Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar (https://www.forum.medineweb.net/565-ilahiyat-ogrencileri-icin-genel-paylasimlar)
-   -   AÖF DUYURULAR! Medineweb (https://www.forum.medineweb.net/ilahiyat-ogrencileri-icin-genel-paylasimlar/30068-aof-duyurular-medineweb.html)

EyMeN&TaLhA 26 Ağustos 2014 10:33

AÖF DUYURULAR! Medineweb
 
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ
DERS TRANSFERİ VE MUAFİYET DUYURUSU (2014-2015 GÜZ DÖNEMİ)

2014-2015 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren her dönemde yapılmak üzere, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II, Türk Dili I – II, Yabancı Dil I – II, Temel Bilgi Teknolojileri I – II derslerine yapılacak ders transferi ve muafiyet ile ilgili açıklamalar aşağıdadır:

  1. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinden daha önce yukarıda adı geçen veya bunlara eşdeğer ders/dersleri almış ve başarmış öğrencinin kayıtlı olduğu/kayıt yaptıracağı programdaki muafiyet işlemleri ilgili Fakülte tarafından yapılır. Bu durumdaki öğrencinin herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur.
  2. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri dışındaki bir yükseköğretim programından daha önce yukarıda adı geçen ders/dersleri almış ve başarmış öğrencinin, muafiyet için aşağıdaki işlemleri yapması gerekir.
Yükseköğretim programlarından;

  • mezun olanlar Mezuniyet Belgesini (geçici mezuniyet belgesi, diploma vb. onaylı fotokopisi),
  • kayıtlı/kaydı silinmiş olanlar ise Muafiyet Talep Formu’nun çıktısını alarak ilgili Fakülte/Yüksekokuldan onaylattığı formu ya da yukarıdaki ders/dersleri alıp başarılı olduğunu gösteren resmi bir yazıyı AÖF bürosuna teslim etmelidir.
  • lisans programından kaydını sildirip önlisans diploması alan öğrenciler Muafiyet Talep Formu’nun çıktısını alarak ilgili Fakülte/Yüksekokuldan onaylattığı formu ya da yukarıdaki ders/dersleri alıp başarılı olduğunu gösteren resmi bir yazıyı AÖF bürosuna teslim etmelidir.
  • Not durum belgeleri (transkript) çok farklı formatlarda olduğundan ve inceleme süresini uzatarak muafiyet işlemlerinin zamanında bitirilememesine neden olacağından kabul edilmeyecektir.

Yukarıdaki belgeleri;

  • Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine ilk kez kayıt yaptıracak öğrenci kayıt esnasında,
  • Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde kayıtlı öğrenci ise 20-29 Ağustos 2014 tarihleri arasında AÖF bürosuna teslim etmelidir.

Bu tarihlerden sonra yapılan başvurulara muafiyet işlemi takip eden dönemde uygulanacaktır.
Muafiyet işlemleri her dönem başında ilgili Fakülte tarafından belirlenen tarihler arasında gerçekleştirilir.

Muafiyet talebinde bulunan öğrenci, ders transferi ve muafiyet esaslarını kabul etmiş sayılır.

Ders Muafiyet Talep Formu İçin [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


İLETİŞİM
E-Posta:
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresine ulaştırdığınız e-postalarınızın zamanında cevaplandırılabilmesi için T.C. kimlik numaranızı, ad ve soyadınızı mutlaka yazmalısınız. T.C. kimlik numarası, ad ve soyad olmayan e-postalar cevaplandırılmaz.
Telefon: Öğrenci hizmetleri ile ilgili sorularınız için 444 10 26 numaralı telefondan Açıköğretim Çağrı Merkezini arayabilirsiniz.
AÖF büro adreslerine
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ulaşabilirsiniz.
İLGİLİLERE DUYURULUR



ALINTIDIR

EyMeN&TaLhA 01 Eylül 2014 23:51

Cevap: Aöf duyurular!...
 
AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU VE KAYIT DUYURUSU

Başlangıç Tarihi :28/08/2014

Bitiş Tarihi :30/10/2014

EyMeN&TaLhA 05 Eylül 2014 08:02

Cevap: Aöf duyurular!...
 
Anadolu Üniversitesi Aöf 2014 – 2015 Kayıt Yenileme Tarihleri

Anadolu Üniversitesi açıköğretim bölümlerine kayıtlı olan öğrenciler için 2014-2015 eğitim yılı kayıt yenileme tarihleri duyurusu yapıldı. Üniversitenin resmi internet sitesinde yapılan duyuruya göre mevcut kayıtlı öğrenciler için;

Güz Dönemi kayıt yenileme işlemleri 15 Eylül Pazartesi başlayıp 26 Eylül Cuma günü sona erecektir.

Bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 23 Şubat 2015 Cumartesi günü başlayacak olup, 6 Mart 2015 pazar günü sona erecektir.


Kayıt Yenileme İşlemleri 2 Etapta Yapılacaktır…

1. Etapta; [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresine girip, buradan KAYIT YENİLEME linkine tıklayarak, Ders Ekle/Sil İşlemi yapılmasıdır. Ders ekle sil işlemini üniversitede 2.yılı ve üzeri olan tüm öğrenciler gerçekleştireceklerdir. Bu yüzden üstten ders istemeseniz bile aöf ders ekle/sil sayfasına girerek okulun size atadığı dersleri kontrol edin. Bu dönem almanız gereken ve okulun atamadığı dersleri eklemeyi unutmayın. Yoksa okulu bir yıl uzatma riskiyle karşılaşabilirsiniz.
2. Etapta; Bankaya harç ücretlerinin yatırılması yapılacaktır. Ders Ekle/Sil yaptıktan sonra Vakıfbank’a harç ücretini yatırdığınızda kaydınız otomatik yenilenecektir. Harç ücretini yatırdıktan sonra aöf bürolarına bizlere verilecek olan yeni ders kitaplarımızı almaya gideceğiz sadece. Banka dekontunu büroya teslim etme zorunluluğunuz bulunmamaktadır.

Kayıt Yenileme Harç Ücretleri Ne Kadar?

2014-2015 eğitim sezonunda kayıt yenileme harç ücretleri alttan dersiniz yok ise 225tl civarı olacaktır. Bu ücreti her dönem kayıt yenileme tarihleri içerisinde ödemeniz gerekmektedir. Ödemediğinizde o dönemin derslerini alamaz ve sınavlara giremezsiniz. Altta dersi olan öğrenciler veya üstten ders ekleyen öğrenciler eklenen her ders için ekstra bir ücret ödeyeceklerdir.
Kayıt yenileme işlemini gerçekleştirdikten sonra bağlı bulunduğunuz Aöf Bürosuna giderek, o döneme ait olan yeni ders kitaplarınızı almayı unutmayın.

Önemli!
Öğrenim bedellerini ( harç ücretini ) yatırmadan önce Ders Ekle/Sil işleminizi yapınız..


alıntıdır

EyMeN&TaLhA 05 Eylül 2014 08:08

Cevap: Aöf duyurular!...
 
