![]() |
68.Haftanın Misafiri jükekam Bu Haftanın Misafiri JÜKEKAM seçilmiştir özeler girmeden kardeşimize sorularınızı sorabilirsiniz .Buyrun kardeş sizi tanıyalım.... |
RE: 68.Haftanın Misafiri jükekam Hoş geldiniz misafir kardeş :) hayırlara vesile olsun insAllah bu başlık ilk soruyu ben sorayım :) 1-Mememleketinizin nesi meşhurdur ? 2-En çok sevdiğiniz 4 yemek nelerdir ? 3-Sitemize nasıl ulaştınız ? |
RE: 68.Haftanın Misafiri jükekam Alıntı:
|
RE: 68.Haftanın Misafiri jükekam selamün aleyküm.. öncelikle herkese merhaba uzun zaman oldu bir daha dönmem diye gitmiştim bu sitede olmamam gerektiğine inandığım için. ama madem misafir ettiniz bir haftalığınada olsa buyurayım dedim kusura bakmayın geç oldu ama:) sorularınız yanıtlamaya çalışacağım gerek iş gerekse hayataki sorumluluklarımdan vakit buldukça ... kendimi kısaca tanıtacak olursam 1983 dersim doğumluyum gerçek adım barış istanbulda oturuyorum ve tekstil işçisiyim... bu sanırım şimdilik yeter bunun dışında birşey merak eden olursa sorması yeter... |
en sevdiğim dört yemek kısır, makarna, karnıyarık,birde mantar yemeği ilk aklıma bunlar geldi daha önce düşünmemiştim yemek ayırmadığım için... site editörü arkadaşlardan biri vesile oldu ismini vermeyeyim:) |
|
|
RE: 68.Haftanın Misafiri jükekam Hoşgeldin Jükelam; Hadi Hayırlısı olsun bakalım misafirliğinde, İlk soru damardan :) Eskilerden senin ateist olduğunu biliyordum, var mı bir değişiklik Soruları ona göre sıraya dizip halay çektireceğim de hyyyyy |
|
RE: 68.Haftanın Misafiri jükekam Kardeşim hayırlı olsun Önce İnsan olmakmı gerekir Dindar olmakmı gelir ? Sizce forumların ana gayesi ne olmalıdır ? Umuram aramızdan ayrılmaya aldığınız karardan geri dönersiniz ... |
Ben ideolojik, marksist vs takılmayı düşünmüyordum zati, şahsım adına soracagım, nasıl ateist olunur, insan kendisini nasıl ateist hisseder, Sen nasıl ateist olduguna karar verdin, durup dururken mi oldu, var mıydı çarpan çarpmayan sebepler , aha onları merak ediyorum ben :) Cevaplarsan sevinirim |
|
RE: 68.Haftanın Misafiri jükekam Eyvallah kardeş İnsan olamadıktan sonra Dini-Dar olunabilir Dindar olunamaz . Bütün İlahi dinlerin ana teması alemlerin yaradılışı İNSAN içindir bu değer verilen bir varlık ne yazık ki FITRAT'INA yaradılışdaki özüne ihanet etmektedir.... Şeyh bedrettin'i haksız yere tekfir eden ve dışlayanlar sizce ne kadar haklıdırlar ? Seyyid Rıza Allah rahmet eylesin ne yapmıştı da külleri savrulacak kadar büyük bir zulme uğradı ? Bilgi nedir sice neye yarar ne bekliyoruz yada ne elde ediyoruz ? |
RE: 68.Haftanın Misafiri jükekam arkadaşlar kusuruma bakmayın ama yarın işe erken kalktığım için bugünlük kalan sorulara cevap veremiyorum ama yarın hepsini yanıtlayacağım biraz uzun cevap ları olacak o yüzden:).. sadece cevap olsun diye acele birşeylerde yazmak istemiyorum.. |
RE: 68.Haftanın Misafiri jükekam Eywallah Hayırlı işler |
|
|
|
