Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MİZAH.::. > MultiMedya-İzleme Vb > Gündem/ Manşetler

Konu Kimliği: Konu Sahibi Kara Kartal,Açılış Tarihi:  23 Şubat 2024 (20:52), Konuya Son Cevap : 23 Şubat 2024 (20:52). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 23 Şubat 2024, 20:52   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 3.635
Konular: 430
Beğenildi:3257
Beğendi:3724
Takdirleri:26348
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart KAAN GÖKLERDE

KAAN GÖKLERDE

Milli Muharip Uçak KAAN uçtu


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Dünya 'Kaan'ı konuşuyor: Türk savunma endüstrisinin özgüveninin sembolü
Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı KAAN'ın ilk uçuşu dünya basınında geniş yer buldu. Kanada basını "KAAN Türk savunma endüstrisinin özgüveni ve yenilikçiliğinin sembolü" dedi. Savunma haberleri ve analizleri sitesi Meta Defense de"Türk muharip uçak KAAN havalanıyor ve Türk havacılık endüstrisini elitler arasına taşıyor" başlığı ile haberini duyurdu.


Dünya 'Kaan'ı konuşuyor: Türk savunma endüstrisinin özgüveninin sembolü
Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı KAAN'ın ilk uçuşu dünya basınında geniş yer buldu. Kanada basını "KAAN Türk savunma endüstrisinin özgüveni ve yenilikçiliğinin sembolü" dedi. Savunma haberleri ve analizleri sitesi Meta Defense de"Türk muharip uçak KAAN havalanıyor ve Türk havacılık endüstrisini elitler arasına taşıyor" başlığı ile haberini duyurdu.
Dünya 'Kaan'ı konuşuyor: Türk savunma endüstrisinin özgüveninin sembolü
İlk uçuşunu başarıyla gerçekleştirmesinin ardından çok sayıda uluslararası basın yayın kuruluşu ve televizyon kanalı, KAAN'ı manşetlerine taşıdı.

ABD merkezli yayın yapan Business Insider internet sitesi, KAAN'ın, Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağına sahip olma yönünde "büyük adım" olduğunu kaydetti.

Business Insider, KAAN'ın Türk havacılık sanayisinin 10 yılı aşkın gayretlerinin neticesi olduğu ve nihayetinde Türkiye'nin KAAN'ın F-16 filosunun yerini almasını umduğunu belirtti.

Ayrıca, Business Insider, dünkü uçuş testinin özellikle ABD ile F-35 savaş uçakları projesinde yaşanan gerilimin ardından gelecek adına "umut verici bir adım" olduğunu vurguladı.

Bloomberg televizyonu da KAAN'a haberlerinde yer verirken, Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağının teker kesmesinin "mihenk taşı" niteliği taşıdığını vurguladı.

İngiltere

İngiliz haber ajansı Reuters, KAAN'ın gökyüzüyle buluşmasını "Türkiye'nin ilk milli savaş uçağı olan KAAN, ülkenin hava kuvvetlerini geliştirme çabalarının bir parçası olarak ilk uçuşunu tamamladı." ifadeleriyle okuyucularına duyurdu.

KAAN, Yunan medyasında: Türk savunma sanayisinin en büyük projelerinden biri
KAAN, Yunan medyasında: Türk savunma sanayisinin en büyük projelerinden biri
Haberde, Türkiye'nin yeni nesil savaş uçağı KAAN'ın seri üretiminde yerli üretim motorları kullanmayı planladığına işaret etti.

Londra merkezli Al Arab gazetesi de milli muharip uçak KAAN'ın ilk uçuşunu, "Türkiye 5. nesil savaş uçağı üretiminde çığır açtı" başlığıyla haberleştirdi.

İtalyan basını KAAN'ı manşetlerine taşıdı

Türkiye'nin KAAN'ın ilk uçuşunu Ankara'da başarıyla gerçekleştirmesiyle 5. nesil savaş uçağı yapabilen ülkeler arasında yer aldığına işaret edilen haberde, KAAN'ın üstün özelliklerine dair detaylara yer verildi.

Gazetede tam sayfa verilen haberde ayrıca, Türkiye'nin savaş uçağı ve insansız hava araçlarına sahip olmasıyla elde ettiği uluslararası ve bölgesel gücüne işaret edildi.

Suudi Arabistan'ın Asharq Bloomberg televizyonu internet sitesi de KAAN'ın ilk uçuşunu, "En büyük kral. Türkiye'nin 5. nesil hayalet uçağıyla ilgili neler biliyoruz?" başlığıyla okuyucularına sundu.

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen milli muharip uçağın ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdiği aktarılan haberde, KAAN'ın özelliklerine ilişkin detaylar yer aldı.

Katar merkezli Al Jazeera televizyonu da KAAN'ın ilk uçuşunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla izleyicisine sundu.

Kanada

Kanada'da yayın yapan BNN Bloomberg televizyonu, "KAAN, Türk savunma endüstrisinin özgüveni ve yenilikçiliğinin sembolü" olduğunu belirtti.

