Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MİZAH.::. > MultiMedya-İzleme Vb > Gündem/ Manşetler

Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  07 Ekim 2017 (17:02), Konuya Son Cevap : 07 Ekim 2017 (17:02). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 07 Ekim 2017, 17:02   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4414
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İdlib Operasyonu Başlıyor / Medineweb Manşet

İdlib Operasyonu Başlıyor / Medineweb Manşet

Türkiye'nin sınırda İdlib'e yönelik askeri hareketliliği başladı. İHAların İdlib üzerinde uçtuğu ileri sürülürken askerler sınırdan giriş yapmak üzere mevzilendi.
İdlibe yönelik öncü kuvvetler olarak Özgür Suriye Ordusu militanları gönderildiği iddia edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bir gece ansızın gelebiliriz sözleriyle TSK hazırlıklarını hızlandırmıştı. Askeri birlikleri İdlibe götürecek araçlar ile güvenliği sağlayacak tank ve hava savunma sistemlerinin sınıra sevki tamamlandı.


ÖSO'nun Suriye'ye girdiği iddiasına ilişkin..



Kayseri Komando Tugayı'ndan birlikler de sınıra konuşlandırıldı. Bu hazırlıklar yürütülürken Türk Özel Kuvvetleri sızma harekâtıyla İdlib güzergahı üzerinde ve yakınlardaki hedefleri belirledi.
Türk askerinin İdlib'de görev almasıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın da bugün bir açıklama yapması bekleniyor.


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Öte yandan bazı askerler, görev için İdlib'e gideceklerine dair mesajlar içeren fotoğraflar eşliğinde "helallik" isteyerek paylaşımlar yaptı.
ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında "Fırat Kalkanı Harekatı'yla kendimize bölgemizde açtığımız alanı şimdi İdlib'in güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir adımla daha ileriye taşımanın gayreti içindeyiz. İşte bugün örneğin İdlib'de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek" dedi.

AKP 26'ncı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı açılış programında da konuya ilişkin değerlendirme de bulunan Erdoğan, gazetecilerin "Türk askeri İdlib'de mi?" sorusuna, "Şu anda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yürütüyor. ÖSO'nun İdlib'de şu anda yürüttüğü bir operasyon var. Henüz askerimiz orada değil. Tabii ki Türkiye ve Rusya, beraber yapacağımız ve yapmakta oluğumuz daha önce de söylediğim gibi İdlib, içi bizim tarafımızdan, dış tarafı da Rusya tarafından korunmasının sağlandığı bir bölge. Orda yaşayan insanların güvenliği noktasında böyle bir adım attık. Rejimle münasebetleri Rusya'nın yürüttüğü bir süreç. Diğer noktalarda da Türkiye olarak biz tedbirlerimizi aldık" dedi.
Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Hamza Bölüğü, İdlib'e askeri operasyon başlattıklarını duyurdu.
Hamza Bölüğü, Fırat Kalkanı Operasyonu'na katılan gruplar arasında yer alıyor.


İdlib için görevlendirilen Türk askerlerin önemli bir kesiminin Kayseri 1. Komanda Tugayıâ€â•ndan olduğu bildirildi. Diğer bölgelerden askerlerin de sınır hattında konuşlandığı belirtildi. Kayseri 1. Komando Tugayı, El Bab'ın Daeş'ten temizlenmesinde önemli rol oynamış, 500den fazla komando El Bab'a gönderilmişti.
İşte komandolar Kayseri'den İdlib'e doğru yolda..


Askerleri İdlib'e götüren zırhlı personel taşıyıcılar ile değişik tip zırhlı ve paletli araçların sınır hattına sevkiyatı geçen hafta tamamlanmıştı. Aralarında kaideye monteli Stinger füzeye sahip alçak irtifa hava savunma sistemi Atılgan'ların da bulunduğu araçların sevkiyatından sonra, Kayseri Komando Tugayı'na bağlı askerler de önceki gün sınır hattına sevkedilmişti. Özel kuvvetlerden bir ekip de daha önce Suriye'ye geçerek İdlib'de görev yapılacak yerleri belirlemişti. Türk gözlemci kuvvetin görev yerleriyle ilgili Rusya ile de teknik çalışmalar yapılmıştı


Türkiye'nin sınırda İdlib'e yönelik askeri hareketliliği başladı. Üst düzey askeri yetkililere 'görev' emri gitti, tüm birlikler alarma geçti. İHA'ların İdlib üzerinde uçtuğu ileri sürülürken askerler sınırdan giriş yapmak üzere mevzilendi. ÖSO'ya bağlı "Hamza Bölüğü" Reyhanlı yakınlarındaki Bab-ı Hava sınır kapısından geçip İdlib'e doğru yola çıktı. TSK teyazkkuzda. Fırat Kalkanı Harekatı benzeri bir operasyonun başlaması an meselesi.












Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu'na bağlı "Hamza Bölüğü" ilk olarak Fırat Kalkanı harekatıyla IŞİD'ten temizlenen Suriye'nin kuzeyindeki bölgeden çekilip dün Halep'in kuzeyindeki Bab-ı Selame üzerinden Türkiye'ye girdi. Ardından Hatay'a geçen bu birlik Reyhanlı yakınlarındaki Bab-ı Hava sınır kapısından geçip İdlib yoluna koyuldu.