Sayın Bakan Yıllardan beri Türkiye Hükümeti Kürt halkını asimile etmeye çalışmakta, gazete ve yayınlarını yasaklamakta, anadillerini konuşanlara eziyet ederek, Kürdistan’ın bereketli topraklarından gidenlerden büyük bir bölümünün telef olduğu Anadolu’nun çorak topraklarına zorunlu göçler düzenleyerek bu halka zulmetmektedir. Son olarak Türkiye hükümeti kendisiyle yapılan bir antlaşma sonucu bu baskılardan arındırılmış Dersim bölgesine de girmeye kalkışmıştır. Bu olay karşısında Kürtler göçün uzak yollarında can vermek yerine kendilerini korumak için 1930’da Ararat Tepesi’nde, Zilan ve Beyazıt Ovası’nda olduğu gibi silahlara sarıldılar. Üç aydan beri ülkemde tüyler ürpertici bir savaş sürüyor. Savaş olanaklarının eşitsizliğine, yangın bombalarının, boğucu gazların kullanılmasına rağmen ben ve yurttaşlarım Türkiye ordusunu başarısızlığa uğrattık. Direnişimiz karşısında Türkiye ordusu kasabaları bombalıyor, yakıp yıkıyor (...) Zindanlar yumuşak başlı Kürt halkıyla dolup taşıyor, aydınlar kurşuna diziliyor, asılıyor ya da Türkiye’nin tecrit edilmiş bölgelerine sürülüyor. (...) Üç milyon Kürt, sesimden ekselanslarına sesleniyor ve hükümetinizin manevi etkisinden Kürt halkını yararlandırmanızı sizden istirham ediyor. Sayın Bakan en derin saygılarımın kabulünü rica ederim. Dersim Generali Seyit Rıza 30 temmuz 1937 NOT: bu mektup vet.Nuri Dersimi tarafından fransızca yazılıp ingiltere dışişleri bakanlığı'na fransızca yazılmıştır. |
köprünün karşı tarafında kurulu olan asker çadırındaki askerler tarafından iki arkadaşıyla beraber 5 Eylül 1937’de tutuklanır.... Seyid Rıza ve 71 yurtsever Elazığ'da yargılandı. Mahkeme heyeti 11 kişi hakkında idam kararı verdi ama çok yaşlı oldukları gerekçesiyle 4'ünün cezası 30 yıla indirildi. Seyid rıza, Seyid Rıza'nın oğlu Resik Hüseyin, Şeyhan aşireti reisi Seyid Hüsen, Yusufan aşireti reisi Kamer'in oğlu Fındık, Demenan aşireti reisi Cebrail'in oğlu Hasan, Kureyşan aşiretinden Ulkiye oğlu Hasan, Mirza Ali'nin oğlu Ali hakkında verilen idam kararları 15 Kasım'da apar topar infaz edildi. Seyid Rıza ile isyanın önderi konumundaki 11 kişi 18 Kasım 1937’de Elazığ’ın Buğday Meydanı’nda asıldılar. Seyid Rıza’nın cesedi sonradan bir ziyaret yeri olmasını önlemek için yakılarak, külleride bilinmeyen bir yere gömüldü. atatürke ve hükümete hitaben (Ben sizin yalan ve hilelerinizle bas edemedim, bu bana dert oldu. Ama ben de sizin önünüzde diz çökmedim, bu da size dert olsun." (Seyit Riza) |
Onu düşünmeye başladıgımda artık yoktu derken yokluğuna nasıl kani oldun ? Bu arada ben ismen müslüman bir ailede doğdum ama, bu onların beni varlığına inandırma sebepleri olmadı hiç bir zaman... |
(Bilgi, sınırı olmayan bir denizdir. Bilgi dileyense denizlere dalan bir dalgıçtır. - Mevlana) Akıl gibi zenginlik, cehalet gibi yoksulluk yoktur. Edebe uymak bir kazanç, danışmak bir güçtür. - Hz.ALİ ) (Cahilliğin eyleme geçişinden daha korkunç bir şey yoktur. - Goethe |
RE: 68.Haftanın Misafiri jükekam bugünlük diyecektim ama yeni güne girmişiz:) herkese hayırlı geceler ölmesem kalırsam bugünün akşamında sorularınızı elimden geldiğince cevaplayacağım.. görüşmek umuduyla.. |
RE: 68.Haftanın Misafiri jükekam müslüman olmanın gerekçelerini sayısızca yazdık çizdik medineweb forumda. size sorum şu ; müslüman olmamanın gerekçesi nedir sizce ? |
