Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MİZAH.::. > MultiMedya-İzleme Vb > Gündem/ Manşetler

Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  29Haziran 2019 (14:48), Konuya Son Cevap : 29Haziran 2019 (14:52). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 29Haziran 2019, 14:48   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4414
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Son dakika! Cumhurbaşkanlığı'ndan Erdoğan-Trump Görüşmesi

Son dakika! Cumhurbaşkanlığı'ndan Erdoğan-Trump Görüşmesi

Son dakika! Cumhurbaşkanlığı'ndan Erdoğan-Trump görüşmesiyle ilgili açıklama







Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleşen görüşme sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi.

Son dakika! Cumhurbaşkanlığı'ndan Erdoğan-Trump görüşmesiyle ilgili açıklama
Cumhurbaşkanlığı'ndan, Erdoğan-Trump görüşmesi sonrası yapılan açıklamada, ''Trump, ülkemizin hava savunma sistemi alımı hususunda Amerika Birleşik Devletleri nezdindeki girişimlerinin geçmiş ABD yönetimleri tarafından reddedildiğini hatırlatarak, konunun ikili ilişkilere zarar vermeyecek bir şekilde çözülmesini arzu ettiklerini vurgulamışlardır'' denildi.


'FARKLI ÇÖZÜMLER ARIYORUZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump Japonya'nın Osaka kentinde düzenlenen G-20 zirvesi kapsamında bir araya geldi. Basına kapalı 40 dakika süren toplantının ana gündemini Rusya'dan alınacak S-400'ler oluşturdu. Görüşme sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, "S-400 konusuna bakıyoruz. Patriotları almasına izin vermediler, Obama yönetimi izin vermedi, bu sebeple başka füze almak zorunda kaldılar. Bence Türkiye'ye adil davranılmadı. Karışık bir konu. Farklı çözümler arıyoruz. Türkiye'ye karşı Adil olmak zorundasınız" dedi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gündem Korona Aşısı Gündem/ Manşetler Esma_Nur 6 1275 10 Aralık 2020 12:20
DHBT Muhteşem Özetler DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler nurşen35 4 1978 08 Aralık 2020 18:40
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler nurşen35 1 768 08 Aralık 2020 17:46
TENKİD Serbest Kürsü nurşen35 0 715 08 Aralık 2020 12:44
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... Namaz-Abdest-Teyemmüm nurşen35 0 797 04 Aralık 2020 13:56

Alt 29Haziran 2019, 14:50   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4414
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

ABD Başkanı Donald Trump, G20 Liderler Zirvesi sonrası basın toplantısı düzenledi.

Trump şu açıklamalarda bulundu:


“Obama yönetimi sırasında bizim Patriot füzelerimizi almak istedi ama satmadılar. Müttefikimiz olmasına rağmen, büyük ordusu olmasına rağmen hiç adil değildi, Patriot almak istedi ama Obama 'hayır' dedi. Sürekli hayır dediler. Ve savunması için ihtiyacı vardı. Sonra Rusya’ya gittiler S400 aldılar. Çünkü patriot almasına izin vermediler. Benden önceki yönetim bunu satın almasına izin vermedi.

Bunun o kadar da iyi olmadığını düşünüyorum. Çok para verdiler, anlaşma yapıp aldılar. Bizim ülkemizden gittiler dediler ki “Bunu kullanmanızı istemiyoruz. bize iyilik yapın, biz size patriotları satacağız” Çok geç satın almıştı. Bu arada 100 tane de F-35 satın aldı. Biliyorsunuz radara yakalanmıyor. 116 tane… Ve daha da almak istiyorlar.

Şimdi de parasını ödediği uçakların teslimatını istiyor. Şirketimize para ödediler.

“Son dakika… Trump Türkiye’yi seviyor.” Hayır ben ülkemizi seviyorum ama bunu söylemek zorundayım. Cumhurbaşkanı Erdoğan, biliyorsunuz Rahip Brunson’ı geri verdi.

Erdoğan benim bakış açımla çok çetin biri. Erdoğan’a adaletsiz davranıldığını düşünüyorum. Bu gerilimde onun suçu yok. Çünkü patriot alamazsın dedik ve başka sistem altından sonra fikrimizi değiştirdik. Karmaşık bir konu. Üzerinde çalışıyoruz”
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 29Haziran 2019, 14:52   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4414
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Japonya'nın Osaka kentinde dünya liderleriyle kritik görüşmeler gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi'nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

Küresel gündemlerin etraflıca ele alındığı son derece başarılı bir toplantı oldu. İki gün boyunca muhataplarımızla güncel meseleler üzerinde konuştuk. Ticaret savaşları ve korumacı tedbirleri ele aldık. Uluslararası işbirliği arttırmamız gerektiği noktasında mutabakata vardık. Bu kapsamda G-20 kaliteli altyapı prensiplerini kabul edip, onayladık.

Küresel ekonomide güven kanallarını açık tutma konusunda mutabakata vardık. Mülteciler konusunda ortaya koyduğumuz çabaları ifade etme fırsatımız oldu. Milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapıyoruz. Batılı devletler ise insan hakları sınavından geçemedi. Türkiye'nin yardım ve hizmetlerini sürdürebilmesi için uluslararası toplumun yük paylaşması gerektiğini ifade ettik. Ülkemize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz.

