Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MİZAH.::. > MultiMedya-İzleme Vb > Gündem/ Manşetler

Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  07 Ekim 2018 (18:52), Konuya Son Cevap : 07 Ekim 2018 (18:52). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 07 Ekim 2018, 18:52   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4414
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Türkiye, IMF Defterini Açmamak Üzere Kapatmıştır

Türkiye, IMF Defterini Açmamak Üzere Kapatmıştır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, IMF Defterini Açmamak Üzere Kapatmıştır
Partisinin Kızılcahamam kampında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye IMF defterini tekrar açmamak üzere kapatmıştır. Bu konunun gündeme getirilmesinde amacı gayet iyi biliyoruz" dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kızılcahamam kampının kapanışında konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sert ifadeler kullanan Erdoğan, "Türkiye ekonomik bağımsızlığına yönelik sistematik saldırıya karşı tarihi mücadeele veriyor. Ana muhalefet ne yapıyor, safını karşı tarafın yanında belirleyerek ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Bunun adı olsa olsa alçaklıktır" dedi.

"Türkiye, IMF defterini açmamak üzere kapatmıştır" diyen Erdoğan, "Bu konunun gündeme getirilmesinde amacı gayet iyi biliyoruz. Şahsıma, AK Parti hükümetlerinin en gurur duyduğum icraatları sorulsa, ülkemizi IMF boyunduruğundan kurtarmak olur" şeklinde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Üstlendiğimiz sorumluluklar itibariyle Türkiye'nin, bölgemizin ve dünyamızın her meselesi AK Parti'nin meselesidir. 81 milyon vatandaşımızın her birinin hayatının her alanına ilişkin hizmetleri kendilerine en güzel şekilde sunmakla mükellefiz. Bölgemizden başlayarak umudu bize bağlayanlara sahip çıkmayı, el uzatmayı, onlara destek olmayı da vazifemiz olarak görüyoruz. AK Parti işte bu büyük davayı 17 yıldır hep ileriye taşımayı başarmıştır. Biz ne rütbe ne mal derdine düşmeden bu mukaddes yükün hamalı olmaya talip bir kadroyuz.

"YOLA ÇIKTIĞIMIZ ARKADAŞLARIMIZIN PEK AZI DIŞINDA ÇOĞU BURADA"

Bu yola birlikte çıktığımız arkadaşlarımızın pek azı dışında tamamının burada olması, imtihanı alnımızın akıyla vermekte olduğumuzun işaretidir. Büyük AK Parti ailesinin her bir ferdine davamıza sadakatleri için teşekkür ediyorum.

"TUZAKLARIN HEPSİNİ BOŞA ÇIKARDIK"

İnsanlar gibi ülkeler de partiler de sürekli sınamalara maruz kalırlar. Son yıllarda siyasi, ekonomik ve sosyal pek çok sınamayla karşılaştık. Gün oldu vesayetle boğmaya, gün oldu sokakları karıştırmak istediler, gün oldu terör örgütlerini üzerimize saldırdılar, gün oldu FETÖ'yü saldılar, gün oldu ülkemizi tecrit etmeye kalktılar. Milletimizle beraber bu tuzakların, bu oyunların hepsini boşa çıkardık.

"BUNUN ADI OLSA OLSA ALÇAKLIKTIR"

Bizi en çok üzen siyasi alternatif konumundaki partinin Türkiye'nin düşmanlarıyla aynı safta olmalarıdır. Bizim sorunumuz asla siyasi muhalefetle değil. Biz en kritik dönemlerde düşmanlarımızın saflarında yer alanlardan mustaribiz. HDP'yi, terör örgütleriyle ilişkisini kesmedikçe muhatap görmemiz mümkün değildir. Gezi olaylarında vandallarla mücadele ediyoruz CHP'yi yanlarında buluyoruz, FETÖ'yle mücadele ediyoruz CHP'yi onların saflarında görüyoruz. Bölücü terör örgütünün çukur eylemlerine karşı mücadele yürüyoruz CHP'yi karşımızda buluyoruz. Sınır ötesinde terör örgütleri üzerine yürüyoruz, CHP'yi karşı safta görüyoruz. Yaşadığımız son hadiselerde yine benzer durumlar karşı karşıya kaldık. Türkiye ekonomik bağımsızlığına yönelik sistematik saldırıya karşı tarihi mücadeele veriyor. Ana muhalefet ne yapıyor, safını karşı tarafın yanında belirleyerek ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Bunun adı olsa olsa alçaklıktır.

