Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > İlmihal Bölümü

Konu Kimliği: Konu Sahibi nuryuzlum,Açılış Tarihi:  10 Ağustos 2009 (00:41), Konuya Son Cevap : 26 Kasım 2016 (18:51). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 10 Ağustos 2009, 00:41   Mesaj No:1
Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:nuryuzlum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5807
Üyelik T.: 24 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 153
Konular: 68
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart KADIN SESİ AVRET MİDİR?

KADIN SESİ AVRET MİDİR?

<<<Kadın Sesi



İnternetde İslami forum olarak hizmet veren sitemizdeki üyeler ile H.z. Muhammedin hayatını farklı bir çok arkadaşın okuması ile sesli kitap yapmak düşüncesindeyiz, ancak kadın sesi konusunda emin olamadık maalesef. Konu ile ilgili en sağlıklı ve muteber bilgiyi sizin vereceğinizi düşünerek başvurmuş bulunuyoruz.

02/02/2008

Aziz talibe, sözkonusu amaçla kadın sesinin kullanılmasında şeran bir beis bulunmamaktadır. (M. İ. ‘nin sitesinden.)>>>



Bu cevab pek çok su götürür ve kötü niyetlilere fırsat verir, zira bu hükmün pek çok kayıtları ve sınırlamaları vardır. Eğer biz, kadınları her işte serbest bırakırsak, onlar en önde olmak istediklerinden artık kimisi evlenmez, çocuk yapmaz, evde ailede huzur kalmaz, yaratılış nizamı alt-üst olur. Onların hakkına riayet edilirse huzur olur, hizmet olur. Kadının görüntüsünü ve sesini heryerde kullanırsak, düzenbazlardan dünyacılardan ne farkımız kalır.

“Evlerinde otursunlar, ilk cahiliyye dönemi gibi dışarı çıkmasınlar” ayeti kime hitabtır???

Meseleyi evvela fukahadan dinleyelim.

Beşeri ihtiyaçlar, alış veriş gibi mutlak konuşması gereken şeylerde kadının sesi, fitneye sebeb olmadıkça mahzurlu değildir. Şer’i meseleyi öğrenmek için alime hocaya soru sorup konuşması da mubahtır, yerine göre lazımdır. Ancak erkeklerin tamaına sebeb olacak şekilde sözü yumuşatarak konuşmaları ve yolda yürürken ayaklarını yere veya birbirine vurarak ses çıkartmaları men edilmiştir.

Ahzab Suresi ayet 32 de; “Ey peygamber hanımları! Siz kadınlardan diğerleri gibi değilsiniz. Eğer takva olursanız, sözü yumuşak şekilde söylemeyin; (zira) kalbinde maraz olan kişi tama’ eder. Ma’ruf söz söyleyin.” buyurmakla, önce annelerimizi bu hususta ikaz etmiştir.

Ebu Bekir Cessas, bu ayetin tefsirinde: -Bu ayette, kadınların sözlerini erkeklere karşı yumuşatarak söylememeleri ve düşük kimselerin fitnelenip kadınlara meyletmemesine delalet vardır.- demiştir.

Bununla, diğer kadınların da erkeklere karşı sözlerini yumuşatmalarından men edilmeleri anlaşılmıştır. Bununla, kadınların ezan okumaktan men edilmelerine delalet vardır.

“Ziynetlerinden gizlediklerin bilinsin için ayaklarını (yere) vurmasınlar” ayetinin tefsirinde Cessas şöyle der: Ayeti kerimede, kadının konuşmasında yabancı erkeklere işittirecek şekilde sesini yükseltmekten men edildiğine delalet vardır; bu durum, sesi fitneye sebeb olacak şekilde oluncadır. Bu yüzden alimlerimiz kadının ezan okumasını mekruh gördüler. (Ezan iade edilir.) Zira bunda, sesini yükseltmeye ihtiyaç duyulur, halbuki kadın bundan men edilmiştir. (Ahkamu-l Kur’an/Cessas/ 3-3939)

İbni Mace’de, manazın ikamesi babında:

İslam şeriatının hırsı açığa çıktı, şöyleki kadın, yabancı erkeklerin işitceği derecede sesini yükseltmez, zira imamın hatasına tenbih için sesini yükseltmez tesfık yapar (ellerini birbirine çarpar).

Ebu Hureyre’den r.a. şöyle rivayet edildi, Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: Erkekler için tesbih (subhanellah demek), kadınlar için tefık (el çırpmak) vardır. (İbni Mace: 1-329)

<<<Namazda imam yanılsa, erkekler –subhanellah- diyerek uyarırlar, kadınlar ise ellerini birbirine vururlar, ses çıkartmazlar. Namazda böyle ise, ya dışarda telefonda t.v. de işyerinde, öğretmenin karşısında müdürün huzurunda kadının durumu ne olur???>>>

Muvatta’ dan:

Malumdur ki ihrama giren hacılar telbiye okurlar, seslerini yükseltirler. Lakin kadınlar için telbiye ile seslerini yükseltmek yoktur, taki sesin yükseltilmesiyle ziyneti açığa çıkmasın. Muhakkak İmam Malik demiştir: Ehli ilimden şöyle dediklerini işittim: Kadınların telbiye ile ses yükseltmeleri yoktur, kadın kendi sesini duyacak kadar söyler. (Muvatta 1-334)


Muğni den:

İbni Abdil Berr derki: kadın hakkında sünnet olan, sesini yükseltmemesidir, kadın için ancak kendi sesini işitmesi vardır. Fitne korkusundan dolayı sesini yükseltmesi mekruh oldu. (Muğni: 3-330)

Dini gaye için olursa mahzur yok …demiş ti; yukardaki hükümler hangi gayelerdedir? Namaz içinde imamın hatasını uyarmak dini bir gaye halis bir niyet değilmi? Evet, orda bile kadının sesi erkekler için fitneye sebebtir.

Fasık tüccarlar niçin sekreter olarak telefonların başına kadınları korlar, tezgahlara kadınları korlar! Erkekleri cezbetmek sözlerini dinletmek ve müşteri avlamak için. Senin niyetin belki (güya) halis olsa da, dinleyenlerin niyeti öyle olmaz, olamaz, zira erkeklik ölmedi ya, melek olmadık ki! Ben etkilenmem derseniz, demek ki sizde bir şey kalmamış, siz de kadın gibi olmuşsunuz, kusura bakmayın. Bizim sözümüz erkekler içindir, izzetli nezih takva kimseler içindir.

alıntı
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nuryuzlum 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Röportaj: Namık Kemal ZEYBEK Anket'ler-Röportaj'lar namzet davadar 4 2819 29 Ağustos 2009 17:07
TÜRKİYE GERÇEĞİNİ YAVAŞ YAVAŞ ANLAYACAĞIZ ... İslami Haberler kurtmehmet 1 1957 27 Ağustos 2009 22:28
Sadaka-i Fıtır Oruç-Ramazan Kara Kartal 3 2146 24 Ağustos 2009 01:51
Oruçlunun Ağız Kokusu! Oruç-Ramazan nuryuzlum 0 2109 24 Ağustos 2009 01:46
Oruçlarda Niyet! Oruç-Ramazan nuryuzlum 0 1653 24 Ağustos 2009 01:44

Alt 26 Kasım 2016, 18:51   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:43
Mesaj: 7.401
Konular: 425
Beğenildi:2286
Beğendi:4876
Takdirleri:3684
Takdir Et:
Standart

Evlerinde otursunlar, ilk cahiliyye dönemi gibi dışarı çıkmasınlar

saygı değer hocalarım burda denilmek istenen cahiliyye kadınları süslenip dışarılara çıkıyorlarmış bu şekilde dışarı çıkmayın demek istemiyor mu
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kuran Hatmi ve hatim duası var mıdır? Peygamber Efendimiz ve Sahabeler yapmış mıdır? KuM TaNeSi Soru Cevap Arşivi 1 28 Aralık 2021 10:59
Kadının saçı avret midir, kadınların saçına bakmak haram mıdır? KuM TaNeSi Kadın Mahrem Konular 1 03 Şubat 2014 09:43
yusufcan,DAVAMIN SESİ bilinmez İlahiler/Ezgiler 0 20 Aralık 2011 13:33
İLAHİYATÇI / KADIN İLE ERKEĞİ AYNI ŞARTLARDA ÇALIŞTIRMAK ADALET MİDİR ? AŞK'ÜL İSLAM Makale ve Köşe Yazıları 15 23 Şubat 2009 13:50
İLAHİYATÇI /KADIN ERKEK'TE EŞİTLİK ADALET MİDİR ! AŞK'ÜL İSLAM Makale ve Köşe Yazıları 5 21 Şubat 2009 12:41

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.