Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Hz.Muhammed(s.a.v) (https://www.forum.medineweb.net/261-hzmuhammedsav)
-   -   kutlu doğum haftası-Medineweb (https://www.forum.medineweb.net/hzmuhammedsav/28874-kutlu-dogum-haftasi-medineweb.html)

bilinmez 19 Nisan 2013 19:15

kutlu doğum haftası-Medineweb
 
"KUT"LU DOĞUM!
Kutlu Doğum Haftası mı Hacı Gandalf Yortusu mu?

"Diyanet İşleri Başkanlığı 1989 yılında küçük bir kartopu yuvarladı. 2000'li yıllarda bu kartopu... bir çığa dönüştü..2012 yıllarında ise bir şova dönüştü.

Peki bu süreç türkiye toplumunun dindarlaşmasına mı yoksa 'yeni bir dindar' oluşmasına mı katkı sağladı?

Görebildiğimiz kadarıyla söz konusu doğum kutlamaları peygamber'in insan yönünü ortaya çıkarmaktan ziyade yüzüklerin efendisi gibi bir hayal kahramanı yaratmaktadır..Peygamber imajına yalan ve abartılı rivayetlerle boca edilmiş mitolojik anlatımlar onu örnek almaktan çıkarıp Tanrı'nın yanında bir konum vererek pavlusyen hristiyanlığın İsa'ya yaptığını, 'sevgi çılgınlığı' içinde hz peygamber'e yapmaktadır.

Tv lerde gözü yaşlı medya vazileri ve kassasları, fon eşliğinde hikayetler yapıyor; sevdirmeye çalıştıkları Hz peygamber'in hayatını, sünnetullah'ı tersyüz ederek, tarihi alt üst ederek, hatta kahrederek anlatıyor.

Asr-ı saadet dönemine ait anlattıkları olayları ajitasyon yapmak para ediyorsa, küçük emrah'ın çektiği kahırlara benzer şekilde anlatmakta; beri yandan hiç olmadık hatta oldukça gereksiz bir yerde peygamber'in elinden sular fışkırtarak o acıklı havayı ilahî bir şova dönüştürmektedirler..Mesela, Uhud'da ölüm ile burun buruna geldiği zaman ilahî inayetten eser yokken, 3 yıl süren boykot süresince haşimoğulları ve muttaliboğulları perişan olduğunda herhangi bir olağanüstü yardım yokken, Cebrail'i iki de bir börtü-böcek işleri için dünyaya ışınlayan hikayeler ile 'bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu' dercesine bir peygamber anlatmaktadırlar.

Oysa ki bu anlatımların harry potter, narnia günlükleri ve en çok da yüzüklerin efendisi hacı gandalf'tan zerre kadar farkı yok.

Yüzüklerin efendisini izlerken 'gerçek değil bunlar lan!,kurgu!' diyen ortalamanın altındaki zekâlarımız, peygamber ile ilgili bu anlatımları dinî bir orgazm duygusu içinde dinlemekte; üstün zekalarımız da kitaplarına bunları yazarak ümmeti irşad etmektedirler.

Allah'ın anlattığı peygamber'e pek itimad etmeyen alimlerimiz!, sufilerimiz!, cemaatlerimiz!, sonsuz nurlarımız, mucizat-ı ahmediyyelerimiz, üç-dört peygamber yarıştırıcısının tarihin herhangi bir diliminde uydurdukları ve kimin ağzından çıktığı şüpheli rivayetlerle yeri göğü inletmektedirler.

Bu kafa yarın öbür gün ilkokullarda siyer dersleri vererek ümmete 11-12 yaşlarında birçok nihat hatipoğlu, ömer döngeloğlu, mustafa mucizeoğlu kazandıracak..Böylece daha çok dindarlaşıp mucizevi bir şekilde facebook sayfalarında 'bir günde peygamber için 17 milyon' olabileceğiz..

Böylece dini bilgisi beş para etmez üç-beş hödüğün 'peygamber için 70 milyon salavat' sloganı ile her bir ferdin eline bir zikirmatik vererek ümmetteki papağan popülasyonunu artırabiliriz..

Severiz zira kolay işleri..Severiz zira reklamı, teşhir etmeyi..
Aklı, böyle bir düşünceyi almayanı, böylesi aptallıklara dil uzatanı da peygamber düşmanı, heretik, sapkın, zındık, rafizi, modernist, rasyonalist ilan eder, bizi zora sokmayan, her türlü rezaletimizi kendisi üzerinden temize çektiğimiz, kendisi sayesinde ciddi paralar kazanabileceğimiz, ticaretimizin zembereği, siyasetimizin köşe taşı, günahlarımızın kireç sökücüsü, kendisine salavat getirmekle cennette yaşayacağımız huri sayısını artırabileceğimiz bir peygamberin yerini sağlamlaştırırız.

İsra 93-94 ayetlerinde ifade edilen müşriklerin kendisinden mucize taleplerine 'Ben sadece sizin gibi bir insanım, siz neleri yapıyorsanız ben de onu yapabilirim' cevabını vermesi istenirken, halime-i sa'diyye'nin yanında henüz bir çocuk iken ameliyata alır, kalbini temizleriz.

Rahip bahira ile görüştürüp 12 yaşında peygamberliğini ilan ettirir; 40' lı yaşlarında kendisine karşı gelen müşrik topluma hayret ederiz..

'O kadar aptallar ki bu müşrikler; bulutların gölgesi altında yürüyen bir peygambere inanmıyorlar' diye ne kadar zeki olduğumuzu ispat ederiz.

Mevlidlerin 'indiler gökten melekler saf saf' kafiyesini heyecan içinde dinler; Kur'an'ın onu anlatırken ki şiirselliğini göz ardı ederiz.

Çünkü biz aslında işimize yarayan, rüşvet ile kendisine ümmet olabilecek bir peygamberi severiz.

O'na ümmet olmayı bir ayrıcalık olarak kullanır; ona ümmet olmanın risk olduğunu, bize vazife yüklediğini hatırlamak istemeyiz.

Kermeslerimizi, ticaret hanelerimizi, kumarhanelerimizi, onun adını kullanarak açarız. Severiz çünkü dişimize, işimize dokunmayan bir peygamberi..

Severiz çünkü bir yılda bir iki hafta ile kutlayıp geri kalan kısmında masallarını anlattığımız peygamberi..

Masal kitapları hazırlar, bu mübarek setin hediyesi 25 milyon diye çarşı pazar dolaşırız..

Severiz bize kazandıran peygamberi..

Yakında taksim'de havai fişekler ile kutlu doğum haftalarına çılgınlar gibi girer; partiler verir, resepsiyonlar düzenleriz..

Severiz çünkü bize dokunmayan, midemize dokunmayan, eğlencemize dokunmayan, ahlakımıza dokunmayan bir peygamberi..

'Bir dal gül ile' 'bir gür orman'ı örteriz.

İnsanların içinde bir insanı insan'ın üstüne yerleştirip diğer dinlerle girdiğimiz yarışın birincisi oluruz.

Noel çılgınlığına, kutlu doğum cinneti ile mukabele eder, doğumunda peygamberi katlederiz.

Haydi şimdi..

Peygamberin misyonunu öldürürken; kırk gün kırk gece kutlayın o kutlu doğumu!.."

ahmetmeydani 19 Nisan 2013 20:10

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Sanırım bu yazı Mustafa Durdu'ya ait. Belki yazının bazı bölümleri doğru olabilir ama geneline katılmak mümkün değil. Yazar önce kendisi islam adına ne yapıyor ona bakmalı. Maaesef günümüzdeki bazı eşhas en son ele almaları gereken konuları en önce ele alıp müslümanların dikkatlerini başka yöne çekiyorlar. Günümüzde müslümanlara yönelik bir zulüm bulunmakta. Mesela şu günlerde müslümanların gündemini Arakan müslümanlarının teşkil etmesi gerekirken, müslümanlar bu tür konularla enerjilerini berhava etmektedirler. Hem yazara hem de size bir tavsiyede bulunacağım. Bu pazar Diyarbakır'da Kutlu Doğum etkinliği yapılacak inşaallah. Keşke imkanınız olsaydı da oraya gelebilseydiniz. Geçen sene 1,5 milyon "Peygamber Sevdalısı" toplandı orada. Ve bu 1,5 milyon insana Efendimiz'in (sav) hayatından kesitler ve -gerek ayet gerekse de hadislerden oluşan-mesajlar iletildi. Bunun neresi bid'at? Yapıaln bu etkinliklerde bir çok harika olaya da şahit olduk. Şöyle ki; Geçen seneki etkinlikte hava yağışlıydı. Biz etkinlik alanına girdiğimizde yağmur kesilmişti. Güneş açtı ve bizi yakacak derecede bir sıcaklık yayıldı etrafa. 5 dakika sonra alanın üzerini beyaz bir bulut kapladı etkinlik bitene kadar. Etkinlik bitti. Arkadaşlar en son cihazı meydandan aldıklarında ise sağanak yağmur başladı.
Bir önceki sene Batman'da yapılan bir etkinlikte etkinlik alanına katılımcıları götüren minibüs şoförü anlatıyor:
"Bir seferlik yakıtım vardı. Yakıt almayı düşündüm ama, sanki bir ses bana sür dedi. Tam 18 sefer yaptım. Son seferin akabinde akaryakıt almak üzere pompanın yanına geldiğimde araba stop etti. Ben o zamana kadar cuma namzı bile kılmıyordum. Bu olayın üzerine 5 vakit namaza başladım."
Geçen seneki etkinlikte. Etkinliğin olacağı günün gecesinde Zehra isimli 14 yaşlarında bir kız çocuğu bir rüya görüyor. Şöyle anlattı:
"Efendimiz'i sav platformun üzerinde gördüm hemen ayaklarına kapandım ve beni yanına al dedim. Beni kaldırdı ve 'Yarın buraya Peygamber Sevdalıları gelecek. Hem seni hem de onları yanıma alacağım' dedi."
Cizre yapılan etkinlik esnasında gökyüzünde bulutta "Lafzatullah" beliriyor ki buna ait resimleri ben de gördüm.
Bizim başımızdan geçen enteresan bir olay da şöyle. Kutlu doğuma gittiğimiz araba giderken sallanıyordu. Bir arkadaş dedi ki hızımız az ondan dolayı araba sallanıyor. Hızımız 120 idi. Kaptanımız 140 yapmaya başladı. Kazasız belasız gittik. Dönüşte bir lastikçiye uğradık. Lastikçi yaptığı kontrolde lastiklerden birisinin balon yaptığını ve değişmesi gerektiğini söyledi. Biz de durumu ona söyledik. Bize aynen şunu söyledi. "Şayet bu hayırlı iş için gelmemiş olsaydınız, normal şartlarda bu lastiğin top atması lazımdı."
Buna benzer nice harika olaylar. Kimse masabaşında mücahitlik yapmaya kalkışmasın. Peygamber Sevdalıları köylere varana kadar Efendimizin sav mesajını iletmekteler. Ve sonsöz olarak bu etkinlikten hem devletin içindeki bazı unsurlar hem de PKK/BDP rahatsız olmakta. Pazar günü yapılacak olan etkinlik Rehber TV'den naklen yayınlanacak. İzlemenizi tavsiye ederim. Fiemanillah.

ahmetmeydani 19 Nisan 2013 20:21

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ahmetmeydani 19 Nisan 2013 20:59

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Dev Kutlu Doğum Etkinliği Canlı Yayınlanacak

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, 21 Nisan Pazar günü Diyarbakır Newroz Parkında yapılacak Kutlu Doğum etkinliği logosuz ve şifresiz olarak canlı yayınlanacak
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
DİYARBAKIR- Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Peygamber Efendimizin kutlu doğumu münasebetiyle Diyarbakır Newroz Parkı Miting Alanı`nda düzenleyeceği görkemli büyük mevlid etkinliği logosuz ve şifresiz olarak canlı yayınlanacak.

Kutlu Doğum Görüntüler İHA tarafından tüm televizyonlara logosuz, şifresiz, ücretsiz ve canlı olarak aşağıdaki frekanslardan yayınlanacaktır.

Canlı yayın programı :


21 Nisan 2013 Pazar
Saat: 13.30-16.30 TSİ
Diyarbakır
Uydu Bilgileri
Eutelsat W2A, 10 Derece Doğu
TXP: B1
D/L: 10988.500 MHz
POL: Horizontal
S.Oranı: 3125 ksym/s
Fec: ¾ (Osman İçli-İLHA)


ahmetmeydani 19 Nisan 2013 21:02

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yukarıdaki video yanlış olmuş. Doğrusu bu.

suhtem 19 Nisan 2013 21:55

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
uzgn Alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin tanıtılmasına vesile olan bir organizasyonu
saçma sapan şeylere benzeterek kınamak çok saflık !. yazıyı hiç samimi bulmadım öyle olsaydı acaba neler yapılabilir yada neler yapmalıyız bununda açklamasını yapması gerekmezmiydi? ..

bu etkinlklerde çok güzel faaliytlerde yaplyr .. tamam bazı yerlerde ipin ucunu kaçırıyorlar diye tüm emekleri görmemek insafszlk olmaz mı?.

..çolk çock genç yaşlı ve gerçekten buna aç insanlar bu vasıtayla hiç duymadıkları şeyleri
duyup ibret alıyor bunun nesi kötü ...
birde adam siyer derslrnden mzdrp gibi ya! .. tabiki efendimizi doğru anlamalıyız fakat bu kadarda hafife alınmasını (noele benzetecek kadar) yadırgamamak elde değil.
madem bu kadar eleştiriyorsunuz bu kutlamalar Efendimizi doğru bir şekilde anlatmanın fırsatı işte doğrusunu da siz yapın..


Medine-web 19 Nisan 2013 23:07

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Konudaki gerçeklere veya çarpıtmalara mı ağlasam,başlığın iğrençliğine mi kızsam,yazının kaleme alındığı itici küfürbaz ahlakamı "ığğğğ" desem,eleştiri ahlakından yoksun usluba mı tepkilensem,eleştirirken doğruyu göstermeyen çözümü önermeyen art niyetli bir sloğanik boş kafa ilemi uğraşsam...
hangisi ne yansam?

Sanırım mustafa islamoğlunun bir makalesinde geçmekte idi.irana bir panele davet edilir hoca.türkiyeden bir üşgüzar medtayik sloğanik bir sunni orada bir şii yetkiliyi tiye alır,iğneler.şiisiniz biz hak mezhebiz sunniyiz havaları...bir devlet kurdunuz ama islami değildir çünkü hak mezhep değildir ezbre klişeler..
muhatap olan şii bakın ne diyor : " gidin türkiyede sunni bir islam devleti kurun,meyhaneleri kerhaneleri bitirin,sokaktaki fuhuşu sarhoşu adam edin,islama aykırı ne kadar kurum varsa yok edin,asrı saadete çevirin ülkenizi..."
sonra...
sonra gelin burda bana deyın ki,bak islam devleti sizin gibi değil işte böyle kurulur!
bizde sizin devletinizin güzelliklerina bakar,eksikliklerimizi utana sıkıla kızara bozara düzeltelim!!

bu sözler karşısında kelimeler gırtlağımızdamı düğümlenir?
utançtan yerin dibine mi gireriz?
orayı terk mi ederiz?
...
siz bilmem ama orda şii adamın bu aşağılamasından ve bizim içine düştüğümüz durumu rapor etmesinden,ukalaca adam ders vermeye çalışırken beni haklı olarak "lağıma sokması manzarası",utançtan ölürdüm,imkan olsa :(

konuya dönelim.
1-başlık "putlu doğum." bir insan bu kadar mı densiz olur bu kadar mı hayadan yoksun başlık atar? bu başlık hangi ahlaka sığar Allah aşkına!

2-konunun içinde doğruların olması,konunun içindeki art niyet küfürbaz ve yapıcı olmayan düşüncelerle sunuşunu kabul edeceğimiz anlamına gelmez.doğruları bana şarap şişesinde sunarsanız şişenizide şarabınızıda doğrularınıza da iade ederim ama,"sizin seviyenize düşmeden!"

3-"İkiniz Firavun'a gidin, çünkü o, azmış bulunuyor." (20/43).firavuna bile güzel söz nezaketle tebliğ önerilirken,kendini müslüman olarak kabul eden bir topluma hitabımızın kalitesini nezaketini sorgulamamız gerekmezmi ? ya şu ayete ne diyeceğiz ey kurandan bize ayet delil yarışmasında bulunan kardeşim :"Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır. (17/53)"

4-konunun içinde doğrular yok değil hatta çoğu doğru.hurafe bidatların cirit attığıda doğru.peygambere iftiralar da söz konusu buda doğru.kutlu doğum bittikten sonra peygamber gelecek seneye kadar ertelenmeside doğru.şovmenlerin hurafecilerin menkibecilerin populer olduğuda doğru? tüm bu doğruların olması nisan ayının peygamber ayı haline getirilmesi,peygamberi gündeme getirilmesi,insanlara hatırlatılması,güncellemeye çalışılmasının neresi yalnış? hem kutlu doğumda çok kaliteli akademik alimlerin konferanslarını peygamber tanıtımlarını neden görmezden geliyorsunuz? bizim nisan ayında yaptıklarımızı gördünüz mü? neden genelleme yapıyorsunuz ?
buyur senin önerin ne kardeşim ?

yukarıda değindiğim o şii kardeşimizin o balyoz gibi sözünü size yöneltem mi ?

kurtmehmet 19 Nisan 2013 23:33

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
[YT]JJNp2Xi4jYU&feature=youtu.be[/YT]

ahmetmeydani 20 Nisan 2013 10:18

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
İran devriminin olduğu senelerdeydi. Hemen hemen hergün gazetelerin 1.sayfalarında Humeyni'nin fotoğrafları yer alırdı. İstanbulda parkta gazete okuyan bir gencin yanına sakallı bir adam gelir. Gazetenin birinci sayfasında yine Humeyni'nin fotoğrafı vardır. Yaşlı adam:
-Yeğenim bu var alevi ha!
O esnada oradan genç bir kadın geçmekte. Açık saçık bir kıyafet içerisinde. Genç, yaşlı adama dönerek:
-Amca bu kadın var ya?
-İşte bu da hanefi.
-?????????!!!!!!!!!!!!.......

Evet söylenecek çok şey var. Yukarıda bir link verdim. Ama videosunu yayınlayamadım. O videoyu yayınlayabilirseniz şayet. Dünyanı her yerinde zulme uğrayan müslümanların görüntüleri var orada. Bu tür zihniyete sahip olan-sözümona-alimlerden bu konuda da bir şeyler yapmalarını bekliyoruz. Bir şeyler yapsınlar ki iyiniyetli olduklarını kabul edelim. Bir şey daha;
Cemal Abdunnasır zamanında tüm cemaatlerden bir çok müslüman cezaevine konur ve birbirlerini yemeleri beklenir. Aradan günler geçmesine rağman, koğuşlarda en ufak bir tartışma yaşanmamaktadır. Bunun üzerine o müslümanların içerisine bir casus konur. Bir iki gün sonra casus:
-Tesbihatı tesbihle yapmak bid'at midir değil midir? deyince kıyamet kopar ve müslümanlar birbirlerine girerler.
Şimdiki durumumuz da aynen öyle. Farzı, vacibi, sünneti bıraktık mübahlarla uğraşıyoruz. Allah cc bunun hesabını sebep olanlardan çok acı soracak. Allah cc hepinize uyanmayı ve feraseti nasib eylesin. Fiemanillah.

ahmetmeydani 20 Nisan 2013 10:22

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ahmetmeydani 20 Nisan 2013 12:28

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Amed'e Kutlu Sefer Başladı


Pazar günü Diyarbakır'da düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliğine katılmak için Türkiye'nin birçok ilinden Peygamber Sevdalıları Diyarbakır'a akın ediyor.




[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]



İSTANBUL- Pazar günü Diyarbakır'da düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliğine katılmak için Türkiye'nin birçok yerinden Peygamber Sevdalıları Diyarbakır'a akın ediyor.Yüzlerce Peygamber Sevdalısı, Kutlu Doğum etkinliğine katılmak için Diyarbakır'a doğru yola çıktı. Kutlu Doğum heyecanını ve oradaki manevi havayı teneffüs etmek için İstanbul'da bir araya gelen Peygamber Sevdalılarıda Diyarbakır'a gitmek için kiraladıkları otobüslerle yola çıktılar.
Heyecanları gözlerinden okunan Peygamber âşıklarının kimi ilk defa kimi de her sene düzenli olarak Diyarbakır'daki Kutlu Doğum etkinliğine katıldığını ifade etti.Yolculuk boyunca dillerinden salavatları eksik etmeyen Peygamber âşıkları, bu tarihi etkinlik için çıktıkları yolculukta duygularını, heyecanlarını, beklentilerini bizimle paylaştı.
İşte İLKHA'ya konuşan Peygamber Sevdalılarının duyguları ve tarihi etkinlikten beklentileri:
Osman Şenlik (Öğrenci)
Diyarbakır'daki mevlit etkinliğine katılmak için Peygamber Sevdalıları ile birlikte bu yolculuğa çıktım. Bu yılki Kutlu Doğum etkinliği daha geniş bir alanda düzenlenecek. İki yıldır okulumdan dolayı Diyarbakır'daki Kutlu Doğum etkinliğine katılamıyordum. Bu yıl her şeyi bir tarafa bırakıp bu etkinliğe katılmak için diğer Peygamber âşıkları ile İstanbul'dan yola çıktım.

Mehmet Erkan Yavuz (Gazeteci)
Yıllardır Diyarbakır'da düzenlenen etkinliği televizyondan izliyordum. Bu yıl ben de o meydanda, o sevdaya şahit olmak için İstanbul'dan yola çıktım. Muhammedi coşkuyu yerinde görmek için sabırsızlanıyorum.

Ahmet Kavakçıoğlu (Tekstilci)
Diyarbakır'daki Kutlu Doğum atmosferini görmek için Peygamber aşkından dolayı insanlar Diyarbakır'a gidiyor. Bende bunun için İstanbul'dan Diyarbakır'daki Kutlu Doğum'a katılmak için yola çıktım. O coşkuyu gördüğümde Allah Resulü de ordaymış gibi bir atmosfer var. Peygamber Sevdalısı olan arkadaşlarımla bu yolculuğa çıktığım için çok mutluyum. İlk kez Diyarbakır'daki Kutlu Doğum'a katılacağım.

Adem Çiçek (Grafiker)
Geçen sene Diyarbakır'daki Kutlu Doğumu televizyondan izledim. Yüzbinlerce kişi katılmıştı. Bende bundan çok etkilendim. Onun için bu yıl bu etkinliğe katılmaya karar verdim. Peygamber Sevdalısı olan herkese Pazar günü düzenlenecek olan büyük Kutlu Doğum etkinliğine katılmalarını tavsiye ediyorum.

Remzi Altuntaş (Tekstilci)
İki yıldır Diyarbakır'daki Kutlu Doğum etkinliğine katılmayı istiyordum. Ancak kısmet olmadı. Oradaki büyük coşkuyu yaşamak istedim. Peygamber âşıkları ile birlikte aynı havayı teneffüs etmek istiyorum. Oraya gideceğim için çok heyecanlıyım.

Fesih Sülün (Şoför)
Diyarbakır'da her yıl düzenlenen Kutlu Doğun etkinliğine katılmak için ailem ve Peygamber Sevdalısı arkadaşlarımla Diyarbakır'a gidiyorum. Bu etkinliği her yıl sabırsızlıkla bekliyorum. Peygamber Efendimiz ve yüce davasının anlatıldığı bu etkinliğin halkımıza çok faydalı olduğuna inanıyorum. İnsanlar bu etkinliklerde Peygamber Efendimizi daha iyi tanımış oluyor. Toplumun ahlaki yapısının bozulduğu bu zamanda Allah Resulünün böyle tanıtılması çok etkilidir.

Barış Kıyagan (Serbest Meslek)
Peygamber ve sahabeler şehri olan Diyarbakır'aPeygamber Efendimizin Kutlu Doğumu için ilk kez gidiyorum. Daha önce bu etkinlikleri televizyondan izliyordum. Bu etkinlikleri izledikçe Peygamber Efendimizi daha çok tanımaya başladım. Kutlu Doğum etkinliklerinin tüm Müslümanlar için büyük bir faydası olduğuna inanıyorum.

Hasan Altun (Öğrenci)
Daha önce Kutlu Doğum etkinlikleri kapalı alanlarda düzenleniyordu. Ben açık alanda Kutlu Doğum etkinliğine ilk olarak Kazlıçeşme'de katıldım. Kutlu Doğum etkinliğine özellikle batı illerinde yaşayan Müslüman kardeşlerimizin katılmasını tavsiye ediyorum. Peygamber Efendimizin hayatı Kutlu Doğumlardan sonrada etkinliklerle anlatılmaya devam edilsin.

Yusuf Sevdalı (****l Sanayici)
Diyarbakır'daki Kutlu Doğum etkinliğine ilk kez katılıyorum. Daha önce Kazılçeşme'de düzenlenen etkinliğe katılmıştım. İnsanlar bu etkinliklerle Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyor. Batıl davalar için bile yüzbinlerce insan bir araya gelebiliyor. Bunun için Müslümanlar Kutlu Doğum etkinliklerine katılarak peygambere olan sevgilerini göstermelidir. Ben Karabük'lüyüm, doğudaki Müslümanların İslam için verdikleri mücadeleyi takdir ediyorum. Doğunun isminin İslam'la ve Peygamber sevgisi ile anılması çok güzel bir şey.

Bu tür etkinliklere batıda yaşayan Müslümanların katılmasının çok faydalı olacağına ve doğu ile batı Müslümanları arasındaki kardeşliği güçlendireceğine inanıyorum.
Muhammet Işık (Mobilyacı)
Ben Karadenizliyim, ilk kez doğuya gidiyorum. Çok merak ediyordum o bölgeyi. Geçen sene Diyarbakır'daki Kutlu Doğumu televizyondan izledim. Bu sefer Peygamber âşıkları ile aynı havayı teneffüs etmek istiyorum. Kutlu Doğum etkinliklerinin Karadeniz Bölgesi'nde de yapılmasını istiyorum. Batı illerinde bu etkinlikler daha çok yapılmalı. İnsanlar Kutlu Doğum etkinlikleri ile Onu(SAV) tanıyorlar Onu hatırlıyorlar. Kutlu doğum etkinlikleri doğudaki ve batıdaki insanlar arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirir. Bu etkinliği düzenleyen kardeşlerimizden Allah razı olsun.

Ömer Arslan (Berber)
Özellikle Dicle Üniversitesi'nde yapılmak istenen Kutlu Doğum'a engel olunmaya çalışılması bu Kutlu Doğum Mevlidine katılma kararımı pekiştirdi. Evdençıkarken Umreye gidiyormuşum gibi bir heyecan vardı bende. Kutlu doğum etkinliklerinin, insanları düştükleri gaflet uykusundan uyanmaya vesile olmasını temenni ediyorum.
(Şükrü Gündüz-İLKHA)

Ehlibeyt 20 Nisan 2013 12:32

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Zaten size göre herkes putperes. Peygamber (s.a.a.)'in sevilmesi ve anılmasının ne zararı var size, merak etme kimse Peygamber (s.a.a.)'e tapmaz, tapmıyorda, Peygamber (s.a.a.)'i, normalleştirince elinize ne geçecek, Biz vasat ümmetiz, ne hristiyanlar gibi uluhiyet atfederiz, nede yahudiler gibi önemsizleştiririz. ALLAH (c.c.)., ve Melekleri "Peygamber'e salat" ederken, Peygamberi anmayı "put" kavramıyla yan yana koyan Zihniyetin yaptığı "fesad, insanların aklına fitne düşürmek, ortalığı karıştırmak, insanların kafasında olmayan bir düşünceyle onları suçlamak"'dan başka birşey değil.
"Seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik."
(Enbiya Suresi, 107)

"De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın! Allah son derece merhamet edici ve bağışlayıcıdır."
(Ali İmran Suresi, 31)

Ehlibeyt 20 Nisan 2013 12:34

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Hz. Peygamberi her şeyden fazla sevmek imanın gereğidir:

قَالَ النَّبِيُّ صلى الله عليه وسلم ‏"‏ لاَ يُؤْمِنُ أَحَدُكُمْ حَتَّى أَكُونَ أَحَبَّ إِلَيْهِ مِنْ وَالِدِهِ وَوَلَدِهِ وَالنَّاسِ أَجْمَعِينَ ‏"

“Peygamber (SAV) şöyle buyurmaktadır: “Sizden biriniz beni annesinden-babasından, çoluk-çocuğunuzdan ve bütün insanlardan daha çok sevmedikçe iman etmiş olamaz” [Buhari, Sahih, İman, 2/8 (I;9)]

Allah ve Peygamber sevgisi imandandır, belki imanın ta kendisidir:

Nitekim Hz. Ömer:

"Ey Allah'ın Rasûlü! Ben sizi canımdan başka her şeyden daha çok severim" dedi Peygamberimiz:

"Ey Ömer, canımı kudret elinde tutan Allah'a yemin ederim ki, beni canından daha çok sevmedikçe olgun mü'min olamazsın" buyurdu. Peygamberimizi dikkatle dinleyen Hz. Ömer:

"Ey Allah'ın Resûlü, vallahi ben şimdi sizi canımdan da daha çok seviyorum" deyince Peygamberimiz:

"İşte Ya Ömer, şimdi olgun mü'min oldun" buyurdular. (Aynî, Umdetü'l-Kârî,1/144)

İmanın tadı Allah'ı ve Peygamberi sevmekle alınır:

عنِ النَّبِيِّ صلى الله عليه وسلم قَالَ ‏"‏ ثَلاَثٌ مَنْ كُنَّ فِيهِ وَجَدَ حَلاَوَةَ الإِيمَانِ أَنْ يَكُونَ اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَحَبَّ إِلَيْهِ مِمَّا سِوَاهُمَا، وَأَنْ يُحِبَّ الْمَرْءَ لاَ يُحِبُّهُ إِلاَّ لِلَّهِ، وَأَنْ يَكْرَهَ أَنْ يَعُودَ فِي الْكُفْرِ كَمَا يَكْرَهُ أَنْ يُقْذَفَ فِي النَّارِ ‏"‏‏

“Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Üç özellik vardır; bunlar kimde bulunursa o, imanın tadını tadar: Allah ve Resûlünü, (bu ikisinden başka) herkesden fazla sevmek. Sevdiğini Allah için sevmek. Allah kendisini küfür bataklığından kurtardıktan sonra tekrar küfre dönmeyi, ateşe atılmak gibi çirkin ve tehlikeli görmek.” [Buhari, Sahih, İman,2/9 (I;9)]

Cennette Hz peygamberle beraber olabilmek için sevmek gerekir:

أَنَّ أَعْرَابِيًّا، قَالَ لِرَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم مَتَى السَّاعَةُ قَالَ لَهُ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم ‏"‏ مَا أَعْدَدْتَ لَهَا ‏"‏ ‏‏ قَالَ حُبَّ اللَّهِ وَرَسُولِهِ ‏‏ قَالَ ‏"‏ أَنْتَ مَعَ مَنْ أَحْبَبْتَ ‏"‏

Bir bedevi Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’e:

"Kıyamet ne zaman kopacak?" diye sordu.

Efendimiz: “Kıyamet için ne hazırladın?” buyurdu.

"Allah ve Resûlünün sevgisini" dedi.

Bunun üzerine Hz. Peygamber:

“O halde sen, sevdiğin ile berabersin” buyurdu. [Müslim, Sahih, Birr ve Sıla,45/50 (III;2032)]

Hz Peygamber'in sünnetini yaşatmak sevginin göstergesidir:

اَنَّ النَّبِيَّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ َمَنْ أَحْيَا سُنَّتِي فَقَدْ أَحَبَّنِي ‏‏ وَمَنْ أَحَبَّنِي كَانَ مَعِي فِي الْجَنَّةِ

“Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Kim benim sünnetimi ihya ederse beni sevmiş olur. Beni seven de cennette benimle beraber olur” [Tirmizi, Sünen, İlim, 39/16 (V;46)]

Hz. Peygambere salâtü selâm getirmek sevginin gereğidir:

اَنَّ النَّبِيَّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ الْبَخِيلُ مَنْ ذُكِرْتُ عِنْدَهُ ثُمَّ لَمْ يُصَلِّ عَلَيَّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ‏‏

Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Cimri, yanında adım anıldığı halde bana salâtü selâm getirmeyen kimsedir ” (Ahmed b. Hambel, Müsned, I, 201)

Ehlibeyt 20 Nisan 2013 12:58

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Alıntı:

ahmetmeydani Üyemizden Alıntı (Mesaj 266739)
İran devriminin olduğu senelerdeydi. Hemen hemen hergün gazetelerin 1.sayfalarında Humeyni'nin fotoğrafları yer alırdı. İstanbulda parkta gazete okuyan bir gencin yanına sakallı bir adam gelir. Gazetenin birinci sayfasında yine Humeyni'nin fotoğrafı vardır. Yaşlı adam:
-Yeğenim bu var alevi ha!
O esnada oradan genç bir kadın geçmekte. Açık saçık bir kıyafet içerisinde. Genç, yaşlı adama dönerek:
-Amca bu kadın var ya?
-İşte bu da hanefi.
-?????????!!!!!!!!!!!!.......

Evet söylenecek çok şey var. Yukarıda bir link verdim. Ama videosunu yayınlayamadım. O videoyu yayınlayabilirseniz şayet. Dünyanı her yerinde zulme uğrayan müslümanların görüntüleri var orada. Bu tür zihniyete sahip olan-sözümona-alimlerden bu konuda da bir şeyler yapmalarını bekliyoruz. Bir şeyler yapsınlar ki iyiniyetli olduklarını kabul edelim. Bir şey daha;
Cemal Abdunnasır zamanında tüm cemaatlerden bir çok müslüman cezaevine konur ve birbirlerini yemeleri beklenir. Aradan günler geçmesine rağman, koğuşlarda en ufak bir tartışma yaşanmamaktadır. Bunun üzerine o müslümanların içerisine bir casus konur. Bir iki gün sonra casus:
-Tesbihatı tesbihle yapmak bid'at midir değil midir? deyince kıyamet kopar ve müslümanlar birbirlerine girerler.
Şimdiki durumumuz da aynen öyle. Farzı, vacibi, sünneti bıraktık mübahlarla uğraşıyoruz. Allah cc bunun hesabını sebep olanlardan çok acı soracak. Allah cc hepinize uyanmayı ve feraseti nasib eylesin. Fiemanillah.

ArO*

bilinmez 20 Nisan 2013 14:13

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Yorumların içerisinde doğru tespitlerde bulunup bi o kadarda ağır eleştirilerde bulunan abdulmelik abiye saygılar.

Güzel abim gerek islamın gerek muhammed rasulullahın as buharlaştırıldıgı bu tür organizelere akın eden topluluğa sadece bilinçsiz oldukları için kızıyorum,çünkü onlara verilen ve tanıtılan bu kadardır.

Sizler doğru bi islamı ve peygamberleri anlatiyorsanız mukafatıniz.,alemlerin rabbi tarafindandır,benim yaptığım paylaşimimda halka ki yukarda bi arkadaş bu organizelere katılanları milyonlarla anlatiyor ve kerametlerlede doğru olduğunu desdekliyor,unuttuğu bir sey varki çokluk hiç bir zaman doğrunun delili değildir.

Ayrıca islamda peygamberler arasında ayırım yapılmaz,diger peygamberler kutlu degillermi...

Gelelim çözüme,çözüm islamı buharlaştırmamak,bu kadar basit....

Müslümanın ölçüsü ne iran,nede türkiyedir,tek başınada kalsa ibrahim kalabilmektir...nahl süresi 120...ibrahim tek başınada bi ummetti ve muvvahiddi,sirkte katmazdı...

ahmetmeydani 20 Nisan 2013 16:12

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Bilinmez kardeş ben çokluk tabirini sadece kendilerine Peygamberi Mesaj anlatılanların sayısının çokluğu olarak kullandım. Allah cc batıl olan bir davayı da hiç bir zaman desteklemez. Peygamberi anlatmanın yolu da biryerlerde konu açmak ya da insanları eleştirmekihatta onları putperestlikle suçlayamak hiç değildir. Yukarıdaki linkten de anlaşılacağı üzere üzerinde durmamız gereken öncelikli çok konu var. Diğer yandan müslümanların kurtuluşunun tek yolu da Efendimiz'i anlamak ve anlatmaktan geçiyor. Bu insanlar herne kadar bilinçsiz de olsa Peygamberi (sav) gerçekten çok seviyor. Şayet bu konuda yeterli bilgiye sahip değillerse bunun suçlusu onlara islamı anlatmayan alimlerdir. Hangi alim Peygamber'i (sav) anlatmış ta bu halk karşı çıkmış. Maalesef günümüzde en kolay çıkış yolu diğerlerini suçlamaktır. Bu yanlış bir metoddur. Anlatmak istediğimiz bu. Şayet Efendimiz'in (sav) hayatını gerçekten tam manasıyla bilseydik şu an başka bir konumda olurduk. İslam adına bir şey yapılacaksa bu halkla yapılacak. İnsanları suçlayarak bir yere varmak mümkün değil. Birileri bunu anlamalılar artık. Peygamber Efendimiz'in (sav) Mekke dışında bir aramasını iyi tahlil etmek lazım. Fiemanillah.

ahmetmeydani 20 Nisan 2013 16:16

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
"Allah cc hepinize uyanmayı ve feraseti nasib eylesin."
Yukarıdaki cümleyi "hepimize" yerine sehven "hepinize" yazmışım. Bundan dolayı da hepinizden özür diliyorum. Fiemanillah.

bilinmez 20 Nisan 2013 17:53

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Ahmet abim,unutmayalım ki isa peygamberide en çok sevenleri ilahlaştır mıştır.peygamberi doğru anlamak için vahiden azade,uyduruk menkıbeler,şirkli övgülerle meydanları doldurmakla olmaz.

Siz kalkmış meydanda yağmur yağacak mışta,yağmamış,yok benzini bitmek üzereyken bitmemiş otomobillerden bahsederseniz bu halk daha çok sakallı cübbeli abu cehilleri,sakal ve cübbesinden dolyı,peygamberin izinde sanır....

Unutmaki kabeye saldıran haccacın askerlerine düşen yıldırım,kısa zaman sonra said bin cübeyr ra nın birliğinede düşmüştür..(tagut kitabından bakınız,yusuf el kardavinin)...yani nefsimize hoş gelen ve bizce hayır sandığımız imtihan gereği şerde olabilir.,biz bilemeyiz rabbimiz bilir.....

ahmetmeydani 20 Nisan 2013 18:29

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Sen zaten kendi kafanda tüm müslümanları mahkum etmişsin. Önce bir git islama aykırı ne var ondan sonra eleştir. En kolay şey insanları eleştirmek ve mahkum etmek. Ama sonuçları hiç iyi olmayacak. Allah cc bütün bunların hesabını soracak. Her şeyden önce herkes kendisine şunu sormalı: "Ben ne yapıyorum?" Bir şeyler yapanlar başkalarını eleştirmeye zaman bulamazlar. Sana selam olsun. Fiemanillah.

Medineweb 20 Nisan 2013 19:04

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
her yıl aynı konu hakkında tartışmalara şahit oluyoruz ve ne yazıkki hiç sonuç elde edemedik...kimseye sen niye kutlu doğuma katıldın diyemeyiz sayın bilinmez tarafınız zaten belli ve malumumuz..kutlama olarak doğum günü kutlamasına giriyor ve dediğiniz gibi bazı kesimlerde çok ilderi gidildiğide oluyor ama bunu daha kibarca kimsenin hislerini incitmeden yapabilirsiniz..kutlu doğum kutlaması peygamber efendimiz zamanında kutlanmamış sahabe ve tabiin dönemindende böyle bir uygulamaya rastlanmamıştır.bilen varsa paylaşabilir..günümüzde yıllardır her sene nisan ayında kutlanılırs ve birçok insanın hayırlı amel işlemesine de vesile olur..ama nisan ayı bitince bu maneviyatında bitmesi çok üzücü.ne yazıkki toplum olarak bir kesim sadece bu ayda hatırlar sünneti salavatı.ama yinede şükürler olsun Rabbim daim etsin inşallah..


Şimdi ricam konuyu haber merkezi haline getirmemenizdir.konu diyarbakırda yada herhangi bir yerde kutlanan kutlu doğum etkinliği değildir..konu hakkında gerekli kendi yorumunuzu buyrun yapın her türlü fikre açığız.ama dediğim gibi konuyu haber merkezi son dakika haberlerine çevirmeyelim :)

bilinmez 20 Nisan 2013 19:26

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Ahmet bey,beni eleştirdiğiniz yanımı,sizde bana yapıyorsunuz.

Müslümanları mahkum etmeden bahsetmişsiniz,kafanızdaki müslüman tanımının ne olduğunu ilk başta buraya yaz,sonrada kuranın süzgecine bi vur,kuranın cevabını görünce konuşalım....hem rabbimiz demiyor mu,islamı bilmyenlere ben müslümanım demesinler,islamı seçtik desinler,bunlar daha kime uyacaklrıni bilmeyen toplumlardir..

Rasullerin böyle toplumlarda çile çekip,hicrete zorlanmalarıda,batıl,hurafe,atalarınin yalan,yalnış ve din adamı kisvesiyle uydurdukları,kendilerinin sapmaya yetenleri,vahiynin gerçek vetemizliğindeki ölçüde vasata (dengeli) davranmaya çağırmaktan dolayí değilmidir.

muhammed rasulullah as bu gün yapılan bu organizelere gelebilseydi,yukarda diyanet işleri başkanınin videosunu paylasan arkadaşa hitaben şu olmaz mıydi,rasulullah şeriat propagandacı olarak yaftalanıp diyanet başkanı tarafındanda mikrofon elinden alınıp,polislerce dgm de yargılanmaz mıydı...siz daha peygamberin mücadelesinin farkında mısınız yoksa bilmeden mi yapıyorsunuz bu saflığı anlamak mimkin değil.....

Son olarak müslümanım diyenlerin halen islamın nasıl bi mücadele olduğunun farkına varma duasıyla,esenlikte kalın,

Esma_Nur 20 Nisan 2013 19:45

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
kutlu doğum ibadet değil dinin geleneğidir!Bunu hepimiz biliyoruz..Bilincine vararak yapıldıkdan sonra kuran okunur.sohbetler edilir ,bunun kime ne zrrı vardır...sadece bir ay değil oniki ay hatırlarsak elbet daha güzel olur.Bu bir aylık hatırlamalarda çok kişi oniki ay hatırlamaya meyillenebilir...


Yaşadığımız Çağa inat, çağın putlarına inat Rasûlullahı çağa taşımak zorundayız. Onu gönüllerimizde kurduğumuz manevi ülkenin sultanı yapmak zorundayız. Çocuklarımızın hayalini o süslemeli.

Bunun için de sürekli fırsatlar kollanmalı. Var olan fırsatlar daha da genişletilmeli. Her vesileyle Allah Rasûlünün gül kokusunu yaymalı. Yaşadığı çağı pislik kokutanlar rahatsız olacaklar. Varsın olsunlar. Onların pislik kokusuna alışmış burunları rahatsız oluyor diye, biz gül kokusundan vazgeçemeyiz.

Kutlu Doğum törenlerine katılmayan, kutlamayan olabilir. Buna hiç kimsenin bir itirazı yok. Lakin bunu kutlamaya çalışan, bundan mutluluk duyan, birlik ve beraberliği pekiştiren, kardeşlik duygularını alevlendiren böylesi çalışmalara da lütfen bu zat-ı muhtereminiz burnunu sokmasa çok iyi olucak!!Yazılacak her şey yazıldı sanıyorum...!!!

bilinmez 20 Nisan 2013 20:17

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Sayın editör hatırlatmadan geçemiyecem,yazınızda bu kutlu doğum etkinliğinin iyi olduğunu ve güzel başlayan ama bir ay sonra yok olması veya insanlarin bu etkinlikten sonra tekrar aynı tas aynı tarağa dönmesi yanlış demiş ve bu etkinliği hoş karşılanmalı diyorsanız,ben bu etkinliğin tamamen buharlaştırılmak istenen tevhid peygamberinin yerine mistik bi ne olursan ol putunla tağutunla baş üstünde yerin var anlayışında batılı hak gösterme uyunuyla halkı oyalama işi olduğu kanaatindeyim,ayrica unutmayalım ki salih rasulun as kavmide kendinden önceki güzel insanların iyi niyetle yapılmış putlarına takıldı,bu gün yapılan 'içinde bir çok batıl barındıran kutlu etkinlikler,yarın için din olur ve olmuşta ve bu tür etkinlikler günah çıkarma,sevap toplama panayırlarına döner ve dönmüste....

bilinmez 20 Nisan 2013 20:23

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Sayın başeditör dileyen tabiki dilediği yol üzerinde olacak,benim kendime seçtiğim yol üzerinde olduğum gibi,burun sokma işine gelince,burun benim size ne oluyor,siz kendi burnunuza dikkat edin,lütfen bu tür kişisellikten kurtulun artik......

Medineweb 20 Nisan 2013 20:43

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Alıntı:

bilinmez Üyemizden Alıntı (Mesaj 267201)
Sayın editör hatırlatmadan geçemiyecem,yazınızda bu kutlu doğum etkinliğinin iyi olduğunu ve güzel başlayan ama bir ay sonra yok olması veya insanlarin bu etkinlikten sonra tekrar aynı tas aynı tarağa dönmesi yanlış demiş ve bu etkinliği hoş karşılanmalı diyorsanız,ben bu etkinliğin tamamen buharlaştırılmak istenen tevhid peygamberinin yerine mistik bi ne olursan ol putunla tağutunla baş üstünde yerin var anlayışında batılı hak gösterme uyunuyla halkı oyalama işi olduğu kanaatindeyim,ayrica unutmayalım ki salih rasulun as kavmide kendinden önceki güzel insanların iyi niyetle yapılmış putlarına takıldı,bu gün yapılan 'içinde bir çok batıl barındıran kutlu etkinlikler,yarın için din olur ve olmuşta ve bu tür etkinlikler günah çıkarma,sevap toplama panayırlarına döner ve dönmüste....


yanlış anlamışsınız diyip yorumlarıma son veriyorum ben düşüncemi yazdım siz yanlış anlamışsınız ama doğru anlayanda vardır elbet...daha fazla uzatmak istemiyorum

bilinmez 20 Nisan 2013 21:24

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Yanliş anlamışsam iyi o zaman,:)

Allahın hidayeti sizin ve ev halkınızın üzerinde olsun dua ile kalın inşaallah

MUHACİR. 20 Nisan 2013 23:43

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
[YT]mbyALLv39w8[/YT]

KENDİNİ Bilinmez Hz MUHAMMED s.a.v doğumuna hakaret içerikli başlık peygamber s.a.v sevgisinden nasibini alamıyan bilinmez üye aç gözlerini, kulaklarını, dinle ve videoyu seyret, ve yarınki özgürlük peygamberi, kurtuluş peygamberi anmak hayatını öğrenmek Diyarbakır peygamberler şehiri tekbir sesleriyle nasıl inletiklerini görün, ve Mayıs-5 kazlı çeşmede muhammedi sevdanın haykırışlarını gör... Öyle sanalda klaviye müslümanlığına soyunmak müslüman halkın peygamber s.a.v olan tevvecühü sevgisine çamur atmak hiç kimsenin hakkı değildir. Her Nisan ayında her islami forumda hastalıklı insanlar çıkıp ancak müslüman halkın manevi değerlerine dil uzatmak eleştirmek, yok bidatdir, şirtir, veya putlu doğumdur şekline hakaretvari sözlerinizden vaz geçin kendini bilinmez üye, önce peygambere hakkıyla bir ümmet olmaya bakın, ve peygamber efendimizin manevi değerlerine karşı hakkaret edenler dururken sus pus oluyorsunuz, kalbinde maraz hastalığınızdan dolayı ancak kaleminizi müslümanlara putlu doğum deyip kılıç olarak kullanmak eline bir şey geçmez. Evet biz kutlu doğumu kutluyoruz, çünkü peygamberimiz s.a.v yürüyen kuran'dı haykıran kur'andı, hayatı doğumundan vefatına kadar vahiyle eğitilmişti, ve ahlakı kurandi.
işte biz önderimiz rehberimiz efendimiz s.a.v hayatını anlamaya, anlatmaya çalışıyoruz. yoksa kalviyede oturup yazmak, müslümanların inançlarını eleştirmek kimsenin haddine değil. islam düşmanları dururken, islama zarar veren, islam düşmanları dururken müslümanlara karşı aslan kesilen kalemini kılıç kulananlara yazıklar olsun.....


Bidat putlu doğum deyip duranların,bu insanlara ne veerdiklerini merak ediyorum,buyrun meydanlara çıkın ve insanlara islamı anlatın,öyle konferanslara çıkıp,kapalı salonlarda konuşmakla bu işller olmuyor.yanılmıyorsam hasanı basri hazretlerine kufe ehlinden biri sineğin kanının namazı bozup bozmadığı husunda bir soru yöneltiliyor,kendiside hayretle şüyle diyor,Bana hz huseynin dökülen kanı hususnda sormuyorda sineğin kanını soruyorlar demiştir.Bu arkadaşlarında durumu budur.Biri bidat deyip bu çalışmalara engel olmaya çalışır,biri şirk deyip engel olur,biri tekfir der,herkes bişeyler,,desinlerde umrumdada değil,ben çalışmalara bakarım,yapılana bakarım,biz çok ahkam kesenler gördük,edebiyatı parçalayanlar gördük,ama artık şahsen takmıyorum,birileri gidip konferanslar vermeye devam etsin,biz büyle devam ediyoruz ve edeceğizde inşaALLAH..Köy köy dolaşıyoruz,bakınız karacadağın adı duyulmamış köylerine gidip insanlara efendimizi anlatıyoruz ve sevdiriyoruz,bu bidatsa evet biz bidat işliyoruz,eğer sizlerin yaptığı doğruysa sizde devam edin,bir kere bizim bu çalışmalarımıza neden engel olmaya çalışıyorsunuz?birileri amed sokaklarında dernekelrin karşısında mescit açıp bunların yanına gitmeyin bunlar tağutu benimsiyorlar ve şirkin içinde kaybolmuş diyorlar,birileride aman ha bu bidattır sakın gitmeyin diyorlar,,,gülüyorum bunlara sadece,mübareklerin tebliğ alanı biz olmuşuz,işleri güçleri bizle uğraşmak,hani o din düşmanları uğraşıyorlar onu anlıyorum ama bunlara bakınca bunların öfkesi daha fazla,bu kafamı kurcalıyor,sonra iş kardeşliğe gelincede kardeşiz edebiyatı yapılıyor,bu samimiyetsizlik mide bulandırıyor.eğer samimiysen git dinden habersiz ,rabbine düşman gençliği kurtar elinden öpeyim,hayasızlık ve dine düşmanlığın zirve yaptığı bir dönemdeyiz,ama bakıyoruz bu kardeşler,barikat gibi önümüzde durmaya çalışıyorlar,yahu mübarek bu kafayla bu halkın islama yönlendirilemediği ortada,gerçekler net ve acı şekilde önümüzdedir,biraz kafanızı kaldırın ve artık halkın neye ihtiyaç duyduğunu anlayın.biri diyorki bunu hüdaparlılar veya mustazaflar seçim yatırımı olsun diye yapıyor,biri diyor bu iş özerinden nemalanıyor,biri diyorki dini ve efendimizi pastayı yemek için kullanıyor,herkes neye inanıyorsa o minvalde bişeyler söylüyor,ağzı olan konuşuyor ve siyasi analizler ve komplo teorisyeni olmuş,herkes niyet okumacılığında bir numara,mübarekler tomografi çeker gibi ellerindeki imanometreyle ihlası ölçüyorlar.iyi hoş tamam diyelimki öyle,peki sen ne yapıyorsun,mademki biz büyleyiz öyleyse kalkta bu halka sen ulaş..yok onada cesaretleri yok,öyleya bu bölgede pkkın tehditlerine karşı duracak gücü yok,elinde o kuvvet ve potansiyel yok,sadece evlerde oturup ahkam kesip,dışarı çıkınca dağılan mutlu ve birşeyler yaptığı sanan bir azınlık var...yani çalışıyorsun kulp takıyor,çalışmıyorsun şuan birilerinin himayesindeler yakında piyasaya sürülürler diyorlar,öyle yapıyorsun olmuyor,büyle yapıyorsun olmuyor,ne yapalım put gibimi duralım.
ayet ve hadisleri forumlara atmak kolay,o kadar mücahidseniz gidinde hakkarinin nuseybinin köylerne,insanların kalbine nakşedin ve haykırın..öyle konferanslar tertipleyip lüks yerlerde ahkam kesmeye benzemez bu işler..Bende her gün makaleler yazıp,internetlere atabilirm,bunu yapmakla bişey yaptığınızımı sanıyorsunuz?oksa hamd olsun peygamber sevdalıların etkinliğine giden birilerini durduk,işte davet ve metod bumu sanıyorsunuz..

uyanın bu uykudan uyanın,millet dine alanen düşmanlık yaparken bu işleri yapmaktan vazgeçin.Bir kaç gün önce diyarbakırda bir caminin imamına birileri gidip,artık bu MUHAMMEDilerin sesini keseceğiz diyorlar(imam diyanetin iamamı ve mustazaflarla alakası yok,sadece diyanetin kutlu doğum çalışmasını yapmak için gayret eden biri),internetten pehlivanlıkla olmuyor bu işler .



bilinmez 21 Nisan 2013 07:48

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Sayın muhacir,o kadar cümle sarf etmenize rağmen,kendini tevhidden alan bi kaç nebevi cümleniz bile yok,buda sizin tevhid peygamberinden bi haber olduğunuzun delilidir.ve sizde kendi kafanızdaki tasavvura ve heva hevesinize uygun bi tanımda olan peygamber kabulundesiniz,sizin kutlu doğum etkinliğine tevhid peygamberi: gelse ki farazi bi örnek bu ve sizin kafanızın ve heva hevesinizin tanımına uymadığı için ilk red edip,peygamberi taşlayanda siz olursunuz,bakın size ıspatını vereyim...

Siz amr bin yasir ve ailesinin başına gelenlerin yasandığı dönemde yaşasaydınız,o zamanlarda rasulullahın,amr ve ailesinın işkence alanından gecerken,onlara sabredin ve bu sabrınızın ve gayretinizin karşılığı cennettir,demekten başka bir şey değildi,işte siz sayın muhacir o an rasulullahada bu tavrı ndan dolayı hadi git, sen ancak klaviye mücahidimi derdin,yoksa sen sadece kelamşör müsün derdin,işte sayın muhacir siz ancak peygamberi ve muvvahhid müslümanları ancak yanlış heva ve hevesinize göre, bu kadar tanımlaya ve tanıyabilirsiniz....

Alanlara toplanan ve sayısı milyonlari aşan sözde peygamber sevdalıları,zerre kadar tevhid peygamberini tanımış olsalardı,o kadar çok olan kalabalıkla,rabbimizin dini bırakın türkiyeye dünyaya hakim kılınırdı,ama nerde,bu yığınla halk kendi evinin içine bile peygamberi ve rabbimizin dinini hakim kılamamış ve nasıl kılınacağınıda bu,yanlış peygamber anlatım sahalarındanda bulması ikansız....

bilinmez 21 Nisan 2013 08:00

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
İşte tevhid ehli müslümanlarda ulaştıklari her yerde ilk başta tevhid ve şirkin mücadelesini verirler,tıpki tevhid peygamberleri gibi,

Not.buralara koşan halkın samimiyet ve imanını ölçmüyorum,böyle bi girişimimde yok,sadece her ne olursa olsun,ismi kutlu doğum,namaz platfrmu,hac,infak vs,vs,bu tür organizeler kendinini tevhidden almıyorsa nebevide değildir uyarısındayım....

Doğru bi peygamberde,tıpkı doğru bi din ve doğru bi rab tanımında buluna bilinir buda ancak ve ancak kuranı anlayarak ,ölünceye kadar tekrar tekrar ama anlayarak okuyup rabbimizdende yardım talep edmekle olunur.....sağlıcakla tevhid üzerinde kalma duasıyla kalın......

FECR 21 Nisan 2013 09:48

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Son 8-10 yıl öncesine kadar olmayan / kutlanmayan bir hafta gündeme getirildi. Her yıl forumlar da bu konu ateşli/hararetli bir şekilde tartışılmaktadır. Bazen konu munazaradan münakaşaya doğru gittiğine şahit oluyoruz. Taraflar birbirlerine karşı hakaret bile etmekten kaçınmıyor maalesef. Doğru bir şeyin doğru ve düzgün bir üslup ile anlatılması lazım. Anlatılmadığı zaman insanlar doğru sözü kabul etmekten kaçınırlar. Nedense bugün Müslümanlar olarak bizler dengeyi bir türlü tutturamıyoruz maalesef.
1-Ne Allah Rasulu a.s ne de Sahabe zamanında kutlu doğum diye uygulama olmuş mudur? Hayır olmamıştır. Oldu diye iddia eden varsa buyursun delillerini ortaya koysun
2-Konunun başlığı "Putlu Doğum" olarak konulmuş ama yazıyı yazan kimse ( yazar) , başlık ona ait değil. Konunun esas başlığı :"Kutlu Doğum Haftası mı Hacı Gandalf Yortusu mu?"
Bu yazıyı yazan kimsenin adı da yazılmadan internette, forumlarda paylaşılmış ama içinde olmayan bir cümle yani putlu doğum diye başlık atarak sitelerde , facebookta paylaşılmış.Bu başlık ağır ve itici bir başlık olmuş,bu yüzden de tepkilerin gelmesi doğaldır. Esas başlık ile yazı paylaşılmış olsaydı bu kadar tartışma olacağını sanmıyorum.
3-Kutlu doğum haftasına bid'at demek farklıdır, putlu doğum demek farklıdır. Uygulamadaki bir takım Kur'an ve Sünnete uygun olmayan şeyleri eleştirmek gerekir. Doğru bir peygamber anlayışının nasıl olması gerektiği anlatılmadır. Sadece bu haftaya mahsus değil her zaman sahih, doğru bir peygamberi anlatmak her zaman Müslümanların görevidir.
4-Son yıllarda "Kutlu Doğum" kutlamalarında iş çığırından çıkmıştır. Resmi kutlu doğum kutlamaları ya da Müftülük veya derneklerin kutlamalarında öyle şeyler yapılıyor ki kabul edilemez. Mesela; Kutlu Doğum organizasyonlarında saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak başlanıyor. ( Bütün organizasyonlar değil, resmi organizasyonlarda) Bu durumun İslami olduğunu kim iddia edebilir?
5-Son yıllarda peygamberi anmak adına programlarda şarkıcı, türkücü, sanatçılar çıkıyor, müzik eşliğinde kadın erkek karışık programlar yapılıyor. Peygamber a.s bugün yaşamış olsaydı bunlara izin verir miydi?
6-Yine bu tür programlarda peygamberin sadece belirli yönünden bahsediliyor, ama putlarla nasıl mücadele ettiğinden, nasıl sıkıntılar çektiğinden, İslamı hayata hakim kılmak için nasıl mücadele ettiğinden ve kafirlerle nasıl savaştığından pek bahsedilmez.
7-Kutlu Doğum vesilesiyle bir takım insanlar işi ranta çevirmektedir, kendine has bir piyasa oluşmuştur. Dini ticarete çevirmişler ve bu işin rantını yemeye başlamışlardır. İnsanların israfa yönelmelerine vesile olmaktadırlar. Belediyeler borç batağında yüzerken bu tür organizasyonları milyarlarca ücreti sanatçılara vermekten kaçınmıyorlar.
8-Kutlu Doğum artık bir devlet organizasyonu haline getirilmiştir ki insanlara nasıl düşüneceğini, nasıl bir peygamber düşüncesi olacağını insanlara biz empoze ederiz diyorlar. Peygamber imajı Kur'an'ın değil de insanların oluşturduğu bir imaj yaygınlaştırılıyor.
9-Bu tür programlarda sahih bir peygamberi anlayışı anlatılıyorsa oraya gidilmesinde bir sakınca olmaz. Ama peygamberi sadece belli günlere hapsetmemelidir.
10-Bu tür toplantıları, Mekke'deki Ukaz panayırı gibi değerlendirip insanlara sahih islam anlayışı anlatılabilir. Bu tür programları dini bir gereklilik olarak görmek yanlıştır, bir adet olarak görünürse bu adetleri dinleştirmeden yapılırsa ve bu gelenekte sahih islam anlayışı anlatılırsa ,insanları ıslah etmek faydalı olabilir

bilinmez 21 Nisan 2013 13:23

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Tamamda abiciğim gelenektir ama,sizin daha önceki örf başlığında verdiğiniz sayfalarca ayrıntıdada geleneğin meşru olabilmesi için içeriği islam ile çakışmamalı,yoksa bu tür gelenekler red dilmelidir.içeriğinde,şirk bidat,hurafe barındıran kutlu doğum densde,maalef putlu doğuma dönüşmüştür.

Siz ve abdulmelk abi isme takılmışsınız,sayin abilerim isa rasul as mı putlaştıran zihniyetten farkı ne bu zihniyetin onu verin,isa rasul as mıda svenleri böyle buharlaştırıp putlaştırdılar..

Abdulmelik abi bende anlatiyorum ama bunlar gibi değil demeye getiriyor,sayın abim biz peygamberleri her zaman gündem edmek zorundayız ve aralarından sadce birini kutsayıp digerlerinide bırakamayız,hırıstiyanların kaybıda bundan dolayı değil mi.ha size siz peygamberlerin arasını ayırıyor demiyorum,bu tür peygamber yarıştırmaktanda rabbimize sığınırız....

ahmetmeydani 22 Nisan 2013 10:15

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
3 milyona yakın insan Peygamber Aşkıyla toplanmıştı. Sadece Türkiye'den de değil. Avrupa, Mısır, İran, Suriye, Irak, ABD ve bir çoğumuzun adını bile bilmediğimiz Odaden'den alimler gelmişlerdi. Bu arada Diyarbakır'da Alimler Birliği toplantısı da gerçekleştirildi. İnşaallah daha da güzel şeyler olacak. Bu arada biz hiç bir peygamberin arasını ayırmayız. Bunu yapmak küfürdür. Ama diğer peygamberlerin şeriatinden de sorumlu değiliz. Şimdi bir müslüman kalkıp Yakub akeyhiselamın yaptığı gibi kendisine devenin etnin bazı yerlerini kendisine haram edebilir mi? Ya bizim anlatamadığımız ya da muhatablarımızın bir türlü anlamak istemediği şey şu: Biz -hâşâ- Efendimiz'i sav putlaştırma niyetinde değiliz. Böyle bir iddiada bulunmak büyük bir iftiradır ve bu iftiranın hesabını yarın Huzuru mahşerde sorarız. Orada sadece Allah cc ve Rasulunun mesajları kitlelere iletildi. Orada sadece Tevhid Bayrakları vardı. Atılan sloganlar, Tekbir, tevhid ve salavatlardan müteşekkildi.Bunu da yapmak ilahi bir emirdir. İşte emir bu: "AHZAB 33/21. Ey inananlar! And olsun ki, sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çok anan kimseler için Resulullah (Allah’ın Elçisi) en güzel örnektir." Peygamber'i Sav etkisizleştirmeye çalışanların kim oldukları iyice bir araştırılsın. Ve bir şey daha. Biz hesabımızı Allah'a cc vereceğiz. Bu konuda hiç kimse kendisini yetki sah,ibi sanmasın.

ahmetmeydani 22 Nisan 2013 10:29

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Alıntı:

bilinmez Üyemizden Alıntı (Mesaj 267386)
Sayın muhacir,o kadar cümle sarf etmenize rağmen,kendini tevhidden alan bi kaç nebevi cümleniz bile yok,buda sizin tevhid peygamberinden bi haber olduğunuzun delilidir.ve sizde kendi kafanızdaki tasavvura ve heva hevesinize uygun bi tanımda olan peygamber kabulundesiniz,sizin kutlu doğum etkinliğine tevhid peygamberi: gelse ki farazi bi örnek bu ve sizin kafanızın ve heva hevesinizin tanımına uymadığı için ilk red edip,peygamberi taşlayanda siz olursunuz,bakın size ıspatını vereyim...

Siz amr bin yasir ve ailesinin başına gelenlerin yasandığı dönemde yaşasaydınız,o zamanlarda rasulullahın,amr ve ailesinın işkence alanından gecerken,onlara sabredin ve bu sabrınızın ve gayretinizin karşılığı cennettir,demekten başka bir şey değildi,işte siz sayın muhacir o an rasulullahada bu tavrı ndan dolayı hadi git, sen ancak klaviye mücahidimi derdin,yoksa sen sadece kelamşör müsün derdin,işte sayın muhacir siz ancak peygamberi ve muvvahhid müslümanları ancak yanlış heva ve hevesinize göre, bu kadar tanımlaya ve tanıyabilirsiniz....

Alanlara toplanan ve sayısı milyonlari aşan sözde peygamber sevdalıları,zerre kadar tevhid peygamberini tanımış olsalardı,o kadar çok olan kalabalıkla,rabbimizin dini bırakın türkiyeye dünyaya hakim kılınırdı,ama nerde,bu yığınla halk kendi evinin içine bile peygamberi ve rabbimizin dinini hakim kılamamış ve nasıl kılınacağınıda bu,yanlış peygamber anlatım sahalarındanda bulması ikansız....

Bayım Hz. Ammar Bin Yasir ailesinin başına gelenler bizim de başımıza geldi. 25.000 ferdimiz gözaltına alındı. Aynen Efendimiz'in (sav) Yasir ailesine söylediği sözler bizim alimlerimiz tarafından bize de söylendi. Ve biz onlara "hadi gidin oradan" deme edepsizliğini göstermedik. Sen kalbinde olanı yazmışsın. Kimin emrindesin bilmiyorum. Ama sen ve senin gibiler-ki buna bu tağuti sistem PKK/BDP ve diğerleri de dahil. Onlarda ellerinden gelen engellemeleri yaptılar. Ama başaramadınız ve başaramayacaksınız.-ne yaparsanız yapın bu Peygamberi Sevdayı engelleyemeceksiniz. Şayet gerçekte iyiniyetliysen yapman gereken bu sevdaya tabi olmanızdır. Başka çıkış yolunuz yok. Allah cc ve rasulü ile savaşanlar kaybetmiştir ve kaybetmeye de mahkumdur. Bunu anlayın artık.

YaŞuHa 27 Nisan 2013 23:38

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Kandiller bidattir. lakin tv lerde cok afedersiniz dansöz oynatıp,açık sacık şeyler izlemek yerine,Peygamberimizin Çoskuyla dogum gününü kutlamak,sizin de dediniz gibi aşiriya gitmemek kaydıyla kötü yanını görmedim.Lütfen bölünmeyelim,ayrılıklara düşmeyelim.önce kendi nefsilerimizi temizleyip,sonra davetci olalaım.
Allahın dinine yardımcı olan tüm müslümanlara selam olsun

hiranur86 28 Nisan 2013 00:09

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Alıntı:

ahmetmeydani Üyemizden Alıntı (Mesaj 268010)
Bayım Hz. Ammar Bin Yasir ailesinin başına gelenler bizim de başımıza geldi. 25.000 ferdimiz gözaltına alındı. Aynen Efendimiz'in (sav) Yasir ailesine söylediği sözler bizim alimlerimiz tarafından bize de söylendi. Ve biz onlara "hadi gidin oradan" deme edepsizliğini göstermedik. Sen kalbinde olanı yazmışsın. Kimin emrindesin bilmiyorum. Ama sen ve senin gibiler-ki buna bu tağuti sistem PKK/BDP ve diğerleri de dahil. Onlarda ellerinden gelen engellemeleri yaptılar. Ama başaramadınız ve başaramayacaksınız.-ne yaparsanız yapın bu Peygamberi Sevdayı engelleyemeceksiniz. Şayet gerçekte iyiniyetliysen yapman gereken bu sevdaya tabi olmanızdır. Başka çıkış yolunuz yok. Allah cc ve rasulü ile savaşanlar kaybetmiştir ve kaybetmeye de mahkumdur. Bunu anlayın artık.

ArO*

bilinmez 28 Nisan 2013 08:03

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Alıntı:

YaŞuHa Üyemizden Alıntı (Mesaj 270321)
Kandiller bidattir. lakin tv lerde cok afedersiniz dansöz oynatıp,açık sacık şeyler izlemek yerine,Peygamberimizin Çoskuyla dogum gününü kutlamak,sizin de dediniz gibi aşiriya gitmemek kaydıyla kötü yanını görmedim.Lütfen bölünmeyelim,ayrılıklara düşmeyelim.önce kendi nefsilerimizi temizleyip,sonra davetci olalaım.
Allahın dinine yardımcı olan tüm müslümanlara selam olsun

kandiller bidattıra kanaat ediyor ve inanıyorsanız,Rasulullahtan rivayet edilen şu söz nasihat olarak yeterli değilmidir,HER BİDAT SAPIKLIKTIR,ve unutmayalımki organizenin ismi rasulullahı anmakta olsa,şeytan ve dostları insanları Allah ilede aldata bilirler ve bu işi güzelde göstererek....

Esadullah 28 Nisan 2013 13:18

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Mevlid Nedir?
Doğum zamanı demektir. Peygamberimizin doğumu ve bunu anlatan eser anlamında kullanılır.

1989 yılından beri kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftası fikri nasıl doğdu?

Sizin de bildiğiniz gibi Peygamberimizin dünyayı teşrifleri olan Mevlid-i Nebevi, asırlardır milletimiz tarafından ‘Mevlid Kandili’ olarak kutlanmaktadır. Mevlid Kandili ilk defa 13. asırda Erbil Atabeği Muzafferüddin Gökbörü tarafından iki ay süreyle kutlanmaya başlandı. Mevlid Kandili münasebetiyle ilim adamları bir araya gelip ilmi, fikri sohbetler yapıyor, halk sokaklarda mevlidi bir bayram havasında kutluyordu.
Süleyman Çelebi’nin kaleme aldığı Vesiletü’n Necat isimli şiirin, Mevlid adıyla, yüzyıllardır sevinçte, tasada, doğumda, ölümde okuna gelmesi ve bu geleneğin bugün de canlı bir şekilde devam etmesi, Peygamber sevgisi etrafında teşekkül eden milli ruhun ifadesidir.
Yüce dinimiz, huzurlu ve mutlu dünyanın en büyük hayat kaynağıdır. Bu noktadan hareketle dini tefekkürü cami dışına taşırmak, değerli ilim adamlarımızın araştırmalarını ve düşüncelerini halka aktarabilmek için Mevlid kandilini hayırlı bir vesile telakki eden Türkiye Diyanet Vakfı, yüzyıllar önce bir ilim ve kültür bayramı şeklinde kutlanan Mevlid geleneğini canlandırmayı amaçlamıştır. Bu düşünce ile Peygamberimizin doğum gününü içine alan haftayı, "Kutlu Doğum Haftası" olarak ilan etmiştir.

Bir gelenek haline gelen Kutlu Doğum Haftasının gayesi nedir?

Mevlidi, Türk kültürünün sağlam bir mesnedi, milletimizi birlik ve bütünlük içinde aydınlık geleceğe taşıyacak sağlam bir gelenektir. Hafta dolayısıyla hazırlanan programlar belirlenirken gözetilen gaye hep bu olmuştur.
Takip ettiğimiz geleneğin gücü ve bunun hâlâ milletimizin gönlünde dipdiri yaşaması, gelecek için bizleri umutlandırmaktadır. Yüzyıllardır görülmüştür ki Türk Milleti inançlıdır, hoş görülüdür, dinî inançlarını bir kavga konusu olarak değil, barış ve huzur kaynağı olarak görmektedir.
Mevlid’le ifadesini bulan kültür atmosferi, bu geleneğin devamıdır. 1989’dan beri icra ettiğimiz programlardan devşirdiğimiz fikir ve kültür iklimi, Türkiye Diyanet Vakfı’nın hayırlı bir yolda olduğunu göstermektedir. Unutulmamalıdır ki, insanlık için en güzel rehber; bütün güzellikleri bünyesinde toplayan ve güzel ahlâkı tamamlamak için gönderilen Hz. Peygamber, model ise Peygamberimizin insanlığa sunduğu modeldir. Çünkü O, tam bir anarşi ve kargaşa ortamında, insanlık için bir güneş olmuş, çirkinlikleri güzelliklere tebdil etmiştir. İnsanlık O’nun getirdiği yüce değerler ve prensipler doğrultusunda büyük medeniyetler kurmuş, kaybedilen haklarına kavuşmuş, fıtratında var olan yüce değerlerin farkına varmış, kadın erkek Allah’ın ve cemiyetin huzurunda eşit olmanın hazzını tatmıştır.
İslam medeniyeti Kur’an ve Hz. Peygamberin sünnetinden kaynaklanan, evrensel ahlak ilkeleri ve insan hakları ile ilmi anlayış üzerine bina edilmiştir. Zira İslam Medeniyetinin esası, İslam dininin hikmet ve adaleti üzerine kurulmuş olduğundan, ilmi ve irfanı öğretmiş, zulmü ve zoru yasaklayarak, haksızlıklara karşı koymayı hedef almıştır. Şurası bir gerçektir ki Cenab-ı Hak, insanın kendisi ile olan ilişkisini iman ve ibadete bağladığı halde, insanın diğer insanlar ve eşya ile ilişkilerini ahlak ve hukuk kurallarına bağlamıştır. Kamil bir insan, bu ilişkilerini yerli yerince ve dengeli bir biçimde yapan kişidir. İşte Hz. Muhammed, bunu sağlayan ve bize örnek olan insandır.
Biz de Türkiye Diyanet Vakfı olarak, örnek insan Hz. Muhammed’in evrensel prensiplerini ve insanlığa getirdiği yüce değerleri, günümüz şartlarını da dikkate alarak insanlığa ulaştırmak amacıyla Kutlu Doğum Haftası’nı ihdas ettik.


Bunu çok evvel kaydetmişim sanırım o zamanlrda itiraz ehli vardı, diyanet vakfının bir cevabı ama tarih atmayı unutmuşum ama sene 2010 sanırım , vesselam

ahmetmeydani 28 Nisan 2013 17:32

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Andolsun, Allah’ın Resûlünde sizin için; Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır. Ahzab/21

Bazı zevayı kiram sünneti hasene ile bid'atı birbirine karıştırmaktadırlar. Efendimizin (sav) hayatınınm ve mesajlarının aynı anda iki milyon kişiye anlatılmasının neresi bid'at? Bu soruya bugüne kadar hiç cevap alamadım. Çünkü bunun cevabının olumsuz olduğunu onlar da biliyorlar ve görmezden geliyorlar. Şayet birileri pasta yapıp mum söndürürse eyvallah. Efendimizi müslümanların gözünden düşürmek için çabalayanlar batılı müsteşrikler. Hadi onları anladık da kendilerine müslüman diyenlere ne oluyor? Onların derdi ne? Kimse sizi aldatmasın. Bu oyunlara da gelmeyin. İş yapamayanlar yapanlara çamur atıyor. Durum bu. Fiemanillah.

ahmetmeydani 28 Nisan 2013 18:35

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Allah’a inanan ve itaat eden bir müslüman, Resûlullah’a da inanmak ve itaat etmek zorunda olduğu halde, bazı akl-ı evveller, Peygamber’e itaat meselesine böyle bakmıyorlar. Kendisine itaat edilmesi gerekenin sadece Allah olduğunu söylüyorlar. Âyetlerde geçen Peygamber’e itaatemrinin, onun getirdiği dînî, Kur’ân’ı kabul etmek olduğunu ileri sürüyorlar. Peygamber aleyhisselâm’ın, Kur’ân’da olan emir ve yasakların dışında yeni bir hüküm getiremeyeceğini iddia ediyorlar. Peygamber’e itaatin, sağlığında kendisine, vefatından sonra da sünnetine uymak olduğunu belirten ve bu itaatin aynı zamanda Kur’ân’ın temas etmediği konularda Resûlullah’ın ortaya koyduğu esasları kabul etmek anlamına geldiğini söyleyen İslâm âlimlerine karşı çıkıyorlar. Diğer bir ifadeyle, hadîs-i şerifleri tamamen devre dışı bırakıyorlar.
Bu konuda daha önce muhtelif defalar sohbet etmiş, Kur’ân-ı Kerîm’de Peygamber’e itaatkonusunda onlarca âyet bulunduğunu söylemiştik. Bu sohbetimizde, Allah Teâlâ’nınPeygamber’e itaat konusundaki bazı emirlerini, sûrelerin sırasına göre okuyacağız.
Bu yazının, bulundukları yerlerde Resûlullah sevgisini gönüllere fidelemeye gayret eden, onun sünnetinin ve hadislerinin vazgeçilmezliğini anlatmaya çalışan kardeşlerime faydalı olacağına inanıyorum. Sûret-i Hak’tan görünerek, “bize Kur’ân yeter” diyenlere bu 32 âyeti göstermeliyiz. Bu kadar sûrede, bu kadar defa Allah Teâlâ’nın Rasûlü’nü kendi adıyla birlikte anmasının vekendisiyle birlikte ona da itaat edilmesini emretmesinin, hatta bazan sadece Resûlü’nden bahsederek ona itaat edilmesini buyurmasının elbette bir mânâsı olmalıdır, diyerek herkesi bu âyetler üzerinde düşünmeye dâvet etmeliyiz.
Allah Teâlâ Kur’ân-ı Kerîm’inde şöyle buyuruyor:
1. “(Resûlüm!) De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarımızı bağışlasın.” [Âl-i İmran sûresi (3), 31]
2. “De ki: Allah’a ve Rasûlü’ne itaat edin. Eğer yüz çevirirlerse bilsinler ki Allah kâfirleri sevmez.” [Âl-i İmran sûresi (3), 32]
Birbiri ardından gelen bu iki âyette, önce Allah sevgisinden bahsediliyor ve bu sevginin itaati gerekli kılacağı hatırlatılarak Allah’a ve Peygamber’e uyup itaat etmenin vazgeçilmezliği belirtiliyor.
3. “Allah’a ve Rasûlü’ne itaat edin ki rahmete kavuşturulasınız.” [Âl-i İmran sûresi (3), 132]
4. “Kim Allah’a ve Peygamberi’ne itaat ederse, onu, içinden ırmaklar akan cennetlere koyacaktır; orada sûresiz kalmak üzere; işte büyük kurtuluş budur.” [Nisâ sûresi (4), 13]
5. “Ey iman edenler! Allah’a itaat edin. Peygamber’e ve sizden olan ülü’1-emre (idarecilere) de itaat edin. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz, Allah’a ve âhirete gerçekten inanıyorsanız, onu Allah’a ve Rasûlü’ne götürün. (Onların talimatına göre halledin); bu hem hayırlı hem de netice bakımından daha güzeldir.” [Nisâ sûresi (4), 59]
6. “Hayır, Rabbine yemin ederim ki, aralarında çıkan anlaşmazlıklarda seni hakem kabul edip sonra da verdiğin hükümden içlerinde hiçbir sıkıntı duymadan onu kabullenmedikçe,iman etmiş olmazlar.” [Nisâ sûresi (4), 65]
7. “Kim Allah’a ve Rasûl’e itaat ederse, işte onlar, Allah’ın kendilerine lutuflarda bulunduğu peygamberler, sıddîklar, şehidler ve sâlih kişilerle beraberdir. Bunlar ne güzel arkadaştır!” [Nisâ sûresi (4), 69]
8. “Kim Rasûl’e itaat ederse Allah’a itaat etmiş olur. Yüz çevirene gelince, seni onların başına bekçi göndermedik.” [Nisâ sûresi (4), 80]
9. “Allah’ın sana gösterdiği şekilde insanlar arasında hükmedesin diye sana Kitab’ı hak ile indirdik; hainlerden taraf olma!” [Nisâ sûresi (4), 105]
Bu âyet-i kerîme, Peygamber Efendimizin verdiği hükümlerin ilâhî vahyin kontrolünde olduğunu göstermektedir.
10. “Allah’a itaat edin. Rasûl’e de itaat edin ve (kötülüklerden) sakının. Eğer (itaatten) yüz çevirirseniz, bilin ki Rasûlü’müzün vazifesi apaçık duyurmak ve bildirmektir.” [Mâide sûresi (5), 92]
11. “Siz gerçek mü’minler iseniz Allah’tan korkun, aranızı düzeltin, Allah’a ve Rasûl’üne itaat edin.” [Enfâl sûresi (8), l]
12. “Ey iman edenler! Allah’a ve Rasûlü’ne itaat edin; işittiğiniz halde O’ndan yüz çevirmeyin.” [Enfâl sûresi (8), 20]
13. “Ey iman edenler! Hayat verecek şeylere sizi çağırdığı zaman, Allah’a ve Rasûlü’ne uyun.”[ [Enfâl sûresi (8), 24]
14. “Allah’a ve Rasûlü’ne itaat edin: birbirinizle çekişmeyin.” [Enfâl sûresi (8), 46]
15. “Mü’min erkeklerle mü’minin kadınlar birbirlerinin yardımcılarıdır. Onlar iyiliği emreder, kötülükten alıkorlar; namazı kılar, zekâtı verirler; Allah’a ve Rasûlü’ne itaat ederler. İşte onlara Allah rahmet edecektir.” [Tevbe sûresi (9), 71]
16. “(Bazı insanlar:) “Allah’a ve Peygamber’e inandık ve itaat ettik” diyorlar; ondan sonra da içlerinden bir kısmı yüz çeviriyor. Bunlar inanmış değillerdir.” [Nûr sûresi (24), 47]
Bu âyet-i kerîme, sadece diliyle “Allah’a ve Peygamber’e inandım” demenin yeterli olmadığını ifâde etmektir. Mü’min olabilmek için herşeyden önce gönlüyle iman etmek, ibâdeti ve yaşayışıyla inandığını ispat etmek ve her mes’elede Allah’ın ve Rasûlü’nün hükmüne gönül hoşluğu ile razı olmaktır.
17. “Aralarında hüküm vermesi için Allah’a ve Rasûlü’ne davet edildiklerinde, mü’minlerin sözü ancak <işittik ve itaat ettik> demeleridir. İşte asıl bunlar kurtuluşa erenlerdir.” [Nûr sûresi (24), 51]
18. “Her kim Allah’a ve Rasûlü’ne itaat eder, Allah’tan korkar ve O’na karşı gelmekten saygı ile sakınırsa, işte kurtuluşa erenler bunlardır.” [Nûr sûresi (24), 52]
19. “De ki: Allah’a itaat edin; Peygamber’e de itaat edin. Eğer yüz çevirirseniz şunu bilin ki, Peygamber’in sorumluluğu kendisine yüklenen (tebliğ görevini yapmak), sizin sorumluluğunuz da size yüklenen (görevleri yerine getirmeniz)dir. Eğer ona itaat ederseniz, doğru yolu bulmuş olursunuz. Peygamber’e düşen, sadece açık seçik duyurmaktır.” [Nûr sûresi (24), 54]
20. “Namaz kılın; zekât verin; Peygamber’e itaat edin ki merhamet göresiniz.” [Nûr sûresi (24), 56]
21. “(Ey mü’minler!), Peygamber’i, kendi aranızda birbirinizi çağırır gibi çağırmayın… artıkPeygamberin emrine karşı koyanlar, başlarına bir fitne gelmesinden veya kendilerine korkunç bir azabın isabet etmesinden kaçınsınlar!” [Nûr sûresi (24), 63]
22. “Yemin ederim ki, sizin için, Allah’ın huzuruna çıkmayı umanlar, âhiret gününe inananlar ve Allah’ı çok çok ananlar için Allah’ın Rasûlü güzel bir örnektir.” [Ahzâb sûresi (33), 21]
Bu âyet-i kerîme, Hz. Peygamber’in hem sözleriyle hem de fiil ve hareketleriyle bize delil ve örnek olduğunu, kendisine uymanın ve itaat etmenin kaçınılmazlığını açıkça ortaya koymaktadır.
23. “Allah ve Rasûlü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Her kim Allah ve Rasûlüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur.” [Ahzâb sûresi (33), 36]
24. “Kim Allah’a ve Rasûlü’ne itaat ederse, büyük bir kurtuluşa ermiş olur.” [Ahzâb sûresi (33), 71]
25. “Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, Peygamber’e de itaat edin ve yaptıklarınızı (amellerinizi) boşa çıkarmayın.” [Muhammed sûresi (47), 33]
26. “Kim Allah’a ve Peygamber’ine itaat ederse, Allah onu, altından ırmaklar akan cen-netlere koyacaktır. Kim de yüz çevirirse, onu acı bir azâb ile cezalandıracaktır.” [Fetih sûresi (48), 17]
27. “Ey iman edenler! Allah’ın Rasûlü’nün önüne geçmeyin. Allah’tan korkun. Şüphesiz Allah işitendir, bilendir.” [Hucurât sûresi (49), l]
Allah’ın ve Rasûlü’nün önüne geçmemek demek, söylenen söz, yapılan iş ve çıkarılan hükümlerde Hz. Peygamber’e aykırı davranmamak, ona karşı saygılı olmak ve ona uyup itaat etmek demektir.
28. “Ey iman edenler! Seslerinizi Peygamber’in sesinden fazla yükseltmeyin ve birbirinizle yüksek sesle konuştuğunuz gibi, ona yüksek sesle hitap etmeyin ki, farkına varmadan amelleriniz değerini kaybetmesin.” [Hucurât sûresi (49), 2]
29. “Eğer Allah’a ve elçisine itaat ederseniz, Allah amellerinizden hiçbir şeyi eksiltmez.”[Hucurât sûresi (49), 14]
30. “Allah’a ve Peygamber’ine itaat edin. Allah yaptıklarınızdan haberdârdır.” [Mücâdele sûresi (58), 13]
31. “Peygamber size ne verdiyse onu alın, neyi yasakladıysa ondan sakının.” [Haşr sûresi (59), 7]
Bu âyet-i kerîme, Peygamber aleyhisselâm’a itaat konusundaki âyetlere açıklık getirmekte, ona itaatin bir sınırı bulunmadığını belirtmekte ve Rasûlullah’ın buyurduğu her şeyi “başım gözüm üstüne” diyerek yapmaya mecbur olduğumuzu ve bunu Allah Teâlâ’nın emrettiğini hiçbir itiraza yer bırakmayacak şekilde açıkça ortaya koymaktadır.
32. “Allah’a itaat edin, Rasûlü’ne de itaat edin; yüz çevirirseniz, bilin ki, Rasûlümüzün görevi sadece apaçık bir tebliğdir.” [Tegâbün sûresi (64), 12]
Demek oluyor ki, Resûl-i Zîşân’a itaat etmeyen kimse Allah’a itaat etmemiş olur. Allah’ın Kitabı’na sarılmak nasıl bir görevse, Rasûl-i Kibriya’nın sünnetine sarılmak da öyle bir görevdir. Bunun böyle olduğunu kabul edip etmemek, yukarıdaki âyetlerde belirtildiği üzere, herkesin kendi bileceği iştir.
Allah’a ve Rasûlullah’a itaati emreden bu âyetlerin gönlümüzdeki imanı ve itaat duygusunu iyice perçinlemesini niyâz eder, hepinizi Allah’a emanet ederim, sevgili kardeşlerim.

M. Yaşar Kandemir

YaŞuHa 28 Nisan 2013 23:12

Cevap: PUTLU DOĞuM....
 
Tartışmanızdan bişe anlamadım ama konu başlıgı çok igrenç.başlıgı degişirseniz daha elit gözükecek.Tevhid her bidate sapık gözüyle bakmak degildir.
Dünyada öyle sapıklıklar vardır ki,onlara bir göz atmanızı tavsiye ederim.
Müslümanları tekfir etmek yakışık almamış.Tekfir edilecek yerlerde tekfr edin lütfen:)


SAAT: 18:21

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306