Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MİZAH.::. > MultiMedya-İzleme Vb > Gündem/ Manşetler

Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi:  22 Şubat 2022 (16:26), Konuya Son Cevap : 23 Şubat 2022 (19:16). Konuya 4 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen Mihrinaz
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 22 Şubat 2022, 16:26   Mesaj No:1
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.365
Konular: 1263
Beğenildi:11778
Beğendi:8957
Takdirleri:26191
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart AB'den Rusya'ya Nasıl Bir Yaptırım Gelecek?

AB'den Rusya'ya Nasıl Bir Yaptırım Gelecek?

Ukrayna'yı haftalardır sayısı 190 bini bulan askerle kuşatma altında tutan Rusya lideri Vladimir Putin, ülkenin doğusundaki Donetsk ve Lugansk'ı bağımsız devlet olarak tanıma kararı aldı. Kararını televizyonların canlı yayınında imzalayan Putin, bir adım daha ileri giderek Donbas'a Rus askerlerini gönderdi. Putin'in attığı imzalar, tüm dünyada şok etkisi yarattı.



Televizyonların canlı yayınladığı konuşmasında Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk yönetimlerinin bağımsızlığını tanıyan Rusya lideri Vladimir Putin, dünyayı uçurumun kenarına sürükledi. Kağıt üstündeki yönetimlere destek için ordusunu Ukrayna'ya gönderen Rusya liderine neredeyse tüm ülkeler tepki gösterdi, yalnızca Çin, Suriye, Nikaragua ve Yemen'deki isyancı Husiler destek verdi. Almanya, Kuzey Boru 2 boru hattının askıya alındığını duyurdu. Diğer ülkelere ayrılıkçı bölgeleri tanımaları için çağrı yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, "Ukrayna'nın egemenlik hakkı yok" açıklamasını yaptı. Batılı ülkeler bugün Rusya'yı hedef alan yeni yaptırımları açıklamaya başlıyor.
Almanya, Kuzey Akım 2 boru hattını askıya aldı. İngiltere ise ilk yaptırım paketini ilan etti, 5 Rus bankası ve Rusya'nın en zengin isimleri hedef alındı.



15.50 : İngiltere, Moskova’nın Ukrayna'nın doğusundaki iki bölgenin bağımsızlığını tanıma ve asker gönderme kararının ardından, Rusya büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Başbakan Boris Johnson'ın resmi sözcüsü gazetecilere verdiği demeçte, "Dışişleri bu sabah Rus büyükelçisini çağırdı" dedi.

15.40 : Parlamentoda konuşan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy'e Dou Avrupa ülkesinin toprak bütünlüğünü koruma konusunda her şeyi yapacağımızı söyledim" dedi.

Beş Rusya bankasına yaptırım ilan ettiklerini açıklayan Johnson, bazı isimlerin de İngiltere'ye girmesini yasaklayacaklarını söyledi. Seyahat yasağı getirilen isimler Rusya'nın en zengin iş insanlarından Gennady Timchenko, Boris Rotenberg ve Igor Rotenberg. Yaptırım ilan edilen Rus bankaları ise, Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank ve Black Sea Bank.

İngiltere Başbakanı, "Emsali görülmemiş yaptırımlar uygulamaya girecek" ifadesini kullandı.

15.30 : Avrupa Birliği liderleri Von der Leyen ve Charles Michel, Rusya'ya yönelik hazırlanan yaptırımlara ilişkin bilgi verdi. AB yaptırımları, Rus hükümeti ve devletinin Avrupa'daki para ve finans piyasalarına erişimini hedef alacak. Ayrıca, yaptırımlar, ayrılıkçı bölgelerdeki Rus operasyonlarını finanse eden bankalara karşı yaptırım uygulanacak.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, şu cümleleri kurdu: "Rusya'ya yaptırımların ilk paketi AB dışişleri bakanları toplantısı sonrasında resmi olarak ortaya konacak. Rusya'ya yaptırım paketi Ukrayna'daki ayrılıkçı bölgelerin tanınması kararında yer alanlara karşı yaptırımları da içerecek. Ayrılıkçı bölgelerdeki Rus operasyonlarını finanse eden bankalara karşı yaptırım uygulanacak."