Liseden Henüz Mezun Olamamış Öğrencilerin Üniversite Kayıt İşlemleri

Bazı arkadaşlarımız tek ders sınavına kaldıkları için veya diplomalarını alamadıkları için üniversiteler tarafından kayıtlarının alınamadığını veya zorluk çıkarıldığını görmekteyiz. Bu durumda olan arkadaşlarım sizin durumunuzda olan bir arkadaşımızın yaptığı başvuru neticesinde Yük­se­köğ­re­tim Ge­nel Ku­ru­lu ( YÖK ) MEB Ha­yat Bo­yu Öğ­ren­me Ge­nel Mü­dür­lü­ğü­’nün ta­le­bi üze­ri­ne öğ­ren­ci­le­rin du­rum­la­rı­nı bel­ge­le­mek kay­dıy­la, 7 Ka­sım 2014 ta­ri­hi­ne ka­dar ka­yıt yap­tı­ra­bil­me­le­ri­ne ka­rar ver­di. Yani diplomanızı en geç 7 Kasım’da Ön kaydınızı olduğunuz üniversiteye gönderebilirsiniz.
Yani size zorluk çıkaran kişilere YÖK’ün bu konuda kararı olduğunu ve 7 Kasım’a kadar kesin kayıt için diplomayı getirme süreniz olduğunu ifade edin. Yine zorluk çıkarırlarsa YÖK’ün aşağıdaki duyurusunu YÖK’ün internet sitesinden Duyurular bölümünden görebileceklerini söyleyin.

2014 ÖSYS – Ortaöğretim Kurumlarından Mezun Olamayan Öğrenciler İle İlgili Karar Metni

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün, Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinin 2013-2014 eğitim-öğretim yılında en az bir kez olmak üzere ek sınav hakkı verileceği, ek sınavlarla birlikte dört veya beş dönem mezun verildiği, üçüncü dönem sınavlarının iş takvimlerine göre 23-24 Ağustos 2014 tarihlerinde yapılacağı, ek sınavlarla ilgili bir takvimin ise henüz belirlenmediği ve 2014 ÖSYS sonucunda bir yükseköğretim programını kazanmış ancak mezun olamamış öğrenciler için kayıt tarihlerinin uzatılması ve öğrencilere gerekli kolaylığın sağlanması konusundaki yazısı 21/08/2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenmiş ve 01- 05 Eylül 2014 tarihleri arasında tüm ortaöğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt olamayan ve ortaöğretim sorumluluk sınavı veya ek sınav sonucunda ortaöğretimden mezun olan öğrencilerin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2014-ÖSYS’de kayıt hakkı kazandıkları programların kontenjanları dikkate alınmadan 2014-ÖSYS’de kayıt hakkı kazandıkları programlara 7 Kasım 2014 tarihine kadar kayıt yaptırabilmelerine karar verilmiş olup, söz konusu karar ilgi (b) yazımızla üniversite rektörlüklerine iletilmiştir.

Not: 21.08.2014 tarih ve 50036 sayılı yazımız ile üniversite rektörlüklerine bildirilmiştir..

alıntıdır

EyMeN&TaLhA 06 Eylül 2014 08:41

Cevap: Aöf duyurular!...
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

alıntıdır

EyMeN&TaLhA 06 Eylül 2014 08:44

Cevap: Aöf duyurular!...
 
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

AÖF Kayıt Yenileme ve Ders Ekle Sil Tarihleri



Anadolu Üniversitesi, AÖF kayıt yenileme ve ders ekle sil tarihlerini duyurmuştur. Buna göre işlemler 15-26 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt yenileme için kılavuz 15 Eylül’den önce yayınlanacaktır.
Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde kayıtlı öğrencilerimiz Güz Döneminde[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ders ekle-sil ve kayıt yenileme tarihi: 15 – 26 Eylül 2014


alıntıdır

EyMeN&TaLhA 11 Eylül 2014 16:51

Cevap: Aöf duyurular!...
 
AÖF Kayıt Yenileme Duyurusu 2014-2015


15 Eylül’de başlayacak olan AÖF kayıt yenilemeleri için Anadolu Üniversitesi duyuru yayınlamıştır. Kayıt yenileme işlemleri kayit.anadolu.edu.tr adresinden yapılacak olup, önce ders ekle sil yapma sonra ise bankaya ücreti ödeme şeklinde yapılacaktır.
Dikkat: Önce bankaya ödeme yaparsanız ders ekle sil yapamazsınız.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ
2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME DUYURUSU

Bu duyuru Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme işlemlerini kapsamaktadır.
Kayıt yenileme, Ders Ekle-Sil işlemi ve Kayıt Yenileme Bedelinin Bankaya Ödenmesiyle gerçekleşecektir. Kayıt yenileme işlemleri;
15 Eylül 2014 Pazartesi günü başlayıp
26 Eylül 2014 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir


Mazeretli olanlar 25-26 Eylül 2014 tarihlerinde kayıtlarını yenileteceklerdir.
Güz Döneminde kayıt yeniletecek öğrencilere ders atamaları ders kodu sırasında 30 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde Fakülte tarafından yapılacaktır. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, Fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde üst yarıyıldan ders ekleyebilir. Ders ekle-sil işlemi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden yapılacaktır.

Öğrenciler, bankaya ödeme yapmadığı sürece ders ekle-sil işlemi yapabilirler. Bankaya ödeme yapıldıktan sonra ders silme işlemi yapılması mümkün olmamaktadır. Ders ekle-sil işlemi yapmadan bankaya kayıt yenileme bedelini ödeyen öğrenciler, Fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılırlar. Öğrencilerin ileride sorun yaşamamaları için banka ödemesi yapmadan önce [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden Kayıt Yenileme linkine girerek sorumlu oldukları dersleri mutlaka incelemeleri gerekmektedir.

15 – 26 Eylül 2014 tarihleri arasında kayıt yenileme bedelini bankaya ödeyen, ancak tekrar ders ekle işlemi yapmak isteyen öğrenciler 25, 26 Eylül 2014 tarihlerinde [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden Mazeretli Ders Ekleme İşlemleri linkinden ders ekle işlemi yapabilirler. Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu, atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrencilerin 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapmaları gerekmektedir.



Banka ödeme bilgileri ders ekle-sil ekranında veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır. Ders ekle-sil işlemini yapan öğrenciler 2014-2015 öğretim yılı Güz Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında T.C. kimlik numaraları ile Vakıfbank şubelerinden, ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), 444 0 724 telefon bankacılığı veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler.

Mazeretli kayıtların son günü olan 26 Eylül 2014 tarihinde İnternet, ATM ve Telefon Bankacılığından saat 23.30’a kadar, şubelerden ise mesai saati bitimine kadar ödeme yapılabilecektir. Öğrenciler bankadan aldıkları dekontun, 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidirler. 2014-2015 Öğretim Yılı Güz Dönemi Kayıt Yenileme bedelini ödemeyip sadece geçmiş dönem borç/borçlarını ödeyen öğrencilerin 2014-2015 öğretim yılı Güz Döneminde kaydı yenilenmez.

26 Eylül 2014 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Güz Dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır. Güz Dönemi kayıt yenileme süresi kesinlikle uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yapmayan öğrenciler, 2014-2015 öğretim yılı Güz Dönemi kayıt yenileme hakkını kaybederler.

Kayıt yenileme işlemini yapan öğrenciler
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini kayıt yenileme tarihleri içerisinde mutlaka kontrol etmelidirler.
Şifresini kaybetmiş veya hatırlamayan öğrenciler AÖF bürolarından bizzat veya 444 10 26 numaralı telefonu arayarak yeni şifre alabilirler. Kayıt yenileten öğrenciler ders kitaplarını bağlı olduğu AÖF bürosundan kayıt yenileme tarihleri içerisinde veya sonrasında alabilirler. Kayıt Yenileme ve Öğrenci Kılavuzlarına [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden ulaşılabilir.
Kayıt yenileme ile ilgili resmi duyuru bu ilanla yapılmaktadır.

İLETİŞİM
e-Posta : [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Çağrı Merkezi : 444 10 26
AÖF büro adresleri : [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


alıntıdır

EyMeN&TaLhA 18 Eylül 2014 08:15

Cevap: Aöf duyurular!...
 
Aöf Ders Çalışma Stratejisi


Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ders kitaplarına nasıl çalışırım, ders çalışma stratejim nasıl olmalı, kitaplar dışında hangi kaynaklardan yararlanabılırım v.b. sorularınızı yanıtını, madde madde anlatmaya çalışacağım.


1. Açıköğretim Fakültesi kitapları bizlerin kaynak kitapları, Sınavlardan sadece ve sadece aöf kitaplarından soru çıkar,

2. Şuan ders çalışmaya biran önce başlamanızi şiddetle tavsiye ediyorum, Eylül’ün 15 inde başladığımızı düşünürsek hergün 1 ünite okuyup önemli olan yerleri yazarak öğrenmeyi seven arkadaşlarım yazarak çalışmalı, yazmayı sevmeyen arkadaşlarım çizerek çalışmalı, okumak önemli değil okuduğumuzu anlamalısınız.

3. Ara sınav da kitabımızın yarısından sorumluyuz, 10 ünite varsa 5 üniteden sorumluyuz, ara sınav notumuzun % 30 unu etkileyecek , dönem sonu sınavı %70 ini, ilerleyen günlerde bu durumu daha net anlatacağım.

4. Her gün bir ünite çalıştığımızı düşünürsek 5 günde ara sınav için sorumlu olduğumuz ilk 5 üniteyi bitirmiş oluyoruz. Üstten ders alan veya alttan dersi olan arkadaşlarım sizler günde 2 ünite bitirmeniz gerekecek.

5. Benim en önemli kırtasiye kaynağım fosforlu kalemlerim, önemli olduğunu düşündüğüm yerleri fosforlu kalemle çiziyorum.

6. Yukarıda belirttiğim gibi eylül 15’te başlarsak 45 gün sonra Ekim 25 itibari ile tüm derslerimizin konularını bitirmek zorundayız ki, tekrar yapmaya zamanımız olsun.

7. Tabi aöf kitaplarının sonlarında ki her ünitenin özetlerini de okumanız önemli, her ünitenin sonunda kendimizi sınayalım testleri var aöf sınavlarında muhakkak ki 1 kaç tane çıkar.

8. 1 ünite bitirip hemen ders çalışmayı bırakmıyoruz, o ünite ile ilgili muhakkak yardımcı kitap edinmenizi öneririm, o gün çalıştığımız aöf kitabının ünitesini, yardımcı kaynak kitabından da hem konu özetlerini hemde soruları muhakkak çözmeniz gerekecek. Çünkü aöf kitaplarında soru sayısı çok az, ama yardımcı kaynak kitaplarda soru sayıları ve tutturulma olasılığı çok ama çok yüksek.Şu yayını alın diyemem ama benim kullandığım kaynak kitabım var ve gerçekten çok memnunum.

9. Aöf nin çok güzel uygulamaları var, e-seminerlerle hocalar canlı olarak belirli günlerde canlı anlatım yapıyorlar veya o an izleyemezsek başka bir gün hangi üniteyi izlemek isterseniz o üniteyi açıp izleyebilirsiniz.Ben buradan çok faydalandım. e-Seminer

10. Aöf’nin bir başka güzel uygulaması e-öğrenme portalı var. Buradada konuların slayt gösterimleri var, zamanı olan arkadaşlarım burayıda incelemeli, Açıköğretim e-Öğrenme Portalı

11. Arkadaşlarım aöf’de ders çalışmaz iseniz kesinlikle geçemezsiniz, yukarıda ki uygulamaları kendinize bir ders çalışma tablosu oluşturabilirsiniz,

12. Yukarıda ki vermiş olduğum bilgiler ile Ekimin 25’ine kadar bitirdiğimizi düşünelim, ara sınava 40 günlük bir zamanımız kalacak. Bu 40 günü ben şu şekilde değerlendirdim.

a.) Fosforlu kalem ile çizmiş olduğum yerleri tekrar tekrar okudum, ama bu sefer günde 2 ünite bitirdim.
b.) Aöf e-seminer ve aöf e-öğrenme linklerini tekrar tekrar yüklemiş oldukları videoları tekrar tekrar izledim,
c.) Yardımcı kaynaklarda ki soruları önemli olduğunu düşündüğüm soruları yıldız işareti yaptım ki daha sonra tekrar bakmak için

d) Bol bol soru çözmenizi öneririm

e) Yazarak çalışmayı seven arkadaşlarım muhakkak yazarak çalışın, o şekilde insan daha güzel anlayabiliyor.


Umarım sizlere yararlı olur. Bunları uygulayan kişi kesinlikle başarılı olacaktır.


alıntıdır

EyMeN&TaLhA 18 Eylül 2014 08:27

Cevap: Aöf duyurular!...
 
Aöf Ders Ekle/Sil Nasıl Yapılır



- Ders ekle/sil işlemini 1.sınıfta okuyanlar yapamazlar. Onlar okulun atadıkları dersleri almak durumundalar.(ÖNEMLİ)

- Üst dönemden ders ekleme işlemini, alt dönemden ders borcu olanlar yapamazlar. Alttan kalan derslerinizi vermeden üst dönemden ders alamazsınız ama ders çıkarabilirsiniz.

- Ders ekleme veya çıkarma işlemi harç ücretleri yatırıldıktan sonra yapılamaz. Dolayısı ile ekleme veya çıkarma yapacaksanız önce bu işlemi sonra harcı yatıracaksınız.

- Ders eklemek veya çıkarmak için [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresine giriyoruz. Burada TC kimlik numaramız ve Aöfbürosundan aldığımız şife ile giriş yapıyoruz.

- Buradan okulun ekstra alabilirsin dediği dersleri eklyebilir, çıkarmak istediklerimizi çıkarabiliriz.

Girdiğiniz sayfa ile ilgili uyarılarıda belirteyim;


*Fakülte tarafından bu dönemde alabileceğiniz derslerin kredisi 30 ECTS* krediyi geçiyorsa en az 30 ECTS kredilik, geçmiyorsa tüm derslerin ataması yapılmıştır.

*Tekrar ettiğiniz dersler ve ilk kez alınan dersler farklı renklerde gösterilmiştir.

*Atanan derslerin üzerine TOPLAM 45 ECTS krediyi geçmeyecek şekilde varsa üst dönemden ders ekleyebilirsiniz. Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrenciler 45 ECTS kediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapabilirler.,

* Ders silme, bir üst dönemin derslerinden başlayarak yapılabilir. Üst dönemin derslerinin tamamı silinmeden, bulunduğunuz dönemin derslerinden silme yapamazsınız. Ancak tekrar ettiğiniz dersleri silemezsiniz.

* Bir dersi silmeniz o dersten sorumlu olmadığınız anlamına gelmez. Sildiğiniz dersleri daha sonra lgili dönemde almak zorundasınız. Dönemlik-Kredili programlarda tüm dersler zorunlu olup seçmeli ders bulunmamaktadır .Derslerin tamamından başarılı olmadan mezun olamazsınız.

