Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GÜNCEL.::. > Üyelerimizin Tanışma Bölümü > Hafta'nın Misafiri

Konu Kimliği: Konu Sahibi Medine-web,Açılış Tarihi:  23 Kasım 2008 (17:26), Konuya Son Cevap : 29 Kasım 2008 (13:56). Konuya 16 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Konu Kapatılmıştır
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 25 Kasım 2008, 14:35   Mesaj No:11
Medineweb Usta Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:EcelBekcisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1109
Üyelik T.: 29 Mart 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 285
Konular: 144
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Haftanın konuğu PeygamberGülü

Alıntı:
Abdulbakii Üyemizden Alıntı
Kuran-ı Kerim'deki özellikle hangi ayet(ler) tüylerinizi ürpertiyor, korkutuyor bu gibi Allah korkusunu hissettiren duygular yaşamanıza yol açıyor

Bir çok ayeti kerime bulunmakta.Lakin bazıları var ki insanın duyduğu zaman ifade ettiğiniz gibi tüyleri ürpertiyor,gözlerinde damla damla yaş süzülüyor.İnşaALLAh sizlerle bazılarını paylaşayayım.



"Farkında olmadan azap size ansızın gelmeden önce, Rabbinizdensize indirilenin en güzeline uyun ki, kişi, “Allah’ınyanında, işlediğim kusurlardan dolayı vay hâlime! Gerçektenben alay edenlerden idim”demesin.(Zümer-55-56)


"Yoksa Bizim sizi başı boş yarattığımızı ve Biza tekrar döndürülemeyeceğinizi mi sandınız?(Müminun-115)

"İlkin kulaklarınızın, gözlerinizin ve derilerinizin aleyhinize şahitlik edeceğinden sakınmazdınız, fakat Allah 'in yaptıklarınızdan birçoğunu bilmeyeceğim zannetmiştiniz.(Fussilet-22)


"Şüphesiz dünya hayatı ancak bir oyun ve eğlencedir. Eğer inanır ve Allah'a karşı gelmekten sakınırsanız, size mükafatınızı verir ve sizden mallarınızı (tamamen sarf etmenizi) istemez.(Muhammed-36)

"Yine o köy-kasaba halkı, kuşluk vakti oynayıp eğlenirlerken kendilerine azabımızın gelivermeyeceğinden emin miydiler? (Araf-98)

"Kendilerine verdiğimiz nimete nankörlük edip sefa sürsünler bakalım ama sonunda onlar bilecekler.(Ankebut-66)


"Farkında olmadan azap size ansızın gelmeden önce, Rabbinizden size indirilenin en güzeline uyun ki, kişi, "Allah'ın yanında, işlediğim kusurlardan dolayı vay halime! Gerçekten ben alay edenlerden idim" demesin.(Zümer-56)

"Gevşemeyin, hüzünlenmeyin. Eğer (gerçekten) iman etmiş kimseler iseniz üstün olan sizlersiniz.(Al-i İmran-139)

"Çaresiz sizleri biraz korku,biraz açlik, biraz maldan, candan ve ürünlerdeneksiklik ile imtihan edecegiz. Müjdele o sabirlilar!(Bakara-155)
"Yoksa siz, sizden önce geçenlerinörnek olmus durumlari hiç basiniza gelmeden cennetegireceginizi mi sandiniz? Onlarin basina öyle ezici sikintilar,kimildatmaz zaruretler geldi ve öylesine sarsildilar ki,peygamber ve beraberindeki iman edenler: "Allah'in yardimi nezaman?" diyeceklerdi. Bak iste, Allah'in yardimi yakindir.((Bakara - 214)

"Başınızaher ne musibet gelirse, kendi yaptıklarınız yüzündendir.O, yine de çoğunu affeder.(Şura-30)

"Size bir iyilik dokunursa, fenalarınagider, başınıza bir musibet gelirse onunla ferahlanırlar. Eğersabırlı olur ve iyi korunursanız, onların hileleri size zararvermez. Çünkü Allah, onları kendi yaptıkları ilekuşatmıştır."(Ali imran-120)

"İnsanlara, kadınlar, oğullar,yüklerle altın ve gümüş yığınları, cins atlar,davarlar, ekinler gibi zevklerin sevgisi, çekici halegetirildi. Fakat bunlar, dünya hayatının geçicinimetleridir. Oysa Allah, akibet güzelliği, O'nun yanındadır."(Ali imran-14)

"Dünya hayatı bir oyundan, biroyalanmadan başka birşey değildir. Ahiret yurdu ise muhakkakAllah'tan korkanlar için daha hayırlıdır. Halaakıllanmayacak mısınız?(Enam-32)


"Ey iman edenler, eğer siz Allah'ayardım ederseniz O da size yardım eder ve ayaklarınızıkaydırmaz.(Muhammed-7)


"Nice canlılar vardır ki, rızıklarını taşımazlar (yiyecek biriktirmezler). Onları da sizi de Allah rızıklandırır. O hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.(Ankebut-60)

"İnsanlar: "İnandık! demeleriyle bırakılıp da imtihan edilmeyeceklerini mi sandılar?(Ankebut-2)

"Yoksa kötülük yapanlar, bizden savuşup kurtulacaklarını mı sandılar? Ne fena hüküm veriyorlar!(Ankebut-4)

"Muminler O kimseler ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve cahiller kendilerine laf attıkları zaman "Selametle!" derler;(Furkan-63)

"Ey Muhammed! Senden önce de hiçbir insanı ölümsüzkılmadık, sen ölürsün de onlar baki kalır mı?Senin ölmenle rahata kavuşacaklarını mı sanıyorlar?(Enbiya-34)




"Her canlı ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak kötülük ve iyilik ile deneyeceğiz; hepiniz de sonunda bize döndürüleceksiniz.(Enbiya-35)


"Hem vakarınızla evlerinizde durun daönceki cahiliyyet devri çıkışı gibi süslenipçıkmayın, namaz kılın, zekat verin, Allah'a vepeygamberine itaat edin! Ey Ehl-i Beyt (peygamberin ev halkı), Allahyalnızca sizden kiri uzaklaştırıp tertemiz pampak etmek istiyor.((Ahzab-33)


Rabbim cc bizleri kendine ders çıkartan kullarından eylesin inşaALLAH.Bunların her birinin üstünde derin derin düşünmek gerekir.
Alt 25 Kasım 2008, 15:05   Mesaj No:12
Medineweb Usta Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:EcelBekcisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1109
Üyelik T.: 29 Mart 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 285
Konular: 144
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Haftanın konuğu PeygamberGülü

Alıntı:
ali Üyemizden Alıntı
kürt müsünüz..?
değilseniz,kürtlere bakışınız nedir..?
kardeş kabul edermisiniz..?
Muhabetler..

Hayır değilim.

Babamın görev yaptığı zaman içerisinde onları çok iyi tanımama vesile oldu.Çok cömert,çok iyi ve saygılı insalardır.Lakin her türlü toplulukta olduğu gibi onların içinde de iyi olmayan insanlar olabilir.Fakat bu hatayı bütünüyle onlara mal etmek çok etik bir davranış olmaz.Önce Fransız İhtilali ile başlayan müslümanların arasına koydurulan tefrikatçılık,1.Dünya savaşında özellikle wilson madelerinin içerisinde bulunanan 'Bir ülkenin hakimiyeti altında bulunan ırkların bağımsızlığını istemesi"Ve halen bu zamanda dahi islam birliğini bölme çabalarıyla aramıza düşmanlık koymuş durumdadır.Lakin bu oyun artık eskisi gibi başarılı olmadığını,halkın bu oyunun farkına vardığını gözlemlemekteyiz.İnşaALLAH ilerde daha da iyi olacaktır.Bizim için kimin ne olduğunun hiç önemi yok.Benim felsefem efendimiz s.a.v buyurduğu üzere "İbadetlerin en üstünü ALLAH için sevip,ALLAH için buğzetmektir."İnsanları bu çerçevede değerlendiririm.


Elbette kardeş kabul ederiz.Lakin ALLAH için bir kardeşlik olursa.Efendimiz s.a.v buyururlar ki"Bir müslüman kendine ALLAH rızasi için bir kardeş edinirse ALLAh cc ona cennette bir ev bahşeder."

Selametla....
Alt 25 Kasım 2008, 16:43   Mesaj No:13
Medineweb Usta Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:EcelBekcisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1109
Üyelik T.: 29 Mart 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 285
Konular: 144
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Haftanın konuğu PeygamberGülü

Alıntı:
Ecrin Üyemizden Alıntı
Hayırlı olsun mücteba.
Sorularım;

1-Seni en çok üzen durum nedir?
2-Kuranı Kerimden En çok hangi sureleri okursun namazlarında?
3-İslami konuda kendini ne konumda görüyorsun.İlim olarak yani.?
4-En çok okudğun duayı bizimle paylaşırmısın..?
5-En sevdiğin ilahi ve ezgi nedir.?
6-En sevdiğin alim kimdir.?
7-İnterneti en çok hangi amaç için kullanıyorsun.?


Şimdilik bunlar..

Kolay gelsin.
1-Seni en çok üzen durum nedir?

Malesef üzen çok neden var.Tabi üzüldüğüm konuların hiç biri kendi nefsim ile ilgili değildir.Üzüldüğüm mevzuları"Nasıl Ağlamayayım ki!"adı altında bir şiir de toplamıştım.Daha önce fodumda da paylaştığım bu şiir'imi tekar üzüldüğü konuları söylemem açısından ben susup,ağlayarak ve kalemimide ağlatarak kağıda döktüğüm mısralarım konuşsun inşaALLAH.

NASIL AĞLAMAYAYIM Kİ!


Mal mülk uğruna birbirlerini öldürenlere
Nefsine yenik düşen gençlere
Küfür eden dillere
Nasıl ağlamayayım ki!

İçki içip kumar oynayanlara
Meyhaneleri doldurup taşanlara
Camilere adım atmayan insanlara
Nasıl ağlamayayım ki!

İslam’a terör diyenlere
Müslümanları vurup öldürenlere
Bunları izleyipte dur demeyenlere
Nasıl ağlamayayım ki!

Filistin de, Çeçenistan’da vurulanlara
Vurulan mahsum çocuklara
Feryat eden Müslümanlara
Nasıl ağlamayayım ki!

Bağdat da öldürülen müminlere
Yıkılan camilere evlere
Bunları görüpte gülüp eğlenenlere
Nasıl ağlamayayım ki!

İslam’a yobaz gerici diyenlere
Müminlere eziyet ve çile çektirenlere
ALLAH’A iman etmeyen kâfirlere
Nasıl ağlamayayım ki!

Moda uğruna başörtü takanlara
Süslenmede birbirleriyle yarışan kadınlara
Hayâsızlıkta sınır tanımayanlara
Nasıl ağlamayayım ki!

İnanıp ta dilediği gibi yaşayanlara
Kendini bırakıp dünya ve kaderi suçlayanlara
Birbirlerini aldatıp harama dalanlara
Nasıl ağlamayayım ki!

Henüz gencim deyip ibadet etmeyen insanlara
Yaşlanınca tevbe edip kurtulacaklarını sananlara
Ölümü bir kenara atıp eğlenceye dalanlara
Nasıl ağlamayayım ki!

MÜCTEBA derki insanlara!
İşte bakın dünyadaki yaşananlara
Bunları görüpte ağlamayanlara
Nasıl ağlamayayım ki!


2-Kuranı Kerimden En çok hangi sureleri okursun namazlarında?

En çok Rahman Süresini sever ve okurum inşaALLAH.

3-İslami konuda kendini ne konumda görüyorsun.İlim olarak yani.?

Belki ilim derecesinde biraz olsun ilerlemiş olabilirim inşaALLAH.Lakin daha öğrenmem gereken,okumam gereken çok şeyler var.Bir alim ne zaman "Yeter bu kadar ilim öğrendim ya da çok öğrendim"gibisinde taşıyan bir insan alim değil cahil olur ancak.


4-En çok okudğun duayı bizimle paylaşırmısın..?


Ey, Rabbim! Gayb ilminle ve halk üzerinekudretinle, hayatı benim için hayırlı gördükçe beni yaşat, ölümü benimiçin hayırlı gördüğün zaman da beni vefât ettir.
Ey Rabbim! Gizlideve açıkda senden haşyetini istiyorum. Rızâ hâlinde de, gadab hâlinde deihlâs sözünden ayırmamanı istiyorum, fakirlikte de zenginlikte dei'tidâlden ayırmamanı istiyorum. Senden tükenmez bir ni'met, kesilmezbir göz ferahlığı (yüzde açıkça görülen neş'e ve huzûr) istiyorum.Senden beni kazâna râzı kılmanı, ölümden sonra yaşamanın serinliğiniistiyorum. Senden yüzüne bakmanın lezzetini; sana kavuşmanın şevkiniistiyorum. Bütün bunları zarar vericinin zararından, sapdırıcı birfitneden uzak olarak vermeni istiyorum.
Ey Rabbim! Bizi îmân zîynetiyle süsle, bizi doğru yolda olan hidâyet rehberleri kıl.”



5-En sevdiğin ilahi ve ezgi nedir.?

M.Engin Noyan-Esma-ül Hüsna-Kara Sevda -Celaleddin ADA

6-En sevdiğin alim kimdir.?

Vefat edenler arasında

Abdulkadir Geylani Hz.

İmamı Azam

İmamı Gazali

Yaşayanlar arasında

Yusuf Kardavi


7-İnterneti en çok hangi amaç için kullanıyorsun.?

En çok amaçladığım ve yaptığım islamı gayri müslimlere tebliğ etmek,İslama saldıranlara,alay edenlere karşı özelliklede ateistlere karşı mücadele etmek.Bunun için bir çok çalışma yaptım ve yapmaya devam ediyorum.



Rabbim cc razi olsun inşaALLAH.
Alt 27 Kasım 2008, 13:59   Mesaj No:14
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KayıpKentli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 3725
Üyelik T.: 11 Eylül 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 130
Konular: 22
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Haftanın konuğu PeygamberGülü

Şuan nerde yaşıyorsunuz kardeşim? Tarsusta mı?....
Alt 27 Kasım 2008, 16:40   Mesaj No:15
Medineweb Usta Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:EcelBekcisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1109
Üyelik T.: 29 Mart 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 285
Konular: 144
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Haftanın konuğu PeygamberGülü

Evet inşaALLAH şuan Tarsus'ta ikamet etmekteyiz.
Alt 29 Kasım 2008, 13:09   Mesaj No:16
Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Seyyid isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2834
Üyelik T.: 29 Temmuz 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 350
Konular: 67
Beğenildi:7
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Haftanın konuğu PeygamberGülü

hayırlı olsun peygamergülü

1 nasıl editör seçildin

2 forumda en çok hangi mevzuları beğeniyorsun?

3 hangi sahabeleri kendine örnek alıyorsun?

şimdilik bu kadar
Alt 29 Kasım 2008, 13:56   Mesaj No:17
Medineweb Usta Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:EcelBekcisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1109
Üyelik T.: 29 Mart 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 285
Konular: 144
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Haftanın konuğu PeygamberGülü

1.Nasıl editör seçildin

Yapabilirmisiniz diye söylendi bende olabilir inşaALLAH dedim.


2.Forumda en çok hangi mevzuları beğeniyorsun?


En çok ilgi duyduğum konular tabiki Efendimiz s.a.v ile ilgili konular.Bununla beraber kendi ilgi alanım içerinde bulunana şiir ve buna ek olarak ilahiler bölümlerini sevmekteyim inşaALLAH.

3.Hangi sahabeleri kendine örnek alıyorsun?

Bütün sahabeleri çok severim.Tabi içlerinde elbetteki daha çok sevdiğim sahabler vardır.

1.Ebu zer r.a -Hiç korkmadan müşriklere karşı Lailahe illallah demesi ve dünya ya önem vermemesi.En çokta efendimiz s.a.v vefatından sonra"Beni dünyaya bulaştırmayın deyip kimsenin olmadığı bir yere gitmesi"çok sevmeme neden olmuştur.

2.Mus'ab b. Umeyr r.a -Bütün mal mülkü bırakıp müslümanlığı seçmesi,Uhud Savaşında efendimiz s.a.v koruma pahasına canını vermesi.

3.Hz.Ömer r.a -Ne zaman bir ayeti kerime duysa onun etkisi ile bayılıp saatlerce sonra kendine gelmesi.

4.İkrime r.a-Savaşta yaralı bir haldeyken su su diye inleyip ona su getilince yanında bulunan bir sahabenin de su istesi üzerine içmeyip kendi nefsini ona değiştirerek suyu ona gönderip içmeyip şehit düşmesi.
şimdilik bu kadar

Rabbim cc sizlerden de razi ve yardımcınız olsun inşaALLAH ablam.
Konu Kapatılmıştır


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Haftanın Konuğu Belgin Hafta'nın Misafiri 17 29 Ağustos 2019 19:37
21.Haftanın Konuğu Tuğrulbey İmamHüseyin Hafta'nın Misafiri 15 28 Nisan 2009 10:16
17.haftanın konuğu Nermin Medine-web Hafta'nın Misafiri 26 10 Mart 2009 23:53
14. Haftanın Konuğu Seleme Medine-web Hafta'nın Misafiri 69 14 Şubat 2009 22:07
10.Haftanın Konuğu Kebuter MERVE DEMİR Hafta'nın Misafiri 28 17 Ocak 2009 16:52

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.