![]() |
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
yeterlilikte neler soruyorlar ? mülakatlar zormu? bunları yaparken 3 çocuk annesiymişsin anne olanlara çalışma sistemini ve nelere çalışılması gerektiğini anlarabilirmisin.ltfn52 sözleşmeli olarak çalışıyorum demişsin çalıştığın kurumda konumun nedir ve hangi dersleri veriyorsun? hafızlık varmı sende? hangi ildesin? sözleşmeli olarak maaşın ne kadar? (ben bir sürü sordum ama sen içerisinden birine bile cvp versen bi fikir olacaktır bize.cvp yazmazsanda canın sağolsu:):) |
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. zümrazülalcm btn sorularina bnde katilyrum....yaa bncede masallah cok güzel islr basarmssn... |
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. Ben almanyada ilahiyat onlisans 2. Sinif ogrencisiyim daha sonra ne yapabilecegim konusunda bir fikrim yok sizin onerilerinizi alabilirmiyim |
|
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. Evet yurt disinda cslismak istiyorum bu sekilde daha faydali olacagina inaniyorum |
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. --Maşallah hemde 3. bebeğinle bu yola baş koymuşsun.helal olsun.bir kaç sorum olacak. yazılı sınav pazar günü idi ben cuma günü yani sınava girmeden iki gün önce hamileliğimi öğrendim. bende bu arada çok hastayım malum mide bulantısı baş dönmesi.teyzemi aradım ben vazgeçtim çok hastayım sınava gidemiyeceğimi söyledim.(bu arada teyzemle aramız 6 yaş,aynı sınava o da gidecekti) ben daha önce başvuru yaptığım ve derse çalıştığım için o da ben seni bırakmam sınava gideceğiz dedi. o öyle deyince bende tamam dedim.neyse buradan 100 km uzaklıktaki ilimize gittik sınava girdik yeterlilikten 80 aldım ---yeterlilikte neler soruyorlar ? normal dini bilgilar ve tecvid. ben diyanetin ilmihal1-2 çalışmıştım. ---mülakatlar zormu? değil. ilk önce kendini rahat hissetmen gerekir. kapıyı vur selamını ver ve gir.Kuran-ı Kerimi güzel okuduktan sonra gerisi kolay. ezber yasin-teberake-amme-fetih-duhadan aşağısı bunlarıda ardan soruyorlar.devamını getirmeni istiyorlar.(Allahın izniyle mülakatdan 80 adım) ---bunları yaparken 3 çocuk annesiymişsin anne olanlara çalışma sistemini ve nelere çalışılması gerektiğini anlarabilirmisin.ltfn52 sözleşmeli olarak çalışıyorum demişsin çalıştığın kurumda konumun nedir ve hangi dersleri veriyorsun? zaten benim 10 yıllk bir ev hanımlığım söz konusu olduğu için artık işleri daha pratik yapıyorsun.(: hafızlık varmı sende?yok hangi ildesin?Muğla sözleşmeli olarak maaşın ne kadar?680 (ben bir sürü sordum ama sen içerisinden birine bile cvp versen bi fikir olacaktır bize.cvp yazmazsanda canın sağolsu:):)[/QUOTE] Bu sorular için teşekkür ederim. çok güzel sormuşsun. biz şu sıralar çor çocuk hepimiz hastayız. vaktim olmadı.şimdi gördüm,çocuklar yeni uyudu.bende cevap yazmak istedim. daha sormak istediğin olursa sor problem yok. istersen mail gönder. sana başarılar. şu anda 32 yaşındayım. bunca yıllık tecrübelerimi dayanarak şu söyleyebilirim.sen sadece üzerine düşen görevi yap. bu şu anda ders çalışmak sa veya başka bir şey se bilmiyorum.sen üzerine düşeni yap ve bırak. Allahu Teala inan ki çok güzel şeyler .çıkarır karşına.. ben bu sınava girerken inan bana kuran kursu öğretcisi olmak aklımdan geçmiyordu. Allah nasip etti bizde başladık. nerede çalıştığımı sormuşsun diyanete bağlı bir camii de sözleşmeli çalışıyorum(Fahri de deniliyor) Ders saat ücreti olduğu için ayda 72 saat karşılığı 680 alıyorum. mutluyum,şükür ediyorum,her gün caminin kapısını açarken Allahım hergün bu kapıyı açmak bana nasip olsun diye dua ediyorum. selamlar Sevgiler |
yeni okudum seni Sağol |
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. bu arda ismimin yanında hala medinewebin acemi üyesi yazılıyor..... ne zaman bitecek bu acemilik hyyyyyafrn* |
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. içmdn geçenlere tercüman olmuşunuz.bencede üstumüze düşenleri yapnca cani gnldnde Rabbmze tevekkül ednc muhakkak Rabbm yardm edyo...insallah Rabbm bzede nasip edr bu yollardan gecmeyi..bzede dua edn :) 1 gün sora sinavvv yaaa |
Alıntı:
Alıntı:
bide yeterlilikte 2 yıl süren bi belge veriliyormuş benim önümde henüz ilahiyat olduğu için benim girmek için biraz daha beklemem gerekecek sanırım. |
çok güzel sormuşsun. biz şu sıralar çor çocuk hepimiz hastayız. vaktim olmadı.şimdi gördüm,çocuklar yeni uyudu.bende cevap yazmak istedim. daha sormak istediğin olursa sor problem yok. istersen mail gönder. sana başarılar. şu anda 32 yaşındayım. bunca yıllık tecrübelerimi dayanarak şu söyleyebilirim.sen sadece üzerine düşen görevi yap. bu şu anda ders çalışmak sa veya başka bir şey se bilmiyorum.sen üzerine düşeni yap ve bırak. Allahu Teala inan ki çok güzel şeyler .çıkarır karşına.. ben bu sınava girerken inan bana kuran kursu öğretcisi olmak aklımdan geçmiyordu. Allah nasip etti bizde başladık. nerede çalıştığımı sormuşsun diyanete bağlı bir camii de sözleşmeli çalışıyorum(Fahri de deniliyor) Ders saat ücreti olduğu için ayda 72 saat karşılığı 680 alıyorum. mutluyum,şükür ediyorum,her gün caminin kapısını açarken Allahım hergün bu kapıyı açmak bana nasip olsun diye dua ediyorum. selamlar Sevgiler[/QUOTE] çok çok teşekkür ederim ablacım . öyle yalın ve güzel anlatmışsınki başarmak çalışınca neredeyse kaçınılmaz gibi görünüyor senin gözünden. ilin muğlaymış ben istanbulda yaşıyorum ve burda hafızlar her konuda öncelikliymiş birazda arkan olacak diyolar bazı görevler için. özellikle yeterlilik içn gözümü çok korkuttular benim ama senin dediğin gibi ilmihal ve bu sureler yeterse sabah akşam o güne kadar bunlara çalışırım.bi iznillah. bende hafızlık yok ama uğraşıcam pes etmek yok yabu deveyi güdeceğim yada güdeceğim Rabbim izin verirse elbette.ArO*ArO*ArO*ArO*ArO*ArO* |
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. edebali maşallah böyle örnekleri görmek şevkimi artırıyor benimde. Evlilik sorumlulukları ve çocukla okumaya çabalamak zor, bi de etrafındaki bayanlar gündelik işlere takılmış giderken kitap bile okumazken seni anlamaları da zor. Allahtan bana eşim destek oluyor çok şükür, KPSS için konu anlatım kitapları aldık, bi komşum gelmişti gördü bu kitap ne sınava mı gireceksin yine filan diyor :) bende evet dedim anlamasını pek beklemedim açıkçası. Aynı dili konuştuğum ilim aşığı insanları etrafımda olmasa da bu sitede görüyorum ve o yüzden bu siteyi seviyorum.. ArO* |
|
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. zümrazülalcm yarn aöf finallermz var...bi tedirgnim yaa ama ck sükür çalstm bkalm artk hayrlsi insallah. |
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. Cok Tesekkur ederim sinavinizda Allah kolaylik zihin acikligi versin Allah hepimize tamamina ulastirsin |
Biraz da arkan olacak demişler ya hani sana . bana da ilk müracaat için müftülüğü vardığımda(ilk sınavı 3 puandan kaçırdım ikincisinde 80 aldım) ben yeterlilik müracaatı için geldim dedim.o zaman orada ki şef bana dedi ki bir tanıdığın olmazsa bu işler çok zor dedi.ne tanıdığı dedim? o zaman bir müftülük çalışanından bu sözü duymak beni çok üzdü.birebir yakınlarımdan başka kimseye söylemek istemedim. demek ki müftülükte bile bu işler torpille oluyor diyecekler diye hiç seslenmedim. içimden de torpille olacak sa hiç olmasın dedim. diğer kişi yıllarca uğraşacak hafız olacak ben varmışım sıradan bir İ.H.L mezunu olarak onun hakkı olan işi bana verecekler. ben yıllarca çıkıp (BİR KURAN KURSU ÖĞRETİCİSİ OLARAK)haram yemeyim diyeceğim ne güzel mantık değil mi? Allah'a binlerce şükür en ufak bir tereddüt içinde bizi bırakmadı. karşımıza çok iyi bir müftü çıkardı. ben ilk görüşmeye vardığımda yeni müftü bana sizin puanlarınız çok iyi neden hemen başlamıyorsunuz dedi? bence hayatı biraz akışına bırakmak lazım. çok ısrarcı olmamak,geçen yazdığım sen üzerine düşen görevi yap gerisine takılma. su akar yolunu bulur demişler ...... SELAMLAR |
KPSS ye şimdiden başladığınıza göre bize de yardım edeceksiniz bu gidişle. benimde tekrar kpss ye girmem erekiyormuş. ama bu defa 80 alamam.yoğunluk çok, bakalım nasip. mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler |
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. bayanlar bizim müesseseye girdi gireli diğer meslekdaşlarımız işsiz...bayanlar otursunlar şükretsinler evlerinde....bırakın erkekler çalışsın |
Sizin müessese nedir? 20-25 tane bayana Kuran-ı Kerim öğretmek erkeklerin görevi midir? |
sanki okumak 20 yaşına kadar gerekli olan daha sonra anne,eş,ev hanımı,misafir ağırlayan bie ev sahibesi bunların hiçbiri okuyan anne ,okuyan eş,okuyan ev hanımı vs.vs. olunmuyormuş gibi. ayrıca akşama kadar nedir bu gündüz kuşağı kadın programları milleti hepten beyinleri uyuşmuş öyle tv izler hale soktular.Allah sonumuzu hayr etsin. Alıntı:
Alıntı:
Ben de katılıyorum sözlerinize benim vekilim Rabbimdir diyorm.... Allaha emanetiz. ÇALIŞIP ÇABALARIM Rabbimde ne nasip ederse odur hayırlı olan. Alıntı:
|
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. Hangi müesese de diye soru sormuştuk.henüz cevabınızı göremedik. |
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. Kuran a hizmet edebilmek insanlar islam adı altında bilincsiz bir şekilde yaşıyorlar inceliklerini nacizane anlatabilmek Rabbim hepimize hakkıyla yaşayanlardan eylesin |
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. şu an açık lisede okuyorum nasip olursa buradan yazarım neden bilmiyorum hiç aklıma girmiyor öğrenemiyorum:( |
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. S.A. Ben 14 sene önce başörtüsünden dolayı liseden sonra okulu bırakıp hakkımı Allah'a bırakanlardanım.. Evde tek başıma kendimi yetiştiremedim ve topluma yararlı bir birey olmak için kendimi yetiştirme yolunda bir adım atmaya karar verdim. Bir hocamızın da desteğiyle geçen sene 2. lise olarak İ.H.L. ne kaydoldum ve meslek derslerinin tamamını bir senede verdim çok şükür sadece mecburi yüz yüze derslerim kaldı onuda bu sene veriyorum inşallah bitecek.. Bu arada düz lise üzerinden üniversite sınavına da girip ilahiyat ön lisansa da kaydımı yaptırdım ve şu an onu da okuyorum... Alttan i.h.l. üstten ön lisans ilahiyatı bir arada okuyorum. Azmin elinden hiç bir şey kaçmaz bunu da öğrendim. Haa bu arada bir uğraşımın olup olmadığını merak edenlere; 2 çocuk annesiyim ve 3. de yolda 2 haftaya kadar doğum yapacağım inşallah.. Bir ay öncesine kadar da kendi işimizde çalıştım hep.. Çok yoğun ve yorucu bir hayata rağmen çalışıyorum ve çalışıp inşallah en güzel yerlerde en güzel şekilde yararlı bir insan olarak ilim yolunda bu güzel ülkemizin evlatlarına yararlı birer fert olacağız inşallah... |
İnsan azmedince Allah ın izniyle aşılamayacak engel yokmuş bir kez daha anladım(: RABBİM cümlemizin yardımsı olsun ... |
Bebeğinizide sağlıklı bir şekilde kucaklamayı Allah nasip etsin. 3 .ler bir ayrı mı oluyor ne? |
3. ÇOCUĞUNUZ İÇİNSE, SAĞLIKLA SIHHATLE DOĞUMLAR NASİP ETSİN MEVLAM. |
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. Düz lise mezunu olduğum için üniversite sınavına girip tercih yaptım... İ.H.L.okuduğum 2. lise oluyor sadece meslek derslerini veriyorum... :) |
|
|
|
|
|
