Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GÜNCEL.::. > Üyelerimizin Tanışma Bölümü > Hafta'nın Misafiri

Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi:  29 Ocak 2012 (18:03), Konuya Son Cevap : 24 Şubat 2012 (22:42). Konuya 23 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Konu Kapatılmıştır
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 01 Şubat 2012, 11:10   Mesaj No:21
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: 2012 5.hafta'nın misafiri MusabBinumeyr

misafir umduğunu değil bulduğunu yer derler ya halk arasında ,medinewebin misafirhanesine misafir edilende aynen bu söz misali,getirildiğiniz bu misafirlikten dolayı kolay gelsin diyeyim musabbin umeyr...

size bi tane sorum olacak kısa bi açıklama yaptıktan sonra,Rabbimizin ilk olarak peygamber aracılığıyla insanlara ilettiği vahiysinde peygamberlerin indiriliş gayesindeki en önemli görev olarak şu ayetin beyanıyla bizleri bilgilendiriyor,nahl süresi.36- Andolsun, Biz her ümmete: "Allah'a kulluk edin ve tağuttan kaçının" (diye tebliğ etmesi için) bir elçi gönderdik. Böylelikle, onlardan kimine Allah hidayet verdi, onlardan kiminin üzerine sapıklık hak oldu. Artık, yeryüzünde dolaşın da yalanlayanların uğradıkları sonucu görün.

sizce bu ayete göre peygamber varisi dediklerimiz ,insanları BU ZAMANIN TAĞUTLARINA KARŞI,bilinçlendirmeli ve insanları tağuttu red edmeyi anlatıp peygamber varisliğine uygun bi tavırla insanları bilinçlendirmeleri gerek miyormu,ve size sorum tağuttan kaçınmayı güncelleye bilirmisiniz zamanımızda yaşayan insanlara tağutu red edmeyi ve tağut nedir kimler bu kapsama giriyor .

örneğin rasulullah dönemindeki TAĞUT VE SİSTEMİ,EBUCEHİL ve yandaşları idi mekkede meclisleride darun nedve ve meşame idi,

hz musa döneminde FRAVUN ,ve sihirbazları ve belamları idi..

hz ibrahim zamanında,nemrut idi ...ve her dönemin peygamberleri kendi dönemin halkıyla birlikte bu tür TAĞUTLARLA mücadeleyle ve onlardan kaçınma ve red edmekle emrolunmuşları ve ilk baştada böyle bi eylemde bulundular,

ve gerek menzil,gerek diğer tasavvuf ve tarikat oluşumlarında olanların VE KENDİNİ TEVHİD EHLİ ZANNEDENLERİN,günümüzde HANGİ TAĞUTLARLA MÜCADELE,VE REDLE EMROLUNMUŞLARDIR,....
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alt 01 Şubat 2012, 21:35   Mesaj No:22
Medineweb Sadık Üyesi
MusabBinumeyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:MusabBinumeyr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13855
Üyelik T.: 22 Mayıs 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:
Memleket:Güneşin Doğduğu YerdeN..
Yaş:37
Mesaj: 745
Konular: 254
Beğenildi:50
Beğendi:0
Takdirleri:160
Takdir Et:
Standart Cevap: 2012 5.hafta'nın misafiri MusabBinumeyr

Alıntı:
Yitiksevda Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Hayırlı olsun güzel kardeşim...

Kardeşime sorum şu olacak:

Menzilde dağıtılan Çöreklerin ne tür bir kudsiyeti var ordan onu evlerine getirip mübarek diye zorla çocuklarına yedirmenin mantığını izah edebilirmisiniz?

Aslında açıkça söylemek gerekiryorsa herhangi bir kutseyeti yok inanç meselesine getirerek bunca zamana kadar sürdürmekten ibaret.


Menzil şeyhine bağlı olanlar semerkand grubu Zulme Zalime Rejime Kapitalizme Kemalizme Laisizme karşı Şeyhleri başta olmak üzere neden sessizliği tercih ediyorlar?

Güzel abim buna sessizlik denmez sabır ve sükunet denir.
Ebû Musa (r.a)'dan nakledildiğine göre, Hz. Muhammed (s.a.s); Âllah, zalime (bir müddet) mühlet verir. Onu bir defa yakaladığı vakit de, felâh vermez" Ondan sonra da: "İşte Rabb'in, zulmeden şehirlerin (halkını) yakaladığı zaman, böyle yakalar. Çünkü O'nun yakalaması çok acı ve çok çetindir" (Hud,11/102) (meâlindeki) âyeti okunmuştur (Buhârî, Tefsir sre 11, 5; Müslim, Birr, 62; İbn Mâce, Fiten, 22).

"Zulümden sakınınız. Zira zulüm, kıyâmet günü (sahibini saran) karanlıklar (olacak)dır" (Buhârî, Mezâlim, 8; Tirmizi, Birr, 83).


Devletin bel kemiği konumuna gelen ve seçim dönemleri sağ partilerin oy depoları olmaları bu dinsiz rejimi desteklemeleri ne kadar İslami bir tavırdır?

Sizlerde bilirsinizki insanların en zaaf noktası dinidir.İnsanları bu noktada yakalayan bazı siyasi görüşlü parti başkanları kendi çıkarları için kullanmaktadır.Bunlara kananlarıda oy verenleride yargılama gibi bir lüksümüz yok.İslamiyetin siyasi görüşlü insanlara karşı bir tavrı olamaz ancak insanlığa karşı bir tavrı vardır oda asırlardır herkez tarafından bilinmekte.