RE: 68.Haftanın Misafiri jükekam dağılın ula hiçmi ateist görmediniz çay-kahve000 |
RE: 68.Haftanın Misafiri jükekam Despot, dikta, muhtarlığımla forumda üye kalmadı demekkkkkk...Ben muhtarlığı bıraktım diye hasretime dayanamayıp burayı terk-i diyar eylediler senin haberin yok:)) 1-Bana bir ineğin emzirme içgüdüsünü, bir tavuğun yumurtlayabilme içgüdüsünü farkındayım çok ormantik oldum nasıl ifade edebilirsin.? 2-Nazım okudum Hikmetini göremedim demişti bi abimiz sen gördün mü gördünse ne gördün:) 3-Kamer gençle hemşeri olmak nasıl bir duygu? 4-Onur öymeni ne yapmalı? 5-4C'ye karşıydın 2B'yede karşımısın (baykal ve bahçeli) ? 6-Askeri bile Allahhhh Allahhhhhh deyip darbe yapan ülkeden ümit kesilir mi? 7-bizim solcu şairlerin %90'ı neden şiirlerinde hep annesini çağırır. bunları cevapla yine sorarım bi iznillah......yoldaş... her ne kadar yollarımız ortada sağ ve sol diye ayrılsada :)) |
|
RE: 68.Haftanın Misafiri jükekam şimdi madem herşeyi tanrı yaratı herşeyi tanrı yaratığına göre tanrıdan öncesi hiçbirşey yoktur o zaman tanrı nasıl var oldu ortada madde yoksa yaratma gücünü neyden aldı, maddesiz nasıl düşündü ve neyden var oldu.... sen benim sorumu ne kadr açıklayabilirsen bende senin sorunu o kadar açıklayabilirim.. Değerli kardeşim Allah her şeyden münezzehtir yaratılmamıştır doğurmamıştır doğmamıştır Madde gözü ile bakarsan elbette içinden çıkamazsın çünkü madde görüşüne göre her şey elementler ile ele alınır ama İlahi inançlara göre Allah münezzehtir o zaman kardeşime bende şunu sorayım bana vicdanı göster desem yada düşünceyi elle tutulur bir madde olarak bana ispatlayabilirmisin vicdanı ve düşünceyi ben madde olarak görmek istiyorum hadi buyur kardeş ? |
|
|
RE: 68.Haftanın Misafiri jükekam Değerli kardeşim ben sizi yanlış anlamıyom sadece bu tür sorulara cevap teslimiyettir bazında değindim saygı duyarım kardeşime...... |
|
|
ne ülkemden nede halkımdan ümit kesmedim. valla kaç tane sizin solcu şairlerden okudun merak ettim:) yüzde doksanı annesini mi çağırmış hiç dikkat etmemişim.. annelerini çağırmışlar sorun yok demeki annelerini çok seviyorlar ne diyeyimhyyyyy |
RE: 68.Haftanın Misafiri jükekam bugünlükte bu kadar arkadaşlar sorusuna henüz cevap veremediğim arkadaşlar kusuruma bakmayın en kısa zamanda cevaplayacağım herkese hayırlı geceler... |
RE: 68.Haftanın Misafiri jükekam Benim soru havada kalmış :(( |
|
RE: 68.Haftanın Misafiri jükekam başarılar diliyorum jukakam kardeşim nice misafirliklere....... |
tam olarak nerde ve niçin tanrı yoktur dediğimi bende hatırlamıyorum ama varlığına inanmadığım kesin.. bir bebek olarak dünyaya gelirsin ve büyüdükçe gerek kendin birşeyleri görerek düşünerek gerekse çevrendeki insanlardan birtakım bilgiler edinirsin ve ben dini konularda pek bilgi sahibi değildim zor şartlarda büyüdüm allah kelimesi sadece bir kelime olarak kaldı... kuranı kerimin türkçe mealini okudum tamamı olmazsada okudum sonuç değişmedi tanrıyla aramda bir bağ kuramadım... |
|
SAAT: 03:09 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.