*Tüm dersleri silmeniz halinde bankada ödeme oluşmayacak, kayıt yeniletemeyecek, öğrencilik haklarından yararlanamayacak ve sınavlara giremeyeceksiniz.

*Ders ekle-sil işlemi 3 basamaktan oluşmaktadır. En son basamakta mutlaka onay vermelisiniz. Yaptığınız işlemleri onaylamadığınız takdirde, ders ekle-sil işlemleri geçersiz sayılacaktır.

- Çıkardığımız dersleri ancak seneye aynı dönemde alabileceğimizi unutmayalım. Yani ıkarılan dersler aslında bizim okula borcumuzdur ve bu derslerde geçmeden okulu btirip diploma alamayız.

2 - Vakıfbank'a harç Ücretlerini Yatırma ve Kaydın Yenilenmesi

- Ekle sil yaptıysak bankaya gidip harç ücretini yatırabiliriz arkadaşlar.
- Bankaya harç ücretini yatırmadığımız sürece ekle/sil işlemini tekrar yapabiliriz. Her yaptığımızda bir önce yaptığımız silinir en son yaptığımız güncel olur.
- Bankaya harç ücretini ödedikten sonra Aöf bürosuna gidip bu dönem okuyacağımız yeni kitaplarınızı alabilir, Öğrenci kimliklerinizin arkasına bandrol yapıştırtıp, Öğrenci Pasosu için başvurunuzu yapabilirsiniz. Bu yıl dersler değiştiği için geçen yılların kitapları yerine yeni kitapları alıp derslere o şekilde çalışmanızı öneriyorum

DERS EKLE-SİL VİDEOLU ANLATIMI AŞAĞIDAKİ LİNKTEN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

bankaya harç ücretini yatırdıktan sonra artık ekle/sil yapamazsınız ve dersleriniz seçilmiş olur.

alıntıdır

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] (AÖF DERS EKLE - SİL VİDEOSU)

EyMeN&TaLhA 21 Eylül 2014 08:41

Cevap: Aöf duyurular!...
 
Güz Dönemi Ara Sınavı=6-7 Aralık 2014

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı=24-25 Ocak 2015


Bahar Dönemi Ara Sınavı=25-26 Nisan 2015

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı=6-7 Haziran 2015


2014-2015 Tek Ders Sınavı=12 Temmuz 2015

nurşen35 08Haziran 2018 01:04

Alıntı:

Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı (Mesaj 420358)
Ulaşıldı 1.dönem dersinden tek dersten kaldım
2.dönem malesef çalıştığım için tek dersten gecmisim

Seneye biraz daha fazla çalışman gerekir Allahın kulu
İnsaAllah çok daha iyi olacaktır
İki senede biteceğine üç senede bitsin sıkıntı yapma
Yedi yıldır Önlisansda eğitim görenler var.Hallerinden memnunlar her dönem bir ders veriyoruz acelemiz yok diyorlar.Sindire sindire egitim bu olsa gerek
Kısacası nasıl olsa mezuniyet seni bekliyor bir sene uzasa bile sakıncası yok editim

nurşen35 08 Ağustos 2018 15:00

2018 AÖF Kayıt Tarihleri: Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2018-2019 Öğretim Yılı İnternet Başvuru, Kayıt, Kayıt Yenileme/Ekle-Sil Tarihleri*
GÜZ DÖNEMİ
Kayıt Türü İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihi** Mazeretli Kayıt Tarihi
YENİ KAYIT -ÖSYS Yeni Kayıt 03 Eylül 2018 Pazartesi

10 Eylül 2018 Pazartesi 10 Eylül 2018 Pazartesi

İkinci Üniversite 11 Eylül 2018 Salı

21 Eylül 2018 Cuma 21 Eylül 2018 Cuma

Yatay Geçiş 19 Eylül 2018 Çarşamba

21 Eylül 2018 Cuma 21 Eylül 2018 Cuma

Ek Yerleştirme
Dikey Geçiş 24 Eylül 2018 Pazartesi

28 Eylül 2018 Cuma 28 Eylül 2018 Cuma

Yatay Geçiş Ders Ekleme*** 04 Ekim 2018 Perşembe

05 Ekim 2018 Cuma 05 Ekim 2018 Cuma

KAYIT YENİLEME

EKLE/SİL Açıköğretim
İktisat
İşletme 24 Eylül 2018 Pazartesi

05 Ekim 2018 Cuma 05 Ekim 2018 Cuma

nurşen35 15 Ağustos 2018 23:34

Açıköğretim Dijital Kitaba Geçiyor, Öğretim Gideri Düşüyor
Bilimsel bilginin sürekli güncellenmesi, var olan bilginin yeni gerçeklik karşısında doğruluğunun teyit edilmesi ihtiyacı ve ülkemizde yeni yönetim sistemine geçişin beraberinde getirdiği ve devam etmesi beklenen yoğun mevzuat değişiklikleri sebebiyle basılı malzemeler güncelliğini hızla yitirmektedir. Öğrencilerimize daha güncel ve doğru bilgiyi sunabilmek, kâğıt ve baskı maliyetlerindeki yükselme ve bunların öğretim giderine yansıtılmasıyla ortaya çıkacak artışlardan öğrencilerimizi korumak ve her yıl milyonlarca kitap basılması nedeniyle doğaya verilen zararı en aza indirmek ve kamu kaynaklarını daha etkin ve verimli kullanmak amacıyla 2018-2019 öğretim yılından itibaren öğrencilerimize basılı kitap vermek yerine Anadolum e-Kampüs Sistemi aracılığıyla sunulacak olan dijital kitaplar ve e-öğrenme malzemelerimiz kullanılacaktır. Bu adımlar neticesinde elde edilen maliyet düşüşü öğrencilerimize olumlu bir şekilde yansıtılacak ve hâlihazırda 275 TL olup basılı kitaba devam edilmesi durumunda 350 TLnin üzerine çıkması kaçınılmaz olan öğretim gideri 225 TLye düşürülecektir. Üniversitemizin topluma hizmet misyonunun vazgeçilmez unsuru olan dezavantajlı grupta yer alan öğrencilerimize yönelik yeni uygulamalarımız da öğrencilerimiz ve kamuoyuyla ayrıca paylaşılacaktır.

Açık ve uzaktan öğrenme alanında ülkemizde öncü olan ve dünyada sayılı örnekler arasında yer alan Anadolu Üniversitesi, öğrencilerinin zaman ve mekândan bağımsız olarak güncel ve nitelikli bilgiyi alabilmeleri için dijital teknolojilerden yararlanma imkânlarını sonuna kadar kullanmakta; son yıllarda uygulamaya koyduğu ve anlık güncellenebilen binlerce online ders içeriğinin paylaşıldığı Anadolum e-Kampüs Sistemiyle alana dair sahip olduğu birikimin farklılığını ortaya koymaktadır.

Anadolum e-Kampüs Sisteminin uygulamaya geçmesi ve e-öğrenme malzemeleri ile ders kitaplarının internet ortamında sunulmaya başlamasından sonra, öğrencilerimizin basılı kitap almak yerine dijital malzemelerden yararlanmayı tercih ettikleri gözlemlenmiştir. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde her yıl milyonlarca kitap basılmakta, ekonomik yönden çok ciddi maliyet oluşturan bu kitapların basımı için kesilen on binlerce ağaç, ekonomik maliyetin ötesinde çevre sorunlarını da beraberinde getirmektedir. Dijital öğrenme malzemelerini tercih ederek basılı kitaplarını bürolarımızdan teslim almayan öğrencilerimizin sayısı her yıl bir önceki yıla göre yaklaşık %40 oranında artmaktadır.

Kamu yararı ilkesi gereği elde kalan basılı materyalin yeniden kullanılması gerekmekte; ancak bilimsel bilginin sürekli güncellenmesi, var olan bilginin yeni gerçeklik karşısında doğruluğunun teyit edilmesi ihtiyacı ve ülkemizde yeni yönetim sistemine geçiş ile ilgili yaşanan ve devam etmesi beklenen yoğun mevzuat değişiklikleri gibi nedenlerle mevcut basılı malzemeler hızla güncellenememekte ve basılı kitapların bir sonraki dönemde kullanılması imkânsız hale gelmektedir. Bu nedenlerle, en güvenilir ve güncel bilimsel bilgiyi topluma sunmayı amaç edinmiş olan Üniversitemiz, her an güncel bilgiyi içerme ve gerektiğinde düzeltme imkânı sunan etkinliği kanıtlanmış olan dijital kitap sistemine tamamıyla geçme kararı almıştır.

Bu kararın alınmasındaki bir diğer etken kâğıt ve baskı maliyetlerindeki yükselişin öğrencilerden alınan öğretim giderlerinde artış yapmayı kaçınılmaz kılmasıdır. Öğrencilerimizin açık ve uzaktan öğretim hizmetleri için ödedikleri giderlerle; sınavların organizasyonu, her bir sınavda yaklaşık 500 bin kamu görevlisinin ücretli görevlendirilmesi, ders içeriklerinin üretilmesi, kitap basımı, ders anlatım videolarının üretilmesi, soruların yazdırılması, uygun internet altyapısının kurulması ve sürdürülmesi gibi çok sayıda faaliyet gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda kitap basımının kaldırılmasıyla önemli bir maliyet kalemi de ortadan kaldırılmış olacaktır.

Uzun zamandır yürütülen altyapı çalışmalarımızın sona ermesiyle 2018-2019 öğretim yılından itibaren Anadolum e-Kampüs Sistemi aracılığıyla kitaplarımız öğrencilerimize dijital ortamda sunulacaktır. Öğrencilerimiz kitaplarının en güncel hallerine pdf, html5, e-pub, mobi gibi çok çeşitli formatlarda ulaşabileceklerdir. Örnek bir ders içeriğimize [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden ulaşılabilir. Ayrıca, önceden basılmış olan ve mevzuat değişikliklerinden etkilenmeyen kitaplarımız ise stoklarımızla sınırlı kalmak kaydıyla [url=http://kitapsatis.anadolu.edu.tr]Anadolu Üniversitesi adresinden öğrencilerimize ve kitaplarımızdan yararlanmak isteyenlere sunulacaktır. Böylece on binlerce ağaç kesilmekten kurtarılacağı gibi öğretim giderine yapılması gereken artış da yapılmamış olacaktır. Hatta bunun öğrencilerimize olumlu bir yansıması, 2018-2019 öğretim yılından itibaren hâlihazırda 275 TL olup basılı kitaba devam edilmesi durumunda, 350 TLnin üzerine çıkması öngörülen öğretim giderinin 225 TLye düşürülmesi şeklinde olacaktır.

En güncel eğitim teknolojilerini her zaman hızlı ve etkili bir şekilde kullanmış olan öğrencilerimizin bundan sonra da başarılarının artarak devam edeceğine olan inancımız tamdır.

nurşen35 24 Ağustos 2018 14:52

2018 AÖF Kayıt Tarihleri ne zaman? Anadolu Üniversitesi yeni kayıt, ikinci üniversite yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihleri aşağıdaki gibidir.

2018 AÖF Kayıt Tarihleri: Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2018-2019 Öğretim Yılı İnternet Başvuru, Kayıt, Kayıt Yenileme/Ekle-Sil Tarihleri*

GÜZ DÖNEMİ
Kayıt Türü İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihi** Mazeretli Kayıt Tarihi

YENİ KAYIT -ÖSYS Yeni Kayıt 03 Eylül 2018 Pazartesi

10 Eylül 2018 Pazartesi 10 Eylül 2018 Pazartesi

İkinci Üniversite 11 Eylül 2018 Salı

21 Eylül 2018 Cuma 21 Eylül 2018 Cuma

Yatay Geçiş 19 Eylül 2018 Çarşamba

21 Eylül 2018 Cuma 21 Eylül 2018 Cuma

Ek Yerleştirme

Dikey Geçiş 24 Eylül 2018 Pazartesi

28 Eylül 2018 Cuma 28 Eylül 2018 Cuma

Yatay Geçiş Ders Ekleme*** 04 Ekim 2018 Perşembe

05 Ekim 2018 Cuma 05 Ekim 2018 Cuma

KAYIT YENİLEME

EKLE/SİL Açıköğretim

İktisat

İşletme 24 Eylül 2018 Pazartesi

05 Ekim 2018 Cuma 05 Ekim 2018 Cuma


BAHAR DÖNEMİ

Kayıt Türü İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihi** Mazeretli Kayıt Tarihi


KAYIT YENİLEME
EKLE/SİL Açıköğretim

İktisat

İşletme 11 Şubat 2019 Pazartesi

22 Şubat 2019 Cuma 22 Şubat 2019 Cuma

* ÖSYS Yeni Kayıt ve Ek Yerleştirme İnternet Başvuru ve Kayıt tarihleri, ÖSYS yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihe bağlı olarak değişebilir.

** Kayıt gruplarının Internet Başvuru işlemleri belirtilen tarihlerin ilk günü saat 09.00da başlayacak, son günü saat 17.00de sona erecektir.

*** Yatay Geçiş ile kayıt yaptıranlar ders ekleyebilir.

İlimpeşinde 02 Eylül 2018 23:40

Selamun Aleykum arkadaşlar ...

Ataturk üni. Açıköğretimde İlahiyat okuyanlar var mı acaba ?
Herkesler Eskişehir aof mi :)

( bu soru için konu açmak istemedim umarım okuyanlar vardır )

nurşen35 03 Eylül 2018 09:28

Alıntı:

İlimpeşinde Üyemizden Alıntı (Mesaj 422035)
Selamun Aleykum arkadaşlar ...

Ataturk üni. Açıköğretimde İlahiyat okuyanlar var mı acaba ?
Herkesler Eskişehir aof mi :)

( bu soru için konu açmak istemedim umarım okuyanlar vardır )

Aleyküm selam
Genellikle Eskişehir aöf 'de okuyanlar sitemizde
Eğer sizde yardımcı olursanız Atatürk üni. içinde konular açabiliriz .

İlimpeşinde 03 Eylül 2018 11:29

Alıntı:

nurşen35 Üyemizden Alıntı (Mesaj 422036)
Aleyküm selam
Genellikle Eskişehir aöf 'de okuyanlar sitemizde
Eğer sizde yardımcı olursanız Atatürk üni. içinde konular açabiliriz .

Ben ilk defa ata aof ilahiyata kayıt yaptıracağım ama okuyanlar ile istişare edebilirim diye sorayım dedim :):)
Kimisi asla yazma diyor kimisi eskişehir aofden iyi diyor kararsız kaldım ... ata aof de bütünleme vs. Var ..
Rica etsem bir konu oluşturabilir misiniz
Belki ata aof ilahiyatta okuyanlar vardır yol gösterirler
cicekver

nurşen35 03 Eylül 2018 21:02

Alıntı:

İlimpeşinde Üyemizden Alıntı (Mesaj 422037)
Ben ilk defa ata aof ilahiyata kayıt yaptıracağım ama okuyanlar ile istişare edebilirim diye sorayım dedim :):)
Kimisi asla yazma diyor kimisi eskişehir aofden iyi diyor kararsız kaldım ... ata aof de bütünleme vs. Var ..
Rica etsem bir konu oluşturabilir misiniz
Belki ata aof ilahiyatta okuyanlar vardır yol gösterirler
cicekver

Anladım hocam , sitemizde anadolu aöf'nin bütün konuları mevcut.
Ata aöf'den konu paylaşmış olsakta anadolu aöf kadar zengin bir arşiv olmayacaktır
Yılların birikimi bütün konularda paylaşımlar yapılmıştır
Eğer anadolu aöf'yi seçerseniz burada daha çok yardımcı oluruz

İlimpeşinde 03 Eylül 2018 23:30

Alıntı:

nurşen35 Üyemizden Alıntı (Mesaj 422043)
Anladım hocam , sitemizde anadolu aöf'nin bütün konuları mevcut.
Ata aöf'den konu paylaşmış olsakta anadolu aöf kadar zengin bir arşiv olmayacaktır
Yılların birikimi bütün konularda paylaşımlar yapılmıştır
Eğer anadolu aöf'yi seçerseniz burada daha çok yardımcı oluruz

Evet farkındayım eskişehr aof daha çok ama el mecbur seçemiyorum
Ya 1 sene bekleyip sınava girecegim
Ya da aof deki dış ticaret kaydımı sildirip , ilk olarak ata aofye başka bir bölüme para verip kaydolup , eskişehr aofde de 2.üni ilahiyat kaydı yaptırmam gerekir , ki bu da çok maliyetli 550 tlye mâl olur bana uz/gn

nurşen35 03 Eylül 2018 23:53

Alıntı:

İlimpeşinde Üyemizden Alıntı (Mesaj 422046)
Evet farkındayım eskişehr aof daha çok ama el mecbur seçemiyorum
Ya 1 sene bekleyip sınava girecegim
Ya da aof deki dış ticaret kaydımı sildirip , ilk olarak ata aofye başka bir bölüme para verip kaydolup , eskişehr aofde de 2.üni ilahiyat kaydı yaptırmam gerekir , ki bu da çok maliyetli 550 tlye mâl olur bana uz/gn

Hakkınızdan hayrlısı ne ise o olsun...

nurşen35 05 Eylül 2018 07:51

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde birçok bölümün ders programı yenilendi. 17 lisans ve 12 önlisans bölümünde yaklaşık 300 ders değişikliği yapıldı. Programlardaki güncellemeler bazı derslerin döneminin değişmesi, kaldırılması ya da yeni ders olarak eklenmesi şeklinde yapılmıştır.

Bu değişikliklerle öğrencilerimizin, alanıyla ilgili olan ve güncel konuları içeren dersleri alarak akademik yeterliğini daha da artırmak amaçlanmıştır. Ayrıca yapılan bu ders değişikliklerinin yanı sıra birçok dersin içeriği ve e-öğrenme malzemeleri de güncellenmiştir. Bu sayede öğrencilerimiz sadece yeni derslerde değil tüm derslerde en güncel bilgiye ulaşabileceklerdir.

Ders değişiklikleri sadece yeni kayıt yaptıracak öğrencilerimizi değil sistemde daha önce yer alan tüm kayıt yeniletecek öğrencileri de kapsamaktadır. Buna göre kayıt yeniletecek öğrencilerimiz yeni ders listelerine göre ders seçebilecek.

2018-2019 Öğretim Yılı Güz Döneminde 24 Eylül - 5 Ekim 2018 tarihleri arasında kaydını yeniletecek öğrencilerin, aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinde yer alan yeni ders listesine göre ders seçimlerini yapmaları gerekecek. Kayıt yeniletecek öğrencilerimizin kendi programlarında ders değişikliklerini incelemeleri yararlarına olacaktır.

Yapılan güncellemeleri 2018-2019 Öğretim Yılı Ders İntibak Tablosundan görebilirsiniz.

Hâdimul İslam 05 Eylül 2018 11:57

Hoşgeldiniz @[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardeşim.Aşağıdaki linkte ata aöf ye dair istişare bölümü açtık. Merak ettiklerinizi kaygılarınızı bu bölümden paylaşabilirsiniz. Dönüşler olacaktır. Bizlerde edindiğimiz bilgileri sizlerle paylaşırız inşallah..

👇👇👇👇👇
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hâdimul İslam 06 Eylül 2018 15:32

📌Üniversiteye ilk defa kayıt olacak öğrenci kardeşlerimizden yeni kayıt ile ilgili sorular geldiği için gerekli herşeyi bu yazıada bulabilirsiniz.

📍AÖF İLAHİYATI KAZANDIM NASIL KAYIT OLACAĞIM?

📍İşlem sırası şu şekildedir.
1- ÖN KAYIT (kayıt otomasyonu-> ÖSYS yeni kayıt)
2- GEREKLİ EVRAKLAR HAZIRLAMA (kayıt ücreti dekontu ➡ Ziraat bankası) + 12 fotoğraf ve diploma aslı)
3- BÜROYA GİTME

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Adaylar, [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı “ÖSYS Yeni Kayıt” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.

ÖSYS Yeni Kayıt
2018-2019 Öğretim Yılı İçin Planlanan İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihleri*

İnternet Başvuru Tarihi 3 - 10 EYLÜL 2018
İnternet Başvuru Adresi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

AÖF Bürosundan Kayıt Tarihi 3 - 10 EYLÜL Ağustos 2017

AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi 10 EYLÜL 2018

GEREKLİ BELGELER
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Türk öğrenci adaylarının kayıtları için gerekli belgeler:
Lise diplomasının aslı,Kimlik fotokopisi,12 adet (4,5×6 cm) fotoğraf,Öğrenci katkı payını/öğrenim ücretini ödemesine ilişkin banka dekontu,


📌Not: Aöf nin yeni kayıt otomasyonu sayfası Pazartesi günü aktif hale gelecek .

📌Not:Son sınıf öğrencilerinin kayıt yenileme işlemleri 24 Eylül de başlayacak 5 ekim de sona erecek kayıt yenileme işlemleri aöf nin kayıt yenileme otomasyonu üzerinden ders ekle sil işlemi yaparak yapacaklar
📍📌📍not :kayıt otomasyonuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Çelebi Başaran

Hâdimul İslam 06 Eylül 2018 15:37

Fotoğraflarla işlem sıralaması şöyle;






[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

nurşen35 13 Ekim 2018 19:27

Anadolu Üniversitesi’nin Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine yönelik yüzyüze derslerin Güz Dönemi 13 Ekim 2018 Cumartesi günü başlayıp, 11 Ocak 2019 Cuma günü sona erecek.

Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemi dahilinde eğitim ve öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencileri için bazı derslere yönelik ücretsiz yüzyüze derslerin Güz Dönemi 15 Ekim 2018 tarihinde başlıyor. Tüm yurtta 81 il ve 3 ilçede (Alanya, Bandırma, İskenderun) olmak üzere 87 merkezde (İstanbul’da 3 merkez: Avrupa Yakası –Davutpaşa, Anadolu Yakası – Göztepe ve Maltepe; Ankara’da 2 Merkez: Cebeci ve Beşevler) gerçekleştirilecek yüzyüze derslere Açıköğretim öğrencileri, öğrenci kimliklerini göstererek hiçbir ücret ödemeksizin katılabilecektir.

Açıköğretim öğrencilerinin özellikle zorlandıkları derslere yönelik yapılan yüzyüze dersler, öğrencilerin başarılarına büyük katkı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra ders aldıkları üniversitenin kütüphane, sosyal faaliyetler, konferans, sempozyum gibi bir takım olanaklarından da faydalanabilmektedirler. Yüzyüze derslerde bir araya gelen Açıköğretim öğrencileri kendi aralarında dersleri ve sorunları ile ilgili bilgi paylaşımı olanağı da elde etmektedirler.

Öğrenciler, derslerin yapılacağı derslikleri, derslerin gün ve saatlerini, 08 Ekim 2018 tarihinden itibaren bulundukları ildeki AÖF Bürosuna başvurarak veya [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinde bulunan Açıköğretim başlığı altındaki “Öğrenme Ortamları” ve oradan da “Yüzyüze Öğretim Hizmetleri” bölümünü inceleyerek öğrenebilirler.

2018 – 2019 Öğretim Yılı Güz Dönemi’nde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim öğrencilerine yönelik yüzyüze öğretimi yapılacak 12 ders şunlardır:

Güz Döneminde Yüzyüze Öğretim Yapılacak Dersler
1. Yarıyıl 3. Yarıyıl 5. Yarıyıl 7. Yarıyıl
Matematik I Mikro İktisat Maliyet Muhasebesi Denetim
Genel Muhasebe I İstatistik I Finansal Yönetim I
İktisada Giriş I Arapça III İngilizce I
Osmanlı Türkçesine Giriş I
İngilizce I
Arapça I
29 Ekim, 31 Aralık ve 1 Ocak günü yapılmayacak olan yüzyüze derslerin 2018 – 2019 Öğretim Yılı Güz Dönemi, 11 Ocak 2019 Cuma günü son erecektir.

nurşen35 19 Kasım 2018 20:09

AÖF SINAV GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU


AÖF vizeleri 24-25 Kasım tarihlerinde yapılacak. Hafta sonu yapılacak olan sınavların giriş yerlerinin bir iki gün içerisinde yayınlanması bekleniyor. AÖF sınav giriş belgeleri AÖF resmi internet sitesi aracılığıyla temin edilecek.

AÖF SINAVINA KATILACAKLAR İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER

-Sınava gireceğiniz binayı, sınavdan en geç 1 gün önce görmeniz yararınıza olacaktır.

-Sınava girebilmeniz için gerekli olan “Sınav Giriş Belgesi” ve “Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik” (Fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. Kimlik Numaralı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, süresi geçerli pasaport, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait mavi kart) belgelerinizi sınava gitmeden önce mutlaka hazırlayın.

-Sınava girebilmeniz için gerekli belgeler dışında, yanınızda kâğıt, kitap, defter, not vb. hiçbir doküman; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. hiç bir iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazı; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek hiç bir nesneye izin verilmemektedir.

-Sınav saatinden 1 saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulunun.

-Sınavın ilk 15 dakikası dolduktan sonra, her ne sebeple olursa olsun hiçbir öğrenci sınava alınmamaktadır.

-Sınavda yapacağınız işaretlemeler ve yazacağınız yazılar için yanınızda koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurunuz.

-Cevap kâğıdı üzerine test grubunuzu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayı unutmayınız. Test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

-Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunmamalıdır. Aksi takdirde sınavınız ne yazık ki geçersiz sayılacaktır.

-Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz.

-Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır. Bu nedenle, hakkında hiçbir fikriniz olmayan soruları boş bırakınız. Ancak, soruda verilen seçeneklerden birkaçını eleyebiliyorsanız kalanlar arasında doğru cevabı kestirmeye çalışmanız yararınıza olabilir.

nurşen35 26 Kasım 2018 18:45

24-25 Kasım tarihlerinde yapılan AÖF soruları ve cevapları açıklanmıştır.

AÖF e- Kampüs sayfasından kontrol edebilirsiniz..

nurşen35 05 Aralık 2018 23:32

AÖF Güz dönemi sınav sonuçları açıklanmıştır

Hâdimul İslam 30 Aralık 2018 18:54

2018-2019 Aöf İlahiyat Sınav Takvimi...

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Allahın kulu_ 30 Aralık 2018 22:25

Ben 24 ocak saniyordum.:(sinavlara çalışmaya başlayalım.

nurşen35 04 Ocak 2019 11:16

AÖF Sınav Giriş Yerleri Belli Olmuştur
Hayırlı Olsun

nurşen35 24 Ocak 2019 16:32

Güz dönemi sonu finalleriniz açıklanmıştır.
Sonuçlarınız hayırlı olsun

nurşen35 02 Şubat 2019 12:47

AÖF sınav sonuçları sonrası kayıt yenileme heyecanı başladı. Açık öğretim öğrencileri 2. Dönem kayıt yenileme işlemlerini Anadolu Üniversitesi resmi internet adresi üzerinden yapılacak duyuru ile birlikte açık öğretim (AÖF) öğrenci otomasyon girişi üzerinden kayıtlarını yenileyebileceklerdir. AÖF kayıt yenileme işlemi nasıl yapılır? Harç ödemesi hangi bankaya yatırılır?

AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemlerinin ne zaman başlayacağı, Açıköğretim Fakültesi öğrencileri tarafından sorgulanan konular arasında yer almaya devam ediyor. 12-13 Ocak tarihlerinde tamamlanan AÖF güz dönemi final sınavlarının ardından gözler, AÖF kayıt yenileme işlemlerine çevrildi.

Güz dönemi final sonuçlarının açıklanmasının ardından beklentileri artan AÖF öğrencileri, konuya dair bilgi almak adına internette araştırma yapıyor.

KAYIT YENİLEME TARİHLERİ BELLİ OLDU

AÖF'ün resmi internet sitesindeki akademik takvimde yer alan bilgilere göre; Açıköğretim Fakültesi'nin 2018-2019 öğretim yılı bahar dönemi kayıtları 11 Şubat'ta başlayacak. Kayıt yenileme 22 Şubat Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecek.

Anadolu Üniversitesi, AÖF kayıt yenileme kılavuzu içerisinde yer alan bilgilere göre; kayıt işlemleri dört adımda gerçekleşiyor: Derslerini seç, ücretini öde, otomasyondan kaydını kontrol et ve ders kitaplarını e-Kampüs'te alma işlemi.

2019 AÖF kayıt yenileme tarihleri, 11 Şubat 2019 tarihinde başlıyor, 22 Şubat 2019 tarihinde sona eriyor. Üniversite, başvuru tarihlerinin uzamayacağını açıkladı.

Önemli: Öğrenciler ders ekleme/silme işlemlerini yaptıktan sonra ödeme gerçekleştiğinde, tekrardan ders ekleme-silme işlemlerini gerçekleştiremez.