"EN GURUR DUYDUĞUM İCRAAT..."

Şahsıma, AK Parti hükümetlerinin en gurur duyduğum icraatları sorulsa, ülkemizi IMF boyunduruğundan kurtarmak olur. Biz göreve geldiğimizde 23,5 milyar dolar IMF'e borçla devraldık. 2013'te tamamen sıfırladık. Bunu yapan Bay Kemal biz değil miyiz?

"IMF DEFTERİ AÇMAMAK ÜZERE KAPANMIŞTIR"

IMF misyonu gereği sadece devletlere borç verir. Bırakın onu, ondan sonra onlar bizden borç istediler. Türkiye 1960 darbesinin ardından IMF'in pençesine düşmüş, AK Parti'ye kadar kurtulamamıştır. 19 anlaşmadan Türkiye'nin ne kazandığını bilemiyoruz ancak çok ciddi bedel ödediğini biliyoruz. Biz göreve geldiğimizde bu borcu kucağımızda bulduk. Yılmadık, ödedik. Yarım asrı aşkın yükü kaldırdık.

Ne olduysa ondan sonra oldu. Yaşadıklarımızı IMF boyunduruğundan kurtulmaktan ayrı tutamıyorum. Bizim IMF'le işimiz yok, biz bu defteri kapattık. Biz ülkemize yatırım için arayıştayız. Bugün Türkiye IMF'in kredi desteğine ve teknik yardımının çok ama çok uzağında duruyoruz. Ekonomik göstergelerimiz çok iyi bir durumdadır. Özellikle kamu, hane halkı, banklar ve özel sektör borçluluk alanlarında olumlu bir görüntüye sahibiz. Türkiye güçlü mali disiplini ve ayakları yere basan ekonomi politikalarıyla ekonomi yönetimini gerçekleştirme kapasitesine sahiptir. Yıl sonuna kadar 5 milyar dolar faiz dışı fazla vermeyi hedefliyoruz. Türkiye'nin IMF ile yolunun kesişmesi söz konusu olamaz. Türkiye, IMF defterini tekrar açmamak üzere kapatmıştır. IMF konusunun gündeme getirmesini gayet iyi biliyoruz. Başaramayacaklar.

"KİMİ KANDIRIYORSUNUZ"

Ülkemizin başına IMF musibetini saran CHP'nin geçmişi daha vahimdir. Marshall yardımı meselesi var. Bunun öncülerinden biri de İnönü'dür. İnönü'nün sadakati o kadar ileridir ki. Dün neydi ki bugün ne olacak? ABD'nin kokartlı komandoları teröristlerle yan yana. Bunlar da CHP ile HDP ile kol kola. Bunlarla mücadeleyi veren benim Mehmedim. Mehmedimi istismar eden yine CHP yine HDP. 8 şehidimizin sorumlusu PKK değil mi? Onun perde arkası CHP, HDP değil mi? Bunların en ufak rahatsızlığını duyuyor muyuz? Kimi kandırıyorsunuz?