Türkiye'nin en yeni 5. nesil savaş uçağı KAAN'ın ilk seferi için gökyüzüne yükselmesiyle "Türk savunma ve havacılık tarihinde yeni bir şafak doğdu." ifadesiyle izleyicilerine seslenen BNN Bloomberg, "Bu olay sadece bir hava gücü gösterisi değil; Türkiye'nin askeri teknolojide kendine güven arayışında önemli bir sıçramayı ve savaş geleceğine doğru cesur bir adımı temsil ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Milli uçak 'KAAN' ilk uçuşunu yaptı

BNN, "Havayı yaran şık tasarımıyla KAAN, bir ulusun hırslarını, teknolojik becerisini ve stratejik öngörüsünü simgelemektedir." övgüsüyle haberinde yer verdiği KAAN'ın envanterine eklenmesinin Türkiye'nin "bölgedeki ve ötesindeki stratejik dengeleri değiştirmeye hazırlandığı" yorumunu yaptı.

KAAN ile Türkiye'nin savunma ve saldırı kabiliyetinin yükseldiğine ve bu tarihi gelişmenin Ankara'nın hızla gelişen askeri teknolojide liderlik etmeye hazır olduğunun altını çizen BNN, bu tarihi adımın küresel savunma teknolojisinde yenilikçilik, azim ve bağımsızlık ruhunun öncülüğünde yeni bir çağın şafağı olduğuna dair dünyaya bir mesaj olduğuna dikkati çekti.

Japonya

Japon medyasında da milli muharip uçak KAAN'ı ilk uçuşundan övgüyle bahsedildi.

Japonya'nın en büyük ekonomi gazetesi Nihon Keizai Shimbun (Nikkei), KAAN'ın ilk uçuşunu başarıyla tamamladığını ve Türk savunma yetkililerinin bu 5. nesil savaş uçağını Asya ve Körfez ülkelerine ihraç etmeyi umduğunu iddia etti.

Milli uçak 'KAAN' ilk uçuşunu yaptı

Nikkei, ayrıca, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) KAAN'ı 2030 itibarıyla "düşük görünürlük" kapasitesine ulaştırmayı hedeflediğini aktardı.

Haberde, TUSAŞ'ın 2028 itibarıyla 20 adet savaş uçağının yapılmasının planlandığı ifade edildi.

"Türkiye dünyada hayalet savaş uçağı uçuran beşinci ülke"

Yahoo Japan Co. internet sitesindeki haberde, ABD, Rusya, Çin, Güney Kore’den sonra Türkiye'nin, dünyada hayalet savaş uçağı uçuran beşinci ülke olduğu kaydedildi.

Norimono News internet sitesinde ise "Türkiye'nin geliştirdiği savaş uçağı KAAN, ilk uçuşunu başarıyla tamamladı." ifadesi kullanıldı.

İsim olarak "KAAN" kelimesinin anlamına değinilen haberde "KAAN'ın, 'hükümdar' veya 'kralların kralı' anlamına gelen Türk kökenli erkeksi bir isim" olduğu belirtildi.

Çin

Çin'de Halkın Günlüğü gazetesi ve Şinhua ajansı "Türkiye'nin yerli beşinci nesil savaş uçağı Kaan'ın ilk uçuşunu başarıyla tamamladı" başlığıyla verdiği haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye’nin beşinci nesil savaş uçağı üretiminde kritik bir eşiği daha aştığı" ifadesine yer verdi.

Haberde teknik özellikleri anlatılan uçağın envanterde bulunan F-16 uçaklarının yerini alabileceği kaydedildi.

Haberde ayrıca uçağın Türk Silahlı Kuvvetlerinin gereksinimleri doğrultusunda tasarlandığı belirtildi.

Almanya

Alman medyasında milli muharip uçak KAAN'ın ilk uçuşundan övgüyle bahsedildi.

Alman Welt gazetesinin "Bu dönüm noktası, Türkiye'nin bir savaş uçağı ülkesi olarak yükselişine işaret ediyor" başlıklı haberinde KAAN'ın ilk uçuşunu başarıyla tamamladığı ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan için bunun ABD'ye karşı kazanılmış bir zafer anlamına geldiği ifade edildi.

Türkiye'nin modern savaş uçaklarının üretiminde kendi kendine yeterlilik konusunda giderek daha fazla çaba harcadığı aktarılan haberde, bunun hızla büyüyen savunma sanayisi için tarihi bir dönüm noktası olduğuna işaret edildi.

Çift motorlu savaş uçağının "5. nesil" diye adlandırılan, gizlilik özelliklerine sahip bulunduğu, bu nedenle radar tarafından tespitinin zor olduğu belirtildi.

TRT haber
__________________
Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım.
Çünkü beni sadece onlar incitebilirler
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Kara Kartal 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Kamuda tasarruf dönemi başladı Gündem/ Manşetler Kara Kartal 0 8 27 Nisan 2024 15:02
Alerjisi ve astımı olanlar çöl tozuna dikkat Sağlık / Beslenme Kara Kartal 0 14 26 Nisan 2024 18:03
Kızıl ordu utancı Gündem/ Manşetler Kara Kartal 1 19 25 Nisan 2024 00:22
Patiswisi küflü çikolata değil, zehirli dil yıktı Gündem/ Manşetler Kara Kartal 0 11 24 Nisan 2024 17:16
Türkiye yüzyılını THY yaşıyor Gündem/ Manşetler Esma_Nur 2 23 24 Nisan 2024 12:29

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Yerli Savaş uçağımız:Kaan Kara Kartal Gündem/ Manşetler 0 01 Mayıs 2023 19:02

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.