PUTİN: İMPARATORLUK PLANIM YOK
15.20 : Rusya lideri Vladimir Putin, Ukrayna'yı ikiye bölüp doğusuna asker gönderdikten bir gün sonra konuştu. Vladimir Putin, Rus imparatorluğunu yeniden kurmak gibi bir planının olmadığını söyledi, "Bu gerçekten günümüz gerçekleriyle uyumlu değil" dedi.

14:05 : Almanya, Rusya'dan doğrudan doğalgaz akışını başlatacak Kuzey Akım 2 boru hattını askıya aldı.

ABD lideri Joe Biden, Şubat ayı başında Beyaz Saray'da ağırladığı Almanya Başbakanı Olaf Scholz'la kameralar karşısına geçmiş, Kuzey Akım 2'nin sona erebileceğini söylemişti. Almanya Başbakanı Scholz ise, söz konusu basın toplantısında Biden'a açık destek vermemişti.

Kuzey Akım 2, Baltık Denizi'nin altından, doğrudan Almanya'ya uzanıyor. İnşaatı Eylül ayında bitse de Kasım ayında Alman yasalarına uymadığı için proje onayı askıya alınan 1225 kilometrelik boru hattının inşası beş yıl sürdü ve yaklaşık 11 milyar dolar harcandı.



Proje, Rusya'dan Almanya'ya gönderilen doğal gaz miktarını ikiye katlamayı hedefliyordu. Rusya şu anda Almanya'ya 2012'de tamamlanan Kuzey Akım hattı üzerinden gaz sevk ediyor. Proje hayata geçtiğinde Almanya'ya yılda 55 milyar metreküp gaz pompalayacaktı. Boru hattının sahibi ise Rus devletinin sahip olduğu gaz şirketi Gazprom.

Kuzey Akım 2'ye en büyük itiraz ABD, Ukrayna ve Polonya'dan geliyordu. Hattın iptalini savunanlar, bunun Rus çıkarlarına zarar vereceğini, gelirlerini azaltacağını ve Avrupa'nın enerji için Rusya'ya bağımlı olmadığını ispatlayacağını belirtiyordu.


Hat ayrıca, Ukrayna'ya transit ücreti ödemeden Avrupa'ya doğrudan gaz gönderebilmeyi sağladığı için Rusya'ya büyük bir avantaj sağlayacaktı.

Putin: Rusya, piyasalara kesintisiz doğalgaz sevkiyatı sağlamaya devam edecek
Putin: Rusya, piyasalara kesintisiz doğalgaz sevkiyatı sağlamaya devam edecek

RUSYA 7 DAKİKADA KENDİNİ YALANLADI
13:45 : Rusya'dan yedi dakika içinde peş peşe birbirini yalanlayan açıklamalar geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada, sözde Luhansk ve Donetsk cumhuriyetlerinin tanındığı belirtilirken, Dışişleri Bakanlığı ise aynı dakikalarda sözde cumhuriyetlerin 'sadece kontrol ettikleri bölgenin tanındığını' duyurdu.

Kremlin, Donbass'ın tanınması kararının tansiyonu düşüreceğini öne sürdü.


13.20 : Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, dünyaya acil yardım çağrısında bulunarak Rusya ile diplomatik ilişkilerin kesilmesinin gündemde olduğunu söyledi. Zelenskiy, "Savaş olmayacağına ve gerilimin genele yayılmayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Zelenskiy ayrıca, Kuzey Akım 2 boru hattının da tamamen kapatılması çağrısı yaptı.




13.10 : Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Ukrayna'nın egemenlik hakkı yok" dedi. Lavrov'un sözlerini uluslararası haber ajansları 'acil' koduyla duyurdu.

Interfax haber ajansının bildirdiğine göre, Lavrov Kiev yönetiminin ülkenin bileşenlerini temsil etmediğini söyledi.

"Egemenlik ve toprak bütünlüğü ilkesi hakkında konuşursak, kilit belgelerden biri ... Toplumlar Arası Dostluk İlişkilerine İlişkin Uluslararası Hukuk İlkeleri Bildirgesidir."