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. ben aranıza yakın bir zamanda katıldım . sizin ailenizden olduğum için memnunum en yaşlı üyeniz olarak , ilahiyat 1. sınıfta okumaya başladım Benim ilahiyatla nasıl tanıştığımı anlatmak istiyorum.Kuranı Kerim öğrenmek için kuran kursuna gitmeye başladım. kurstaki en çalışkan öğrenci olmamla birlikte hocam beni üniversite sınavına girmem için teşvik etti. ben mümkün değil liseden mezun olalı çok uzun zaman oldu dediğimde benim hatırım için bir defa denemelisin dedi hocam.sadece 45 günlük çalışmayla sınava girdim. Sınavların sonucunun açıklandığını duydum. Fakat o zamana kadar evimde bilgisayarım olmadığı için kazanıp kazanamadığımı bilmiyordum.O gün cuma günüydü öncelikle Allahü Tealaya 'Rabbim ben sınavda çok başarısızdım şuan kazanamadığımı biliyorum.Rabbim Sen dilersen yoktan var edersin.ben senin yolunda yürümek ve senin yolunu öğretmek istiyorum dedim. Daha sonra kardeşimi arayıp internetten sınav sonucunu öğrenmesini istedim. Kardeşim bana ' abla 135 puan almışşın bu puanla hiçbir yere giremezsin ' değinde müthiş üzüntü duydum.Bu arada hocam ve kurstaki arkadaşlarımda heyecanla benden gelecek haberi bekliyorlardı. Sınavı kazanamadığımı öğrendiklerinde benim için çok üzüldüler. Hocamdan Allah razı olsun bana ısrarla ' tercihler yapılacağı zaman sende tercihini yap belki boş kontenjan varsa yerleşebilirsin diyordu'. Okadar çok ilahiyat okumak istiyordumki Rabbime gece gündüz yalvarıyordum 'ALAHIM sen dilersen aldığım 135 puanı değiştirebilirsin diyordum. Daha sonra tercihlerin yapıldığını duydum ve evime en yakın olan okula giderek utana sıkıla müdürün bulunduğu odaya girerek tercih için geldiğimi söyledim. müdür internetten bilgilerimi sorgularken mahçubiyetten ne yapacağımı bilemiyordum. biraz sonra müdür bana bu 135 puanla tercihmi yapılır diyecek diye beklerken tercihiniz tamam dediğinde oradan şaşkınlıkla uzaklaştım. Ben hiçbir zaman Rabbime tevekkülü bırakmadım aynı duamı sürekli dilimden düşürmüyordum Rabbim sen dilersen bu puanımı yükseltebilirsin beni senin yolundan ayırma. Daha sonra üniversite yerleşmelerinin yapıldığını duydum. Yine kardeşimi arayıp sonuçları öğrenmeden önce tekrar içten duamı tekrarladım ve kardeşimin bana telefonla müjde vermesini istedim bana üzgünüm yerleşmemişsin dediğinde 'içmden geçirdiğim bir duam vardı sen herşeyin hayırlısını verirsin diyordumki abla şaka yaptım gözün aydın ilahiyat bölümüne yerleşmişsin dedi bu arada ağlayarak hayır asıl şimdi şaka yapıyorsun ben aldığım 135 puanla nasıl bu bölümü kazanabilirimki dediğimde kardeşim bana abla sen ilahiyat bölümüne 208 puanla girmişsin dedi. O anda Allahım sana binlerce kez şükürler olsun bu aciz kulunu sevindirdin sen ne büyüksün Rabbim. Bu olağan yaşadıklarımı sizinle paylaşarak Allahü Tealadan hiçbir zaman ümidinizi yitirmeyin O herşeyi yoktan var eder. |
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. nurşen abla çok duygusal ve enteresan olmuş.duanın gücü tevekkülün zaferi budur işte.Medinewebe hoş geldiniz.ailemizin bir ferdi ablası olarak aramızda kalıcı kalmanızı temenni ederiz.paylaşımına gözlerim nemlendi c* |
düşünceli000 subhanallah...hoş geldiniz ailemize sefalar getirdiniz :):) bu senemi kazandınız yani hala öğrenci misiniz |
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. evet kardeşim bu sene 1. sınıftayım derslerimde başarılı olmam için sizlerden dua istiyorum . Müminin mümine duası tutar. hepinizden Allahü Teala razı olsun |
Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. uzun zamandır buraya girmiyodum, malum dersler başlayınca girmeye başladık[DM][/DM]alkış000 karacan kullanan var mı arkadaşlar.. sınavlarda karacandan soru çıkıyo mu? bilenler acil cevaplayabilir mic* |
|
|
SAAT: 05:48 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.