Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MİZAH.::. > MultiMedya-İzleme Vb > Gündem/ Manşetler

Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  15 Nisan 2018 (16:30), Konuya Son Cevap : 15 Nisan 2018 (16:30). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 15 Nisan 2018, 16:30   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4414
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Dünyanın En Ezilenleri İmamlar

Dünyanın En Ezilenleri İmamlar

Dünyanın şamaroğlanı yapılmak istenen imamları kırk yıldır gözlüyorum. Benim romanlarımda daima temiz imamlar vardır çünkü, İslâm düşmanları, imamlara o kadar iftiralar atıyorlar ki, benim binde bir olan kötü imamları konu etmeme gerek kalmıyor.

İmamlar üç yerden darbe görüyor, biri İslâm düşmanlarının Türkiye temsilcilerinden, biri, içteki şeytanın oyununa gelen sözde Müslümanlardan (Gerçek Müslüman olsalar, imamlar onlardan kötülük görmezdi.) bir de, bazı imamlar için söylüyorum, mahalle baskısı altında kalmışsa, çocuklarından ve hanımından, hakaret görmesi! İmam bir türlü razı edemez, imam kompleksine girmiş olan eşini veya çocuklarını. (Çok şuurlu imam çocukları ve eşleri var, onları tenzih ederim) Bu konuda bir roman yazdım, yine anlatamadım imamaların çilesini, kimsenin etkisinde kalmayan imam çocuklarının gözlerinden, hanımların da gönüllerinden öpüyorum.

Neydi geçen asırda imamların çilesi? İstiklal mahkemelerinde asıldılar, 12 Eylül’de 28 Şubatlarda biçildiler. Cemaatten gelen şikayetle, görevinden atılan, sürgün giden, mahalleli tarafından horlanan imamlar doluydu RTE’den önce.

Hele maaşları, aylar boyu camide bulunma mecburiyeti (Ayda dört gün izin) buna rağmen aldıkları maaşlar çok komikti Ak Parti’den önce. Yurt dışındaki imamlar ise, cami heyetinin âdeta kölesiydi. İmamların hiçbir inisiyatifi yoktu bazı camilerde. Hatta bazı imamlar kasıtlı olarak, ahır yapılamayacak yerlere atılıyorlardı. En ufak bir sözde imamdan şikayetler uçuşuyordu. İmamlar, bazı camilerde sanki düşmanmış gibi algılanıyorlardı, bozuk düzenin bilinç altlarına empoze ettikleri olumsuzluk nedeniyle, cemaate asla yaranamazlardı imamlar. Tabii ki, her cemaatte, şeytanın ele geçirdiği bir ya da birden çok insan olacaktır. Yönetim yüz vermemeliydi onlara. Ne ki, veriyordu. İmamların arkasında durmazdı devlet. Daima suçluydu imamlar. Yani, imamlara baskı mübahtı. Türkiye’de ve yurt dışında bozulmayan bir şey vardı, o da imamları yıldırma politikası vardı ve âşikardı.Yürekler acısı bir durumdu imamların serüveni.

Bilirsiniz, imamın her tavrı çarpıtılır. Hatırlayacağınız gibi, keçisi çalınan imam, “keçim çalındı” diye dava açtı, şeytanın gazetesi: “İmam keçi çaldı.” diye haber yaptı. Rüya değil gerçek. (Bu zalimler yüzünden imamlar sendikası kurmaya çalışmıştım da gönüllü bulamayınca vaz geçmiştim.)

Fıkra gibi olan bu keçi hikayesi, benzerleriyle devam eder mi? En küçük bir boşluk bulsunlar , şu anda bile devam ederler, kinsenin gözünün yaşına bakmazlar.

Çok konular var anlatacak. Fakat o acılar böyle kısa yazılmış yazılarla ifade edilemez. Özet yapacak olursak, şeytanlar şimdi de çalışıyor, devlet ne kadar adil olursa olsun, onların şeytanlığı devleti aldatmayı başarabilir. Onun için, halkın imamına sahip çıkması gerekiyor. Çünkü bazıları da imamları ve ailesini insan üstü görüyor, böylece bir başka zulüm daha doğuyor. İmam gülse suç, top oynasa suç... Çocukları da imam gibi takiptedir hep.

Gelelim bu güne.

Bu gün imamların maaşı arttı, imam evleri çok güzel (İstisnalar var mı bilmem) amma imamlar üzerinde yoğun bir müşrik çalışmaları oluşuyor, yakında hortlar.

Konu şu:

Hayatında secde etmemiş müşrikler, sırf Ak Parti’den intikam alabilmek için, (eleştirecek bir şey bulamayınca) yüklendiler imamlara. Eskiden de yaparlardı fakat dozajı aşırı artırma modundalar.

Müşrik camiye gidiyor, imam, ona aykırı olan bir söz söylüyor, adam ya cemaati karıştırıyor ya da imamı müftüye şikayet ediyor. Müftü oyunların farkındaysa ve yürekli biriyse şikayetin özünü anlıyor, değilse imam eskiden, ya sürgün olur ya da açığa alınırlar. İşte beni bu nokta düşündürüyor. Müşriklerin her şikayetinde imam harcanırdı eskiden, şimdi uyanık kadro var ama bazen müşriklerin fendi, adaleti yendi olabilir fırsat bulurlarsa, bu noktada uyanık olalım.

Müşrikler şöyle inanmamalı: “Oh be! Biz bir haberle hâlâ imamları sürgün ettirebiliyoruz.”

Bu sözlerimin son günlerdeki gündemle ilgisi yok. Yazımın, samimiyetle müşriklerin oyununa dikkat çekmeye yönelik olduğuna inanılmasını istirham ederim.

Konu çok uzun ve detay da istiyor. Şimdilik bu konulara değinip geçiyorum. Allah cümle iman ehline firaset ve adalet nasip etsin. İki özellikten biri eksik olursa imamlara da çok yıkıcı olur.

Şu anda, emin ellerin konuya dikkkatlice yanaştığını görüyor ve seviniyorum. Dilerim Allah’tan bu hassasiyet devam eder.


Emine Ş.....
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gündem Korona Aşısı Gündem/ Manşetler Esma_Nur 6 1275 10 Aralık 2020 12:20
DHBT Muhteşem Özetler DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler nurşen35 4 1977 08 Aralık 2020 18:40
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler nurşen35 1 768 08 Aralık 2020 17:46
TENKİD Serbest Kürsü nurşen35 0 715 08 Aralık 2020 12:44
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... Namaz-Abdest-Teyemmüm nurşen35 0 797 04 Aralık 2020 13:56

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Trabzonlu İmamlar...:):D enderhafızım Fıkralar-Hikayeler 2 16 Temmuz 2012 00:25
İmamlar İçin Cübbe ve Sarık Çeşitleri KuM TaNeSi Din Görevlileri 1 25 Ağustos 2011 00:14
İmamlar Saatkolikmidır? Zeynel Hadi Makale ve Köşe Yazıları 7 11 Ocak 2011 10:54
İmamlar Kureyş`tendir Verda_Naz Hadis-i Şerif 0 26 Kasım 2008 03:49
İmamlar Örnektir NUR Din Görevlileri 6 17 Ekim 2008 22:33

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.