www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda....

Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.PEYGAMBERLER-ASHAB-I KRAM-ALMLER.::. > Peygamberler-Ashab- Kiram-Alimler > Hadis-i erif

Konu Kimlii: Konu Sahibi EcelBekcisi,Al Tarihi:  24 Kasm 2008 (13:04), Konuya Son Cevap : 24 Kasm 2008 (13:04). Konuya 0 Mesaj yazld

Yeni Konu a  Cevapla

LinkBack Seenekler Deerlendirme
Alt 24 Kasm 2008, 13:04   Mesaj No:1
Medineweb Usta yesi
Durumu:EcelBekcisi isimli ye imdilik offline konumundadr
Medine No : 1109
yelik T.: 29 Mart 2008
Arkadalar:0
Konular: 144
Beenildi:2
Beendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  yemize Aittir!
Standart Kraat htilafnn Cevaz Hakknda

Kraat htilafnn Cevaz Hakknda

Fasil : KUR`AN`IN TLAVET VE KIRAATI BLM
Konu : Kraat htilafnn Cevaz Hakknda
Ravi : mer bnu`l-Hattab
Hadis : Hiam bnu Hakim bni Hizam`, Furkan suresini farkl ekillerde okurken dinledim. Resulullah (sav) bana bu ekillerden hibiriyle okumamt. Namazn iinde adamn zerine atlacak oldum. Kendimi zorla zabtedip namaz bitirmesini bekledim. Selam verir vermez ridasndan tutup kendime doru ektim ve: "Sana bu sreyi (byle okumay) kim retti?" diye sordum. Hiam: "Onu bana Resulullah (sav) retti!" demez mi! (Tepem att): "Yalan sylyorsun, onu Resulullah (sav) bana da retti, ama senin okuduuna hi benzemiyor!" dedim. Adam derdest edip doru Resulullah (sav)`a gtrdm. "Ey Allah`n Resul," dedim, "bu adam Furkan sresini, bana hi okumadn ok farkl ekillerde okuyor grdm!" Resulullah, skunetle: "Hele yakasn sal!" diye emretti ve ona dnerek: "Ey Hiam oku bakalm!" dedi. Hiam, kendisinden iittiim ekilde, sreyi yeniden okudu. Resulullah (sav) bana ynelerek: "Evet, sre bu ekilde indirildi" buyurdu. Sonra bana: "Ey mer," dedi. "Sen de oku". Ayn sureyi ben de, bana retmi olduu ekilde okudum. Bunun zerine Resulullah (sav) u aklamay yapt: "Evet sure bu ekilde (de) nazil oldu. Biliniz ki, bu Kur`an yedi harf (ekil) zere indirilmitir. Bunlardan hangisi kolaynza gelirse onunla okuyun."
HadisNo : 922
Alnt ile Cevapla

Konu Sahibi EcelBekcisi 'in am olduu son Konular Aada Listelenmitir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
100 Snnet Hadis-i erif dua dilencisi 2 2186 11 Temmuz 2009 00:07
Efendimiz s.a.v Kimler Zehirlemiti Hz.Muhammed(s.a.v) EcelBekcisi 0 2328 29 Aralk 2008 19:44
Ben Kim,Dnya Kim Peygamberler(a.s) su damlas 2 2338 05 Aralk 2008 18:53
ZNET BLM Hadis-i erif EcelBekcisi 0 2098 03 Aralk 2008 12:33
ZHD VE FAKR BLM Hadis-i erif EcelBekcisi 0 2113 03 Aralk 2008 12:29

Konuyu Toplam 1 Kii okuyor. (0 ye ve 1 Misafir)

Seenekler
Konuyu deerlendir
Konuyu deerlendir: