![]() |
Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz Selamun aleykum medineweb ailesi :):) bu haftanın konuğu taycan kardeşimiz :) [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] öncelikle konukluğunuz hayırlara vesile olsun.kolaylıklar dilerim :):) konuğumuza hafta içerisinde sormak istediğiniz soruları sorabilirsiniz.özele girmemek şartıyla. Değerli misafirimiz cevaplamak istemediğiniz sorular olursa cevap vermeme hakkına sahipsiniz.. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] bize kısaca kenidinizden bahsedermisiniz?kimdir taycan :):) |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz misafirliginiz hayırlı olsun c* |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz hayırlı olsun inş (: |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz ..Taycan hayırlı olsunn misafirlğin:) sınav arefsinde şifa olur inşllhhhalkış000 c* RcA* arkadaşımıza zor srlar sormynz.. lütfeenn..acyn .. snvı varmahcup000 .. hadslre ayrı bi ilgn vardı sanırım ..yanlş hatrlamyosam.. ..benim için.. aklna ilk düşen bir hadisi şerifi paylşr mısın(: sevgiler.. |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz misafirliğin hayırlı olsun arkadaşımc*c* istişare bölümüne daha canlılık getirdin soru istşare konusunda da sordum cevap alamadım o nedenle sorum yok :) |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz hoş sefa celdun taycan abla Ağzı-Açık000 misafirliğin hayurli olsin evet000 adın neden Taycan düşünceli000 avatarındada tay fotoğrafi var sfhfgshsfhsghArO* özel değilse cavaplarsan sevinirim.:) |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz c*misafirliğin hayırlı olsun ablacım (: hsgldn tekrardan aramızac* |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz misafirliginiz hayırlı mübarek olsun :) |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz misafirliginiz hayırlı olsun |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
aklıma ilk gelen hadis-i şerif iki tane; rasulullah(sas) buyurdular; kim bir mü'min kardeşine tebessümle bakarsa ;bu benim mescidimde bir yıl itikafta kalmasından daha hayırlıdır. Kıyamet günü arşın sağ tarafında Cenab-ı Hakkın bir takım misafirleri vardır,bunlar ne peygamber ne de şehidlerdir;Allah için birbirini seven kullardır(:(:(: buradaki kardeşlerimizle beraber o misafirlerden olmayı Rabbimiz nasib etsinamn* |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz Misafirliğiniz Hayırlı uğurlu olsun inş efem...;) |
avatardaki resim rumuzumla,hayata bakışımla uyumluydu,şairin dediği gibi; Hey gidi küheylan koşmana bak sen,çatlarsan doğuran kısrak utansın... |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz Misafirliğin hayırlı olsun kardeşim. |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz taycan hoş geldin misafirliğin hayırlara vesile olur inş |
:)teşkkr edrm hdslr için ...evet000c* |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz misafirliğiniz hayırlı olsun |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz Sevgili taycan misafirliğin seni daha ayrıntılı tanımamıza vesile olur diye ümit ediyorum. |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz Sınava hazırlandığınız için fazla soru sormayacam birtek sorum olacak. İslam tarihinde Haşeviye veya Haşviye kavramı kimlere neden kullanılmıştır.? |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz mihvanlığınız hayırlı olsun.sınavınızda başarılar diliyoruz. |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz Sefa geldin taycan misafirligin mübarek olsun .kolay gelsin,)))) |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz misafirliğiniz size ve medinevebe faydalı olur inşaallah.. benimde bi sorum olacak,hadis ile ilginizin olduğu söylenmiş,sorum buna binaendir.. sorum şu..Hadislerde vahiy gibi midir,yoksa Peygamberin,söylediğinin,söylendiği sözler midir.. eğer vahiy gibidir ama yazdırılmayan,vahiydir diyorsanız,o zaman vahiynin SAHİH VEYA ZAYIF diye ayırmak sakıncalı değilmidir.Şimdiden teşekkürler.. |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz hayırlı olsun bacım misafirliğin (: c* seni tanımak güzelhyyyyy ,dualarımda aklımda olan bir kardeşim olman sana olan sevgimi bilmem anlatır mı sfhfgshsfhsgh bilgilerin için mevlam razı olsun.bir sorum yok nasılsa soran olur seni daha yakından tanırız (: yalnız şu hadisi şerif saklı kurabiye tarifini merak etmiyorda değilim hani gülümseyen000 |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
hadisli kurabiye;önce özenle seçilen Hadis-i Şerifler küçük kağıtlara yazılır,sonrs hadisler küçük bir dikdörtgen şeklini alana kadar birkaç kez katlarıp aleminyum folyoyla kaplanır,hamur haldeyken kurabiyelerin içine yerleştirilir ve kurabiyeler pişirilir;özellikle erkek talebeler yemeden önce uyarılır,kurabiyeler büyük de olsa bir lokmada hadisle beraber-kurabiyeyi mideye indiren talebe vakıası ile kaarşılaşılmıştırgülümseyen000 |
sevgili arkadaşım,sınav öncesi düşündüm ama haşeviye-haşviye kavramı ile bir bilgi aklıma gelmedi,googleden aramaya da vaktim yok,sorunuzu cevaplayamıyorum üzgünümc*c* |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz [QUOTE=bilinmez;214478]misafirliğiniz size ve medinevebe faydalı olur inşaallah.. benimde bi sorum olacak,hadis ile ilginizin olduğu söylenmiş,sorum buna binaendir.. sorum şu..Hadislerde vahiy gibi midir,yoksa Peygamberin,söylediğinin,söylendiği sözler midir.. eğer vahiy gibidir ama yazdırılmayan,vahiydir diyorsanız,o zaman vahiynin SAHİH VEYA ZAYIF diye ayırmak sakıncalı değilmidir.Şimdiden teşekkürler..[/Q s.a inşaallah hadis_i şeriften yüksek lissansımı tamamladığımda işin ehli olarak da sorularınızı cevaplamak nasib olur;şu an için avamdan bir hanım olarak sorunuza cevap vermeye çalışayım.... vahiy iki kısımda incelenir;1-vahyimetluv:okunarak ibadet edilen vahy yani kur'an-ı kerim 2-vahyi gayri metluv:kur'an dışşında efendimize inen vahyler bu sınıflandırmada hadis-i şeriflerin kaynak bakımından bir kısmıvahyi gayri metluv dur;mesela kudsi hadisler.vahykaynaklı olan hadislere kudsi hadis denilir,vahiy kaynaklı olmayan hadis-i şeriflere de merfu hadis denilir şimdi,zayıflık konusuna gelince;hadis iki kısımdan oluşur;1-hadis metni 2-hadis senedi(ravi zinciri) hadis,nasıl zayıf,hasen sahih olur sorusunun cevabı şudur,hadis senedi itibarıyla zayıf vb olur eğer senedde bulunan raviler adalet ve zabt sahibiyseler ki bunlara siga ravi denilir,o zaman hadisimize sahih hadis denilir,eğer ravilierle ilgili bir sıkıntı varsa veya rivayet zincirinde kopukluk vk sıkıntı olmuşsa hadisimize;hasenveya derecesine göre zayıf hadis denilir,zayıf hadis ile amel edilir,o hadis-i şerife