![]() |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Alıntı:
ArO* nerelrdesin guzel kardeşim bayadır karşılaşamıyoruz trs giden bir şeyler yok inş . özledim senii :) |
slm ve dua ile... |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Kim bir müslümanın kusurunu örterse Bismillahirrahmanirrahim Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu (düşmanına) teslim etmez. Kim, (mümin) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse ALLAH da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple ALLAH da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır. Kim bir müslümanı(n kusurunu) örterse, ALLAH da Kıyamet günü onu(n kusurunu) örter. Hz. Muhammed (asm) (Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58.) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Rasulullah sallallahu aleyhi ve selem şöyle buyurdu: “Yedi sınıf insan vardır ki, Allah-u Teâlâ onları hiçbir gölgenin bulunmadığı gününde Arş’ın gölgesinde gölgelendirir. 1) Adaletli yönetici, 2) Allah’a ibadetle büyüyen genç, 3) Kalbi camilere bağlı kimse, 4) Allah için birbirini seven ve bu uğurda bir araya gelip bu sevgi ile ayrılan iki kimse, 5) Mevki sahibi olan güzel bir kadın tarafından birlikte olmaya (cinsel ilişkiye) çağırıldığı halde; Ben Allah’tan korkarım cevabı ile karşılık veren kimse, 6) Sağ elinin verdiği sadakayı sol eli duymayacak şekilde gizli sadaka veren kimse ve 7) Tenha yerde Allah’ı anarak gözleri yaşla dolup taşan kimse.” Buhari, Müslim, Tirmizi |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Ey Allah'ın Resûlü! dedik, mü'min korkak olur mu?" "Evet!" buyurdular. "Pekiyi cimri olur mu?" dedik, yine: "Evet!" buyurdular. Biz yine: "Pekiyi yalancı olur mu?" diye sorduk. Bu sefer: "Hayır!" buyurdular." (Muvatta, Kelâm 19 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi “Bir kadın bir kediyi bağlayıp ölünceye kadar bir şey yedirmediği, böcek ve benzeri yabani canlılardan yemesine de izin vermediği için, cehenneme girmiştir.” (Camiü-s Sağir Hadis no: 4191) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Resülullah (aleyhissàlâtu vesselâm)'ın zevcelerinden Cüveyriyye (radıyallâhu anhâ)'nin anlattığına göre, "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) efendimiz bir gün sabah namazını kılınca, daha kendisi namazgâhında iken, erkenden yanından çıkmış, gitmiş, kuşluktan sonra Cüveyriyye (aynı yerinde zikrederek) otururken geri gelmiş ve: "Bırakıp gittiğim halde duruyorsun (hiç yerinden kımıldamadın galiba?)" diye sormuştur. "Evet" cevabı üzerine şunu söylemiştir: "Ben senden ayrıldıktan sonra dört kelime(Iik bir dua)yı üç kere okudum. Eğer bunlardan hâsıl olan sevab tartılacak olsa, senin burada sabahtan beri okuduğun duaların sevabının ağırlığına denk olur. O dua şudur: "Sübhânallahi ve bihamdihi adede halkıhi ve rıdâ nefsihi ve zinete arşihi ve midâde kelimâtihi. (Allah'ı mahlukatı sayısınca, nefsinin rızasınca, arşının ağırIığınca, kelimelerinin adedince tesbih (noksanlıklardan tenzih) ederim." Müslim, Zikr 79, (2726); Tirmizi, Daavât 117, (3550); Ebü Dâvud, Salât 359, (1503); Nesâi, Sehv, 93, (4, 77). |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi ''Her oruç tutan kulun iftar vaktinde kabul olunacak bir duası vardır. Duasının karşılığı mükafat olarak ya dünyada verilir veya ahirette ebdi bir surette ihsan edilir.'' [Hadis-i Şerif] Ebu Hureyre ve Ebu Said radıyallahu anhüma’nın anlattıklarına göre, Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm şöyle buyurmuştur: “Mü’min kişiye bir ağrı, bir yorgunluk, bir hastalık bir üzüntü hatta bir ufak tasa isabet edecek olsa, Allah onun sebebiyle mü’minin günahından bir kısmını mağfiret buyurur.” BuharMümin) kardeşinle münakaşa etme, onun hoşuna gitmeyecek şakalar yapma ve ona yerine getirmeyeceğin bir söz verme. Tirmizî, Birr, 58i, Marda 1; Müslim, Birr 52, (2573); Tirmizi, Cenaiz 1, (966). |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi "Resülullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Kim bir belaya uğrayanı görünce şu duayı okursa: "Seni imtihan ettiği şeyde bana âfiyet veren ve birçok yarattığından beni üstün kılan Allah'a hamdolsun!" Artık yaşadığı müddetçe, bu bela ne olursa olsun ona mâruz kalmaktan muaf kılınır." Kaynak : Tirmizi, Da'avât 38 Vecize: Hz. Ömer ve Hz. Ebü Hüreyre (radıyallâhu anhümâ) anlatıyorlar: |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Allahü teâlânın, himayesinden başka hiçbir himayenin bulunmadığı kıyamette, himayesine aldığı yedi kimseden biri de, yalnız iken Allah’ı anıp gözünden yaş akan kimsedir.(buhari) Bir kimse, bir mümin hakkında olmayan bir şey söylerse, iftiraya uğrayan kimse, onu affedinceye kadar, Allahü teâlâ onu Cehenneme sokar.(ebu davud) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi talibetün ablam ve tüm annelere.....Çocuklarınızı çok öpün, her öpüşte Cennetteki dereceniz yükselir.[Buhari)Çocuk kokusu Cennet kokusudur.[Taberani] |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Adiyy b. Hâtim radiyallahü anh’ın rivayet ettiği bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (aleyhissalâtü vesselam) şöyle buyurmuşlardır: Bir hurmanın yarısını ikram etmekle bile olsa Cehennem ateşinden sakının. Şayet sizden biriniz buna da muvaffak olamayacaksa, hiç olmazsa bir kardeşine onu memnun edecek güzel bir söz söylesin! (Buhari, 3/1316) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Evde hanımlarına yardım etmeyen beylere mühim ikaz: "Bir kimsenin karısına evde yardım etmesi Allah'ın gazabını kaldırır.Hayırlarını ve derecesini artırır.Evinde hizmet görüp, bundan utanmayan kimsenin adı şehitler defterine kaydedilir.Gece ve gündüz Cenab-ı Hak ona şehit sevabı ihsan eder.Her bir adımı başına bir hac bir umre sevabı verilir ve vücudunda bulunan tüylerin sayısınca cennette ona bir şehir ihsan olunur." HADİS-İ ŞERİF Demek erkek çocuğu anneleri de bu hadise göre evlatlarını yetiştirmeli.:) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi İki göz vardır ki, cehennem ateşi onlara dokunmaz: Allah korkusundan ağlayan göz, bir de gecesini Allah yolunda, nöbet tutarak geçiren göz. Tirmizî, Fedâilü’l-Cihâd, 12. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Resulullah (aleyhissalatu sa) buyurdular ki: "Benim üzerime söylenen yalan, bir başkası üzerine söylenen yalan gibi değildir. Öyleyse kim bile bile bana yalan nisbet ederse cehennemdeki yerini hazırlasın!" [ Buhari, Cenaiz 34; Müslim, Mukaddime 4, (4); Tirmizi, İlm 9, (2664) ] |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Abdullah ibni Abbas (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi: “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ... ‘Ahir zamanda bazı topluluklar, saçlarını sakallarını güvercin gerdanlığı gibi siyaha boyayacaklar. Onlar cennetin kokusunu alamayacaklardır’ buyurdu.” Ebu Davud 4212, Nesei 8/138, Tabarani Mucemu’l-Kebir 12254, Begavi 3180, Ahmed 1/273 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Bismillahirrahmanirrahim Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu (düşmanına) teslim etmez. Kim, (mümin) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse ALLAH da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple ALLAH da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır. Kim bir müslümanı(n kusurunu) örterse, ALLAH da Kıyamet günü onu(n kusurunu) örter. Hz. Muhammed (asm) (Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58.) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Abdullah b. Ömer (r.a.) şöyle anlatır: Müslümanlar (muhacir olarak) Medine’ye geldikleri zaman toplanırlar ve namazların vakitlerini gözetlerlerdi. Namaz vakitlerini hiçbir kimse ilan etmezdi. Bir gün bu hususta konuştular. bazıları Hıristiyanların çanı gibi bir çan edinin; diğer bazıları da Yahudilerin borusu gibi bir boru olsun dediler. Ömer (Halkı) namaza çağırmak için niye bir adam göndermiyorsunuz? dedi. Allah Resulü (a.s.): “Ey Bilâl! kalk namaz için çağrıda bulun” buyurdu. Sahih-i Müslim’deki hadis numarası: 568 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Size iki nasihatçi bıraktım. Bunlardan biri susar, diğeri konuşur. Susan nasihatçi ölüm, konuşan ise Kur'an-ı Kerim'dir..! |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi 6018 - Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Allah benim sözümü işitip belleyen, sonra da onu benden (başkasına) ulaştıran kimsenin yüzünü Kıyamet günü ağartsın. Zira nice ilim taşıyıcılar vardır ki, alim değildir. Nice ilim taşıyıcıları ilmi, kendinden daha alim olana taşırlar." |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi benim iki kızım var:) |
|
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi riyazü'n-nasihin 328 acaba sahih mi değil mi diye mi şüphelendiniz |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi İbni-Ömer'den (Radıyallahu Anhüma) yapılan rivayetde Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur: "En çabuk kabul edilen duâ, gaibin gaibe duâsıdır."(Tirmİzî Ebû Dâvud. Buhârî, el-Edebül-Müfred. (Tirmizi bu hadisi zayıf kabut etmiştir.) Şanlı Peygamberimiz (s.a.v.) sahâbeye; "Günahsız bir dille duâ edin " buyuruyor... Ashâb, "Hepimiz günahkârız, gunahsız bir dille nasıl duâ edelim Yâ Resûlullah" deyince; Kâinatın Efendisi (s.a.v) şunları söylüyor: "Sizin diliniz, mü'min kardeşiniz için günahsızdır; birbiriniz için duâ edin". |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi riyazü'n-nasihin 328 acaba sahih mi değil mi diye mi şüphelendiniz Güzel insan sormamın tek sebebi ben daha önce böyle bir hadisi okumadım sahih mi değilmi kaynağının sormamın sebebi budur. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi kardeşim ben o hadisi netten buldum ve gene kaynağınıda netten buldum fakat resim o larak koydum sitede çıkmamış bugün görebildim şu an sadece kaynağını yazı olarak yazdım düzenlemeden yaptım bilginize |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Riyazun Nasihin adlı eser ile Riyazus Salihin eserleri aynı değildir. Riyazun Nasihin adlı eser İsmail er Rumi'nin tasavvufi bir eseridir. Riyazus Salihin ise hadis kitabıdır. Yukarıdaki hadis diye söylenen sözün kaynağı hadis kitabı değil ,tasavvuf kitabıdır. Bir sözün hadis olarak değerlendirilebilmesi için hadis kitaplarından ( Buhari-Müslim gibi) kaynağı olması lazımdır. Dolayısıyla hadis olarak değerlendirilmesi zayıf bir ihtimaldir. |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi fecr hocam dediğim gibi yalnızca netten buldum ben sizin kadar bilgili değilim malesef cahilliğime bağışlayın inşallah paylaşımlarımda daha dikkatli olacağım bundan sonra selametle |
|
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi “Merhamet edenlere, Cenâb-ı Hak merhamet eder. Siz yeryüzündekilere merhamet ediniz ki, göktekiler de size merhamet etsin...” (Tirmizî, Birr 16; Ebû Dâvûd, Edeb 58) |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Levlake Levlak ! Lema Halaktül Eflak .. " Sen Olmasaydın Ey Habibim (sav) Ben Bu Kainatı Yaratmazdım " kaynak sormayın !!! :) çok duyup çokta sewerim ... |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Adiyy İbnu Amire el-Kindî (ra) anlatıyor: Resulullah (sav) buyurdular ki: “Bir işe memur tayin ettiğimiz kimse, bizden bir iğne veya ondan daha küçük bir şeyi gizlemiş olsa, bu bir hıyanettir (gulûl), kıyamet günü onu getirecektir.” Bunun üzerine, Ensar'dan bir zat kalkarak: “Ey ALLAH'ın Resulü! Vazifeyi benden geri al!” dedi. Hz. Peygamber (sav): “ Sana ne oldu?” diye sordu: “Senin (az önce şunu şunu) söylediğini işittim ya!” deyince Hz. Peygamber (sav): “Ben onu şu anda tekrar ediyorum: “Kimi memur tayin edersek az veya çok ne varsa bize getirsin. Ondan kendisine ne verilirse alır, ne yasaklanırsa onu terkeder.” (Müslim, İmâret 30) |
Kütübis sitte de geçmez. Sadece bazı tasavvufi kitablarda geçer. Hadis usulü alimlerine göre bu uydurmadır. |
|