Rus Bakan Ukrayna'yı, 2014'ten itibaren bu bildirgedeki koşulları yerine getirmemekle suçladı. Lavrov'a göre2014 yılında Kiev'de Moskova destekli bir cumhurbaşkanı devrilerek yerine Batı yanlısı bir lider getirildi, bu da Rusya'yı Ukrayna'nın Kırım yarımadasını ilhak etmeye ve doğu bölgelerindeki bir isyanı desteklemeye teşvik etti.

Lavrov, "2014 darbesinden bu yana Ukrayna rejiminin Ukrayna devletinin topraklarında yaşayan tüm insanları temsil ettiğini kimse iddia edemez” diye konuştu.

12:30 : Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, 2008’de Güney Osetya ve Abhazya’nın bağımsızlığını tanımak gibi zor bir karar aldıklarını, askeri güç ve siyasi iradesiyle Rusya’nın buralarda yüzbinlerce kişinin hayatının kurtarılmasına yardımcı olduğunu belirtti.

“NATO ve ABD’ye, Rusya vatandaşlarına karşı saldırganca amaçları olan herkese örnek bir ders verdik” diyen Medvedev, ancak NATO’nun bu dersi pek iyi öğrenmeyip Rusya sınırlarına yaklaşmaya devam ettiğini kaydetti.

12:10 : Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Kremlin'in 'yeni bir Varşova Paktı ve Berlin Duvarı'yla' Sovyetler Birliği'ni kurma amacı için bir adım daha attığını vurguladı. Reznikov, insanların duygusal olarak kaotik bir noktaya sürüklenebileceğini ancak buna izin vermeyeceklerini vurguladı.

İran, Ukrayna krizinde NATO’yu suçladıİLGİLİ HABER
İran, Ukrayna krizinde NATO’yu suçladı
12:04 : Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB dışişleri bakanlarının bugün öğleden sonra toplanacaklarını ve Rusya'nın Ukrayna'nın ayrılıkçı bölgelerini tanıması ve bu bölgelere asker göndermesi nedeniyle yaptırım kararı alınacağını söyledi.

Borrell, gazetecilere verdiği demeçte, Moskova'nın ayrılıkçı bölgelere asker göndermesini "tam teşekküllü bir işgal" olarak nitelendirmediğini, ancak AB'nin bu bölgeyi Ukrayna toprağı olarak gördüğünü ve "Rus birliklerinin Ukrayna topraklarında olduğunu” söyledi.

11:55 : Fransa ve İtalya dışişleri bakanları, Rusya'ya yaptırım uygulayacaklarını duyurdu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise "Yaptırımlara alışığız" dedi ve Batı'nın tepkisini zaten beklediklerini belirtti.

"Avrupalı, Amerikalı, İngiliz meslektaşlarımız sözde 'Rusya'nın cezalandırılması' için tüm imkanları tükenene kadar sakinleşmeyecekler. Zaten bizi her türlü yaptırımla, şimdi 'bütün yaptırımların anası' dedikleri şeylerle tehdit ediyorlar" diyen Lavrov, "Ukrayna'nın egemenlik hakkı yok" açıklamasını yaptı.


11:50: Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçileri, Putin’in Lugansk ve Donetsk bölgelerini tanıma kararının ardından Rusya’ya yönelik olası yaptırımları görüşmek üzere bugün toplanıyor.

İNGİLTERE: PUTİN KORKUNÇ BİR HESAP HATASI YAPTI


11:25 : İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Putin'in topyekün işgale hazırlandığını söyleyerek "Rus lider korkunç bir hesap hatası yaptığını anlayacak" dedi.

Başbakan Johnson şöyle devam etti: "Yaptırım paketini hemen devreye sokacağız. Kırım'ı ilhak ettiklerinde yeterince sert karşılık vermedik. Şimdiki yaptırımlarımız Rusya'yı çok sert vuracak. Bir işgal durumunda ise daha da fazlasını yapacağız. Rus gazına bağımlılığımızdan kurtulmalıyız."

Johnson Ukrayna ordusuna daha fazla yardım edebilmek için neler yapılabileceğini değerlendirdiklerini de sözlerine ekledi. İngiltere Sağlık Bakanı Javid de Ukrayna'ya askeri ekipman desteğini sürdüreceklerini açıkladı.

