www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda.... |
|
Konu Kimlii: Konu Sahibi Medine-web,Al Tarihi: 11 Mays 2009 (10:05), Konuya Son Cevap : 16 Mays 2009 (21:31). Konuya 26 Mesaj yazld |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seenekler | Deerlendirme |
![]() | Mesaj No:21 |
Durumu: ![]() Medine No : 2 yelik T.:
10 Nisan 2008 | ![]()
Muhterem Kurt Mehmet abi yanza saygmz elbette olacak bizler yaadmz toplum rf ve adetleri gerei yaa bizlerden byk olanlara her zaman saygy n planda tutmuuzdur. ama nemli olan sizinde dediiniz gibi akl yata deil bata .. Abime yle bir soru soraym:Bugnn genliinin gidiatn nasl gryorsunuz,Tecrbe nemlidir imdiden muhterem abimden Allah raz olsun . |
![]() | Mesaj No:22 | |
Durumu: ![]() Medine No : 5446 yelik T.:
30 Kasm 2008 | ![]() Alnt:
| |
![]() | Mesaj No:23 |
![]()
Abiciim iir ok gzelmi saolun cevabnz iin Allah raz olsun ben niin nikiinizi byle setiinizi soracaktm normalde lakabnz m yoksa forum iin mi kullanyorsunuz?
| |
![]() | Mesaj No:25 |
30 Kasm 2008 | ![]()
Zeynepder Forumun, Zamann Zeynebi Duyarl Hanmlar Sosyal Yardmlama Dernei Bakan Eitimci-Yazar Sabiha ATE ALPAT Hanmefendi Hocamz ile Yapt Roprtaj Sizlerle Paylayoruz... Zamann zeynebi duyarl hanmlar sosyal yardmlama dernei hakknda ksa bir tarihe vere bilir misiniz? Sabiha ATE ALPAT : Bismillahirrahmanirrahim. Esselamu aleykum ncelikle bu ince dncenizden ve nazik hareketinizden dolay teekkr ediyorum Derneimiz 2006nn nisan aynda fiilen kuruldu. Hazrlklar ise yaklak iki yl nceden vard Biliyorsunuz her hangi bir i ekip olmadan yrmez.. Onun iin arkadalarmzla yaklak iki yl zerinde kafa yorduk, almalar yaptk Gnmzde bunca dernek varken neyin eksiklii sizi zeynepderi kurmaya yneltti? Sabiha ATE ALPAT : Tarih boyunca slam dmanlar slama saldrmak, kar sylem gelitirmek iin hep var gleriyle almlardr Mslman kadnn haklar ise hep istismara konu olmutur. Bu balamda slamn kadna hak vermediini ve sosyal hayatta, hayat hakk tanmadn, drt duvar arasna kapattn sylemilerdir (ki bu bir iftiradr) Oysaki slam kadna diilii ile deil kiilii ile sosyal hayatta yer almas gerektiini syler.. Birinci neden bu. Yani slamn bize verdii hakk kullanarak sosyal hayatta yerimizi almak kinci nedene gelince, Dnyamzda olan olumsuzluklar hepimizin malumudur ve kadn erkek hibir mminin buna sessiz kalma hakk yoktur.. Kk de olsa elimizden geldiince toplumumuzda olan maddi ve manevi aln giderilmesinde katkmzn olmas ki bu kulluumuzun gereidir. Sayn hocam ; zamann zeynebi derneine bu ismi verme fikrinin k noktas ne idi? ksaca anlatr msnz. Sabiha ATE ALPAT : sim konusunda birka oturum yaptk.. 1. neden. Bildiiniz zere Zamann Zeynebi adl bir kitabm var. Ayn zamanda Zamann Zeynebi olmak adl radyo program yapp ve sunuyorum.. (www.anadaoluradyo.com.) Kitabmn ismini verdik.. kinci ve en nemli nedeni ise, Zeynep Mmin bir hanmn portresidirVe bizde hep tarihi kiiliklere gpta ile bakmak ve tabiri caizse ah vah etmek anlay yaygn. Oysa ki, o tarihi kiilikleri anlaml klan sahip olduklar deerlerdir.. Biz de ayn deerlerle kimliimizi oluturduumuzda biz de tarihi kiilik sahibi