G-20 ülkeleri terörizmle mücadele konusunda ilkeli ve kararlı bir duruş sergilemeleri gerekiyor.

Terör örgütlerini ideolojilerine göre ayırmak, farklı muamele etmek yanlıştır. 15 Temmuz darbe girişiminde 251 insanımızı vahşice katleden yapılar, bazı batılı devletlerde himaye görüyor.


Demokrasiye kast eden darbecilerin siyasi sığınmacı adı altında korunması ve kollanmasının faturası tüm insanlık için ağır olacaktır.

KAŞIKÇI CİNAYETİNİN ÜZERİNİN ÖRTÜLMESİNE MÜSAADE ETMEDİK

BM raporu Kaşıkçı cinayetini ortaya koydu. BM ile işbirliği içinde çalışarak Kaşıkçı cinayetinin üzerinin örtülmesine müsaade etmedik.

BUNUN HESABINI SORMALIYIZ

Mursi'nin şehadeti tüm yönleriyle araştırılmalı. Mursi şüpheli bir biçimde duruşma salonunda vefat etmiştir. Bunun hesabını BM başta olmak üzere dünya siyasetçileri olarak sormalıyız. Batılı ülkeler Mısır'daki idamlara sessiz.



YAPTIRIM OLMAYACAK

Az önce Sayın Trump'ın da basın toplantısı oldu. S-400'ler teslimat sürecindedir. Böyle bir sözleşmeyi inkar etmemiz Türkiye gibi bir devlete yakışmaz. Bu iş bitti. Biz Amerika'yla da Patriot almak için Obama döneminde adım atmıştık, Kongre'nin müsade etmediğini söyleyerek, satışı gerçekleştirmediler. En uygun şartlarda bunu Rusya'dan aldık. Yaptırımlar konusunda Trump bugün de açıklama getirdi, böyle bir şeyin olmayacağını kendisinden dinlemiş olduk. S-400 olayı bir taraftan yürürken, ABD'den şu an 100 tane Boeing uçağı alıyoruz.

F-35'LER KONUSUNDA BEKLENTİ İÇİNDEYİZ

F-35 konusunda, 1 milyar 400 milyon dolar ABD'ye ödememiz var. Bir üretici değil, ortak üreticiyiz. Toplamda 116 uçak alacağımız var. Ödemeler yapılır, beklenti içindeyiz. Altta birilerinin yaptığı açıklamalarla hiç örtüşmüyor. Bizim ikili ilişkilerimizi bozmayacağını düşünüyoruz.


İDLİB'DEKİ SALDIRILAR

O bölgede Türkiye ve Rusya olarak fiilen varız. İran'la da Soçi Zirvesi çerçevesinde bir duruşumuz var. 12 noktaya rejim tarafından malesef bir saldırı oldu. Bir askerimiz de malesef şehit oldu. Gereken de tarafımızdan yapıldı. Şu anda bir sükunet söz konusu. Bunların olmamasını bekliyoruz, gerekli görüşmelerimizi de yaptık. Gözlem noktaları konusundaki hassasiyetimizi de sonuna kadar koruyacağız.

Amerika'yla Suriye'de Münbiç, Fırat'ın doğusu, bunlarla ilgili Trump'ın yaptığı açıklamalar, askerlerinin tamamen çekilmesi, en azından Fırat'ın doğusuna çekilmesi konuları konuşuldu. Koalisyon güçleriyle beraber ABD'nin de bölgede bulunduğunu görmemek mümkün değil. Özellikle Rusya'yla Suriye'nin kuzeybatısındaki varlığımız farklı. Münbiç'te ABD ile ortak atacağımız adımlarla Münbiç'in işgalcilerden kurtulup, sahiplerine teslim edilmesi yönündedir. Oranın yüzde 90'ı Araptır, bir terör koridoru vardı. Burasının artık bir barış koridoru olmalı ve gerçek sahiplerinin yerleşmesi lazım.

Şu anda Suriye'de FETÖ'nün herhangi bir durumu söz konusu değil. Görüştüğümüz tüm liderlerle FETÖ konusunu konuştuk ve kendi ülkelerini de korumalarını özellikle istedik.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
SON DAKİKA: Trump'tan Filistin'i Bölme Planı Mihrinaz Gündem/ Manşetler 7 01 Şubat 2020 14:30
Putin ve Trump'tan Kritik Görüşme nurşen35 Gündem/ Manşetler 0 03 Mayıs 2019 22:39
Trump'ın Tehdit Açıklaması Tepki Topluyor nurşen35 Gündem/ Manşetler 1 14 Ocak 2019 19:56
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde Detaylar Belli Oldu nurşen35 Gündem/ Manşetler 0 04 Temmuz 2018 17:45
Hz.Ebubekir ve Hz.Alinin Görüşmesi KuM TaNeSi Ashab-Kiram(r.a) 1 14 Mayıs 2009 21:00

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.