hürmette kusur edilmezc*c* |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz ikramlık sorular geliyor [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]) insanlarla iletişiminiz nasıldır? güler yüzlü müsünüz? ağlar mısınız? ağlarsanız neden? hiç unutamadığınız en kötü gününüz? hiç unutamadığınız en mutlu gününüz? mutluluk sizin için ne ifade ediyor? kimler için nelerden vazgeçersiniz taviz verirsiniz? hayat felsefeniz nedir? iki yolunuz var birincisi kariyer ikincisi aşk ?hangisini seçerdiniz? yaptığınız en büyük çılgınlık? Hayatı Bir resimle anlatmanız istenseydi Ne cizerdiniz ? Hiç gün batımını izlediniz mi? Her güneşin batışında ömrünüzden bir günün gidişi sizi üzüyor mu? Hayatta en cok kıymet verdiğiniz? bi şeyle uğraşmaktan ne zaman vazgeçersiniz? size göre sevgi size göre macera size göre hayal size göre kardes size göre dost size göre aile size göre eş size göre hayat.. size göre insan size göre özlem sizegöre hasret size göre beklemek size göre gitmek size göre mutluluk size göre endişe size göre özgürlük bi gün herşeyi bırakıp kaçmak isteseniz nereye gidersiniz? (-) ler (+) ları hep götürür mü? sonuna kadar dayanır mısınız yoksa hemen mi pes edersiniz? ölmeden önce yapmam gerek dediğiniz bişe var mı? ne tarz müzikler dinlersiniz? forumda sizi en mutlu eden olay? forumda sizi en çok üzen olay? forumda en çok ilginizi çeken konular? hayat size ne öğretti? hayatınızda illa yapın dediğin bişe var mı bize? kolay gelsin... |
gülümseyen000 taycan ben de pişirdikten sonra kurabiyeye hadis kağıtlarını dışına koyuyorsun sanıyordum |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz misafirliğiniz hayırlı olur inşaallah (: c*c*c*c*c*c*c* |
arkadaşım,şuan mezhebler tarihi konu tekrarı yapıyorum;sorunuzun cevabıyla karşılaştım. Haşviye;Allah'a makam-cismaniyet gibi maddi anlamlar yükleyen batıl bir mezhebdir belli mi olur,sınavda da çıkabilir,sayenizde bir soruyu kaçırmamış olurumArO* |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz [QUOTE=Huzeyfe;214614] ikramlık sorular geliyor [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]) insanlarla iletişiminiz nasıldır?iyidir,sıcak kanlı girişken ,sosyal , aktif bir karakterim güler yüzlü müsünüz?evet,böyle sıfatlanırım ağlar mısınız? ağlarsanız neden?ağlarım,üzüntü-haşyet-mutluluk yaş ilerledikçe daha sulu gözlü oldum hiç unutamadığınız en kötü gününüz?geçtiğimiz haftaydı,tekrar bu tarz bir olayı Rabbim yaşatmasın! hiç unutamadığınız en mutlu gününüz?Kabe'yi gördüğüm gündü,hem ağzım kulaklarımda tebessüm ediyor-henm de içimi çekerekten ağlıyordum,Rabbim tekrarını nasib etsin. mutluluk sizin için ne ifade ediyor?Cenab-ı Hakkı razı edecek her fiil mutluluğuma sebebtir,gözetilen bu olunca,çoluk çocuk-eş- ana-baba,arkadaş vb herkesin de yüzünü güldürebiliyorum kimler için nelerden vazgeçersiniz taviz verirsiniz?bir kulum,Rabbim için;canımdan ve sahib olduğum herşeyden geçerim;anayım -evladım-eşim-kardeşim-yarenim aynı zamanda ,onlar için de canın lafı olmaz,istedikleri meşru olduğu müddetçe,zamanımı-gücümü yollarına sererim hayat felsefeniz nedir?