11.05 : Ukrayna-Rusya krizinin tedarik zincirlerini etkileyeceği endişesiyle petrol fiyatlarında artış yaşanıyor. Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı bölgeler Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını tanımasının ardından, Salı günü Brent ham petrolünün fiyatı son yedi yılın en yüksek seviyesi olan 98 dolara ulaştı.

Suudi Arabistan'ın ardından dünyadaki ikinci büyük ham petrol ihracatçısı durumunda olan Rusya, aynı zamanda dünyanın en büyük doğal gaz üreticisi.

ABD ve İngiltere de dahil olmak üzere bazı Batılı devletler, halihazırda Rusya'ya yönelik yaptırımları görüşüyor.
Esma_Nur beğendi.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Duyulmayan Çığlık...Va Mutasımah Muhtelif Konular Kara Kartal 2 60 25 Mart 2024 14:21
Rabia Sessizliği Gündem/ Manşetler Mihrinaz 0 68 08 Mart 2024 10:32
ABD Sahtekarlığın Kitabını Yazdı İslami Haberler Esma_Nur 2 100 06 Mart 2024 23:24
Ömer Seyfettin 140 Yaşında Kitaplar/Kütüphane Mihrinaz 2 65 06 Mart 2024 17:43
İnsan Hayatta İken Çocuklarından Birine Malını... İlmihal Bölümü Mihrinaz 0 70 06 Mart 2024 15:30

Alt 22 Şubat 2022, 16:31   Mesaj No:2
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.365
Konular: 1263
Beğenildi:11778
Beğendi:8957
Takdirleri:26191
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Polonya lideri Andrzej Duda, Rusya'ya karşı acil yaptırım talep etti. Duda, Twitter hesabından "Saldırganı yalnızca Ukrayna'nın sağlam duruşu ve siyasi koruma durdurabilir. Yaptırımlar, hemen, şimdi" mesajını paylaştı.

Rusya Merkez Bankası, finansal istikrarın sağlanması için gerekli önlemleri almaya hazır olduğunu ve durumun kontrol altında olduğunu duyurdu.

10:09 : İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, Rusya'nın Ukrayna işgalinin başladığını ve bu nedenle İngiltere'nin yaptırımları devreye alacağını söyledi.

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin şimdiden başladığını ve İngiltere'nin Rusya'ya yaptırım uygulayacağını söyledi. Sky News'e konuşan Javid, "Ukrayna işgalinin başladığı sonucuna varabilirsiniz" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya tank ve asker gönderdiğini söyleyen Javid, "Avrupa'da çok karanlık bir güne uyanıyoruz. Bugün gördüklerimiz ve öğrendiklerimiz, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saldırmaya karar verdiğini çok açık gösteriyor" ifadesini kullandı.

Javid, "Ukrayna'daki bu ayrılıkçı doğu bölgelerini tanıdığını gördük ve tanklar ve askerler gönderdiğini şimdiden söyleyebiliriz, bu yüzden sanırım bundan Ukrayna'nın işgalinin başladığı sonucuna varabilirsiniz" diye ekledi.

Wall Street Journal'ın kıdemli muhabiri Yaroslav Trofimov, İkinci Dünya Savaşı'na atıfta bulunduğu Twitter mesajında, "Putin temel olarak Ukrayna'nın var olmaması gerektiğini söylüyor. 'İstikrarlı bir devlet olma durumu oluşmadı.' Bu sözler, Stalin'in 1939'da Polonya hakkında kullandığı ifadelerin hemen hemen aynısı" dedi.


Litvanya Başbakanı Ingrida Šimonytė, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki iki ayrılıkçı Moskova yanlısı bölgeyi tanıma hamlesinin “Kafka ve Orwell'i utandırdığını” söyleyerek şu ifadeleri kullandı:



"Putin, Kafka ve Orwell'i bile utandırdı: Bir diktatörün hayal gücünün sınırı yok, onun için hiçbir alçaklık yeterince alçak, hiçbir çizgi geçilemeyecek kadar kırmızı değil. Bu gece tanık olduklarımız demokratik dünya için gerçeküstü görünebilir. Ancak vereceğimiz tepki gelecek, nesiller açısından bizi tanımlayacak.”

Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis Twitter hesabından yazdığı mesajda, Rusya'nın Donetsk ve Luhansk'ı tanımasının “uluslararası hukuk ve BM tüzüğünü tamamen hor gördüğünü kanıtladığını” belirtti.