oluruz.. Onun iin Zamanlarn Zeynepletirenler, zamann zeynebidirler anlayndan yola karak bu ismi misyonumuza yaktrdk Zeynepderi kurarken hedefleriniz neydi? Sabiha ATE ALPAT : Hedefimizi tek kelimeyle zetleyecek olursak Allahn rzasna ulamak.. Bunun iinde yapacamz ileri daha organzeli yapmak brahimi bir imanla,ismaili teslimiyet ve Hacerce bir cehdin sahibi olabilmek iin gayret sarf etmek Zeynepderin ulamak istedii hedef kitlesi neydi ve bugne geldiimizde amaladnz kitleye ulaa bildiniz mi? Sabiha ATE ALPAT : Hedef kitlemiz tm insanlar.. Dolaysyla henz ok yeniyiz. Dnya corafyasnda Allahn istedii mutluluk oluncaya kadar hedefe ulam saylmayz Dernein hedef kitlesi ile iletiimi nasl salyorsunuz? Sabiha ATE ALPAT: nternet, ayrca yerel radyoda derneimizin desteiyle yaplan programlar,eitli sosyal etkilikler ziyaretler birka rnek Dernein faaliyet alanlar nelerdir Sabiha ATE ALPAT : Eitim ncelik..Yardmlama ve kltr diyebiliriz ana balklarla.. Dernek olarak bu gne kadar ne gibi almalara imza attnz? Sabiha ATE ALPAT : Derneimizin kurulduu zaman Lbnan igal edilmiti Hemen gnll kltr teekklleriyle diyaloga girdik..Ve bizim sunduumuz neriyle, zmitte gzel bir yry dzenlendi ve zulm protesto edildi Katlm ise izmitteki eylemlerde ilk kez on binlere ulamt Ayn zamanda Zeynepder, yardm kampanyas balatt ve birka dernekte destek verdi. hh yardm vakf araclyla trlarla yardm malzemesi yolland Lbnana Ramazan bayramnda yetim ocuklara bayramlk kyafetle birlikte gece dzenlendi iir yarmalar, Peygamberimizi anma ve anlama programlar gibi eitli kltr etkinlikleri ve Batman ilimize yardm kampanyas ksa srede yaptmz almalara rneklerdir Bir eitimci ve yazar gzyle baktnzda Gnmz genliinin durumunu nasl gryorsunuz? Sabiha ATE ALPAT : Genlik. insann en kymetli zaman ve fakat en ok israf edilen zaman ayn zamanda Sorumluluk bilincinde olan genlerimizi ayakta selamlyorum.. Bunun yannda ounluk ise git gide zne uzaklaan bir tablo iziyor.. Maneviyatszlk genlerimizi farkl araylara itiyor ve sonu ortada.. Dernek bnyesinde genlere ynelik ne gibi almalar yapmaktasnz? Sabiha ATE ALPAT : Genlere zel, seminer ve kltr etkinliklerimiz var. Ama yeterli deil. naALLAH projelerimiz var. hayata geirdiimizde haberiniz olur nALLAH.. Sayn hocam dernek haricinde ne gibi almalarnz olmakta? biraz bahsedermisiniz. Sabiha ATE ALPAT : Biliyorsunuz yazyorum.. Ayn zamanda zgn rade dergisinin, zgn aile ekinde yazyorum aylk olarak.. Radyo almas ve umreye rehber olarak gitmeye baladk. Allah kabul etsin nALLAH.. Kitaplarnzn olduunu biliyoruz hocam. Sizi kitap yazmaya iten nedir acaba? Sabiha ATE ALPAT : Yazmak kabiliyet ii. Ve hamd olsun akc bir uslubumun olduunu okuyucularm sylyor.. Allah her nimeti yine Onun yolunda kullanmak iin vermitir Ve Tekasr suresinde O gn her nimetten sorulacaksnz diye buyrulmaktadr.. Hangi trde kitaplar yazmaktasnz? Sabiha ATE ALPAT : Genelde Roman tr yazdm.. Ama elimde kltr ve dnceye ynelik bir alma var..Baka almalar yine var ama tam ortaya karmadan bahsetmem doru olmaz Yazm olduunuz kitaplar hakknda bilgi verebilirmisiniz? Sabiha ATE ALPAT : Kitaplarmn konusunu |