2019 AÖF kayıt yenileme ücreti ne kadar? Anadolu Üniversitesi, 2019 kayıt yenileme ücretinin başvuru tarihleri içerisinde açıklanacağını dile getirdi. Ücretler, kayıt otomasyon sayfasından görülebilecek.

AÖF kayıt yenileme kılavuzu 2019

11 Şubat ila 22 Şubat tarihleri içerisinde öğrenciler kayıt işlemlerini nasıl yapacağına dair bilgileri, üniversite kılavuz içerisinde yayımladı.

AÖF bahar dönemi sınavları ne zaman başlıyor?

AÖF sınav tarihleri 2019 yılında; Bahar dönemi vize sınavı 13 Nisan 2018 tarihinde başlıyor, 14 Nisan 2019 tarihinde sona eriyor. Bahar dönemi final sınavı 25 Mayıs 2019 tarihinde başlıyor, 26 Mayıs 2019 tarihinde sona eriyor.

AÖF'TEN NASIL MEZUN OLUNUR?

Kayıtlı olduğu önlisans programında en az 120 AKTS kredilik, lisans programında en az 240 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF, YZ ve DZ notu olmayan Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın lisans veya önlisans diploması verilir.

nurşen35 13 Şubat 2019 12:17

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Ders ekle-sil işlemi üç aşamadan oluşmaktadır.

1.Aşama: ([Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]) internet adresinin Kayıt Yenileme bölümüne TCKN ve şifrenizle giriş yapmanız gerekecektir.

2.Aşama: Ders-ekle sil işlemi yaparak alacağınız ve bıraktığınız dersleri belirleyeceksiniz.

3.Aşama: Yaptığınız ders-ekle sil işlemini onaylamanız istenecektir. Yaptığınız ders ekle-sil işlemini onaylamadığınız takdirde, ders ekle-sil işleminiz geçersiz sayılacaktır. Bu durumda Fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılırsınız. Birden fazla ders ekle-sil işlemi yapan öğrencilerin, en son onayladığı ders ekle-sil işlemi geçerli olacaktır ve banka ödeme bilgileri buna göre oluşacaktır.



Öğrenciler, bir yarıyılda toplam 45 AKTS kredilik ders seçebilir.
Öğrenci, ders seçim (ekle/sil) işlemlerini; kayıt yenileme tarihleri içinde, sadece o yarıyıl için yapar ve bu işlemlere sonradan itiraz edemez.
Ders seçilmediğinde o dersten sorumlu olunmayacağı anlamına gelmez.
Öğrenciler FF harf notlu derslerini seçmeyebilir. Öğrenciler sorumlu oldukları derslerin tamamından başarılı olmadan mezun olamayacaklarından, seçmedikleri dersleri dersin açıldığı sonraki dönem/dönemlerde almak zorundadır.
Kayıt yenileme tarihleri içinde ödeme yapmadığınız sürece ders seçim (ekle/sil) işlemi yapabilirsiniz. Yapacağınız ödeme tutarları alacağınız derslerin kredisine göre belirlenmektedir.
Ders seçim (ekle/sil) işlemi sonucunda alınan derslerin toplam kredisi ve ödeme bilgileri değişeceğinden, ödeme yapıldıktan sonra ders seçim (ekle/sil) işlemi yapılması mümkün değildir.
2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi itibari ile ders seçimi öğrenciye bırakıldığından, mazeretli ders ekleme işlemi yapılmayacaktır.
Lisans programlarında 2. yarıyıldan ders seçimi yapan öğrenciler 6. ve 8. yarıyıllardan; 4. yarıyıldan ders seçimi yapan öğrenciler 8. yarıyıldan ders alamazlar (Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II, Türk DiliII ve Yabancı Dil-II dersleri hariç).
Lisans programında okurken önlisans diploması almak isteyen öğrenciler Yabancı Dil-II (6.yarıyıl) ve Türk Dili-II (8.yarıyıl) derslerini seçmeleri gerekir.
2018-2019 öğretim yılında ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ders seçimi yapmayacaklardır.

nurşen35 15 Mayıs 2019 16:44

2019 Bahar Dönemi Final Sınavı için Sınav Giriş Yerleri Açıklanmıştır

nurşen35 10Haziran 2019 18:13

2018-2019 Öğretim Yılı Üç Ders Sınavı 27 Temmuz 2019

nurşen35 13Haziran 2019 14:20

AÖF 2019 final sonucları açıklanmıştır

gün ışığı 13Haziran 2019 14:22

Alıntı:

nurşen35 Üyemizden Alıntı (Mesaj 427156)
AÖF 2019 final sonucları açıklanmıştır

Sonuçlar hayırlı olur inşallah...

nurşen35 25Haziran 2019 12:42

AÖF Yaz Okulu başvuruları 24 / 06/ 2019 'da başladı
28/ 06/ 2019'da son bulacaktır

nurşen35 27Haziran 2019 14:10

Yaz okulu kayıtlarında hangi öğrencilerden ücret alınmaz?
İlgili Kanunlar kapsamında olan Şehit/Gazi yakınlarından,
03/01/2019 tarihli ve 1 sayılı Anadolu Üniversitesi Yönetim Kurulu Kararı gereğince engellilik oranı %40 ve daha fazla olan öğrencilerden yaz okulu ücreti alınmamaktadır.

Yaz okulu ders seçimi sonucunda açılmayan dersin tutarının iadesi yapılacak mı?
Yaz okulu için yatırılan Öğretim Gideri tutarı iade edilmez ve ödeme yapıldıktan sonra kayıt işleminden vazgeçilemez.
Ancak seçilen ders açılmazsa ilgili derse ait tutar, derslerin hiçbiri açılmazsa öğretim gideri tutarının tamamı iade edilir.

Yaz okulu sınavları hangi tarihlerde ve hangi illerde yapılacaktır?
Yaz okulu sınavları 14-15 Eylül 2019 tarihlerinde yapılacaktır. Yaz okulu sınavlarının bütün illerde yapılması planlanmaktadır.

Yaz okulu için sınav merkezi tercihi işlemini ne zamana kadar yaptırmak gerekir?
Yaz okulu sınav merkezi tercihini 19 Temmuz 2019 tarihine kadar yapan öğrenciler belirtmiş oldukları sınav merkezinde sınava katılacaktır. Bu tarihten sonra yapılacak değişiklikler işleme alınmamaktadır.

Yaz okulu başarı değerlendirmesi nasıl yapılır?
Yaz okulu başarı değerlendirmesi tek sınav ile yapılır ve bu sınavın başarı notuna katkısı %100’dür.

Yaz okulunda yapılacak sınava kimler giremez?
Güz veya Bahar dönemine bakılmaksızın girmiş olduğu son sınavında kopya nedeniyle sınavı/sınavları geçersiz sayılan öğrenci yaz okuluna kayıt yaptırabilir. Ancak kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav yaz okulu sınavı olacağı için sınava giremez.

Yaz okuluna kayıt zorunlu mudur?
Yaz okulu uygulamasına katılım öğrencinin isteğine bağlıdır.

Yaz okulu ile ilgili sorular için öğrencilerimiz nereye başvurabilirler?
Öğrencilerimiz yaz okulu ile ilgili sorularını aosdestek.anadolu.edu.tr üzerinden ya da İletişim ve Çözüm Masası üzerinden sorarak yanıt alabilirler.


SAAT: 13:13

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320