|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Medineweb,Açılış Tarihi: 21 Ekim 2013 (23:00), Konuya Son Cevap : 19 Mart 2024 (00:27). Konuya 308 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
27 Temmuz 2014, 10:43 | Mesaj No:21 |
Cevap: İlitam Öğrencileri İstişare Bölümü bende bu sene sakarya ilitamı tercih etmek istiyorum. sakarya ilitam hakkında daha ayrıntılı bilgi verirmisin acaba. örneğin geçme notu nasıl oluyor, zorunlu eğitimde kalma yeri, hocaların tutumu, arapça dersi, ödevlendirmeler , kitap veriyor mu v.s. | |
27 Temmuz 2014, 16:52 | Mesaj No:22 |
Cevap: İlitam Öğrencileri İstişare Bölümü selamun aleykum=) ATAUZEM benimde tercihlerimin arasında olucağı için biraz bilgi topladım... İLİTAM programının kontenjanı 500 kişidir Derslerin İşlenişi Program, çoklu öğretim uygulamalarını ifade eden “uzaktan eğitim” yöntemiyle yürütülmektedir. Öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetlerinde sürekli aktif olmalarını sağlayacak etkinlikler düzenlenmekte, çeşitli formatlarda ders materyalleri hazırlanmaktadır. Senkron (eş zamanlı) ve asenkron(eş zamansız) öğretim ortamları kullanılmaktadır. Senkron öğretim ise sanal sınıf uygulamaları, forum tartışmaları, çevrimiçi sınavlar vb. etkinlikler aracılığı ile yapılmaktadır. Asenkron öğretim ortamlarında kullanılan ders materyalleri; e-öğrenme paketi, ders notları, video-derslerdir. Senkron eğitim
etkinlikler düzenlenmekte, çeşitli formatlarda ders materyalleri hazırlanmaktadır. Hazırlanan ders materyalleri ve tasarlanan etkinlikler aşağıda yer almaktadır; Ders Materyalleri
İLİTAM uzaktan eğitim programında sınıf geçme ve sınavlara dair iş ve işlemler “Atatürk Üniversitesi Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” hükümlerine göre yürütülür. Eğitmenler öğrencilerle senkron veya asenkron olarak iletişim kurmaktadır. Öğrencilerin Öğretim Yönetim Sistemi (ÖYS) üzerindeki tüm faaliyetleri kaydedilmektedir. Öğrenciler online vize sınavlarına Öğretim Yönetim Sistemi (ÖYS) üzerinden katılmaktadır. Bir dönem boyunca her bir ders için bir ara sınav, (vize), bir dönem sonu ve bir bütünleme sınavı yapılmaktadır. Ara sınavlar internet üzerinden, yılsonu (final) sınavı ile bütünleme sınavı yüz yüze oturumlar halinde akademik takvimde belirlenen tarihlerde yapılmaktadır. Ara (vize) sınavının başarı notuna katkı oranı %20, yılsonu (final) veya bütünleme sınavının ise %80 dir. Yüzyüze sınavlar Atatürk Üniversitesi Kampüsünde yapılmaktadır. Başka bölge veya illerde ayrıca bir sınav merkezi oluşturulmayacaktır. alıntıdır | |
27 Temmuz 2014, 17:01 | Mesaj No:23 |
Cevap: İlitam Öğrencileri İstişare Bölümü bi arkadaşımın verdiği bilgiler de şöyle... ders kitabı yokmuş her hafta onlıne dersler varmış ve haftalık üniteler yayımlanıyormuş çıktılarını alıp çalışıyormuşsun ilitamların çağrı merkezleri varmış sormak istediğiniz her şeyi sorabiliyormuşsunuz ezberde sureler belliymiş=tebareke,amme,zilzal,adiyat,tekasur,fiil suresinden aşağısı,kunut,ayetel kursi,emenerrasulu,hasr son ayetleri | |
27 Temmuz 2014, 20:47 | Mesaj No:24 | |
Durumu: Medine No : 15208 Üyelik T.:
10 Aralık 2011 | Cevap: İlitam Öğrencileri İstişare Bölümü Alıntı:
Vizeler internet üzerinden yapılıyor. % 10 etkiliyor. Finaller Sakaryada yapılıyor % 80 etkiliyor. Yüzyüze eğitim mecburi diyorlar ama gitmeyen çok oluyor. Bir şey demiyorlar Kur'an finali sözlü şeklinde oluyor. yeterlilik mülakatı gibi oluyor.7 dakika içinde 4 satır yüzüne okuma,ezber ve tecvit soruluyor. Hocalarımız fena değil. Kur'an hocamız ,Fıkıh ve İslam Tarihi Arapça hocalarımız çok iyi.. Felsefe ve Ahlak Felsefesi biraz sıkıntılı Sınav dönemlerinde yurtlarda kalıyoruz. Önceden yer ayırtıyoruz. Günlüğü 30-50 arasıydı. Okul kitap vermiyor. Pdf şeklinde sisteme haftalık yüklüyor. Özçıpa Fotokopiden Kitap halinde sipariş veriyoruz. Kargo ile gönderiyorlar..50-60 arası tutuyor(6 kitap) Derler sistem üzerinden işleniyor. 14 Hafta boyunca Haftada 11 saat ders oluyor. Ders saatleri Önceden bildiriliyor. Her sınıfın dersi ayrı yapılıyor. Sınıf mevcudu 100 den fazla ama canlı derslerde en fazla 25- 30 kişi oluyor. Hoca ders anlatıyor. İsteyen soru sorabiliyor. Arapça dersinde Alıştırmaları hocayla beraber çözüyoruz. Kur'an dersinde isteyen mikrofonla bağlanıyor. Hoca hataları söylüyor. Söyleyeceklerim bu kadar. Merak ettiğiniz bir şey olursa yardımcı olabilirim. Dersle ilgili belgeleri de paylaşabilirim | |
27 Temmuz 2014, 23:25 | Mesaj No:25 |
Durumu: Medine No : 14629 Üyelik T.:
18 Kasım 2011 | Cevap: İlitam Öğrencileri İstişare Bölümü OMÜ İLİTAM -Ders gecme notu en düşük 60 Vizeler internet üzerinden ve %20 si Alınıyor -Finaller Okulda ve %80 nı Alınıyor -Kuran Mulakat -Çan eğrisi yok -Sınıf tekrarı yok sadece dersten kalma var -Yuzyüze eğitim dönemsel olarak dönem başı 3 gün fakat katılma zorunluluğu yok -Her dönemin bütünleme sınavı var -Dersler her hafta video üzerinden veriliyor -Her dersin haftada bir canlı senkron u oluyor -Kitap verilmiyor - pdf seklinde yayın yapılıyor cıktısını alabilirsiniz -Ulaşım ve kalmada sorunu yok otel anlaşmaları var -Yuksek lisans a öğrenci alıyor formasyon da veriliyor (omü nün en büyük avantajlarıdır kendi mezunalrına daha fazla kontenjan ayırılıyor bu detayı göz ardı etmemek lazım vede iyi araştırmak gerek) Alıntı
__________________ Ve Hayat... Herseye Rağmen Değil ! ALLAH'a Kul Olunca Guzel. . . !! ♥ |
27 Temmuz 2014, 23:30 | Mesaj No:26 |
Durumu: Medine No : 14629 Üyelik T.:
18 Kasım 2011 | Cevap: İlitam Öğrencileri İstişare Bölümü
En kolay İlitam Erzurum en zoru da Samsun muş. Tercih yaparken göz önünde bulundurursunuz.
__________________ Ve Hayat... Herseye Rağmen Değil ! ALLAH'a Kul Olunca Guzel. . . !! ♥ |
01 Ağustos 2014, 15:36 | Mesaj No:27 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: İlitam Öğrencileri İstişare Bölümü
huzeyfe cumhuriyet üniversitesi ilitam ders çalışma sayfası açar mısın belki oraya daha once okula başlayanlar da girer inşallah bizlerden yerleşen olursa istşare yaparız |
01 Ağustos 2014, 16:45 | Mesaj No:28 |
Durumu: Medine No : 22031 Üyelik T.:
26 Kasım 2012 | Cevap: İlitam Öğrencileri İstişare Bölümü Allah razı olsun hocam
__________________ |
01 Ağustos 2014, 16:47 | Mesaj No:29 |
Durumu: Medine No : 22031 Üyelik T.:
26 Kasım 2012 | Cevap: İlitam Öğrencileri İstişare Bölümü hocam 2013 grubuna üye oldum,sorumu sordum neden anlamadım apar topar gruptan atmışlar beni canları sağolsun
__________________ |
01 Ağustos 2014, 17:00 | Mesaj No:30 | |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: İlitam Öğrencileri İstişare Bölümü Alıntı:
öğrencilerin isimleri grup başkanında oluyormuş o isimler haricindekileri gruplara almıyormuşlar..hepsinde öylemi bilmiyorum ama muhtemelen öyle olacakki sizi atmışlar gruptan | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Konuyu değerlendir | |