![]() | Mesaj No:27 | |
30 Kasm 2008 | ![]() Alnt:
gen inanc ve ideali urunda fedakarlk yapabilendir... gn Peygamber Efendimiz ziyaretinize gelse 27/3/2008 | Kategori:Peygamberimizin etrafinda pervane olan gencler Biliyorum ama Bylesine serefli bir konuga aacanz en gzel odanz, Ona sunacanz yemeklerin en iyisi olacan, Ve inandrmaya alacanz, Onu evinizde gryor olmaktan mutluluk duyacanz; Gerekten evinizde ona hizmet etmekten alacanz hazz. Fakat syleyin bana, Efendimizi evinize doru gelirken grdnzde, Onu kapda m karlayacaksnz? Yoksa onu ieri almadan nce, aceleyle, Baz dergileri, gazeteleri arabuk saklayp Yerine Kur'an m koyacaksnz? Peki hala Amerikan filmlerini seyredecek misiniz televizyonda? Yoksa kapatmaya m koacaksnz aceleyle, O size kzmadan nce? Kimbilir? Belki de aznzdan hi kmam olmasn m dilerdiniz, Hatrlayamadnz en son irkin kelimeyi... Peki ya dnyalk mziinizi, kasetlerinizi de saklayacak msnz? Ve bunun yerine ortala, Kitaplnzn raflarnda tozlanm, Hadis kitaplarn m karacaksnz? Hemence ieriye girmesine izin verecek misiniz? Yoksa telela ne yapaym diyerek, Saa sola m koturacaksnz? Merak ediyorum: Eer Peygamber Efendimiz, Bir ka gnlne sizinle birlikte yaasa, Yapmaya devam edecek misiniz, Her zaman yaptnz eyleri? Ailenizdeki sohbetler eski halini koruyacak m? Her yemekten sonra sofra duas etmeyi, Yine zor mu bulacaksnz? Hi yznz asmadan, Oflayp puflamadan, Her vakit namaznz klacak msnz? Ya sabah namaz iin, Scack yatanzndan, Erkenden frlayacak msnz? Peki ya yine mrldanacak msnz, Her zaman sylediiniz arklar? Ve okuyacak msniz, Her zaman okuduunuz kitaplar? Peki bilmesine izin verecek misiniz, Aklnzn ve ruhunuzun beslendii eyleri? Yoksa hi bilmemesini mi isterdiniz? yle diyelim yada: Gideceiniz her yere gtrebilecek misiniz Peygamberide? Yoksa birka gnlne deiecek mi planlarnz? Tantrmaktan onur duyacak msnz en yakn arkadanz onunla? Yoksa hi karlasmamalarn m umardnz, Peygamberin ziyareti bitene dek birbirleriyle? imdi syleyin ak yreklilikle, Onun kalmasn ister misiniz sizinle? Sonsuza dek, hep birlikte... Yoksa rahat bir nefes mi alacaksnz, Ziyareti bitip gittiinde? Gerekten bilmek ilgi ekici olabilir deil mi? Bilmek ve dnmek, Eer bir gn Peygamber Efendimiz ziyaretinize gelse Yapacamz eyleri... Eer bir gn Peygamber Efendimiz ziyaretinize gelse, Yalnzca birka gnlne aniden alsa kapnz, Merak ediyorum neler yapacanz ... | |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kii okuyor. (0 ye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Balklar | Konuyu Balatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
akrcal Mehmet Efe | Seyit_Onba | Tarih | 0 | 16 Eyll 2022 14:12 |
Baba Ko le Kzl Kurt | Serdar102 | Makale ve Ke Yazlar | 0 | 10Haziran 2020 17:31 |
DR. MEHMET Z'DEN TLER | FECR | Serbest Krs | 1 | 30 Kasm 2018 21:41 |
Yemen'de 40 Mehmet | Bedia zdemir Tokel | Makale ve Ke Yazlar | 0 | 18 Mart 2014 00:45 |
Hamileliin hafta hafta seyri | MERVE DEMR | Tbb- Nebevi ve Alternatif Tp Bilgileri | 0 | 11 Nisan 2009 21:52 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Þerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|