Rusya lideri Putin'in NATO'dan talep ettiği güvenlik talepleri arasında, eski SSCB üyesi Litvanya da bulunuyor. Putin, uluslararası ittifaktan eski SSCB ülkelerindeki füzelerini, silahlarını ve birliklerini çekmesini istiyor.


Putin'in tanıma kararı Ukrayna'da nasıl yankı buldu? Başkent Kiev'de ise şok ve kararlılık hakim. Bazı Kievliler eğer ülkelerini savunma ihtiyacı ortaya çıkarsa, buna hazır olduklarını söylüyor.

AFP haber ajansına konuşan ve aslen Donetskli olan 22 yaşındaki Artem Ivaschenko, "Haberi duyunca şok oldum" diyor.



2014'te bölgeyi terk etmesinin ardından, Putin tarafından alınan kararı 'en korkutucu haber' olarak nitelendiren Ivaschenko, şöyle devam ediyor: "Burada yaşıyorum, vatanımın bir kısmını çoktan kaybettim, elimden alındı. Bu yüzden memleketimi koruyacağım."

Bir başka Kiev sakini Maria Levchyshchyna ise Associated Press haber ajansına, "Rusya neden [ayrılıkçı bölgeleri] tanısın ki? Komşularınız bir gün gelip 'Bu oda bizim olacak' derse onların fikrine önem verir misiniz? O senin dairendir ve her zaman senin dairen olarak kalacaktır" ifadelerini kullanıyor.

48 yaşındaki ressam, "Ruslar neyi tanıyorlarsa tanısınlar. Ama benim görüşüme göre, bu aynı zamanda bir savaşı da kışkırtabilir, çünkü normal insanlar ülkeleri için savaşacak" düşüncelerini savunuyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı ise, Ukrayna’nın Lviv kentindeki Amerikan diplomatik personelinin güvenlik sebepleri dolayısıyla Polonya'ya gideceğini doğruladı. Başkent Kiev’deki Amerikalı personeller daha önce, batıdaki Lviv kentine taşınmıştı.

Avustralya da Kiev'deki büyükelçilik çalışanlarını Romanya ve Polonya'ya tahliye ediyor.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Alt 23 Şubat 2022, 14:18   Mesaj No:3
Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 3.509
Konular: 413
Beğenildi:3136
Beğendi:3595
Takdirleri:25542
Takdir Et:
Standart

Türkiye denge politikası izledi. Bu yatırımlara katılmasa Nato AB ile ters düşer. Uyuyorum dese olmaz. Rusya'yla ilişkiler derin. Enerji, buğday ithalatı. Ukraynayla da öyle. Nasıl bir yol izlenecek bakalım.

Karadeniz baya hırçın dalgalı abla. Dikkat et
Alıntı ile Cevapla
Alt 23 Şubat 2022, 16:53   Mesaj No:4
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.365
Konular: 1263
Beğenildi:11778
Beğendi:8957
Takdirleri:26191
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Napayım bende mi güneye taşınayım.))
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Alt 23 Şubat 2022, 19:16   Mesaj No:5
Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 3.509
Konular: 413
Beğenildi:3136
Beğendi:3595
Takdirleri:25542
Takdir Et:
Standart

Dema abılaa
Hiç bir yer güvenli degil
Rusyanın tarihten kalma sicak deniz hayali güneyide güvenli kılmıyor
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Aşkın mı yaptırım gücü fazladır yoksa korkunun mu?(neden) Emekdar Üye Anket'ler-Röportaj'lar 9 02 Mayıs 2021 13:13
ABD'nin Yaptırım Kararları nurşen35 Gündem/ Manşetler 0 05 Kasım 2018 20:28
Hıristiyanlar Hz İsa tekrar gelecek diyorlar, nasıl olacak, kim şeklinde gelecek? _bülbül_ Bilgi Dağarcığı 0 10 Nisan 2009 15:31
İslam elbet gelecek MescidiAksa Şiirler ve Şairler 2 21 Mart 2009 23:12
Isa gelecek mi ? Prf.dr. Abdülaziz bayındır AŞK'ÜL İSLAM Makale ve Köşe Yazıları 6 05 Mart 2009 01:52

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.