|
Konu Kimliği: Konu Sahibi KEVİR,Açılış Tarihi: 01 Ağustos 2008 (12:47), Konuya Son Cevap : 15Haziran 2023 (14:18). Konuya 28 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
27 Aralık 2020, 17:17 | Mesaj No:21 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Çıranın köre, davulun sağıra yararı yoktur. Çira ji koran re def ji keran re bêfêde ye. İnsan, aslanın ölüsü olsun ama tilkinin tutsağı olmasın. Bila mirov kuştiyê şêra be ne girtîyê rovîya be...
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
27 Aralık 2020, 19:05 | Mesaj No:22 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Ez Hêdi Dımeşım Bela Dıghê Mı, Ez Zû Dımeşım Ez Dıghêm Bela. Yavaş Yürüyorum Bela Bana Yetişiyor, Hızlı Yürüyorum Ben Belaya Yetişiyorum..
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
16Haziran 2021, 00:40 | Mesaj No:23 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 |
Jiyana rojekîye bi rûmet, ji jiyana salaye bi koletî çêtire. Bir günlük onurlu yaşam, yıllarca boyun eğip kölece yaşamaktan iyidir. |
16Haziran 2021, 19:48 | Mesaj No:24 |
Durumu: Medine No : 680 Üyelik T.:
25 Aralık 2007 | Carna mirov ji yarê dîya xwere dibê Babo. - Gün olur insan anasının dostuna baba der. >>>>ilginç düşündürücü ve doğru. Şu Kürtlerin içinde yaşadım. Bana ezberletilenler ve ezberlerim bozuldu. Çok mert saf dürüst misafirperver insanlardır. Çoğu okuryazar bile değilken ilahiyatçılarımızdan daha dindardırlar. Buna rağmen akil'dırler. üniversite mezunlarımız gitsin Kürt dedelerden eğitim alsın dermişim. Hele hele etrafına korka korka bakınıp kontrol ettikten sonra kulağıma eğilerek kocalarına sayan teyzeler |
16Haziran 2021, 20:28 | Mesaj No:25 | |
03 Şubat 2018 | Alıntı:
| |
14Haziran 2023, 20:53 | Mesaj No:26 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Bi gur re dikujin, Bi şivan re dixwin, Bi xwedî re digirîn ( Kurtla beraber öldürüyorlar, çobanla beraber yiyorlar, sahibiyle beraber ağlıyorlar) Kürt Ata sözü biz türkler buna timsah gözyaşları diyoruz
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
14Haziran 2023, 20:57 | Mesaj No:27 | |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Alıntı:
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... | |
15Haziran 2023, 11:35 | Mesaj No:28 | |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Alıntı:
Çay ayları ve Ağustos'ta misafir sevmez bizim coğrafya diyeyim bak. İş zamanı diye bir kavram var. Bizler bile arkadaşlarımıza aman Ağustos'ta gelmeyin derdik büyüklerimiz yüzünden Misafiri geçtim, eli iş tutmayan çocuk bile sevilmez o tarihlerde Bağa bahçeye gitmeyen yaşlılar sever hasbihal etmeyi )) Herkes bahçededir. Yeşili maviyi bilmezler sizin kadar. Yeşil fındık ve çay demek. Mavi çay ve fındık hasatı için güneşli gökyüzü demek.)) Ötesi yok. Okumuş, şehir görmüş olanlar atalarına Göre daha sakin, anlayışlı ve akildirler.. Dışarıdan evlenenleri akıllanır sadece bayramlarda gelirler ) Okuyan torunlar akraba kavgasından bıktıgından bir daha ugramazlar. Bahçede birlikte çalıştığım kürt bir arkadaşım bana "sizin kadınlar çok çalışıyor, herşeye koşuyorsunuz" dedi." Siz çalışmıyor musunuz" dedim. "Yok abla biz çocuk doğurur, yemek yaparız" dedi.[emoji28] Aha dedim coğrafya kapkader.)) [emoji23] Hayatın anlamını sorguladım.) Kürtcesini bilmiyorum ama benim için Kürt atasözü litaratürüne girdi[emoji28] "Kadın dediğin çocuk bakar yemek yapar." Kürt kadın sözü.[emoji1] Anlamı:Diyor ki bakım yap, süslen, erine hanım ol, dinlen, yemek yap bu ne çapulcu gibisiniz[emoji28] Benim coğrafya hakim savcı olsan da geleceksin o çizmeleri ayağına takacaksin hasada gireceksin ne bulursan onu yiyeceksin geberik gelin olacaksın der. Sizce hangisi daha cazip?[emoji6]
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
15Haziran 2023, 14:18 | Mesaj No:29 |
03 Şubat 2018 |
Abla desene Karadeniz'den kız almak sevap Kurtarmak lazım Kürtlere gelin gidecen Ege'ye damat olacaksın çok kıymetlidir damat. İç Anadolu'dada kaynana olucan 😄
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |