Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.PEYGAMBERLER-ASHAB-I KİRAM-ALİMLER.::. > Peygamberler-Ashab-ı Kiram-Alimler > Hz.Muhammed(s.a.v)

Konu Kimliği: Konu Sahibi bilinmez,Açılış Tarihi:  19 Nisan 2013 (19:15), Konuya Son Cevap : 24Haziran 2015 (09:37). Konuya 70 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 20 Nisan 2013, 12:28   Mesaj No:11
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: PUTLU DOĞuM....


Amed'e Kutlu Sefer Başladı


Pazar günü Diyarbakır'da düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliğine katılmak için Türkiye'nin birçok ilinden Peygamber Sevdalıları Diyarbakır'a akın ediyor.




[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]



İSTANBUL- Pazar günü Diyarbakır'da düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliğine katılmak için Türkiye'nin birçok yerinden Peygamber Sevdalıları Diyarbakır'a akın ediyor.Yüzlerce Peygamber Sevdalısı, Kutlu Doğum etkinliğine katılmak için Diyarbakır'a doğru yola çıktı. Kutlu Doğum heyecanını ve oradaki manevi havayı teneffüs etmek için İstanbul'da bir araya gelen Peygamber Sevdalılarıda Diyarbakır'a gitmek için kiraladıkları otobüslerle yola çıktılar.
Heyecanları gözlerinden okunan Peygamber âşıklarının kimi ilk defa kimi de her sene düzenli olarak Diyarbakır'daki Kutlu Doğum etkinliğine katıldığını ifade etti.Yolculuk boyunca dillerinden salavatları eksik etmeyen Peygamber âşıkları, bu tarihi etkinlik için çıktıkları yolculukta duygularını, heyecanlarını, beklentilerini bizimle paylaştı.
İşte İLKHA'ya konuşan Peygamber Sevdalılarının duyguları ve tarihi etkinlikten beklentileri:
Osman Şenlik (Öğrenci)
Diyarbakır'daki mevlit etkinliğine katılmak için Peygamber Sevdalıları ile birlikte bu yolculuğa çıktım. Bu yılki Kutlu Doğum etkinliği daha geniş bir alanda düzenlenecek. İki yıldır okulumdan dolayı Diyarbakır'daki Kutlu Doğum etkinliğine katılamıyordum. Bu yıl her şeyi bir tarafa bırakıp bu etkinliğe katılmak için diğer Peygamber âşıkları ile İstanbul'dan yola çıktım.

Mehmet Erkan Yavuz (Gazeteci)
Yıllardır Diyarbakır'da düzenlenen etkinliği televizyondan izliyordum. Bu yıl ben de o meydanda, o sevdaya şahit olmak için İstanbul'dan yola çıktım. Muhammedi coşkuyu yerinde görmek için sabırsızlanıyorum.

Ahmet Kavakçıoğlu (Tekstilci)
Diyarbakır'daki Kutlu Doğum atmosferini görmek için Peygamber aşkından dolayı insanlar Diyarbakır'a gidiyor. Bende bunun için İstanbul'dan Diyarbakır'daki Kutlu Doğum'a katılmak için yola çıktım. O coşkuyu gördüğümde Allah Resulü de ordaymış gibi bir atmosfer var. Peygamber Sevdalısı olan arkadaşlarımla bu yolculuğa çıktığım için çok mutluyum. İlk kez Diyarbakır'daki Kutlu Doğum'a katılacağım.

Adem Çiçek (Grafiker)
Geçen sene Diyarbakır'daki Kutlu Doğumu televizyondan izledim. Yüzbinlerce kişi katılmıştı. Bende bundan çok etkilendim. Onun için bu yıl bu etkinliğe katılmaya karar verdim. Peygamber Sevdalısı olan herkese Pazar günü düzenlenecek olan büyük Kutlu Doğum etkinliğine katılmalarını tavsiye ediyorum.

Remzi Altuntaş (Tekstilci)
İki yıldır Diyarbakır'daki Kutlu Doğum etkinliğine katılmayı istiyordum. Ancak kısmet olmadı. Oradaki büyük coşkuyu yaşamak istedim. Peygamber âşıkları ile birlikte aynı havayı teneffüs etmek istiyorum. Oraya gideceğim için çok heyecanlıyım.

Fesih Sülün (Şoför)
Diyarbakır'da her yıl düzenlenen Kutlu Doğun etkinliğine katılmak için ailem ve Peygamber Sevdalısı arkadaşlarımla Diyarbakır'a gidiyorum. Bu etkinliği her yıl sabırsızlıkla bekliyorum. Peygamber Efendimiz ve yüce davasının anlatıldığı bu etkinliğin halkımıza çok faydalı olduğuna inanıyorum. İnsanlar bu etkinliklerde Peygamber Efendimizi daha iyi tanımış oluyor. Toplumun ahlaki yapısının bozulduğu bu zamanda Allah Resulünün böyle tanıtılması çok etkilidir.

Barış Kıyagan (Serbest Meslek)
Peygamber ve sahabeler şehri olan Diyarbakır'aPeygamber Efendimizin Kutlu Doğumu için ilk kez gidiyorum. Daha önce bu etkinlikleri televizyondan izliyordum. Bu etkinlikleri izledikçe Peygamber Efendimizi daha çok tanımaya başladım. Kutlu Doğum etkinliklerinin tüm Müslümanlar için büyük bir faydası olduğuna inanıyorum.

Hasan Altun (Öğrenci)
Daha önce Kutlu Doğum etkinlikleri kapalı alanlarda düzenleniyordu. Ben açık alanda Kutlu Doğum etkinliğine ilk olarak Kazlıçeşme'de katıldım. Kutlu Doğum etkinliğine özellikle batı illerinde yaşayan Müslüman kardeşlerimizin katılmasını tavsiye ediyorum. Peygamber Efendimizin hayatı Kutlu Doğumlardan sonrada etkinliklerle anlatılmaya devam edilsin.

Yusuf Sevdalı (****l Sanayici)
Diyarbakır'daki Kutlu Doğum etkinliğine ilk kez katılıyorum. Daha önce Kazılçeşme'de düzenlenen etkinliğe katılmıştım. İnsanlar bu etkinliklerle Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyor. Batıl davalar için bile yüzbinlerce insan bir araya gelebiliyor. Bunun için Müslümanlar Kutlu Doğum etkinliklerine katılarak peygambere olan sevgilerini göstermelidir. Ben Karabük'lüyüm, doğudaki Müslümanların İslam için verdikleri mücadeleyi takdir ediyorum. Doğunun isminin İslam'la ve Peygamber sevgisi ile anılması çok güzel bir şey.

Bu tür etkinliklere batıda yaşayan Müslümanların katılmasının çok faydalı olacağına ve doğu ile batı Müslümanları arasındaki kardeşliği güçlendireceğine inanıyorum.
Muhammet Işık (Mobilyacı)
Ben Karadenizliyim, ilk kez doğuya gidiyorum. Çok merak ediyordum o bölgeyi. Geçen sene Diyarbakır'daki Kutlu Doğumu televizyondan izledim. Bu sefer Peygamber âşıkları ile aynı havayı teneffüs etmek istiyorum. Kutlu Doğum etkinliklerinin Karadeniz Bölgesi'nde de yapılmasını istiyorum. Batı illerinde bu etkinlikler daha çok yapılmalı. İnsanlar Kutlu Doğum etkinlikleri ile Onu(SAV) tanıyorlar Onu hatırlıyorlar. Kutlu doğum etkinlikleri doğudaki ve batıdaki insanlar arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirir. Bu etkinliği düzenleyen kardeşlerimizden Allah razı olsun.

Ömer Arslan (Berber)
Özellikle Dicle Üniversitesi'nde yapılmak istenen Kutlu Doğum'a engel olunmaya çalışılması bu Kutlu Doğum Mevlidine katılma kararımı pekiştirdi. Evdençıkarken Umreye gidiyormuşum gibi bir heyecan vardı bende. Kutlu doğum etkinliklerinin, insanları düştükleri gaflet uykusundan uyanmaya vesile olmasını temenni ediyorum.
(Şükrü Gündüz-İLKHA)
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Nisan 2013, 12:32   Mesaj No:12
Medineweb Usta Üyesi
Ehlibeyt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Ehlibeyt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21267
Üyelik T.: 02 Kasım 2012
Arkadaşları:8
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Dünya'lı...
Mesaj: 283
Konular: 47
Beğenildi:14
Beğendi:8
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: PUTLU DOĞuM....

Zaten size göre herkes putperes. Peygamber (s.a.a.)'in sevilmesi ve anılmasının ne zararı var size, merak etme kimse Peygamber (s.a.a.)'e tapmaz, tapmıyorda, Peygamber (s.a.a.)'i, normalleştirince elinize ne geçecek, Biz vasat ümmetiz, ne hristiyanlar gibi uluhiyet atfederiz, nede yahudiler gibi önemsizleştiririz. ALLAH (c.c.)., ve Melekleri "Peygamber'e salat" ederken, Peygamberi anmayı "put" kavramıyla yan yana koyan Zihniyetin yaptığı "fesad, insanların aklına fitne düşürmek, ortalığı karıştırmak, insanların kafasında olmayan bir düşünceyle onları suçlamak"'dan başka birşey değil.
"Seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik."
(Enbiya Suresi, 107)

"De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın! Allah son derece merhamet edici ve bağışlayıcıdır."
(Ali İmran Suresi, 31)
__________________

Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Nisan 2013, 12:34   Mesaj No:13
Medineweb Usta Üyesi
Ehlibeyt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Ehlibeyt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21267
Üyelik T.: 02 Kasım 2012
Arkadaşları:8
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Dünya'lı...
Mesaj: 283
Konular: 47
Beğenildi:14
Beğendi:8
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: PUTLU DOĞuM....

Hz. Peygamberi her şeyden fazla sevmek imanın gereğidir:

قَالَ النَّبِيُّ صلى الله عليه وسلم ‏"‏ لاَ يُؤْمِنُ أَحَدُكُمْ حَتَّى أَكُونَ أَحَبَّ إِلَيْهِ مِنْ وَالِدِهِ وَوَلَدِهِ وَالنَّاسِ أَجْمَعِينَ ‏"

“Peygamber (SAV) şöyle buyurmaktadır: “Sizden biriniz beni annesinden-babasından, çoluk-çocuğunuzdan ve bütün insanlardan daha çok sevmedikçe iman etmiş olamaz” [Buhari, Sahih, İman, 2/8 (I;9)]

Allah ve Peygamber sevgisi imandandır, belki imanın ta kendisidir:

Nitekim Hz. Ömer:

"Ey Allah'ın Rasûlü! Ben sizi canımdan başka her şeyden daha çok severim" dedi Peygamberimiz:

"Ey Ömer, canımı kudret elinde tutan Allah'a yemin ederim ki, beni canından daha çok sevmedikçe olgun mü'min olamazsın" buyurdu. Peygamberimizi dikkatle dinleyen Hz. Ömer:

"Ey Allah'ın Resûlü, vallahi ben şimdi sizi canımdan da daha çok seviyorum" deyince Peygamberimiz:

"İşte Ya Ömer, şimdi olgun mü'min oldun" buyurdular. (Aynî, Umdetü'l-Kârî,1/144)

İmanın tadı Allah'ı ve Peygamberi sevmekle alınır:

عنِ النَّبِيِّ صلى الله عليه وسلم قَالَ ‏"‏ ثَلاَثٌ مَنْ كُنَّ فِيهِ وَجَدَ حَلاَوَةَ الإِيمَانِ أَنْ يَكُونَ اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَحَبَّ إِلَيْهِ مِمَّا سِوَاهُمَا، وَأَنْ يُحِبَّ الْمَرْءَ لاَ يُحِبُّهُ إِلاَّ لِلَّهِ، وَأَنْ يَكْرَهَ أَنْ يَعُودَ فِي الْكُفْرِ كَمَا يَكْرَهُ أَنْ يُقْذَفَ فِي النَّارِ ‏"‏‏

“Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Üç özellik vardır; bunlar kimde bulunursa o, imanın tadını tadar: Allah ve Resûlünü, (bu ikisinden başka) herkesden fazla sevmek. Sevdiğini Allah için sevmek. Allah kendisini küfür bataklığından kurtardıktan sonra tekrar küfre dönmeyi, ateşe atılmak gibi çirkin ve tehlikeli görmek.” [Buhari, Sahih, İman,2/9 (I;9)]

Cennette Hz peygamberle beraber olabilmek için sevmek gerekir:

أَنَّ أَعْرَابِيًّا، قَالَ لِرَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم مَتَى السَّاعَةُ قَالَ لَهُ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم ‏"‏ مَا أَعْدَدْتَ لَهَا ‏"‏ ‏‏ قَالَ حُبَّ اللَّهِ وَرَسُولِهِ ‏‏ قَالَ ‏"‏ أَنْتَ مَعَ مَنْ أَحْبَبْتَ ‏"‏

Bir bedevi Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’e:

"Kıyamet ne zaman kopacak?" diye sordu.

Efendimiz: “Kıyamet için ne hazırladın?” buyurdu.

"Allah ve Resûlünün sevgisini" dedi.

Bunun üzerine Hz. Peygamber:

“O halde sen, sevdiğin ile berabersin” buyurdu. [Müslim, Sahih, Birr ve Sıla,45/50 (III;2032)]

Hz Peygamber'in sünnetini yaşatmak sevginin göstergesidir:

اَنَّ النَّبِيَّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ َمَنْ أَحْيَا سُنَّتِي فَقَدْ أَحَبَّنِي ‏‏ وَمَنْ أَحَبَّنِي كَانَ مَعِي فِي الْجَنَّةِ

“Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Kim benim sünnetimi ihya ederse beni sevmiş olur. Beni seven de cennette benimle beraber olur” [Tirmizi, Sünen, İlim, 39/16 (V;46)]

Hz. Peygambere salâtü selâm getirmek sevginin gereğidir:

اَنَّ النَّبِيَّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ الْبَخِيلُ مَنْ ذُكِرْتُ عِنْدَهُ ثُمَّ لَمْ يُصَلِّ عَلَيَّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ‏‏

Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Cimri, yanında adım anıldığı halde bana salâtü selâm getirmeyen kimsedir ” (Ahmed b. Hambel, Müsned, I, 201)
__________________

Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Nisan 2013, 12:58   Mesaj No:14
Medineweb Usta Üyesi
Ehlibeyt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Ehlibeyt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21267
Üyelik T.: 02 Kasım 2012
Arkadaşları:8
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Dünya'lı...
Mesaj: 283
Konular: 47
Beğenildi:14
Beğendi:8
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: PUTLU DOĞuM....

Alıntı:
ahmetmeydani Üyemizden Alıntı Mesajı göster
İran devriminin olduğu senelerdeydi. Hemen hemen hergün gazetelerin 1.sayfalarında Humeyni'nin fotoğrafları yer alırdı. İstanbulda parkta gazete okuyan bir gencin yanına sakallı bir adam gelir. Gazetenin birinci sayfasında yine Humeyni'nin fotoğrafı vardır. Yaşlı adam:
-Yeğenim bu var alevi ha!
O esnada oradan genç bir kadın geçmekte. Açık saçık bir kıyafet içerisinde. Genç, yaşlı adama dönerek:
-Amca bu kadın var ya?
-İşte bu da hanefi.
-?????????!!!!!!!!!!!!.......

Evet söylenecek çok şey var. Yukarıda bir link verdim. Ama videosunu yayınlayamadım. O videoyu yayınlayabilirseniz şayet. Dünyanı her yerinde zulme uğrayan müslümanların görüntüleri var orada. Bu tür zihniyete sahip olan-sözümona-alimlerden bu konuda da bir şeyler yapmalarını bekliyoruz. Bir şeyler yapsınlar ki iyiniyetli olduklarını kabul edelim. Bir şey daha;
Cemal Abdunnasır zamanında tüm cemaatlerden bir çok müslüman cezaevine konur ve birbirlerini yemeleri beklenir. Aradan günler geçmesine rağman, koğuşlarda en ufak bir tartışma yaşanmamaktadır. Bunun üzerine o müslümanların içerisine bir casus konur. Bir iki gün sonra casus:
-Tesbihatı tesbihle yapmak bid'at midir değil midir? deyince kıyamet kopar ve müslümanlar birbirlerine girerler.
Şimdiki durumumuz da aynen öyle. Farzı, vacibi, sünneti bıraktık mübahlarla uğraşıyoruz. Allah cc bunun hesabını sebep olanlardan çok acı soracak. Allah cc hepinize uyanmayı ve feraseti nasib eylesin. Fiemanillah.
__________________

Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Nisan 2013, 14:13   Mesaj No:15
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: PUTLU DOĞuM....

Yorumların içerisinde doğru tespitlerde bulunup bi o kadarda ağır eleştirilerde bulunan abdulmelik abiye saygılar.

Güzel abim gerek islamın gerek muhammed rasulullahın as buharlaştırıldıgı bu tür organizelere akın eden topluluğa sadece bilinçsiz oldukları için kızıyorum,çünkü onlara verilen ve tanıtılan bu kadardır.

Sizler doğru bi islamı ve peygamberleri anlatiyorsanız mukafatıniz.,alemlerin rabbi tarafindandır,benim yaptığım paylaşimimda halka ki yukarda bi arkadaş bu organizelere katılanları milyonlarla anlatiyor ve kerametlerlede doğru olduğunu desdekliyor,unuttuğu bir sey varki çokluk hiç bir zaman doğrunun delili değildir.

Ayrıca islamda peygamberler arasında ayırım yapılmaz,diger peygamberler kutlu degillermi...

Gelelim çözüme,çözüm islamı buharlaştırmamak,bu kadar basit....

Müslümanın ölçüsü ne iran,nede türkiyedir,tek başınada kalsa ibrahim kalabilmektir...nahl süresi 120...ibrahim tek başınada bi ummetti ve muvvahiddi,sirkte katmazdı...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Nisan 2013, 16:12   Mesaj No:16
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: PUTLU DOĞuM....

Bilinmez kardeş ben çokluk tabirini sadece kendilerine Peygamberi Mesaj anlatılanların sayısının çokluğu olarak kullandım. Allah cc batıl olan bir davayı da hiç bir zaman desteklemez. Peygamberi anlatmanın yolu da biryerlerde konu açmak ya da insanları eleştirmekihatta onları putperestlikle suçlayamak hiç değildir. Yukarıdaki linkten de anlaşılacağı üzere üzerinde durmamız gereken öncelikli çok konu var. Diğer yandan müslümanların kurtuluşunun tek yolu da Efendimiz'i anlamak ve anlatmaktan geçiyor. Bu insanlar herne kadar bilinçsiz de olsa Peygamberi (sav) gerçekten çok seviyor. Şayet bu konuda yeterli bilgiye sahip değillerse bunun suçlusu onlara islamı anlatmayan alimlerdir. Hangi alim Peygamber'i (sav) anlatmış ta bu halk karşı çıkmış. Maalesef günümüzde en kolay çıkış yolu diğerlerini suçlamaktır. Bu yanlış bir metoddur. Anlatmak istediğimiz bu. Şayet Efendimiz'in (sav) hayatını gerçekten tam manasıyla bilseydik şu an başka bir konumda olurduk. İslam adına bir şey yapılacaksa bu halkla yapılacak. İnsanları suçlayarak bir yere varmak mümkün değil. Birileri bunu anlamalılar artık. Peygamber Efendimiz'in (sav) Mekke dışında bir aramasını iyi tahlil etmek lazım. Fiemanillah.
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Nisan 2013, 16:16   Mesaj No:17
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: PUTLU DOĞuM....

"Allah cc hepinize uyanmayı ve feraseti nasib eylesin."
Yukarıdaki cümleyi "hepimize" yerine sehven "hepinize" yazmışım. Bundan dolayı da hepinizden özür diliyorum. Fiemanillah.
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Nisan 2013, 17:53   Mesaj No:18
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: PUTLU DOĞuM....

Ahmet abim,unutmayalım ki isa peygamberide en çok sevenleri ilahlaştır mıştır.peygamberi doğru anlamak için vahiden azade,uyduruk menkıbeler,şirkli övgülerle meydanları doldurmakla olmaz.

Siz kalkmış meydanda yağmur yağacak mışta,yağmamış,yok benzini bitmek üzereyken bitmemiş otomobillerden bahsederseniz bu halk daha çok sakallı cübbeli abu cehilleri,sakal ve cübbesinden dolyı,peygamberin izinde sanır....

Unutmaki kabeye saldıran haccacın askerlerine düşen yıldırım,kısa zaman sonra said bin cübeyr ra nın birliğinede düşmüştür..(tagut kitabından bakınız,yusuf el kardavinin)...yani nefsimize hoş gelen ve bizce hayır sandığımız imtihan gereği şerde olabilir.,biz bilemeyiz rabbimiz bilir.....
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Nisan 2013, 18:29   Mesaj No:19
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: PUTLU DOĞuM....

Sen zaten kendi kafanda tüm müslümanları mahkum etmişsin. Önce bir git islama aykırı ne var ondan sonra eleştir. En kolay şey insanları eleştirmek ve mahkum etmek. Ama sonuçları hiç iyi olmayacak. Allah cc bütün bunların hesabını soracak. Her şeyden önce herkes kendisine şunu sormalı: "Ben ne yapıyorum?" Bir şeyler yapanlar başkalarını eleştirmeye zaman bulamazlar. Sana selam olsun. Fiemanillah.
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Nisan 2013, 19:04   Mesaj No:20
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:37
Mesaj: 4.833
Konular: 926
Beğenildi:339
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart Cevap: PUTLU DOĞuM....

her yıl aynı konu hakkında tartışmalara şahit oluyoruz ve ne yazıkki hiç sonuç elde edemedik...kimseye sen niye kutlu doğuma katıldın diyemeyiz sayın bilinmez tarafınız zaten belli ve malumumuz..kutlama olarak doğum günü kutlamasına giriyor ve dediğiniz gibi bazı kesimlerde çok ilderi gidildiğide oluyor ama bunu daha kibarca kimsenin hislerini incitmeden yapabilirsiniz..kutlu doğum kutlaması peygamber efendimiz zamanında kutlanmamış sahabe ve tabiin dönemindende böyle bir uygulamaya rastlanmamıştır.bilen varsa paylaşabilir..günümüzde yıllardır her sene nisan ayında kutlanılırs ve birçok insanın hayırlı amel işlemesine de vesile olur..ama nisan ayı bitince bu maneviyatında bitmesi çok üzücü.ne yazıkki toplum olarak bir kesim sadece bu ayda hatırlar sünneti salavatı.ama yinede şükürler olsun Rabbim daim etsin inşallah..


Şimdi ricam konuyu haber merkezi haline getirmemenizdir.konu diyarbakırda yada herhangi bir yerde kutlanan kutlu doğum etkinliği değildir..konu hakkında gerekli kendi yorumunuzu buyrun yapın her türlü fikre açığız.ama dediğim gibi konuyu haber merkezi son dakika haberlerine çevirmeyelim
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kutlu Doğum Haftası Tarihi Değişti /Manşet nurşen35 Gündem/ Manşetler 0 21 Eylül 2017 18:36
Kutlu doğum haftası özel Efecan71 Videolar/Slaytlar 2 11 Aralık 2016 11:00
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Kutlu Doğum Haftası’na özel büyük hediye RemLe Diyanetten Duyurular/Haberler 0 26 Nisan 2013 22:17
Diyanet İşleri Başkanı Görmez Kutlu Doğum Haftası final gecesi gençlerle RemLe Diyanetten Duyurular/Haberler 0 21 Nisan 2013 19:17
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kutlu Doğum Haftası’nın son gününde çocuklarla RemLe Diyanetten Duyurular/Haberler 0 21 Nisan 2013 19:14

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.