Allah Resulü Muhammed sokaklarda,çarşılarda,pazarlarda dolaşır iken isteyen istediği saatte ona ulaşabiliyor iken Şeyh efendiniz ile görüşmek istemek Adeta ulaşılmaz bir makam sahibi ile görüşmek gibi bir konuma gelmesi Koruma ordusunun bırakmaması Peygamber soyu olduğunu iddia eden birine ne kadar yakışmakta?

Eyer olayı sizin şuanki soru adabıyla bakacak olursak hiç bir faniye yakışmaz.Ama olayın farklı bir amacı var.O amacı görüp olaya bu açıdan bakmakta doğru olmaz.Size bu konuda ne şekilde cvp versemde tatmin olmyacağınıza eminim güzel abim.

Rabıta Şirkini saf beyinlere doğru davranış ibadet gibi göstermek Allah'ın hükmü üzere hüküm koymakmıdır?
Eğer düşünülmesi gereken biri olsa idi Allah resulü bu konuma en layık kişi değilmiydi hangi sahabe Allah resulünden böyle bir tavsiye üzere bunu yapmıştır?

Haşa ALLAH c.c hükmüne hiç bir fani kul hüküm koyamaz.O zamanın sahabeleri insanlığın kurtarıcısıyla beraberken hangi zihniyet şuan sizin söylediğiniz gibi düşünebilirki.



Nirvana ve Fenafillah arasında fark varmıdır?

Fena fillah makamları üç sarhoşluk (manevî) mertebelerini kapsar.Bunlar Tevhidi Efal Tevhidi Sıfat ve Tevhidi Zat tır. Salik bu mertebelerde kendi mevhum fiil sıfat ve zatından ayrılır.Tasavvuftaki bu anlayışa göre insanın fiilleri ve sıfatlan Allah ın fiil ve sıfatlarıyla birleşir yani Tevhidi Efal ve Tevhidi Sıfat olur.Son mertebede de Allah'ın zatı ile birleşir ki buna da Tevhidi Zat denir.Bu mertebelere seyri sulük adı verilir.Bu da fena fillah yani Allah ta yok olma anlamında kullanılmaktadır.Şayet kulun Allah ın fiil ve sıfatlarını ideal kabul edip onlara benzemeye çalışıyorsa yani kulun Allah ın ahlakıyla ahlaklanması anlamında kullanılıyorsa bu İslam akidesine aykırı bir durum arz etmez.Ancak kul bu mertebede ilahı sıfatlarla muttasıf Allah ın sahip olduğu özelliklere sahip olur anlamı kastediliyorsa bu kesinlikle İslami akide ile uyuşmaz.Kişiyi sirke sürükler.Ayrıca Tevhidi

Zat tan kasıt salikin Allah ın zatı ile birleşmesi ve Allah ile salikin zatlarının bir ve aynı olması anlamında kullanılıyorsa bu Budizm deki Nirvana nın bir başka ifadesi olup şirktir.Zira İslam da buna dair Kuran ve sünnette bir delil yoktur.Bu tabirlerin Hz. Peygamber sahabe ve Tabiun devrinde kullanılmadığı ve bilinmediği gayet açıktır.

Tehanevi Mecmaus Sulük adlı tasavvufi eserden yaptığı nakle göre fena Allah tan başka hiçbir şeyi görmemek kendini ve bütün eşyayı unutmak o zamanda her şeyi ona rabb olarak görünür.Artık ondan başka hiçbir şey bilmez ve hiçbir şey görmez olur.Böylelikle ondan başka hiçbir şeyin olmadığına inanır kendini de o sanır ve Hak benim der.Varlık aleminde de Allah tan başka hiçbir şeyin olmadığına inanır (Tehânevî, a.g.e., II 1158).

Böyle bir durum mutasavvıflar sofistlerin eşyanın hakikatını inkar ettikleri gibi Cenabı Allah ın her eşyada teccelli ettiğini zannederler ki bu da Allah ın eşya ile ittihadı demek olup Allah ın vahdaniyet ve muhalefetun lil havadis sıfatlarına aykırıdır...


Teşekkür ederim güzel abim.İnşaALLAH cvp larımla sizlere yanlış bir söz söyleyip incitmemişimdir.
Alt 02 Şubat 2012, 22:28   Mesaj No:23
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: 2012 5.hafta'nın misafiri MusabBinumeyr

Cevaplarınıza teşekkür ederim Allah yar ve yardımcınız olsun...
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alt 24 Şubat 2012, 22:42   Mesaj No:24
Medineweb Emekdarı
YaŞuHa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YaŞuHa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13867
Üyelik T.: 24 Mayıs 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:
Yaş:31
Mesaj: 1.005
Konular: 399
Beğenildi:29
Beğendi:5
Takdirleri:53
Takdir Et:
Standart Cevap: 2012 5.hafta'nın misafiri MusabBinumeyr

MusabBin abi yasılarınısı çok begenerek okuyorum Rabbisi razı olsun sisden
Aramısa hoşgeldinis abicim

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Konu Kapatılmıştır


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
2012 10. hafta Misafiri Mihrinaz Esma_Nur Hafta'nın Misafiri 40 09 Mart 2012 00:28
2012 9. Hafta'nın Misafiri Yaşuha Esma_Nur Hafta'nın Misafiri 22 05 Mart 2012 17:43
2012 8. Hafta'nın Misafiri Remle Esma_Nur Hafta'nın Misafiri 42 25 Şubat 2012 23:17
2012 7. hafta'nın misafiri İnceSızı Esma_Nur Hafta'nın Misafiri 55 24 Şubat 2012 22:42
2012 1.hafta misafiri aslıı Medine-web Hafta'nın Misafiri 18 02 Ocak 2012 14:58

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.