Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İBADETLER.::. > İbadetler > Hacc-Umre-Kurban

Konu Kimliği: Konu Sahibi hfdturizm,Açılış Tarihi:  26 Ekim 2016 (15:17), Konuya Son Cevap : 26 Ekim 2016 (15:17). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 26 Ekim 2016, 15:17   Mesaj No:1
Avatar Otomotik
Durumu:hfdturizm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 55417
Üyelik T.: 10 Ekim 2016
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 4
Konular: 4
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Umre Mikat Yerleri Nerelerdir?

Umre Mikat Yerleri Nerelerdir?

Umre Mikat Yerleri

Umre ibadeti, kurban bayramı dönemi haricinde yılın her zamanı yapılabilen bir ibadettir. Umrede Kabe ziyaretini gerçekleştiren Müslümanların uymaları gereken bazı kurallar vardır. Bunlardan biride Mikat sınırlarıdır. Mikat; Umre ibadetini yapmak üzere Afaktan, Harem-i Şerif’e gelen müminlerin ihrama girmeden geçmelerinin yasak olduğu sınır yerlerini belirten ve bu isimle anılan bölgelerdir. Mikat sınırları beş bölgeden oluşmaktadır. Afak; Suudi Arabistan’ın dışında kalan yerlere verilen isimdir. Bunlar tek başlarına dile getirildiklerinde mikat olarak ifade edilir. Çoğul olarak dile getirildiğinde “Mevakıt†denilmektedir.

Mikat, umre ibadetine başlanılmadan önce ihrama girilen sınır bölgelerini kastetmektedir. Umre ibadeti niyet edilerek ihrama girilmesiyle başlanır ve tıraş olunarak ihramdan çıkılmasıyla son bulur. Umre ibadetinde de tıpkı hac ibadetinde olduğu gibi ihrama girilmeden Kabe’ye gidilmesi doğru değildir. Bu yüzden de Kabe sınırlarına girmeden önce ihrama girilmesi gerekilen sınır bölgeleri vardır. Mekke’ye farklı uzaklıklarda bulunan bu Mikat yerlerine hangi ulaşım aracılığıyla gelindiğine bakılmaksızın buralar ihram yerlerdir. Deniz yoluyla da hava yoluyla da umre turlarıyla gelen müminler bu mikat sınırlarına ait bölgeleri geçmeden ihrama girmek zorundadır.



Mekke’de bulunan kişilerin umre için mikat yerleri bulundukları Mekke’dir. Bu kişiler bu şehirde ihrama girerler. Ancak umre ibadetini yapmak için Harem bölgesinin dışına çıkarak oradan, çoğunlukla Tenîm denilen bölgeden ihrama girerler. Mekke şehri çevresinde belli bir alana “Mekke Haremi, Harem Bölgesi†denilmektedir. Bu bölgenin dışında olan ve mikat sınırlarına kadar uzanan alana ise “Hill†adı verilmektedir. Hill ibaresi, ihrama son vermek manasında da kullanılmaktadır. Hill bölgesinin Mekke’ye en yakında olan yeri ise batı tarafından üç, dört mil uzaklıkta bulunan “Ten'îm†adıyla anılan yerdir. Umre programı ile Mekke’ye gelen müminlerin bu alana girmeden önce ihrama girmeleri için beş bölge bulunmaktadır. Bu bölgeler şunlardır:

1- Zülhuleyfe: Burası Medine-i Münevvere yakınlarında yer almaktadır. Mekke-i Mükerreme’ye en uzak mesafede olan mikat sınırı burasıdır. Uzaklık mesafesi 450 km’dir.

2- Cuhfe: Burası Harem-i Şerif’e göre kuzey bölgede, Kızıldeniz sahilindeki “Rabiğ†yakınlarındaki kalmaktadır. Rabiğ’de ihrama giren bir kişi, Cuhfe’den biraz önce ihrama girmiş olmaktadır. Bu mikat sınırının Mekke’den uzaklığı 283 km’dir. Umre organizasyonu ile Türkiye, Avrupa ülkeleri ve batıdaki ülkelerden Cidde’ye gelip, Harem-i Şerife doğru yönelen uçak ve gemi ile sefer eden müminlerin Cuhfe hizasını geçmeden ihrama girmiş olmaları gerekmektedir. Çünkü Cidde şehri mikat sınırları içerisinde yer almaktadır.

3- Karn: Burası Taif yakınlarında olan mikat sınırıdır. Mikat sınırları arasında Mekke Mükerreme’ye en yakın olan yerdir. Uzaklık mesafesi yaklaşık olarak 75 km’dir.

4- Yelemlem: Burası güneyde, Yemen cihetinde olan mikat sınırıdır. Buranın Mekke’den uzaklığı 92 km’dir.

5- Zat’ü Irk: Burası kuzeydoğu, Irak istikametine doğru olan mikat sınırıdır. Buranın Mekke’den uzaklığı yaklaşık olarak 94 km dolaylarındadır.

Bu sınırlardan ilk dördü “muttefikun aleyh†hadislerle sabittir. Zat’ül Irk ile alakalı hadis-i şerif de, Sahih-i Müslim ve Sünen-i Ebi Davud’da yer almaktadır.

Kaynak: hfdturizm umre-turlari
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi hfdturizm 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Umre'ye Giderken Yanımıza Almamız Gerekenler Hacc-Umre-Kurban Mihrinaz 1 662 08 Temmuz 2020 18:19
Umre Mikat Yerleri Nerelerdir? Hacc-Umre-Kurban hfdturizm 0 1555 26 Ekim 2016 15:17
Umre Nedir? Hacc-Umre-Kurban hfdturizm 0 1068 19 Ekim 2016 19:08
2017 Umre Fiyatları - Ekonomik Umre - Lüks Umre -... Hacc-Umre-Kurban hfdturizm 0 1150 10 Ekim 2016 18:08

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
2017 Umre Fiyatları - Ekonomik Umre - Lüks Umre - HFD Turizm ile Umre Turları hfdturizm Hacc-Umre-Kurban 0 10 Ekim 2016 18:08
Şafii Mezhebi: Mîkat - Zamanı Mikat - Mekânı Mikatlar MERVE DEMİR Hacc-Umre-Kurban 1 22Haziran 2009 11:07
Avret Yerleri Neresidir? KuM TaNeSi Soru Cevap Arşivi 0 09 Nisan 2009 13:37
Mikat Hakkında Huzurİslam Hadis-i Şerif 1 26 Kasım 2008 02:56
Harflerin mahreçleri (çıkış yerleri) NUR Kur'ân Kursları 3 02 Mart 2008 00:07

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.