Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLAHİYAT-ÖNLİSANS -AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ.::. > İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar

Konu Kimliği: Konu Sahibi Mikdad,Açılış Tarihi:  10 Ocak 2013 (22:45), Konuya Son Cevap : 10 Ocak 2013 (22:45). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 10 Ocak 2013, 22:45   Mesaj No:1
Medineweb Acemi Üyesi
Mikdad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mikdad isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14170
Üyelik T.: 08 Eylül 2011
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:41
Mesaj: 24
Konular: 12
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart AÖF BÜT. için Gönderilen Mesajlara Verilen Cevaplar

AÖF BÜT. için Gönderilen Mesajlara Verilen Cevaplar

Sayın Öğrencimiz,

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin yıllık sistemde öğretim yapılan bölüm ve programların tamamı 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun değişik 44. maddesi gereğince 2012-2013 öğretim yılında dönemlik-kredili sisteme geçirilmiştir.

Dönemlik-kredili sistemde öğretim yapılan bölüm ve programların tabi olduğu Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 8-1 maddesinde “Bir dönemde her ders için en az bir ara sınav ve dönem sonu sınavı gözetimli olarak yüz yüze ve/veya çevrimiçi yapılır…” denilmektedir.

Açıköğretim İktisat, İşletme Fakültelerinde güz döneminde güz dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı, bahar döneminde bahar dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde kaydını yenileten öğrencilere dört sınav yapılmaktadır.

Öğrenci sayısı açısından Dünyanın en büyük üniversiteleri arasında yer alan üniversitemizin, tüm öğrencilerine kayıt, öğrenci ve sınav hizmetlerini zamanında ve eksiksiz sunabilmesi, sistemin sürdürülebilirliği ve güvenirliği açısından en önem verdiğimiz konudur. Üniversitemiz açıköğretim sisteminde 3 yıldır sürdürdüğü dönemlik-kredili sisteme geçiş sürecini tamamlamıştır. 2012-2013 öğretim yılında tüm programlarımız dönemlik-kredili sistem içerisinde eğitim-öğretim vermektedir. Bu sayede hem ulusal hem de uluslararası anlamda yükseköğrenime tam bir eklemlenme sağlanmış olacaktır.

Bunun yanında açıköğretim sistemimizin organizasyonel yapısı, öğretim ortamları, basılı materyalleri gibi tüm süreçleriyle yaşadığı değişim, diğer tüm eğitim kurumları açısından örnek alınacaktır. Ancak dönemlik sistem uygulamasında, yasalarla çizilen öğretim zamanları ve bir milyonun üzerindeki öğrencimizin kayıt ve sınav organizasyonları daha kısıtlı bir takvimle çalışılmasını zorunlu hale getirmektedir. Bu takvim içerisine bütünleme sınavlarının eklenmesi mümkün olmamaktadır. Bunun yanında bütünleme sınavı uygulamasının sistemdeki ders geçme, uyarı ve tekrar durumları gibi başarı süreçlerini de olumsuz etkilediği ve öğrencilerimizin bütünleme sınavları ile aslında dezavantajlı duruma geldikleri yaptığımız ayrıntılı çalışmalarda görülmüştür. Bu açıdan bu öğretim yılından itibaren açıköğretim sisteminde bütünleme sınavı uygulanmayacaktır.

Ders, sınıf geçme ve değerlendirme sistemimiz incelendiğinde bu durum açıkça görülecektir.

Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin bölüm ve programlarının tamamı 2012-2013 öğretim yılında dönemlik-kredili sisteme geçirilmiştir.

Bölüm ve programların dönemlik-kredili sisteme geçirilmesi nedeni ile dersler ve ders içerikleri yeniden belirlenmiştir. Bu kapsamda ders kitaplarının tamamı değiştirilmiş olup ders kitapları kayıt yenileten öğrencilere verilmek üzere AÖF Bürolarına gönderilmektedir.

Dönemlik-kredili sistemde ders ekle-sil işlemi bulunduğundan, öğrenciler kayıt yenileme döneminde ders ekle-sil işlemi yaparak alacağı dersleri belirlemektedirler. Dolayısıyla kayıt yenileme döneminden önce hangi öğrencinin hangi dersleri alacağı belli olmadığından, kayıt ve kayıt yenileme döneminde tahmini bir sayıda kitap AÖF bürolarına gönderilmiştir. Kayıt ve kayıt yenileme döneminden sonra da eksik kitaplar tespit edilerek AÖF bürolarına gönderilmektedir. Eksik kitaplarınızı AÖF büronuzdan takip ederek alabilirsiniz.

Ayrıca, ders kitapları [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinde PDF formatında yayınlanmaktadır. PDF formatında ders kitaplarınızı adı geçen sitelerden alarak çalışabilirsiniz.


Bilgilerinizi rica eder, başarılar dileriz.






ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
Açıköğretim Fakültesi - Öğrenci Bilgilendirme Merkezi
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mikdad 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İlitamlı Öğrencilerin Haklarının İyileştirilmesi... Duyurular/Öneriler/Şikayetler Mikdad 0 1607 13 Şubat 2014 17:57
Tüm İlitamlı Öğrencilerin Ortak Haklarının... Duyurular/Öneriler/Şikayetler Mikdad 0 1491 27 Ocak 2014 19:38
Güz dönemi Arapça I ve Arapça III Mezid fiiller ... Arapça 3 Mikdad 0 4859 03 Şubat 2013 23:37
Tecvid Soru ve Cevapları Kur’an-Kerim Bilgisi Mikdad 0 3383 22 Ocak 2013 12:59
Yeterlilik Dökümanları DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler Mikdad 0 3329 22 Ocak 2013 12:53

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Japonya’da Velilere Gönderilen Çocuklar İçin Davranış Listesi’ Futbolcu Çocuk ve Aile Sağlığı 1 21 Şubat 2018 13:23
Mursi’ye verilen idam kararı.. Mihrinaz Muhtelif Konular 1 19 Mayıs 2015 15:19
Dua için gönderilen varlık EyMeN&TaLhA Makale ve Köşe Yazıları 0 08 Eylül 2013 21:03
Nefisi terbiye etme için sorulan soru ve verilen cevaplar MERVE DEMİR Soru Cevap Arşivi 0 08 Nisan 2009 09:38
Gazveler - Huraka`ya Gönderilen Seriyye Huzurİslam Hadis-i Şerif 0 24 Kasım 2008 01:47

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.