www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda.... |
|
Konu Kimlii: Konu Sahibi EcelBekcisi,Al Tarihi: 24 Kasm 2008 (13:04), Konuya Son Cevap : 24 Kasm 2008 (13:04). Konuya 0 Mesaj yazld |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seenekler | Deerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
![]() Kraat htilafnn Cevaz Hakknda Fasil : KUR`AN`IN TLAVET VE KIRAATI BLM Konu : Kraat htilafnn Cevaz Hakknda Ravi : mer bnu`l-Hattab Hadis : Hiam bnu Hakim bni Hizam`, Furkan suresini farkl ekillerde okurken dinledim. Resulullah (sav) bana bu ekillerden hibiriyle okumamt. Namazn iinde adamn zerine atlacak oldum. Kendimi zorla zabtedip namaz bitirmesini bekledim. Selam verir vermez ridasndan tutup kendime doru ektim ve: "Sana bu sreyi (byle okumay) kim retti?" diye sordum. Hiam: "Onu bana Resulullah (sav) retti!" demez mi! (Tepem att): "Yalan sylyorsun, onu Resulullah (sav) bana da retti, ama senin okuduuna hi benzemiyor!" dedim. Adam derdest edip doru Resulullah (sav)`a gtrdm. "Ey Allah`n Resul," dedim, "bu adam Furkan sresini, bana hi okumadn ok farkl ekillerde okuyor grdm!" Resulullah, skunetle: "Hele yakasn sal!" diye emretti ve ona dnerek: "Ey Hiam oku bakalm!" dedi. Hiam, kendisinden iittiim ekilde, sreyi yeniden okudu. Resulullah (sav) bana ynelerek: "Evet, sre bu ekilde indirildi" buyurdu. Sonra bana: "Ey mer," dedi. "Sen de oku". Ayn sureyi ben de, bana retmi olduu ekilde okudum. Bunun zerine Resulullah (sav) u aklamay yapt: "Evet sure bu ekilde (de) nazil oldu. Biliniz ki, bu Kur`an yedi harf (ekil) zere indirilmitir. Bunlardan hangisi kolaynza gelirse onunla okuyun." HadisNo : 922 | |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Hadis-i erif | dua dilencisi | 2 | 2186 | 11 Temmuz 2009 00:07 |
![]() | Hz.Muhammed(s.a.v) | EcelBekcisi | 0 | 2328 | 29 Aralk 2008 19:44 |
![]() | Peygamberler(a.s) | su damlas | 2 | 2338 | 05 Aralk 2008 18:53 |
![]() | Hadis-i erif | EcelBekcisi | 0 | 2098 | 03 Aralk 2008 12:33 |
![]() | Hadis-i erif | EcelBekcisi | 0 | 2113 | 03 Aralk 2008 12:29 |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kii okuyor. (0 ye ve 1 Misafir) | |
Seenekler | |
Konuyu deerlendir | |
![]() | ||||
Konu Balklar | Konuyu Balatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Kraat lmi | NUR | Kur'n- Kerim Genel | 1 | 25 Aralk 2009 20:00 |
Rukye Ve Temimlerin (Muskalarn) Cevaz | Belgin | Hadis-i erif | 1 | 04 Aralk 2008 07:36 |
Mzaraann Cevaz | Huzurslam | Hadis-i erif | 1 | 26 Kasm 2008 02:30 |
Tedavinin Cevaz ile ilgili hadisler | MERVE DEMR | Hadis-i erif | 0 | 25 Kasm 2008 09:39 |
Kraat | EcelBekcisi | Hadis-i erif | 0 | 24 Kasm 2008 13:03 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Þerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|