Kamyonetlerin kasasında otomatik silahlarla yol alan ÖSO üyeleri, görüntülerini sosyal medyada paylaşıyorlar.



Gazete Habertürk'ten Murat Gürgen'in haberine göre en güvenli zamanlamayı planlayan TSK'nın kısa süre içerisinde İdlib'e asker konuşlandırması öngörülüyor. Türkiye, Rusya ve İran, Kazakistan'ın başkenti Astana'da 1 ay önce düzenledikleri zirvede, İdlib'de oluşturulacak çatışmasızlık bölgesi konusunu masaya yatırmıştı. Zirvede, İdlib'in yanı sıra komşu kentler Lazkiye, Hama ve Halep'te gözlemci güçler konuşlandırılması kararına varılmıştı. İdlib'den önce, Dera ve Kuneytra, Rastan ve Talbise ve Doğu Guta olmak üzere Suriye'de 3 çatışmasızlık bölgesi oluşturuldu.


GÜVENLİKLİ BÖLGE OLUŞTURULACAK


3 garantör ülkenin mutabakatı uyarınca, 3 ülkenin görevlendireceği gözlemciler, çatışmasızlık bölgesinin sınırını teşkil eden güvenlikli bölgelerde oluşturulacak kontrol ve gözlem noktalarında konuşlandırılacak.
Gözlemci kuvvetlerin asli görevi, "Esad rejimi ile muhalifler arasında çatışma yaşanmasını engellemek ve olası ateşkes ihlallerini gözlemlemek" şeklinde tanımlandı. Gözlemci kuvvetlerin faaliyetlerini eşgüdüm içerisinde yürütmelerini sağlamak üzere Müşterek Koordinasyon Merkezi kurulacak.

Türkiye ile Rusya, İdlib'de 500'er gözlemci görevlendirecek. Putin'in Ankara ziyareti sırasında, İdlib'de yürütülecek faaliyetin detayları da belirlendi. Buna göre İdlib'in içini Türkiye, çevresini ise Rusya güvence altına alacak. İdlib'de görev yapacak.
Türk gözlemci gücünün güvenliğini sağlamak üzere Kayseri 1. Komando Tugayı görevlendirildi. Kayseri'de konuşlu komandolar, hudut hattına intikali tamamladı. Marmara Bölgesi'nde konuşlu tank ve obüsler de İdlib'e gönderilmek üzere dün Suriye sınırına ulaştı. İdlib'in içini patlayıcılardan temizleme görevini ise Malatya'daki İkinci Ordu'ya bağlı istihkam taburu üstlenecek.


İDLİB CİHATÇILARIN KONTROLÜNDE

İdlib bölgesi halen cihatçı örgütlerin oluşturduğu Heyet Tahrir el-Şam'ın (HTS) kontrolünde bulunuyor. Yaklaşık 25 bin militanı olduğu belirtilen HTS, cihatçı grupları yaz aylarında tek çatı altında topladı. HTS; Şam, İdlib ve Hama'da hem Suriye rejim güçleri hem de ılımlı muhaliflerle çatışıyor.

"TSK İÇERDE RUSYA DIŞARDA"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran gezisinden dönüşte, İdlib'deki çatışmasızlık bölgesi hakkında da açıklama yapmıştı. Erdoğan, "Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'deydi. Üçlü mekanizmayı nasıl çalıştıracağımızı görüştük. Bu konuda yol haritamız var. Çatışmasızlık bölgesinin sınırları konusunda, içeride ve dışarıda, görev paylaşımı yapıldı. Dışarıyı Rusya, içeriyi Türkiye güvence altına alacak. TSK, İdlib sınırları içinde, Rusya Silahlı Kuvvetleri sınırların dışında görev yapacak" demişti.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gündem Korona Aşısı Gündem/ Manşetler Esma_Nur 6 1275 10 Aralık 2020 12:20
DHBT Muhteşem Özetler DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler nurşen35 4 1976 08 Aralık 2020 18:40
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler nurşen35 1 768 08 Aralık 2020 17:46
TENKİD Serbest Kürsü nurşen35 0 715 08 Aralık 2020 12:44
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... Namaz-Abdest-Teyemmüm nurşen35 0 797 04 Aralık 2020 13:56

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
İdlib Son Durum:Şehitlerimiz Var Mihrinaz Gündem/ Manşetler 4 29 Şubat 2020 12:14
İdlib'e Hava Saldırısı nurşen35 Gündem/ Manşetler 1 07 Eylül 2018 13:25
AFRİN Operasyonu Başladı nurşen35 Gündem/ Manşetler 9 24 Ocak 2018 16:09
Rize'de Sel Felaketi-Medineweb Manşet Mihrinaz Gündem/ Manşetler 0 28 Eylül 2017 20:54
IRMA KASIRGASI -(Medineweb Manşet) nurşen35 Gündem/ Manşetler 2 12 Eylül 2017 12:46

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.