![]() |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Resûlu Ekrem Aleyhissâlatü Vesselâm buyurdular ki: "Kim oruçla geçirdiği Ramazan ayından sonraki Şevvâl ayında altı gün oruç tutarsa, bütün seneyi oruçla geçirmiş gibi olur!." (Riyazü’s-Salihin, C.2,S.510,2.) |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Resulullah (sav) Efendimiz Rabbinden naklen anlatıyor; "Allah-u Teâlâ şöyle buyurdu; ‘Ben kulumun zannına göreyim... O halde, Benim için hayır zannında bulunsun ve Ben Beni andığı zaman kulumun yanındayım." |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi “Cömertlik, dalları cennetten dünyaya uzanan bir ağaçtır.“ |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi إِنَّ اللَّهَ لاَ يَنْظُرُ إِلَى صُوَرِكُمْ وَأمْوَالِكُمْ وَلـكِنْ يَنْظُرُ إِلَى قُلُوبِكُمْ وَأعْمَالِكُمْ [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] sizin ne dış görünüşünüze ne de mallarınıza bakar. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar. |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi "Mü'min kişiye bir ağrı, bir yorgunluk, bir hastalık, bir üzüntü hatta ufak tasa isabet edecek olsa, Allah onun sebebiyle mü'minin günahından bir kısmını mağrifet buyurur." (Buhari, Marda 1) |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Adalet güzeldir. Fakat idarecilerde olursa, daha güzeldir. Cömertlik güzeldir. Fakat zenginlerde olursa daha güzeldir. Dinde titizlik güzeldir.Fakat alimlerde olursa daha güzeldir.Sabır güzeldir. Fakat fakirlerde olursa daha güzeldir.Tövbe güzeldir.Fakat gençlerde olursa daha güzeldir.Utanma duygusu (haya) güzeldir. Fakat kadınlarda olursa daha güzeldir. [Hadis-i Şerif (Deylemi).] |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Ebu Saîd’den (Radiyallahu Anh): Resulullah Aleyhissalâtü Vesselâm buyurdular ki: "Mü’min, Cennete kavuşuncaya kadar, kulağına gelen hayırlı sözlere doymaz." (Tirmizi) --- Mü’min hayırlı ve faydalı sözcükleri duymaktan, dinlemekten asla bıkıp usanmaz, yeterli bulmaz. Kalp ve ruhunu rahatlatan kutlu sözlere, yararlı sohbet ve konuşmalara hep açlık hisseder. |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi allah rasülü (s.a.v)şöyle buyurmuştur: "iman bakımından mü'minlerin en mükemmeli, ahlakça en güzel olan ve ailesine en güzel davranandır."(tirmizi) "nerede olursan ol, allahtan kork! kötülüğün ardından onu silecek bir iyilik yap!insanlara iyi ahlaklı davran!" (tirmizi) "allahım!fayda vermeyen ilimden, korkmayan kalpten, doymayan nefisten, kabul olmayan duadan sana sığınırım."(müslim) |
günün hadis-i şerifi "benden bir şey işitip onu (artırıp eksiltmeden)işittiği şekilde başkasına ulaştıran kimsenin allah yüzünü ağartsın.zira kendisine sözlerimin ulaştırıldığı öyleleri var ki bizzat işitenden daha iyi kavrar"(tirmizi) |
Cvp: günün hadis-i şerifi "abdesti olmayannın namazı yoktur.üzerine allahın ismini zikretmeyen kimsenin abdestide abdest değildir."(ebu davut) |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi ribat kardeşim açmış olduğunuz Günün Hadisi Şerifi başlığı forumda mevcut olduğundan birleşitrilimiştir..selametle.. |
günün hadis-i şerifi "kim kuran okursa (isteyeceğini yalnız)allahtan istesin. çünkü,öyle insanlar gelecektir ki;kuran okuyup okudukları karşılığında insanlardan (dünyalık)isteyeceklerdir."(tirmizi) |
Cvp: günün hadis-i şerifi "üç günden az bir müddette kuran ı hatmeden kurandan bir şey anlamaz." |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi "İnsanların en hayırlıları insanlara faydalı olanlardır." |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Ebû Hüreyre (Radtyallâhü anh)'âen rivayet edildiğine göre; Resûlullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu, demiştir: Dünya mü'minin zindanı ve kâfirin cennetidir." |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi "Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir." Tirmizî, İlm, 14. |
intihar Bismillahirrahmanirrahim. Resulullah buyurdular ki: "Kim kendisini dağdan atarak intihar ederse o cehennemlik olur. Orada ebedi olarak kendini dağdan atar. Kim zehir içerek intihar ederse, cehennem ateşinin içinde elinde zehir olduğu halde ebedi olarak ondan içer. Kim de kendisine demir saplayarak intihar ederse, cehennemde ebedi olarak o demiri karnına saplar." [ Buhari, Tıbb 56; Müslim, İman 175, (109); Tirmizi, Tıbb 7, (2044, 2045); Nesai, Cenaiz 68, (4, 66, 6 ] Resulullah buyurdular ki: "Zulümden kaçının. Zira zulüm, kıyamet günü karanlıklar olacaktır. Cimrilikten de kaçının, zira cimrilik, sizden öncekileri helak etmiş, onları birbirlerinin kanlarını dökmeye, haramlarını helal addetmeye sevketmiştir." [ Müslim, Birr 56, (2578) ] LÜTFEN 1 SALAVAT GETİRMEDEN BU PENCEREYİ KAPATMAYIN. ("Allahumme salli âlâ seyyidina Muhammedi-ninnebiyyi ümmiyyi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim." "Allah'ım! Ümmi Peygamber Muhammed 'e onun aline ve ashabına salât ve selam eyle." |
Sahabeye Sövmenin Haram Olması .!!! ....... Ebu Said el-Hudri dan rivayet edilmiştir : Peygamber şöyle buyurmaktadır : ‘’ Sahabilerime sövmeyin !! Eğer sizden birisi , ( sadaka olarak ) Uhud dağı kadar altın dağıtsa , (dağıtılan ) bu (altın) , onlardan birinin bir müdd( lük sadakasının sevab)ına yada yarısına ulaşamaz ‘’ ( Buhari , Müslim , Ebu Davud , Tirmizi , Nesai , İbn Mace , Ahmed b.Hanbel ) SAHABE : Peygamber Efendimize iman ederek O’nu gören ve müslüman olarak ölen kimseler… Sahabe-i Kiram O yüce peygamberin şahsiyet ve dostluğundan çok istifade etmiş , kendilerine örnek alarak O’NUN İSTEDİĞİ GİBİ MÜSLÜMAN OLMAYA ÇOK GAYRET GÖSTERMİŞLERDİR. İslam’ın güçlenip yayılması için canlarıyla başlarıyla çalışmışlar , bu yolda ölüm de dahil olmak üzere hiç bir şeyden çekinmemişlerdir. ALLAH VE RASULUNU , ÇOLUK ÇOCUKLARINDAN , MALLARINDAN , HATTA CANLARINDAN DAHA ÇOK SEVMİŞLERDİR . ALLAH YOLUNDA HİÇ ÇEKİNMEDEN YURTLARINDAN HİCRET ETMİŞLERDİR. PEYGAMBER EFENDİMİZİN ALLAH’TAN ALARAK TEBLİĞ VE YAŞAYIŞINDA DİNİ ESASLARIN ,DAHA SONRAKİ MÜSLÜMAN NESİLLERE ANCAK SAHABEYE DAYANAN SIHHATLİ NAKİLLERLE ULAŞILDIĞI DÜŞÜNÜLÜRSE KENDİLERİNE SAYGI GÖSTERİLMESİNİN SEBEBİ AÇIKCA ANLAŞILIR… Rasulullah buyurdu ki : '' Rabbime benden sonra ümmetimin içine düşecekleri ihtilaftan sordum : Bana şöyle vahy buyurdu : Ey Muhammed , senin ashabın benim katımda gökteki birbirinden güçlü ve her biri kendinden ışık saçan yıldızlar gibidir. her kim ashabın ihtilaf ettiği konulardan birine sarılırsa benim nezdimde O DOĞRU YOLDADIR. (Tirmizi , Ebu davud , Hakim ) RABBİMİZ BÜTÜN ÜMMET-İ MUHAMMEDİ , SAHABELERE TUTUNUP ONLARIN YOLUNDAN GİTMEYİ NASİP EYLESİN İNŞAALLAH.... |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Ravi : Zeyd İbnu Sabit Hadis : Resulullah bizimle birlikte, Beni Neccar`a ait bir bahçede bulunduğu sırada bindiği katır, onu aniden saptırdı, nerdeyse (sırtından yere) atacaktı. Karşımızda beş veya altı kabir vardı. Aleyhissalatu vesselam: "Bu kabirlerin sahiplerini bilen var mı?" buyurdular. Bir adam: "Ben biliyorum!" deyince, (aleyhissalatu vesselam): "Ne zaman öldüler?" dedi. Adam: "Şirk devrinde" deyince Aleyhissalatu vesselam: "Bu ümmet kabirde fitneye maruz kılınacak. Eğer birbirinizi defnetmemenizden korkmasaydım şahsen işitmekte olduğum kabir azabını size de işittirmesi için Allah`a dua ederdim" buyurdular ve sonra şunları söylediler: "kabir azabından Allah`a sığının!" Oradakiler: "kabir azabından Allah`a sığınırız!" dediler. Aleyhissalatu vesselam: "Cehennem azabından da Allah`a sığının!" dedi. "Cehennem azabından Allah`a sığınırız" dediler. "Fitnelerin açık ve kapalı olanından Allah`a sığının!" dedi. "Açık ve kapalı her çeşit fitneden Allah`a sığınırız!" dediler. "Deccal`ın fitnesinden Allah`a sığının!" buyurdu. "Deccal`ın fıtnesinden Allah`a sığınırız!" dediler. Hadis No : 5497 |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) buyuruyor ki : اَلْمُسْلِمُ أخُو الْمُسْلِمِ لاَ يَظْلِمُهُ وَلاَ يُسْلِمُهُ مَنْكَانَ فِي حَاجَةِ أخِيهِ كَانَ اللَّهُ فِي حَاجَتِهِ وَمَنْ فَرَّجَعَنْ مُسْلِمٍ كُرْبَةًفَرَّجَ اللَّهُ عَنْهُ بِهَا كُرْبَةً مِنْ كُرَبِ يَوْمِ الْقِيَامَةِوَمَنْ سَتَرَ مُسْلِمًا سَتَرَهُ اللَّهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ Müslüman müslümanın kardeşidir Ona zulmetmez, onu (düşmanına) teslim etmez Kim, (mümin) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır Kim bir müslümanı(n kusurunu) örterse, Allah da Kıyamet günü onu(n kusurunu) örter Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58 |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi En hayırlı mü'min o kimsedir ki kendisine bakılınca Allah hatırlanır |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Resulullah Aleyhissalâtü Vesselam şöyle buyurdu: "Allah katında içinde bulunduğumuz şu günler (Zilhicce'nin ilk on günün)deki salih amelden daha sevimli (salih amelin bulunacağı) başka günler yoktur." Sahabeler, sordular: "Ya Resulallah, Allah yolunda cihat da mı?" Resulullah Sallallahu Aleyhi Vessellam cevap verdi: "Evet, Allah yolunda cihat da. Meğerki bir adam canıyla ve malıyla cihada çıkıp da kendisine ait mal ve candan hiçbir şeyi geri getiremez olursa, o başka." (İbni Mâce, Sıyam: 39.İbni Hacer, 5:119) |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Resulullah Aleyhissalâtü Vesselâm buyurdular ki: "Zilhicce'nin ilk dokuz günü oruç tutanın, ömrü bereketli olur, malı çoğalır, çocuğu belâlardan korunur, günahları affedilir, iyiliklerine kat kat sevab verilir, ölüm anında ruhunu kolay teslim eder, kabri aydınlanır, Mizan'da sevabı ağır basar ve cennette yüksek derecelere kavuşur." (Şir'a) |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Sehl İbnu Sa'd (r.a.)'den rivayet edildiğine göre Nebî şöyle buyurdu: "Cennette Reyyân denilen bir kapı vardır ki, kıyamet günü oradan ancak oruçlular girecek, onlardan başka kimse giremeyecektir. ‘Oruçlular nerede?' diye çağrılır. Onlar da kalkıp girerler ve o kapıdan onlardan başkası asla giremez. Oruçlular girince o kapı kapanır ve bir daha oradan kimse girmez." (Buhârî, Savm 4; Müslim, Siyam 166) |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Allahım! Doğru yoldan sapmaktan, saptırılmaktan, günaha düşmekten, günaha düşürülmekten, haksızlık yapmaktan, haksızlığa uğramaktan, câhilce davranmaktan, câhilce davrananlarla karşılaşmaktan Sana sığınırım. |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Hz. İbni Ömer (r.anhüma):Allah indinde "Yükseklik" isteyiniz. "Ya Resulallah bu nedir?" denildi. Buyurdular ki: "Sana karşı cahilane hareket eden kimseyi hilm ile karşılayıp geçersin ve seni mahrum edene de ihsanda bulunursun." (Ramuz-ell Hadis) |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Alıntı:
Ne güzel söylemiş Efendimiz s.a.v.... Yoluna kurban olayım Ya Resulallah... |
bunun bir izahı vardır mutlaka değil mi ? |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Ashab'tan Cabir Hazretleri aktarıyor: "Peygamber (sav) kurban kesme günü boynuzlu, semiz ve burulmus iki koç kesti.Onlari kesmek için yönelttigi zaman; "Ben yüzümü gökleri ve yeri yaratana dogru çevirdim. Ben Allah'a sirk kosanlardan degilim; namazim, öteki hak ibâdetlerim, sagligim ve ölümüm bütün âlemlerin Rabb'i olan Allah'indir. O'nun ortagi yoktur. Ve ben Müslümanlar'danim. Ya Rabbi bu kurban Sen'dendir, Senin içindir, Muhammed'in (sav) ve ümmetinin adina 'Bismillahi Allahü Ekber' dedi ve kurbanlarim kesti" (et-Tâc, III, 207, Ebu Davud, Tirmizi rivayeti). |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi 'Fâtıma'nın rızası benim rızamdır; Fâtıma'nın gazabı benim gazabımdır; kim benim kızımı severse beni sevmiştir; kim Fâtıma'yı hoşnut ederse beni hoşnut etmiştir; kim onu gazaplandırırsa beni gazaplandırmış olur' |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi "İbn Adiyy:Kıyamete yakın Müslümanlar içinde en az bulunacak şey; helal para ile kendisine güvenilecek arkadaştır." |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi En faziletli sadaka, bir müslümanın ilim öğrenip sonra da onu başkasına öğretmesidir.(Darimi). En faziletli sadaka, kötülük düşünen (içinde kin duygusu olan) akrabaya (onun kinini gidermek niyetiyle) verilen sadakadır.(Darimi). En faziletli sadaka, malı az olanın, kendisinden özveride bulunarak verdiği sadakadır. [Hadis-i Şerif (Ebu Davud).] |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi "iç yüzünü araştırırsan, küsüp terk edersin;insanlara mesafeli yaklaş." |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi "kişi sevdiği ile beraberdir.... (hz. Muhammed (s.a.v)) "Kalp kör olduktan sonra gözlerin görmesinde hiçbir fayda yoktur.... Hz. Ali (r.a) |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Resulullah Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki: "İlerdesabretmeniz gereken zor günler olacak. (Kötülüklerin çoğaldığı) o sabırgünlerinde, kötülüklerden kaçınmak, elde ateş tutmak gibi acıtıcı veyakıcı olacak. O günlerde hayır işleyenler, bugün sizden aynı hayrıyapan 50 kişinin kazandığı ödül ve sevabı kazanacak..." (İbn-i Mace, Tirmizi) |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Hz. İbni Abbas (r.a) "Dinin afeti üçtür: Fasık alim, cahil ve zalim reisler, cahil sofular. (İbadete çalışıyor, fakat cahil. Bu zümreler din namına yıkımdır.) (Ramuz-el Hadis) |
Ehlibeyt ile ilgili herşey sana batıyor resmen.... |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Hz.Fatma yı öven bir söz...uydurma olsa ne olur, olmasa ne olur? Tarihi değiştiren, kimseye zararı olan birşey değil..ama içinde başka maksadı olanlara ters geliyor! |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi Ya seni tanıdık artık yeme beni.....taassupların falan.(ben yalan hadisleri onaylıyorum demedim, dememde ama sen özellikle bu kişilerde nie bu kadar hassassın acep??) Neyse ben çıkıyom sen hadisi araştır bakem |
Cvp: Günün Hadis-i Şerifi lütfen bu başlığa günün hadis-i şerifi dışında bir şey yazmayalım.. "Mümin kişinin durumu ne kadar şaşırtıcıdır. Zira her işi onun için bir hayırdır. Bu durum, sadece mümine hastır, başkasına değil: Ona memnun olacağı bir şey gelse şükreder, bu ise hayırdır; bir zarar gelse sabreder, bu da hayırdır." (Kütüb-i Sitte, Muhtasarı Tercüme ve Şerhi, 2.cilt, s. 208) |
SAAT: 12:27 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.