Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar (https://www.forum.medineweb.net/565-ilahiyat-ogrencileri-icin-genel-paylasimlar)
-   -   BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz. (https://www.forum.medineweb.net/ilahiyat-ogrencileri-icin-genel-paylasimlar/28207-bayan-ogrencilereilahiyat-okumaktaki-amaciniz-ve-hedefiniz.html)

zümrazülal 22 Ocak 2014 18:39

Cevap: BAYAN ÖĞRENCİLERE...ilahiyat okumaktaki amacınız ve hedefiniz.

Alıntı:

ayşe yüsra Üyemizden Alıntı (Mesaj 316509)
Selamun aleykum ilahiyat 2. Sinif ogrencisiyim derslere calisirken ve yeterlilige hazirlanirken medineweb en buyuk yardimcim oldu. Ilahiyat okuyorum cunku ogrenmenin sonu yok, ilahiyat okuyorum cunku ogrenmeden ogretemem ilahiyat okuyorum cunku daha donanimli olmam gerek ve bu, sinavlarla vs belirli bir disiplin icersinde devam ediyor. Yeterliligi kazandim ogretcilik yapiyorum ve eger yaptigima is dersek ki ben is gozuyle bakmiyorum yaptigim isi hakkiyla yapmak istiyorum ve bu yuzden ilahiyat okuyorum.

AYŞE YÜSRA dediğin gibi iş gözüyle bakılmayacak bir iş ki,zaten müslüman yaptığı her işi layıkıyla yapandır.konu dinse bu yolda on kat dikkat ister.bu konudaki bilinçli tavrın en güzeli.yolun açık olsun:)

Alıntı:

Lalü Aşk Üyemizden Alıntı (Mesaj 316533)
maşallah ayşeyüsra kardesm ayrica yazdklarnda ck dgru kesnlik hep kendmizi gelstrmelyz.sonuna karda okumalyz ki zaten ilminde sonu yok...ya bu sayfay kuranlardan Rabbm razi olsun.cünkü burrda sizleri fiziken tanimasamamda manen gercktn hssdyorum varlgnzi...hepimiwz hemen hemen ayni duygulari paylasyruz,ayni seyleri hissdyruz hepimzn yolu açk olsun dualarmzda birbrmzide unutmamaak ümidyle...bvyolda bize tecrubelyle yardmci olmaya calsan arkadaslas cok sagolun...bunun devamlarnida beklyrum kardslerm her knuda...

bende bende daha fazla arkadaşımızın geçtiği aşamaları şuanki durumlarını daha ayrıntılı bir biçimde açıklamalarını istiyorum rabbim cümlemizi muvaffak etsin.

Alıntı:

edebali Üyemizden Alıntı (Mesaj 316537)
bir mutlu son da benden olsun
ben 1999 imam hatip lisesi mezunuyum.2003 de evlendim.
aradan 10 yıl geçti üçüncü bebeğimi beklerken yeterlilki. arkasından mülakat ve kpssyle hamileliği tamamladım.daha sonra kuran kursunda sözleşmeli olarak başladım.
bu yıl 2.yılım halen sözleşmeli olarak çalışıyorum.ama ben gayet mutluyum.
Allah nasip ederse kadroya geçmeyi neden isterim biliyor musunuz?
çünkü devamlı bir şeyler öğreteceğim insanlar olacak en çok onun için istiyorum.
darısı isteyenlerin başına...

Maşallah hemde 3. bebeğinle bu yola baş koymuşsun.helal olsun.bir kaç sorum olacak.
yeterlilikte neler soruyorlar ?
mülakatlar zormu?
bunları yaparken 3

çocuk annesiymişsin anne olanlara çalışma sistemini ve nelere çalışılması gerektiğini anlarabilirmisin.ltfn52
sözleşmeli olarak çalışıyorum demişsin çalıştığın kurumda konumun nedir ve hangi dersleri veriyorsun?
hafızlık varmı sende?
hangi ildesin?
sözleşmeli olarak maaşın ne kadar?
(ben bir sürü sordum ama sen içerisinden birine bile cvp versen bi fikir olacaktır bize.cvp yazmazsanda canın sağolsu:):)

Lalü Aşk 22 Ocak 2014 20:05

zümrazülalcm btn sorularina bnde katilyrum....yaa bncede masallah cok güzel islr basarmssn...

elis 22 Ocak 2014 20:10

Ben almanyada ilahiyat onlisans 2. Sinif ogrencisiyim daha sonra ne yapabilecegim konusunda bir fikrim yok sizin onerilerinizi alabilirmiyim

zümrazülal 23 Ocak 2014 10:18

Alıntı:

elis Üyemizden Alıntı (Mesaj 316580)
ben almanyada ilahiyat onlisans 2. Sinif ogrencisiyim daha sonra ne yapabilecegim konusunda bir fikrim yok sizin onerilerinizi alabilirmiyim

yurtdışında mı görev yapmayı düşünüyorsun?

elis 23 Ocak 2014 12:47

Evet yurt disinda cslismak istiyorum bu sekilde daha faydali olacagina inaniyorum

edebali 23 Ocak 2014 22:06

--Maşallah hemde 3. bebeğinle bu yola baş koymuşsun.helal olsun.bir kaç sorum olacak.

yazılı sınav pazar günü idi ben cuma günü yani sınava girmeden iki gün önce hamileliğimi öğrendim.
bende bu arada çok hastayım malum mide bulantısı baş dönmesi.teyzemi aradım ben vazgeçtim çok hastayım sınava gidemiyeceğimi söyledim.(bu arada teyzemle aramız 6 yaş,aynı sınava o da gidecekti)
ben daha önce başvuru yaptığım ve derse çalıştığım için o da ben seni bırakmam sınava gideceğiz dedi.
o öyle deyince bende tamam dedim.neyse buradan 100 km uzaklıktaki ilimize gittik sınava girdik
yeterlilikten 80 aldım
---yeterlilikte neler soruyorlar ?
normal dini bilgilar ve tecvid.
ben diyanetin ilmihal1-2 çalışmıştım.
---mülakatlar zormu?
değil.
ilk önce kendini rahat hissetmen gerekir.
kapıyı vur selamını ver ve gir.Kuran-ı Kerimi güzel okuduktan sonra gerisi kolay.
ezber yasin-teberake-amme-fetih-duhadan aşağısı
bunlarıda ardan soruyorlar.devamını getirmeni istiyorlar.(Allahın izniyle mülakatdan 80 adım)
---bunları yaparken 3

çocuk annesiymişsin anne olanlara çalışma sistemini ve nelere çalışılması gerektiğini anlarabilirmisin.ltfn52
sözleşmeli olarak çalışıyorum demişsin çalıştığın kurumda konumun nedir ve hangi dersleri veriyorsun?
zaten benim 10 yıllk bir ev hanımlığım söz konusu olduğu için artık işleri daha pratik yapıyorsun.(:

hafızlık varmı sende?yok
hangi ildesin?Muğla
sözleşmeli olarak maaşın ne kadar?680
(ben bir sürü sordum ama sen içerisinden birine bile cvp versen bi fikir olacaktır bize.cvp yazmazsanda canın sağolsu:):)[/QUOTE]
Bu sorular için teşekkür ederim.
çok güzel sormuşsun.
biz şu sıralar çor çocuk hepimiz hastayız.
vaktim olmadı.şimdi gördüm,çocuklar yeni uyudu.bende cevap yazmak istedim.
daha sormak istediğin olursa sor problem yok.
istersen mail gönder.
sana başarılar.
şu anda 32 yaşındayım.
bunca yıllık tecrübelerimi dayanarak şu söyleyebilirim.sen sadece üzerine düşen görevi yap.
bu şu anda ders çalışmak sa veya başka bir şey se bilmiyorum.sen üzerine düşeni yap ve bırak.
Allahu Teala inan ki çok güzel şeyler .çıkarır karşına..
ben bu sınava girerken inan bana kuran kursu öğretcisi olmak aklımdan geçmiyordu.
Allah nasip etti bizde başladık.
nerede çalıştığımı sormuşsun diyanete bağlı bir camii de sözleşmeli çalışıyorum(Fahri de deniliyor)
Ders saat ücreti olduğu için ayda 72 saat karşılığı 680 alıyorum.
mutluyum,şükür ediyorum,her gün caminin kapısını açarken Allahım hergün bu kapıyı açmak bana nasip olsun diye dua ediyorum.
selamlar
Sevgiler

edebali 23 Ocak 2014 22:10

Alıntı:

Lalü Aşk Üyemizden Alıntı (Mesaj 316578)
zümrazülalcm btn sorularina bnde katilyrum....yaa bncede masallah cok güzel islr basarmssn...

Teşekkür ederim lalü aşk
yeni okudum seni
Sağol

edebali 23 Ocak 2014 22:13

bu arda ismimin yanında hala medinewebin acemi üyesi yazılıyor.....
ne zaman bitecek bu acemilik

hyyyyyafrn*

Lalü Aşk 24 Ocak 2014 00:28

içmdn geçenlere tercüman olmuşunuz.bencede üstumüze düşenleri yapnca cani gnldnde Rabbmze tevekkül ednc muhakkak Rabbm yardm edyo...insallah Rabbm bzede nasip edr bu yollardan gecmeyi..bzede dua edn :) 1 gün sora sinavvv yaaa

zümrazülal 24 Ocak 2014 10:56

Alıntı:

elis Üyemizden Alıntı (Mesaj 316643)
Evet yurt disinda cslismak istiyorum bu sekilde daha faydali olacagina inaniyorum

cnm yurtdışında çalışacakmışsın oradaki çalışma ve hizmet sistemi nasıl yürüyor sana bunun cavabını ancak ordaki bir din görevlisi verebilir allah yolunu açık etsin.

Alıntı:

edebali Üyemizden Alıntı (Mesaj 316733)
bu arda ismimin yanında hala medinewebin acemi üyesi yazılıyor.....
ne zaman bitecek bu acemilik

hyyyyyafrn*

bende bende:D

Alıntı:

Lalü Aşk Üyemizden Alıntı (Mesaj 316755)
içmdn geçenlere tercüman olmuşunuz.bencede üstumüze düşenleri yapnca cani gnldnde Rabbmze tevekkül ednc muhakkak Rabbm yardm edyo...insallah Rabbm bzede nasip edr bu yollardan gecmeyi..bzede dua edn :) 1 gün sora sinavvv yaaa

1 gün sonra ne sınavı?
bide yeterlilikte 2 yıl süren bi belge veriliyormuş benim önümde henüz ilahiyat olduğu için benim girmek için biraz daha beklemem gerekecek sanırım.

zümrazülal 24 Ocak 2014 11:01

Alıntı:

edebali Üyemizden Alıntı (Mesaj 316730)
--Maşallah hemde 3. bebeğinle bu yola baş koymuşsun.helal olsun.bir kaç sorum olacak.

yazılı sınav pazar günü idi ben cuma günü yani sınava girmeden iki gün önce hamileliğimi öğrendim.
bende bu arada çok hastayım malum mide bulantısı baş dönmesi.teyzemi aradım ben vazgeçtim çok hastayım sınava gidemiyeceğimi söyledim.(bu arada teyzemle aramız 6 yaş,aynı sınava o da gidecekti)
ben daha önce başvuru yaptığım ve derse çalıştığım için o da ben seni bırakmam sınava gideceğiz dedi.
o öyle deyince bende tamam dedim.neyse buradan 100 km uzaklıktaki ilimize gittik sınava girdik
yeterlilikten 80 aldım
---yeterlilikte neler soruyorlar ?
normal dini bilgilar ve tecvid.
ben diyanetin ilmihal1-2 çalışmıştım.
---mülakatlar zormu?
değil.
ilk önce kendini rahat hissetmen gerekir.
kapıyı vur selamını ver ve gir.Kuran-ı Kerimi güzel okuduktan sonra gerisi kolay.
ezber yasin-teberake-amme-fetih-duhadan aşağısı
bunlarıda ardan soruyorlar.devamını getirmeni istiyorlar.(Allahın izniyle mülakatdan 80 adım)
---bunları yaparken 3

zaten benim 10 yıllk bir ev hanımlığım söz konusu olduğu için artık işleri daha pratik yapıyorsun.(:

hafızlık varmı sende?yok
hangi ildesin?Muğla
sözleşmeli olarak maaşın ne kadar?680
(ben bir sürü sordum ama sen içerisinden birine bile cvp versen bi fikir olacaktır bize.cvp yazmazsanda canın sağolsu:):)

Bu sorular için teşekkür ederim.
çok güzel sormuşsun.
biz şu sıralar çor çocuk hepimiz hastayız.
vaktim olmadı.şimdi gördüm,çocuklar yeni uyudu.bende cevap yazmak istedim.
daha sormak istediğin olursa sor problem yok.
istersen mail gönder.
sana başarılar.
şu anda 32 yaşındayım.
bunca yıllık tecrübelerimi dayanarak şu söyleyebilirim.sen sadece üzerine düşen görevi yap.
bu şu anda ders çalışmak sa veya başka bir şey se bilmiyorum.sen üzerine düşeni yap ve bırak.
Allahu Teala inan ki çok güzel şeyler .çıkarır karşına..
ben bu sınava girerken inan bana kuran kursu öğretcisi olmak aklımdan geçmiyordu.
Allah nasip etti bizde başladık.
nerede çalıştığımı sormuşsun diyanete bağlı bir camii de sözleşmeli çalışıyorum(Fahri de deniliyor)
Ders saat ücreti olduğu için ayda 72 saat karşılığı 680 alıyorum.
mutluyum,şükür ediyorum,her gün caminin kapısını açarken Allahım hergün bu kapıyı açmak bana nasip olsun diye dua ediyorum.
selamlar
Sevgiler[/QUOTE]
çok çok teşekkür ederim ablacım .
öyle yalın ve güzel anlatmışsınki başarmak çalışınca neredeyse kaçınılmaz gibi görünüyor senin gözünden.
ilin muğlaymış ben istanbulda yaşıyorum ve burda hafızlar her konuda öncelikliymiş birazda arkan olacak diyolar bazı görevler için.
özellikle yeterlilik içn gözümü çok korkuttular benim ama senin dediğin gibi ilmihal ve bu sureler yeterse sabah akşam o güne kadar bunlara çalışırım.bi iznillah.
bende hafızlık yok ama uğraşıcam pes etmek yok yabu deveyi güdeceğim yada güdeceğim Rabbim izin verirse elbette.ArO*ArO*ArO*ArO*ArO*ArO*

Asilem 24 Ocak 2014 11:30

edebali maşallah böyle örnekleri görmek şevkimi artırıyor benimde.

Evlilik sorumlulukları ve çocukla okumaya çabalamak zor, bi de etrafındaki bayanlar gündelik işlere takılmış giderken kitap bile okumazken seni anlamaları da zor. Allahtan bana eşim destek oluyor çok şükür, KPSS için konu anlatım kitapları aldık, bi komşum gelmişti gördü bu kitap ne sınava mı gireceksin yine filan diyor :) bende evet dedim anlamasını pek beklemedim açıkçası. Aynı dili konuştuğum ilim aşığı insanları etrafımda olmasa da bu sitede görüyorum ve o yüzden bu siteyi seviyorum.. ArO*

edebali 24 Ocak 2014 11:48

Alıntı:

Lalü Aşk Üyemizden Alıntı (Mesaj 316755)
1 gün sora sinavvv yaaa

benimde aynen ve bu defa hiç derslere bakamadım.mahcup000

Lalü Aşk 24 Ocak 2014 14:15

zümrazülalcm yarn aöf finallermz var...bi tedirgnim yaa ama ck sükür çalstm bkalm artk hayrlsi insallah.

elis 24 Ocak 2014 14:35

Cok Tesekkur ederim sinavinizda Allah kolaylik zihin acikligi versin Allah hepimize tamamina ulastirsin

edebali 24 Ocak 2014 20:47

Alıntı:

zümrazülal Üyemizden Alıntı (Mesaj 316772)
ilin muğlaymış ben istanbulda yaşıyorum ve burda hafızlar her konuda öncelikliymiş birazda arkan olacak diyolar bazı görevler için.
özellikle yeterlilik içn gözümü çok korkuttular benim ama senin dediğin gibi ilmihal ve bu sureler yeterse sabah akşam o güne kadar bunlara çalışırım.bi iznillah.
bende hafızlık yok ama uğraşıcam pes etmek yok yabu deveyi güdeceğim yada güdeceğim Rabbim izin verirse elbette.ArO*ArO*ArO*ArO*ArO*ArO*

Biraz da arkan olacak demişler ya hani sana .
bana da ilk müracaat için müftülüğü vardığımda(ilk sınavı 3 puandan kaçırdım ikincisinde 80 aldım)

ben yeterlilik müracaatı için geldim dedim.o zaman orada ki şef bana dedi ki bir tanıdığın olmazsa bu işler çok zor dedi.ne tanıdığı dedim?
o zaman bir müftülük çalışanından bu sözü duymak beni çok üzdü.birebir yakınlarımdan başka kimseye söylemek istemedim.
demek ki müftülükte bile bu işler torpille oluyor diyecekler diye hiç seslenmedim.
içimden de torpille olacak sa hiç olmasın dedim.
diğer kişi yıllarca uğraşacak hafız olacak ben varmışım sıradan bir İ.H.L mezunu olarak onun hakkı olan işi bana verecekler.
ben yıllarca çıkıp (BİR KURAN KURSU ÖĞRETİCİSİ OLARAK)haram yemeyim diyeceğim ne güzel mantık değil mi?
Allah'a binlerce şükür en ufak bir tereddüt içinde bizi bırakmadı.
karşımıza çok iyi bir müftü çıkardı.
ben ilk görüşmeye vardığımda yeni müftü bana sizin puanlarınız çok iyi neden hemen başlamıyorsunuz dedi?

bence hayatı biraz akışına bırakmak lazım.
çok ısrarcı olmamak,geçen yazdığım sen üzerine düşen görevi yap gerisine takılma.
su akar yolunu bulur demişler ......

SELAMLAR

edebali 24 Ocak 2014 20:52

Alıntı:

Asilem Üyemizden Alıntı (Mesaj 316775)

Evlilik sorumlulukları ve çocukla okumaya çabalamak zor, bi de etrafındaki bayanlar gündelik işlere takılmış giderken kitap bile okumazken seni anlamaları da zor. Allahtan bana eşim destek oluyor çok şükür, KPSS için konu anlatım kitapları aldık, bi komşum gelmişti gördü bu kitap ne sınava mı gireceksin yine filan diyor :) bende evet dedim anlamasını pek beklemedim açıkçası. Aynı dili konuştuğum ilim aşığı insanları etrafımda olmasa da bu sitede görüyorum ve o yüzden bu siteyi seviyorum.. ArO*

SİZE DE MAŞALLAH
KPSS ye şimdiden başladığınıza göre bize de yardım edeceksiniz bu gidişle.
benimde tekrar kpss ye girmem erekiyormuş.
ama bu defa 80 alamam.yoğunluk çok,
bakalım nasip.
mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler

mavisakal 24 Ocak 2014 21:30

bayanlar bizim müesseseye girdi gireli diğer meslekdaşlarımız işsiz...bayanlar otursunlar şükretsinler evlerinde....bırakın erkekler çalışsın

edebali 24 Ocak 2014 22:07

Alıntı:

mavisakal Üyemizden Alıntı (Mesaj 316842)
bayanlar bizim müesseseye girdi gireli diğer meslekdaşlarımız işsiz...bayanlar otursunlar şükretsinler evlerinde....bırakın erkekler çalışsın

Sizin müessese nedir?
20-25 tane bayana Kuran-ı Kerim öğretmek erkeklerin görevi midir?

zümrazülal 27 Ocak 2014 00:04

Alıntı:

Asilem Üyemizden Alıntı (Mesaj 316775)

AYNI DERTTEN MUZDARİBİM.
sanki okumak 20 yaşına kadar gerekli olan daha sonra anne,eş,ev hanımı,misafir ağırlayan bie ev sahibesi bunların hiçbiri okuyan anne ,okuyan eş,okuyan ev hanımı vs.vs. olunmuyormuş gibi.
ayrıca akşama kadar nedir bu gündüz kuşağı kadın programları milleti hepten beyinleri uyuşmuş öyle tv izler hale soktular.Allah sonumuzu hayr etsin.

Alıntı:

Lalü Aşk Üyemizden Alıntı (Mesaj 316799)
zümrazülalcm yarn aöf finallermz var...bi tedirgnim yaa ama ck sükür çalstm bkalm artk hayrlsi insallah.

Rabbim kolaylıklar versin siz yolu yarıladınız darısı bana inşAllah.

Alıntı:

edebali Üyemizden Alıntı (Mesaj 316837)
Biraz da arkan olacak demişler ya hani sana .
bana da ilk müracaat için müftülüğü vardığımda(ilk sınavı 3 puandan kaçırdım ikincisinde 80 aldım)

ben yeterlilik müracaatı için geldim dedim.o zaman orada ki şef bana dedi ki bir tanıdığın olmazsa bu işler çok zor dedi.ne tanıdığı dedim?
o zaman bir müftülük çalışanından bu sözü duymak beni çok üzdü.birebir yakınlarımdan başka kimseye söylemek istemedim.
demek ki müftülükte bile bu işler torpille oluyor diyecekler diye hiç seslenmedim.
içimden de torpille olacak sa hiç olmasın dedim.
diğer kişi yıllarca uğraşacak hafız olacak ben varmışım sıradan bir İ.H.L mezunu olarak onun hakkı olan işi bana verecekler.
ben yıllarca çıkıp (BİR KURAN KURSU ÖĞRETİCİSİ OLARAK)haram yemeyim diyeceğim ne güzel mantık değil mi?
Allah'a binlerce şükür en ufak bir tereddüt içinde bizi bırakmadı.
karşımıza çok iyi bir müftü çıkardı.
ben ilk görüşmeye vardığımda yeni müftü bana sizin puanlarınız çok iyi neden hemen başlamıyorsunuz dedi?

bence hayatı biraz akışına bırakmak lazım.
çok ısrarcı olmamak,geçen yazdığım sen üzerine düşen görevi yap gerisine takılma.
su akar yolunu bulur demişler ......

SELAMLAR

ve aleyküm selam.
Ben de katılıyorum sözlerinize benim vekilim Rabbimdir diyorm....
Allaha emanetiz.
ÇALIŞIP ÇABALARIM Rabbimde ne nasip ederse odur hayırlı olan.

Alıntı:

mavisakal Üyemizden Alıntı (Mesaj 316842)

müesseseyi böyle sahiplenmeniz ne güzel ,ama hatırlatmayı kendime bir borç billirim. Hz. Aişe annemiz ilim ve irfan konusunda sahabe tarafından kendisine danışılan bir hanımefendi idi.

edebali 27 Ocak 2014 12:36

Hangi müesese de diye soru sormuştuk.henüz cevabınızı göremedik.

rukiye55 27 Ocak 2014 14:00

Kuran a hizmet edebilmek insanlar islam adı altında bilincsiz bir şekilde yaşıyorlar inceliklerini nacizane anlatabilmek Rabbim hepimize hakkıyla yaşayanlardan eylesin

Allahın kulu_ 27 Ocak 2014 19:55

şu an açık lisede okuyorum nasip olursa buradan yazarım neden bilmiyorum hiç aklıma girmiyor öğrenemiyorum:(

Nurcan Lekesiz 27 Ocak 2014 21:17

S.A. Ben 14 sene önce başörtüsünden dolayı liseden sonra okulu bırakıp hakkımı Allah'a bırakanlardanım.. Evde tek başıma kendimi yetiştiremedim ve topluma yararlı bir birey olmak için kendimi yetiştirme yolunda bir adım atmaya karar verdim. Bir hocamızın da desteğiyle geçen sene 2. lise olarak İ.H.L. ne kaydoldum ve meslek derslerinin tamamını bir senede verdim çok şükür sadece mecburi yüz yüze derslerim kaldı onuda bu sene veriyorum inşallah bitecek.. Bu arada düz lise üzerinden üniversite sınavına da girip ilahiyat ön lisansa da kaydımı yaptırdım ve şu an onu da okuyorum... Alttan i.h.l. üstten ön lisans ilahiyatı bir arada okuyorum. Azmin elinden hiç bir şey kaçmaz bunu da öğrendim. Haa bu arada bir uğraşımın olup olmadığını merak edenlere; 2 çocuk annesiyim ve 3. de yolda 2 haftaya kadar doğum yapacağım inşallah.. Bir ay öncesine kadar da kendi işimizde çalıştım hep.. Çok yoğun ve yorucu bir hayata rağmen çalışıyorum ve çalışıp inşallah en güzel yerlerde en güzel şekilde yararlı bir insan olarak ilim yolunda bu güzel ülkemizin evlatlarına yararlı birer fert olacağız inşallah...

güll 28 Ocak 2014 12:11

Alıntı:

Nurcan Lekesiz Üyemizden Alıntı (Mesaj 317150)
S.A. Ben 14 sene önce başörtüsünden dolayı liseden sonra okulu bırakıp hakkımı Allah'a bırakanlardanım.. Evde tek başıma kendimi yetiştiremedim ve topluma yararlı bir birey olmak için kendimi yetiştirme yolunda bir adım atmaya karar verdim. Bir hocamızın da desteğiyle geçen sene 2. lise olarak İ.H.L. ne kaydoldum ve meslek derslerinin tamamını bir senede verdim çok şükür sadece mecburi yüz yüze derslerim kaldı onuda bu sene veriyorum inşallah bitecek.. Bu arada düz lise üzerinden üniversite sınavına da girip ilahiyat ön lisansa da kaydımı yaptırdım ve şu an onu da okuyorum... Alttan i.h.l. üstten ön lisans ilahiyatı bir arada okuyorum. Azmin elinden hiç bir şey kaçmaz bunu da öğrendim. Haa bu arada bir uğraşımın olup olmadığını merak edenlere; 2 çocuk annesiyim ve 3. de yolda 2 haftaya kadar doğum yapacağım inşallah.. Bir ay öncesine kadar da kendi işimizde çalıştım hep.. Çok yoğun ve yorucu bir hayata rağmen çalışıyorum ve çalışıp inşallah en güzel yerlerde en güzel şekilde yararlı bir insan olarak ilim yolunda bu güzel ülkemizin evlatlarına yararlı birer fert olacağız inşallah...

msl* ...takdir ettim sizi..Ben 1 çocuk ile zorlanıyorum çoğu zaman...mahcup000
İnsan azmedince Allah ın izniyle aşılamayacak engel yokmuş bir kez daha anladım(:
RABBİM cümlemizin yardımsı olsun ...

edebali 28 Ocak 2014 12:23

Alıntı:

Tebrikler.Allah kolaylık versin.
Bebeğinizide sağlıklı bir şekilde kucaklamayı Allah nasip etsin.
3 .ler bir ayrı mı oluyor ne?

zümrazülal 29 Ocak 2014 16:57

Alıntı:

çok güzel maşallah size ama bişey takıldı aklıma hem liseyi hem ön lisansı nasıl okuyorsunuz?ihl bitmeden ön lisans okunamıyor diye biliyorum.

3. ÇOCUĞUNUZ İÇİNSE, SAĞLIKLA SIHHATLE DOĞUMLAR NASİP ETSİN MEVLAM.

Nurcan Lekesiz 29 Ocak 2014 19:54

Düz lise mezunu olduğum için üniversite sınavına girip tercih yaptım... İ.H.L.okuduğum 2. lise oluyor sadece meslek derslerini veriyorum... :)

Nurcan Lekesiz 29 Ocak 2014 20:02

Alıntı:

zümrazülal Üyemizden Alıntı (Mesaj 317250)
çok güzel maşallah size ama bişey takıldı aklıma hem liseyi hem ön lisansı nasıl okuyorsunuz?ihl bitmeden ön lisans okunamıyor diye biliyorum.

3. ÇOCUĞUNUZ İÇİNSE, SAĞLIKLA SIHHATLE DOĞUMLAR NASİP ETSİN MEVLAM.

Allah razı olsun ben düz lise mezunuyum üniversite sınavına girip tercih yaptım. i.h.l. okuduğum 2. lise sadece meslek derslerini veriyorum, dediğim gibi insan isterse imkansızı başarır ben bunu yapıyorum inşallah herkese örnek oluruz...

Nurcan Lekesiz 29 Ocak 2014 20:06

Alıntı:

edebali Üyemizden Alıntı (Mesaj 317183)

Allah razı olsun... Rabbim kaldırmayacak güç vermesin..

Nurcan Lekesiz 29 Ocak 2014 20:12

Alıntı:

güll Üyemizden Alıntı (Mesaj 317181)
İnsan azmedince Allah ın izniyle aşılamayacak engel yokmuş bir kez daha anladım(:

Hayattaki zorluklar insanı her zaman daha dayanıklı ve güçlü kılar bunu unutmayın,zorluklardan kaçmak yerine üstüne yürüyün onlar sizden korksun...(:

Nurcan Lekesiz 29 Ocak 2014 22:14

Alıntı:

güll Üyemizden Alıntı (Mesaj 317181)

Hayattaki zorluklar insanı her zaman daha dayanıklı ve güçlü kılar bunu unutmayın,zorluklardan kaçmak yerine üstüne yürüyün onlar sizden korksun...(:

Nurcan Lekesiz 29 Ocak 2014 22:18

Alıntı:

edebali Üyemizden Alıntı (Mesaj 317183)

Malesef 3. ler bir ayrı olmuyor 2 oğlandı,3. de oğlan oluyor.. Bir evde 4 erkekle uğraşmak zor malesef :) Allah acılarını göstermesin...

nurşen35 10 Mart 2014 23:01

ben aranıza yakın bir zamanda katıldım . sizin ailenizden olduğum için memnunum en yaşlı üyeniz olarak , ilahiyat 1. sınıfta okumaya başladım Benim ilahiyatla nasıl tanıştığımı anlatmak istiyorum.Kuranı Kerim öğrenmek için kuran kursuna gitmeye başladım. kurstaki en çalışkan öğrenci olmamla birlikte hocam beni üniversite sınavına girmem için teşvik etti. ben mümkün değil liseden mezun olalı çok uzun zaman oldu dediğimde benim hatırım için bir defa denemelisin dedi hocam.sadece 45 günlük çalışmayla sınava girdim. Sınavların sonucunun açıklandığını duydum. Fakat o zamana kadar evimde bilgisayarım olmadığı için kazanıp kazanamadığımı bilmiyordum.O gün cuma günüydü öncelikle Allahü Tealaya 'Rabbim ben sınavda çok başarısızdım şuan kazanamadığımı biliyorum.Rabbim Sen dilersen yoktan var edersin.ben senin yolunda yürümek ve senin yolunu öğretmek istiyorum dedim. Daha sonra kardeşimi arayıp internetten sınav sonucunu öğrenmesini istedim. Kardeşim bana ' abla 135 puan almışşın bu puanla hiçbir yere giremezsin ' değinde müthiş üzüntü duydum.Bu arada hocam ve kurstaki arkadaşlarımda heyecanla benden gelecek haberi bekliyorlardı. Sınavı kazanamadığımı öğrendiklerinde benim için çok üzüldüler. Hocamdan Allah razı olsun bana ısrarla ' tercihler yapılacağı zaman sende tercihini yap belki boş kontenjan varsa yerleşebilirsin diyordu'. Okadar çok ilahiyat okumak istiyordumki Rabbime gece gündüz yalvarıyordum 'ALAHIM sen dilersen aldığım 135 puanı değiştirebilirsin diyordum. Daha sonra tercihlerin yapıldığını duydum ve evime en yakın olan okula giderek utana sıkıla müdürün bulunduğu odaya girerek tercih için geldiğimi söyledim. müdür internetten bilgilerimi sorgularken mahçubiyetten ne yapacağımı bilemiyordum. biraz sonra müdür bana bu 135 puanla tercihmi yapılır diyecek diye beklerken tercihiniz tamam dediğinde oradan şaşkınlıkla uzaklaştım. Ben hiçbir zaman Rabbime tevekkülü bırakmadım aynı duamı sürekli dilimden düşürmüyordum Rabbim sen dilersen bu puanımı yükseltebilirsin beni senin yolundan ayırma. Daha sonra üniversite yerleşmelerinin yapıldığını duydum. Yine kardeşimi arayıp sonuçları öğrenmeden önce tekrar içten duamı tekrarladım ve kardeşimin bana telefonla müjde vermesini istedim bana üzgünüm yerleşmemişsin dediğinde 'içmden geçirdiğim bir duam vardı sen herşeyin hayırlısını verirsin diyordumki abla şaka yaptım gözün aydın ilahiyat bölümüne yerleşmişsin dedi bu arada ağlayarak hayır asıl şimdi şaka yapıyorsun ben aldığım 135 puanla nasıl bu bölümü kazanabilirimki dediğimde kardeşim bana abla sen ilahiyat bölümüne 208 puanla girmişsin dedi. O anda Allahım sana binlerce kez şükürler olsun bu aciz kulunu sevindirdin sen ne büyüksün Rabbim. Bu olağan yaşadıklarımı sizinle paylaşarak Allahü Tealadan hiçbir zaman ümidinizi yitirmeyin O herşeyi yoktan var eder.

serpil 10 Mart 2014 23:09

nurşen abla çok duygusal ve enteresan olmuş.duanın gücü tevekkülün zaferi budur işte.Medinewebe hoş geldiniz.ailemizin bir ferdi ablası olarak aramızda kalıcı kalmanızı temenni ederiz.paylaşımına gözlerim nemlendi c*

Medineweb 11 Mart 2014 09:32

Alıntı:

nurşen35 Üyemizden Alıntı (Mesaj 322527)
ben aranıza yakın bir zamanda katıldım . sizin ailenizden olduğum için memnunum en yaşlı üyeniz olarak , ilahiyat 1. sınıfta okumaya başladım Benim ilahiyatla nasıl tanıştığımı anlatmak istiyorum.Kuranı Kerim öğrenmek için kuran kursuna gitmeye başladım. kurstaki en çalışkan öğrenci olmamla birlikte hocam beni üniversite sınavına girmem için teşvik etti. ben mümkün değil liseden mezun olalı çok uzun zaman oldu dediğimde benim hatırım için bir defa denemelisin dedi hocam.sadece 45 günlük çalışmayla sınava girdim. Sınavların sonucunun açıklandığını duydum. Fakat o zamana kadar evimde bilgisayarım olmadığı için kazanıp kazanamadığımı bilmiyordum.O gün cuma günüydü öncelikle Allahü Tealaya 'Rabbim ben sınavda çok başarısızdım şuan kazanamadığımı biliyorum.Rabbim Sen dilersen yoktan var edersin.ben senin yolunda yürümek ve senin yolunu öğretmek istiyorum dedim. Daha sonra kardeşimi arayıp internetten sınav sonucunu öğrenmesini istedim. Kardeşim bana ' abla 135 puan almışşın bu puanla hiçbir yere giremezsin ' değinde müthiş üzüntü duydum.Bu arada hocam ve kurstaki arkadaşlarımda heyecanla benden gelecek haberi bekliyorlardı. Sınavı kazanamadığımı öğrendiklerinde benim için çok üzüldüler. Hocamdan Allah razı olsun bana ısrarla ' tercihler yapılacağı zaman sende tercihini yap belki boş kontenjan varsa yerleşebilirsin diyordu'. Okadar çok ilahiyat okumak istiyordumki Rabbime gece gündüz yalvarıyordum 'ALAHIM sen dilersen aldığım 135 puanı değiştirebilirsin diyordum. Daha sonra tercihlerin yapıldığını duydum ve evime en yakın olan okula giderek utana sıkıla müdürün bulunduğu odaya girerek tercih için geldiğimi söyledim. müdür internetten bilgilerimi sorgularken mahçubiyetten ne yapacağımı bilemiyordum. biraz sonra müdür bana bu 135 puanla tercihmi yapılır diyecek diye beklerken tercihiniz tamam dediğinde oradan şaşkınlıkla uzaklaştım. Ben hiçbir zaman Rabbime tevekkülü bırakmadım aynı duamı sürekli dilimden düşürmüyordum Rabbim sen dilersen bu puanımı yükseltebilirsin beni senin yolundan ayırma. Daha sonra üniversite yerleşmelerinin yapıldığını duydum. Yine kardeşimi arayıp sonuçları öğrenmeden önce tekrar içten duamı tekrarladım ve kardeşimin bana telefonla müjde vermesini istedim bana üzgünüm yerleşmemişsin dediğinde 'içmden geçirdiğim bir duam vardı sen herşeyin hayırlısını verirsin diyordumki abla şaka yaptım gözün aydın ilahiyat bölümüne yerleşmişsin dedi bu arada ağlayarak hayır asıl şimdi şaka yapıyorsun ben aldığım 135 puanla nasıl bu bölümü kazanabilirimki dediğimde kardeşim bana abla sen ilahiyat bölümüne 208 puanla girmişsin dedi. O anda Allahım sana binlerce kez şükürler olsun bu aciz kulunu sevindirdin sen ne büyüksün Rabbim. Bu olağan yaşadıklarımı sizinle paylaşarak Allahü Tealadan hiçbir zaman ümidinizi yitirmeyin O herşeyi yoktan var eder.

düşünceli000 subhanallah...hoş geldiniz ailemize sefalar getirdiniz :):) bu senemi kazandınız yani hala öğrenci misiniz

nurşen35 11 Mart 2014 21:37

evet kardeşim bu sene 1. sınıftayım derslerimde başarılı olmam için sizlerden dua istiyorum . Müminin mümine duası tutar. hepinizden Allahü Teala razı olsun

sahra123 17 Mart 2014 14:11

uzun zamandır buraya girmiyodum, malum dersler başlayınca girmeye başladık[DM][/DM]alkış000 karacan kullanan var mı arkadaşlar.. sınavlarda karacandan soru çıkıyo mu? bilenler acil cevaplayabilir mic*

emined 17 Mart 2014 21:36

Alıntı:

sahra123 Üyemizden Alıntı (Mesaj 323371)
uzun zamandır buraya girmiyodum, malum dersler başlayınca girmeye başladık[DM][/DM]alkış000 karacan kullanan var mı arkadaşlar.. sınavlarda karacandan soru çıkıyo mu? bilenler acil cevaplayabilir mic*

benim bir arkadasım kulandı ama memnun kalmamış imla hataları fazlaymış okuduğunu anlamıyomuş bnm ilk yılm gecen dönemde murat yayınlarını kullandm bu dönemde kullanıyorum hayırlısı artık allah yardımcınız olsun :)

emined 17 Mart 2014 21:38

Alıntı:

nurşen35 Üyemizden Alıntı (Mesaj 322599)
evet kardeşim bu sene 1. sınıftayım derslerimde başarılı olmam için sizlerden dua istiyorum . Müminin mümine duası tutar. hepinizden Allahü Teala razı olsun

dualarımız seninle allah hepimize en hayırlısını nasip etsin :) inşallah hayırlısıyla mezun oluruz :)

SAAT: 05:48

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321