın ilgi ve alaka kuran kişilerin sevgisidir. Kriz döneminde boşanmaların artması bu iddiamızı teyit etmektedir. İflas eden zenginler, lüks imkanlar sunamadığı için eşleri ondan ayrılmaktadır.Yoksa eşini muhtac edecek kadar düşmüş değillerdir.

KAPORTA SEVGİSİ

Sadece tipe odaklı sevgi. Bu tarz sevgilerinde derin bir alın çizgisine birkaç saç telinin beyazlamasına tahammülü yoktur.Bu tarz sevgilerin hiç affetmediği şey; yaşlanmak ve çirkinleşmektir. Sabun köpüğü gibi sönüverirler o zaman.

SIĞINTI SEVGİSİ.

Bir tarafın diğer tarafa sığınması. Aslında yetersiz. Ama sığınıyor. Adını sevgi koyuyor.Yurt dışına götürülen ithal damat sistemi gibi.( Hiçbir mesleği olmadan, hiçbir özelliği olmadan yurt dışına giden gençlerden bahsedilmektedir.Denkliği olan evlilikler bahsimizden hariçtir)
Yine hiçbir ekonomik garantisi olmayan bir kadının hiç hoşlanmadığı bir erkeğe nafaka için katlanması gibi.
Bu tarz sevgilerde evlilik kurumu "darül aceze" olarak hüviyet değiştirir. Ama taraflar bunun farkında olmazlar.

PLATONİK SEVGİ

Tek taraflı sevgi. Merhamet dilenme. Kişinin gözünü kör eden sevgi. Kara sevda.Bu sevgi tam bir hastalıktır.Sonu çıldırmaya intihara cinayete kadar gidebilir.Çünkü aklı baştan alan iradeyi felç eden bir sevgi türüdür.Bu sevgiye müptela olan kişiler genelde aşık dediğimiz kara sevdalılardır. Halk arasında mahiyeti bilinmediği için aşk övülür. Aşk tam bir hastalıktır.Marazi bir haldir.Tedavisi gerekir.Kişinin bütün üretkenliğini durdurur. Kişiyi aptallaştırır. Çocuk gibi duygusallaştırır. Aşk sevgi değildir. Ama sevgiye dönüşürse zararsızlaşır. Ama aşkın sevgiye dönüşmesi kolay değildir. Bu yol çetindir.Bazen aşk iki taraflıdır ama yine sevgi değildir.Yine hastalıktır.Çünkü taraflar uyumlu değildir, bir nevi trans halindedirler.

BAKIMSIZ SEVGİLER

Baştan iki taraflı kurulan ama bakım ve ilgi görmediği için kısa sürede eskiyen pörsüyen ve nihayet kuruyan sevgilerdir.Sevginin sürekli bakım görmesi ve sürekli beslenmesi gerekir.Aksi halde sevgi susuzluktan kuruyan çiçekler gibi kuruyverir.Halkımızın en büyük yanılgılarından birisi budur.Sevginin başladığı gibi sonuna kadar devam edeceği düşünülür.Bu büyük bir yanılgıdır.Çünkü, üzerinde yoğunlaşılmayan her duygu,her öz,her cevher kaybolmaya mahkumdur.

CİNSEL (YARARLANMA) SEVGİSİ.

Günümüzde, gençlerin sıcakların bastırmasıyla azan dürtülerini tatmin için, cinsel yararlanma amaçlı kurulan, kısa vadeli sevgiler.Baştan böyle söylenmesi ayıp kabul edildiği için adı "sevgi" olarak konulur.Sonra gerçek niyet ortaya konur.Heyecanlarını yaşadıktan sonra filim sona erer.

ACIMA SEVGİSİ

Kişinin kendisini inkar ettiği haldir.Duygularına derin susturucular taktığı haldir.Aslında karşı cinsi sevmemiş, ama üzülmesin kırılmasın diye ona acımıştır.Bu tarz sevgilerde de büyük bedeller ödenir.Kişi varlığını kiraya verir.Bir başkasını mutlu etmek için kendisini feda eder.Kendisini ve duygularını uğrunda feda ettiği kişide mutlu olmaz.Çünkü, ilişki "psikolojik fay hatları" üzerine kurulmuştur.Acınan kişi, merhamet edildiğini aslında sevilmediğini anladığında, duygularını inkar ederek kendisini himaye eden kişiden nefret edecektir.

KISKANDIRMA SEVGİSİ

Aslında sevilen kişi paravandır.Sevenin gerçek niyeti asıl sevdiği ama kendisine ilgi göstermeyen kişinın dikkatini çekmek ve onu kıskandırmaktır. Hedefine ulaştıktan sonra paravan kişiyi bir bahaneyle başından savacaktır.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Arın 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Azerinin aşkı :) Serbest Kürsü Filistin 6 2491 21 Mayıs 2009 17:27
Futbol dini !.. Serbest Kürsü NUR 2 1979 21 Mayıs 2009 17:24
ZİMEN DEFTERİ NEDİR BİLİYOR MUSUNUZ ? Serbest Kürsü Arın 0 1726 21 Mayıs 2009 16:08
DUALARINIZ KABUL OLMUYORSA.. Serbest Kürsü inzar 1 1731 21 Mayıs 2009 11:03
MEŞHURLARIN OKUMA ALIŞKANLIKLARI Serbest Kürsü Arın 0 1644 21 Mayıs 2009 10:56

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Şeytan ve Nefsin Rahmani Oyunları Esadullah Muhtelif Dini Konular 1 12 Mayıs 2014 10:24
Şans Oyunları Seher Yeli Soru Cevap Arşivi 6 21 Nisan 2009 18:48
-*Sevgiler Sunarım*... :))bu şiirim medinelilere:) İLAHİ AŞK Şiirler ve Şairler 5 06 Mayıs 2008 21:20

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.