ömür sermayemi,son kuruşuna kadar,razı olunacak yerlere harcamak iki yolunuz var birincisi kariyer ikincisi aşk ?hangisini seçerdiniz?kariyere aşık olmayı seçtim;analıkta karıyer-eşlikte kariyer-vb-tabiiki zirvede kullukta kariyer yaptığınız en büyük çılgınlık?küçük yaşta evlenmekti,tabii bu daha çok annemle babamın yaptığı bir çılgınlıktı,ama benim de yaşadığım en büyük çılgınlıktı. Hayatı Bir resimle anlatmanız istenseydi Ne cizerdiniz ?ulu çamların ,rodos çiçeklerinin sahile sıfır olduğu bir gün doğumu resmi çizerdim Hiç gün batımını izlediniz mi? Her güneşin batışında ömrünüzden bir günün gidişi sizi üzüyor mu?evet,Antalya benim evlenene kadar yaşadığım,büyüyüp yetiştiğim ildi,güneş batımı hem hüzünlü,hem çok güzel,ömrümden giden gün beni üzmüyor,daha çok yaşadığım duygu kaygı,Rabbim ömrümüzü israf etmeye fırsat vermesin Hayatta en cok kıymet verdiğiniz?zaman,kimsenin ömrümü,eğer sevdiğim sözümü dinleyecek biriyse ömrünü israf etmesine izin vermem,bu konuda beni tanıyanlar bilir,tavrım çok nettir bi şeyle uğraşmaktan ne zaman vazgeçersiniz?çok inatçıyımdır,tuttuğumu koparmadan bırakmayı hazmedemem,vazgeçtiğim nadir olmuştur,ancak bazen nasib-kısmet ekseninde,bazen ideallerim doğrultusunda vazgeçmeler yaşadım size göre sevgi kainatın sahibini gönlüne koymaktır ,ancak onunla birlikte bütün yarattıkları da oraya sığabilir size göre macera yaş ileerlese de delikanlılarla aynı tempoda bitiş çizgisine koşmaktır size göre hayal ne güzeldir,birşeylere sahib olmanın ilk adımıdır size göre kardes dünyanın tamamıdır,mutlulukları için ömür harcanacak gayedir size göre dost kimsenin ,benim de hakkını veremediğimiz makamdır,dost hakkıyla ancak HAKKolabilir size göre aile yüreğimim ucu,ahiret sermayesidir size göre eş gönlümü dinlendireceğim limanım,çöl sıcağında koyu gölgemdir size göre hayat.. çok zor bir mücadeledir,nihayetinde olacaklardan korktuğum imtihanımdır size göre insan pek nankör-çok zalim ve cahildir,ben dahi öyleyken bazen kendimden,bazen diğerlerinin yaptıklarında titrerim size göre özlem bütün bu dünya dağdasından selamet sahiline çıkabilmektir sizegöre hasret görmeden sevdiklerime kavuşamamak,boşa geçen dakikalara ulaşamamaktır size göre beklemek benim gibi tez canlı bir fıtrat için,en zor imtihandır size göre gitmek kolay olandır,ama mesele zoru başarmaktır size göre mutluluk Yaratanı ve yarattıklarını memnun etmektir size göre endişe sevdiklerimi dünya ve ahiretin tehlikelerinden koruyamamktır size göre özgürlükkimsenin elimden alamadığıdır,Rabbin rızasını gözeterek bildiğini okumaktır! bi gün herşeyi bırakıp kaçmak isteseniz nereye gidersiniz?kaçıp gitmeyi asla hazmedemem,ben kalıp mücadeleme devam ederim... (-) ler (+) ları hep götürür mü?hayır,ama +lar - leri götürür sonuna kadar dayanır mısınız yoksa hemen mi pes edersiniz? hayatımda pes etmedim,bırakmak zorunda olursam,bu ancak Rabbin rızası istikametinde bir kararla olur ölmeden önce yapmam gerek dediğiniz bişe var mı?arkamdan sadaka-i cariye olabilecek işler başarmak ölmeden önce yapmak istediklerimdendir ne tarz müzikler dinlersiniz?cahiliye dönemimde pop-klasik-sanat müziği hareketli türküler..gitar çalardım mesela,şimdi uzun yollarda eşimin uykusu gelmesin diye arada radyo açarız,nitelikli bilimsel veya güncel sohbetleri dinlemeyi tercih ederim;müzik namazların tadını kaçırır,kalbin ayarını bozar bana göre forumda sizi en mutlu eden olay?arkadaşlarla gaye birliği içinde olmak,dualarımda yeri olan, halimden anlayan zor zamanlarımda dualarıyla sırtını kollayan arkadaşlarımın olması forumda sizi en çok üzen olay?olmadı elhamdülillah forumda en çok ilginizi çeken konular?önlisans istişare-hadis forumları-medineden canlı yayın,oradaki hadisleri dinleyip anlamaya çalışmak güzel hayat size ne öğretti?benim için çok zor ama;her zaman sabretmek gerektiğini hayatınızda illa yapın dediğin bişe var mı bize?evet,kesinlikle ;ölmeden önce mutlaka Cenab-ı Hakkı razı edin kolay gelsin... Allah razı olsun,hepimize her zorluk kolay gelsin inşaallah |