"CHP'NİN BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ MAHALLİ SEÇİMLERDE DE ALACAĞINA İNANIYORUM"

Bu utanç verici mirasın sahibi CHP, bizi şunla bunla suçluyor. Bir parti düşünün ABD yardımını sevinç naralarıyla karşılamasından 70 sene sonra aynı zihniyeti sürdürüyor. Bunun adı istikrar değil, bunun adı ilkelliktir. Biz tekamüle, değişmeye inanan bir partiyiz. Tek parti zihniyetine çakılıp kalmakla övünenler, geldiğimiz yeri hazmedemezler. Bu parti mevcut zihniyetiyle Türkiye'yi geriye götürmeyi hedefliyor. 2019 mahalli seçimlerde CHP'nin boyunun ölçüsünü alacağına inanıyorum. Yeter ki biz milletimizin gönlündeki müstesna yeri korumaya devam edelim. İstismar siyasetinin ömrü dolmuştur. Dönem gönülleri fethetme dönemidir.

AK Parti siyaseti sadece akıl, proje, hizmet değil; aynı zamanda vicdan siyasetidir. Vicdanlarımız kurumamışsa, nasır tutmamışsa, oradan gelen cevap en doğru cevap olacaktır. Hukuk, kanun, adalet dediğiniz iş bunun uygulamaya dönmüş halidir. Vicdana uymayan kanun atıl kalmış bir kanundur. AK Parti hükümetlerinde görev alan bakan, bürokrat demek vicdanını işine katan demektir. AK Partili belediye başkanı demek vicdanını attığı adımın önünde tutan demektir.

MHP'NİN AF TEKLİFİ: CEZAEVLERİNİ BOŞALTMAK İÇİN AF ÇIKARILMAZ

Af meselesinden, çocuk istismarına kadar bizim öncelikli ölçümüz mahşer-i vicdandır. Kesimlerin, şahısların çıkarı için hiçbir iş bizim için makbul değildir. Geçmişte çok aflar çıkarıldı. Bu affı çıkarıp biz ne kadar siyasi rant elde ederiz, biz böyle düşünemeyiz. Geçmişte bunları gördük. Rahşan Affında gördük, öncekilerde gördük. Biz aynı şekilde adım atamayız. Ölçü belli. Bu ölçüye göre talimatımızı verdik. Çalışmalarınızı yapın, yapılacak mı, af olarak değerlendirmeyi kendimize zul addederiz. Cezaevleri dolmuş, cezaevleri boşaltmak için af çıkarılmaz. Anlık ayaküstü düzenlemelerle olmaz.

YEREL SEÇİM MESAJLARI

Bu toplantımızı 2019 Mart seçimlerinin startı olarak kabul ediyorum. Bu sürecin her aşamasını yakından takip edeceğimin bilinmesini istiyorum. Hataya, ihmale, yanlışa yol açmamak için gayret göstereceğim. Sizden de aynı hassasiyeti bekliyorum. Yapacağımız çalışmalarda tek ölçümüz Allah'ın rızasını ve milletimizin takdirini kazanmak olacaktır. Bugüne kadar, bu kardeşinizi mahçup etmediniz, bu seçimde de mahçup etmeyeceğinize inanıyorum."
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gündem Korona Aşısı Gündem/ Manşetler Esma_Nur 6 1275 10 Aralık 2020 12:20
DHBT Muhteşem Özetler DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler nurşen35 4 1977 08 Aralık 2020 18:40
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler nurşen35 1 768 08 Aralık 2020 17:46
TENKİD Serbest Kürsü nurşen35 0 715 08 Aralık 2020 12:44
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... Namaz-Abdest-Teyemmüm nurşen35 0 797 04 Aralık 2020 13:56

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kurban Üzere... İslaminesil Videolar/Slaytlar 0 19 Ağustos 2015 12:27
Birleşmemek üzere birleşmişiz! enderhafızım Makale ve Köşe Yazıları 1 23 Nisan 2013 23:29
Müslümanlarda Amel Defterini Kapatmayan Haller Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL KARAKÖSE Makale ve Köşe Yazıları 9 25 Mart 2011 22:48
Allah'ın Hükmü Üzere Hüküm Koyanlar! Yitiksevda Makale ve Köşe Yazıları 7 12 Ocak 2011 14:10
Tertil üzere okumak, lütfen okuyalım... NUR Kur'ân-ı Kerim Genel 0 28Haziran 2008 10:58

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.