Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GÜNCEL.::. > Üyelerimizin Tanışma Bölümü > Hafta'nın Misafiri

Konu Kimliği: Konu Sahibi Yitiksevda,Açılış Tarihi:  29 Kasım 2009 (17:49), Konuya Son Cevap : 06 Aralık 2009 (11:23). Konuya 31 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Konu Kapatılmıştır
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 06 Aralık 2009, 11:10   Mesaj No:31
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart RE: 48.Haftanın Misafiri Haluk Gümüştabak

Değerli Yitiksevda kardeşim dün akşam sanırım sitede sorun vardı giriş yapamadım. Sorunuza şimdi cevap veriyorum. Bu soruyu bir arkadaşım sormuştu ama ben yine cevap vereyim. Arapçayı ancak kuranı okuyacak kadar bilirim. Tüm mealleri okuyor ve kuranı anlamaya çaba gösteriyorum rabbim şaşırtmasın.

Kurandaki nuzul yani iniş sebebi konusu gerçekten çok yanlış amaçlarla kullanılmıştır. Allah ayetlerini o günkü olaylar ve şartlar için göndermesine rağmen, öyle sözcüklerle anlatmıştırki her zamana uyan her devirde toplum kendisine uygunluk bulan bir şekilde bizlere inmiştir. Bunun gerekli olduğunu söyleyenler Kuranda kendi düşüncelerinin tersi ayetleri gördüklerinde bu ayet aslında bu olay için inmiştir gibi açıklamalarla ayetin hükmü bertaraf edilmeye çalışılmaktadır. Allah eğer iniş sebebini bilmemizi isteseydi onuda söylerdi. Sanki bu bir eksiklikmiş gibi gösterilip Kuran ayetlerini saptırmak hesabı verilemeyecek bir sonucu getirir. Bakın size bir örnek vermek istiyorum aşağıdaki ayeti örnek verdiğimde bana ne söylediler sırf bu nüzul sebebini bilmiyorsunuz diyerek.

Ankebut Suresi 51. Karşılarında okunup duran bir kitabı sana indirmiş olmamız onlara yetmiyor mu? Bunda, inanan bir toplum için elbette ki bir rahmet ve bir öğüt vardır.

Bakın bu ayette Rabbim o devrin insanlarına, kuran dışından geçmişten gelen inançlarınında gerekli olduğunu söyleyenlere Rabbim nasıl bir ayet indirmiş? Karşınızda okunup duran kuran size yetmiyormu? Demekki kuran bizlere yetecek bir kitap ki bunu söylüyor. Bunu örnek verdiğimde bu ayet bizler için değil o devrin toplumuna hitap ediyor denebilmektedir. Bunu söylemekle bu ayete iman etmediğinin farkında bile değil bunu söyleyenler. Ayetler evrenseldir. Rabbim kuranda verdiğim örnekleri boşuna vermiyorum hepsinde kıssadan hisse vardır demesine rağmen bizler kendi çıkarlarımıza Kuranı sürüklemekteyiz, Allah korusun. Özetle söylemek gerekirse Kuranda nüzul sırası yada sebebini bilmemizin önemi yoktur bu konuda kesin bir kanıtta yoktur. Eğer gerekli olsaydı rabbim açıkca söylerdi. Selametle
Alt 06 Aralık 2009, 11:23   Mesaj No:32
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart RE: 48.Haftanın Misafiri Haluk Gümüştabak

Ecrin kardeşim, Rabbim sizler için her konuda değişik misaller bilgiler verdim diyorsa namaz konusunda da neler yapacağımızı söylemiştir. Bu konuda bir yazım var nasip olursa düşüncelerimi orada daha geniş bir şekilde anlayacaksınız. Lütfen düşünün diyelimki yazmadı peygamberimize bıraktı. Bugünkü mezheplerin hepsinde farklılıklar vardır. Şeklinde ve okunan dualarda ozaman hangisi peygamberimizin gösterdiği diye sorduğumuzda doğru cevap veren çıkarmı aramızda? Elbette hayır, çünkü tüm mezheplerin kıldığı şeklen namazda, okunan dualarda doğrudur. Bu konuda detaylı yazımda nasip olursa okursunuz.

İçtihat konusu gerekli olabilir çünkü toplum aynı düzeyde eğitimli değildir. Gerektiğinde kurana uymak kaydıyla elbette yapılmalıdır. Bu tür olaylar çağların değişmesi ile zaten gerekliliğini göstermiştir.

Mezheplerden etkilendiğimde oluyor elbette, yanlız kuran a uymayan inançlarında anlatılması beni üzüyor.

İçki ve kumar konusu kuranda açıkca yazılıdır. İkisininde şeytan işi bir pislik olduğunu rabbim açıkladıysa, buna nasıl bir isim takarsanız takın uzak durulması gereken şeyler olduğu açıktır.
Kısaca sorularınıza bu şekilde cevap verdim rabbim yanıltmasın. Selametle.
Konu Kapatılmıştır


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Haftanın misafiri Gül âsası Hafta'nın Misafiri 5 07 Şubat 2013 16:53
63.HAFTANIN MİSAFİRİ ''HALUK GÜMÜŞTABAK'' Yitiksevda Hafta'nın Misafiri 12 23 Mart 2010 00:33
53.Haftanın Misafiri ''Medinelii'' Huzurİslam Hafta'nın Misafiri 62 07 Ocak 2010 14:40
49.Haftanın misafiri EbdA dua dilencisi Hafta'nın Misafiri 13 12 Aralık 2009 12:33
26.Haftanın Misafiri Nas Yitiksevda Hafta'nın Misafiri 37 11Haziran 2009 10:27

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.