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Abdullah İbnu Amr İbni'l-Âs (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: "Resûlullah(aleyhissalâtü vesselâm) buyurdular ki: "Allah, merhametli olanlara rahmetle muamele eder. Öyleyse, sizler yeryüzündekilere karşı merhametli olun ki, semâda bulunanlar da size rahmet etsinler. Rahim (akrabalık bağı) Rahmân'dan bir bağdır. Kim bunu korursa Allah onunla (rahmet bağı) kurar, kim de koparırsa, Allah da ondan (rahmet bağını) koparır." [Tirmizî, Birr 16, (1925); Ebû Dâvud, Edeb 66, (4941)] |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi İbnu Zuğb el-Eyâdi anlatıyor: "Abdullah İbnu Havâle el-Ezdi radıyallahu anh'ın yanına indim. Bana: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm bizi, ganimet alalım diye yaya olarak gönderdi. Biz de döndük ve hiçbir ganimet elde edemedik. Yorgunluğumuzu yüzlerimizden anlayıp, aramızda doğrularak: "Ey Allah'ım, onları bana tevkil etme; ben onları üzerime almaktan âcizim! Onları kendilerine de tevkil etme, bu işten kendileri de acizdirler. Onları diğer insanlara da tevkil etme, kendilerini onlara tercih ederler!" buyurdular. Sonra elini başımın üstüne koydu ve: "Ey İbnu Havale! Hilafetin (Medine'den) Arz-ı Mukaddese'ye (Suriye'ye) indiğini görürsen, bil ki artık zelzeleler, kederler, büyük hâdiseler yakındır. O gün Kıyamet, insanlara, şu elimin, başına olan yakınlığından daha yakındır" buyurdu." Ebu Davud, Cihad 37, (2535). |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Rasûlullah (sav) buyurdular: “Müslüman olan, kendisine yeteri kadar rızık verilen, Allah’ın kendisine verdiği nimete kanâat eden kimse şüphesiz kurtuluşa ermiştir.” (Müslim, Zekât 125. Tirmizî, Zühd 35; İbni Mâce, Zühd 9) Rasûlullah (sav) bir gün –veya bir gece- evinden dışarı çıkmıştı. Baktı ki, Ebu Bekir ve Ömer (rhümâ) oradalar. Onlara: “-Bu saatte sizi evinizden dışarı çıkaran sebep nedir?” diye sordu. Onlar: “-Açlık, yâ Rasûlallah, dediler!. Peygamberimiz: “-Gücü ve kudretiyle canımı elinde tutan Allah’a yemin ederim ki, sizi evinizden çıkaran sebep beni de evimden çıkardı; haydi kalkınız” buyurdu. İkisi de kalkıp, Rasûl-i Ekrem’le birlikte ensârdan birinin evine geldiler. Fakat o zât da evinde değildi. Ama hanımı Rasûlullah’ı görünce: “-Hoş geldiniz, buyurunuz, dedi. Rasûlullah (sav): “-Falan nerede?” diye sordu. Kadın: “-Bize tatlı su getirmek için gitti,” dedi. Tam o sırada evin sahibi olan Medine’li sahâbî geldi, Rasûlullah (sav)’e ve iki arkadaşına baktıktan sonra: “-Allah’a hamdolsun, bugün, hiç kimse misafir yönünden benden daha bahtiyar değildir,” dedi. Hemen gidip onlara içinde koruğu, olgunu ve yaşı bulunan bir hurma salkımı getirdi: “-Buyurun, yiyiniz,” dedi ve eline bıçak aldı. Rasûlullah (sav) ona: “-Sağılan hayvanlara sakın dokunma” dedi. Ev sahibi onlar için bir koyun kesti. Onlar da koyunun etinden ve hurmadan yediler; tatlı sudan içtiler. Hepsi yemeğe doyup suya kanınca, Rasûlullah (sav) Ebû Bekir ve Ömer (rhümâ)’ya şöyle dedi: “-Gücü ve kudretiyle canımı elinde tutan Allah’a yemin ederim ki, kıyamet gününde bu nimetlerden sorguya çekileceksiniz. Sizi evinizden açlık çıkardı, sonra evinize dönmeden şu nimetlere kavuştunuz” buyurdu. (Müslim, Eşribe 140 |
Cevap: Günün Hadis-i Şerifi Resulullah (sav), bir adamın şöyle söylediğini... işitti: "Allah'ım, şehadet ettiğim şu hususlar sebebiyle senden talep ediyorum: Sen, kendisinden başka ilah olmayan Allah'sın, birsin, samedsin (hiçbir şeye ihtiyacın yok, her şey sana muhtaç), doğurmadın, doğmadın, bir eşin ve benzerin yoktur." Bunun üzerine Efendimiz (sav) buyurdular: "Nefsimi kudret dinde tutan Zat'a yemin olsun, bu kimse, Allah'tan İsm-i Azamı adına talepte bulundu. Şunu bilin ki, kim İsm-i Azamla dua ederse Allah ona icabet eder, kim onunla talepde bulunursa (Allah ona dilediğini mutlaka) verir." Tirmizi, Da'avat 65, (3471); Ebu Davud, Salat 358, (1493) |
|
SAAT: 14:34 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.