|
c*c*ArO*ArO*ArO*c*c* |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz Misafirliğiniz hayırlı olsun...Sınavlarda da RAHMAN Yar ve yardımcınız olsun inşaALLAH.. |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz arkadaşım hoş geldin,misafirliğin hayırlı olsun,c*c* seni burda görmekten ve tanımaktan dolayı mutluyum:):) kıymeti bilinesi dostlardansın(:,aramıza hoşgeldin, ikramlık soruları çok güzel ,içten cevaplamışsın, taycan,kaç çocuk var,ve neden ilahıyat düşündün, |
|
iki oğlum ,bir kızım var,Allah cümlemizin evlatlarıyla dünyada-ahirette esirgesin-yüzlerini güldürsün; 2006 yılından beri ilim meclilerine devam ediyorum,yani zaten talebeyim,Rabbim beni ömrümün sonuna kadaar öğrenen,öğrendikleriyle amel eden ve ilminin zekatını veren bir kul eylesin,malum herkes sohbet başkanı- hoca hanım vs birincisi hakkı hakkıyla tebliğ için diplomayı istiyorum;Cenab-ı Hakk hepimize kolaylıkla nasib etsin;ikincisi çocuklarımı büyüttüm,yüksek lisans-doktora ve akademik kariyer yapmayı çok isterim,muhtaç olduğum kudret fiili ve kavli dualarımda mevcuttur!kardeşim akademisyen-eşim hiç istemesede akedemisyenlik ona da nasib oldu darısı başıma inşaallahc*c*c* |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz cevaplar için teşekkür ederim.sınavda kolaylıklar dilerim Allah yardımcınız olsun |
c*c*c*ArO*ArO* |
Cevap: Bu Haftanın Misafiri "taycan" kardeşimiz s.a arkadaşlar sınav haftası olması hasebiyle soru sormaya vakit bulamıyorsunuz anlaşılan,ben özele girmeden kendimden bahsedeyim; evliyim,3 çocuk annesiyim çocuklarımdan ikisi boyumu geçmiş durumda,birlikte çok keyifli bir çocukluk dönemi geçirdik,evimin en geniş odası olan salonda kuzularımı büyüttüm;açık renk misafir takımlarıma herkesten daha layıktılar;salondaki duvarın bir kısmını (oradan baca geçiyordu sanırım) onlara tuval olarak tahsis ettik,serbest pastel-kuruboya çalışmalarını özgürce duvara yaptılar,resmi bir misafir gelecekse akşam onlar uyuduktan sonra-deterjan ve bulaşık teliyle temizliyor,bir kat boya-badana geçiveriyordum,sonra devam;şuan ikisinin resimden dereceleri var. Mutfakta da hep beraberdik,baklava-pilav-çorba vb herşeyi babamıza birlikte hazırladık,akşam onlar uyuyunca kalkıp mutfak halısı yıkadığım çook oldu-seve seve,şimdi oğlanlar da kızım da çok iyi ahçıdır,özellikle büyük oğlumun kestiği erişteler benim diyen ev hanımıyla yarışır,koşulsuz çook sevgi-vaktinde doğru şekilde verilen doğru bilgilerle ,elhamdülillah birbirlerini hiç kıskanmadılar,10 -11yaşından itibaren namazları düzenli kıldılar,islami hassasiyetleri olan çocuklar,tüm aile fotoğraflarında yürekleriyle gülümsüyorlar,maaşallah,Rabbimiz evletlerımızı iki cihanda yüz akı etsin şimdilik bu kadar olsun,biraz da fıkıh sorusu çözelim(: |
SAAT: 08:24 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.