www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda.... |
|
Konu Kimlii: Konu Sahibi gn,Al Tarihi: 22 Austos 2007 (12:34), Konuya Son Cevap : 31 Ocak 2025 (17:50). Konuya 1441 Mesaj yazld |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seenekler | Deerlendirme |
![]() | Mesaj No:1061 |
![]() "Yazklar olsun o kimseye ki, insanlar gldrmek iin konuur ve yalan sylerler! Yazk ona, yazk ona!" |Hadis-i erif Meali; Ebu Davud, Edeb 88 | |
![]() |
![]() | Mesaj No:1062 |
Durumu: ![]() Medine No : 40187 yelik T.:
20 Mart 2014 | ![]() Eb Zer radyallahu anh yle dedi: Neb sallallahu aleyhi ve sellem bana (hitaben) buyurdu ki: “Din kardeini gler yzle karlaman dahil, hi bir iyilii sakn kk grme!” Mslim, Birr 144.
__________________ Ben sizi Allahn kitabna ve Resulnn snnetine aryorum: Gerekten snnet ldrlm ve bidat diriltilmitir.Hz.Huseyin |
![]() |
![]() | Mesaj No:1063 |
![]() Abdullah bin Mes'ud'dan (r.a.) rivayet edildiine gre, Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) yle buyurmutur: "Vallahi sizden hi kimse yoktur ki, birinizin grd dolunayla babaa kald gibi Rabbiyle babaa kalmasn. Sonra Allah ona yle buyurur: Ey Ademolu, benim hakkmda seni ne aldatt? Ey Ademolu benim iin ne amel iledin? Ey Ademolu, Benden ne kadar hay ettin? Ey Ademolu, peygamberlere ne cevap verdin? Ey demolu, sana hell olmayana bakarken Ben gzlerinin zerinde gzc deil miydim? Sana hell olmayan eyleri dinlerken Ben kulaklarnn zerinde kontrolc deil miydim? Ey demolu, sana hell olmayan eyleri sylerken Ben dilinin zerinde murakp deil miydim? Sen ellerinle hell olmayan eyleri tutarken, Ben onlarn zerinde gzc deil miydim? Ayaklarnla sana hell olmayan eylere giderken Ben ayaklarnn zerinde gzetleyici deil miydim? Sana hell olmayan eylerle kalben ilgilenip dururken Ben, kalbinin zerinde murakp deil miydim? Yoksa sana olan yaknlm ve sana gcmn yettiini inkr m ettin?" | |
![]() |
![]() | Mesaj No:1064 |
![]() Bismillahirrahmanirrahim Ali (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) yle buyurdular: Mslman aldatan, ona zarar veren ve ona hile yapan bizden deildir. Camissair-7688 | |
![]() |
![]() | Mesaj No:1065 |
![]() Eb Dvd'da geen bir hadisi erif yledir: "Kim bir khine gider, dediklerini dorularsa; phesiz ki Muhammed'e indirilmi olan inkr etmi olur." (Eb Dvd, Tb, hadis no: 3904). | |
![]() |
![]() | Mesaj No:1066 |
![]() Bismillahirrahmanirrahim bni Abbas (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) yle buyurdular: Selam almak kadar, mektuba cevap vermek de bir vazifedir. Camissair-2397 | |
![]() |
![]() | Mesaj No:1067 |
Durumu: ![]() Medine No : 40379 yelik T.:
26 Mart 2014 | ![]()
Hasetten kann nk atein odunu yakp bitirdii gibi haset de amel defterinizdeki iyiliklerinizi yiyip bitirir (Ebu Davud, K Edep 4/380 )
|
![]() |
![]() | Mesaj No:1068 |
![]() Bismillahirrahmanirrahim Cabir (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) yle buyurdular: Tamahkarlktan saknn! nk o peinen fakirliktir. Camissair-2927 | |
![]() |
![]() | Mesaj No:1069 |
![]() Sevgili Peygamberimiz(s.a.v)bir hadis-i eriflerinde yle buyuruyor: Kyamet gnnde Allahu Tela bir adama:”Ben sana g ve kuvvet verdim.Sen bununla ne yaptn?” diye sorar.Adam:”Ben cihat ettim ve din dmanlaryla savatm.”der.Allahu Tela:”Fakat sen bunu benim iin deil,g ve kuvvetini gstermek iin yaptn” der. kinci bir adama,”Ben sana mal ve servet verdim.Sen onunla ne yaptn?”diye sorar.Adam:”Ben sadaka verdim ve hayr ileri yaptm”der.Allahu Tela:”Fakat sen bunlar benim iin deil,varlkl ve cmert olduunu gstermek iin yaptn”der. nc bir adama:”Ben sana Kur’an ilmi verdim.Sen bununla ne yaptn?”diye sorar.Adam:”Ben Kur’an okudum ve onun ilmini yaydm”der.Allahu Tela:”Fakat sen bunlar okumuluunu ve ilmini gstermek iin yaptn”der ve bu adam da cehenneme gnderir.(Mslim) | |
![]() |
![]() | Mesaj No:1070 |
![]() Bismillahirrahmanirrahim Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sizden herkes, ihtiyalarnn tamamn Rabbinden istesin, hatta kopan ayakkab bana varncaya kadar istesin." (Ravi:Enes, HadisNo:1784) | |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 3 Kii okuyor. (0 ye ve 3 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Balklar | Konuyu Balatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Medineweb Gnn Sz | suhtem | Gzel Szler-Deymler-Nkteler | 1221 | 10 Temmuz 2025 09:40 |
Medineweb Gnn Resimli Dualar/medineweb | sessiz23 | Dua Blm | 97 | 23 Mart 2025 05:53 |
GNN FKrAsI :) :)/medineweb | KalbinNru | Fkralar-Hikayeler | 215 | 02 Aralk 2023 23:57 |
Gne eytann iki boynuzu arasnda doar" hadis-i erifi ne anlama gelmektedir | sessiz23 | Hadis-i erif | 0 | 24 Mays 2008 12:29 |
Cibril Hadis-i erifi | NUR | Hadis-i erif | 1 | 24 ubat 2008 23:13 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Þerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|