Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.PEYGAMBERLER-ASHAB-I KİRAM-ALİMLER.::. > Peygamberler-Ashab-ı Kiram-Alimler > Hz.Muhammed(s.a.v)

Konu Kimliği: Konu Sahibi _bülbül_,Açılış Tarihi:  05 Mayıs 2008 (09:04), Konuya Son Cevap : 03 Ağustos 2008 (23:41). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 05 Mayıs 2008, 09:04   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:_bülbül_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 468
Üyelik T.: 25 Ekim 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 1.210
Konular: 330
Beğenildi:21
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart ne güzelsin efendim

ne güzelsin efendim

Tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlanan Kutlu Doğum Haftası’nda Özgür Yardımlaşma Dostluk ve Eğitim Vakfı da, muhteşem bir program düzenliyor...


Özgür Yardımlaşma Dostluk ve Eğitim Vakfı’ndan muhteşem Kutlu Doğum Programı
Sonsuz bir ışık gibi doğdun semalarda…
Tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlanan Kutlu Doğum Haftası’nda Özgür Yardımlaşma Dostluk ve Eğitim Vakfı da, muhteşem bir program düzenliyor. 20 Nisan Pazar günü Bağcılar Olimpik Spor Salonu’ndaki programa muhteşem ve coşkulu bir katılım bekleniyor.
1993 yılında Hacı Hafız Mustafa Özgür Hoca Efendi’nin gayretleriyle kurulan Özgür Yardımlaşma Dostluk ve Eğitim Vakfı, Kutlu Doğum Haftası’nın günlerinde “İki Cihan Serveri Hz. Muhammed (sas) Efendimiz”i muhteşem bir programla idrak ediyor.
20 Nisan 2008 Pazar günü Bağcılar Olimpik Spor Tesisleri’nde 13.00-17.00 saatlerinde düzenlenecek olan programa, bölge ve çevre ilçelerden katılımla coşkulu bir kalabalığın katılması bekleniyor. “İnsanlık bunalmış kurtarıcı bekliyordu Ya Resulallah (sav). İnsani değerler çürümüş ve kokuşmuştu. Mazlumların kanı, zalimler tarafından dökülüyordu. Dağıtılan yuvaların, gasp edilen malların üzerindeki kanlı el ve ayaklar, vahşet çığlıkları atıyordu. Çocuklar öldürülüyor, kadınlar en iğrenç emellere alet edilip, şahsiyetleri ayaklar altına alınıyordu. Dünya bütün genişliğine rağmen daralmış, insanlık bir kurtuluş arıyordu. Sonsuz bir ışık gibi doğdun semalarda, Ya Resulallah (sav). Bütün karanlıklar aydınlandı. Zulümler adalet nuruyla defedildi. Kin ve nefret, Muhammedi gül demetleriyle, muhabbete inkılap etti. Yaradılış, iman nuru ve şeref kazandı ve insanlık eşref-i mahlukat sıfatı ile kemal oldu. Varlığa hidayet güneşi oldun, Ya Resulallah (sav). Gönüller sevgiyi, ruhlar saygıyı, nesiller nezaketi, seninle öğrendi Ya Resulallah (sav). Kalpler kaskatı, çehreler vahşi idi. Hareketler kaba, ruhlar nezaketsizdi.
Davranışlar, kasırga gibi kırıp geçiriyor, savurup fırlatıyordu insanları, Gönüller bedeviyet ile kurulmuş, şerha şerha yarılmıştı. Bir cennet pınarı gibi koşup aktın Ya Resulallah (sav). Çocuklar ve kadınlar ağlıyordu Ya Resulallah (sav). Masumdu çocuklar, nazenindi kadınlık, korkmuş ve çaresizdiler dünyada. Acımasız ellerde dövülüyor, pazarlarda satılıyor, öldürülürken insan nazarı ile bakılmıyordu. Kadınlık, pespaye eğlence olmuş, çocuklar diri diri gömülme vahşeti ile “babacığım babacığım” diye yalvarıyordu. Şefkat eli gibi indin semadan Ya Resulallah (sav). Ağlayan çocuk ve kadınlığın göz yaşlarını sildin Ya Resulallah (sav). Gariplerin dünyasını karanlıklar kuşatmıştı. Mazlum ve mahrumların dünyasına, güneş olup doğdun Ya Resulallah (sav)” Özgür Yardımlaşma ve Dayanışma ve Eğitim Vakfı’nın çok büyük bir titizlik, dikkat ve rikkatle hazırladığı Kutlu Doğum Programı, İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak. Kutlu Doğum ile ilgili sinevizyon gösterisinin ardından açılış konuşması yapılacak. Mekke Dönemi ile ilgili konuşmayı Dr. Vahdettin Akgün yapacak. İlahi Grubu’nun gönül telimizi titretecek icralarının ardından İnsan-ı Kamil konusuyla ilgili Doç. Dr. İsa Çelik (A. Ü. Öğretim Üyesi) bir konuşma yapacak. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İlahiyatçı Harun Uzgur Peygamber Sevgisi’ni anlatacak. 40 yaşında başlıklı şiirin ardından İlahi Grubu’nun icrası yeralacak. Doç. Dr. Nebi Gümüş (KTÜ Öğretim Üyesi) Ashab-ı Suffa’yı anlatacak ve ilahi grubunun birbirinden güzel ilahileri sahne alacak. Hafız Mustafa Özgür Hoca Efendi ise Kutlu Doğum’un önemiyle ilgili konuşmasını yapacak. Kapanış ise Kur’an-ı Kerim tilavetiyle gerçekleştirilecek.

ÖZGÜR YARDIMLAŞMA DOSTLUK VE EĞİTİM VAKFI
Özgür Yardımlaşma Dostluk ve Eğitim Vakfı, Milli, manevi ve ahlaki değerlere bağlı insan yetiştirmek ve eğitmek; fertlerin yasal sınırlar içinde her türlü ekonomik, sosyal ve hayati ihtiyaçlarını karşılamak; fertler arasında sevgi ve işbirliğini artırıcı, birlik ve beraberliği sağlayıcı her türlü faaliyette bulunmak amacıyla kuruldu. Vakıf, 1993 yılında Hacı Hafız Mustafa Özgür Efendi’nin gayret ve himmetleriyle, yine onun gönderliğinde ve rehberliğinde kurulmuştur. Hocaefendi, himmetiyle Vakfın manevi başkanlığını yürütmektedir. Vakfın amaçlarının hayata geçirilmesine yönelik olarak yurt geneline yayılmış şubelerle birlikte önemli, kapsamlı, örnek ve öncü çalışmalar, hizmetler yapılmıştır. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında bir çok şube ve gönüldaşın gayret ve çabalarıyla kültür ve yardım faaliyetleri devam etmektedir. Vakıf, yaygın eğitim alanında kapsamlı ve önemli çalışmalar gerçekleştirmekte, halkımızı milli ve manevi değerler konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için her hafta, bütün mübarek gün ve gecelerde programlar tertip etmektedir. Lise ve üniversite seviyesinde öğrencilere burs verilmektedir. Bir çok kitap yayın aşamasına getirilmiştir. Sesli ve görüntülü yayın çalışmalar sürmektedir. Vakfın ve üyelerinin bulunduğu yerlerde yardım faaliyetleri her zaman devam etmektedir.

“Müridlik Allah’ın servetine güvnip her şeyi ondan dilemek ve her şeyi ondan beklemek, O’ndan gayrisine minnet etmemek ve el açmamaktır. Gerçek zenginliğin bu olduğu unutulmamalıdır” (Hafız Mustafa Özgür)

“”Allah (c.c) Muhammed’ini (sav) puta tapan amcasının himayesinde büyüttü. Allah öyle bir Allah’tır ki (c.c). Neden korkuyoruz ki? Allah nice şartları bozdu. Nice zalimleri helak etti. Nice kavimleri yok etti. Tarihe bir bakın ve görün” (Hafız Mustafa Özgür)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi _bülbül_ 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Adem olmaktır tek hevesim Şiirler ve Şairler kurtmehmet 3 2446 22 Mayıs 2010 11:27
Dostlarımız........ Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler su damlası 4 2177 09 Mayıs 2010 10:35
İsmailce kurban olabilmek Hacc-Umre-Kurban kurtmehmet 3 2936 21 Kasım 2009 20:58
Ömür seccadesini gönül dergahına serenlere...... Makale ve Köşe Yazıları _bülbül_ 2 2196 12 Kasım 2009 21:52
çarpık çağ..... Şiirler ve Şairler _bülbül_ 2 1919 12 Kasım 2009 21:43

Alt 05 Mayıs 2008, 22:04   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:_bülbül_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 468
Üyelik T.: 25 Ekim 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 1.210
Konular: 330
Beğenildi:21
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: ne güzelsin efendim

Bugün ahhh efendim bugün gözümün gördüğü herşey daaha bir farklı
bugün daha bir hasretteyim
bugün yunusum veyselim
Bugün daha bir özledim seni Efendim
Sultanım Can Ahmedim
Canımın canı Muhammedim
Bugün bir kervan gönderdik sana
biz kaldık brda yansak da
veysele döndük yollara döküleceğiz üveysler gibi
Ne olur neolur bir haber diyeceğiz
Ahhh Efendim can sultanım bugece daha hasretle yatacağım bugün ben veysel olacağım
Ben gelemesemde gözyaşlarımla sarmalayıpğ dualarımı
hıçkırıklarla dolu salevatlarımı sana göndereceğim gönülden
Bir kez ismini sayıklaypda düşüp bayılan aşıklarından değilim
Bne belki seni layıkıyla sevem,yorum efendim
Ama efendim ne olur sultanım vahşiyim hatam çok
İkrimeyim günahım çok
sen ki rahmet padişaı alemler sultanısın
Sana geldim sana yöneldim boş çevirme kapından
Ümitlerimi boşa çıkarma
Ne olur günahımdan bana hor bakma Sultanım Affını diliyor şefaatini umuyor layık ümmet olmayı niyaz ediyor sana selatu selam gönderiyorum
SELAM SANA AL VE ASHABINA OLSUN yA MUHAMMED
Alıntı ile Cevapla
Alt 03 Ağustos 2008, 23:41   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:_bülbül_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 468
Üyelik T.: 25 Ekim 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 1.210
Konular: 330
Beğenildi:21
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: ne güzelsin efendim

Efendim şimdi rahmet mevsimindeyiz sana susadık bekliyoruz açtık ellerimizi mevlamıza alemlere rahmet olanı bekliyoruz.....nica aşk dolu rahmet mevsimleri nice kutlu doğumlar ağırlamak isteriz yanık bağırlarımızda yanık gönüller rahmete muhtac rahmet dilencileriyiz açmışız ellerimizi garibiz dileniyoruz geri çevrilmeyeceğimizi biliyoruz Seni çok seviyoruz Y a Resulallah
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Efendim gün ışığı Şiirler ve Şairler 0 16 Nisan 2014 10:15
Âh Efendim, Can Efendim, Gül Efendim! dua dilencisi Hz.Muhammed(s.a.v) 1 01 Kasım 2012 01:27
Efendim.... _bülbül_ Hz.Muhammed(s.a.v) 6 27 Ekim 2008 20:17
Efendim(s.a.v.)'den Mektup iklimya Hz.Muhammed(s.a.v) 4 23 Temmuz 2008 18:25
[ Efendim ] ayna Hz.Muhammed(s.a.v) 2 14 Temmuz 2008 04:54

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.