Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLAHİYAT-ÖNLİSANS -AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ.::. > 1.SINIF*Güz Dönemi* > İslam İbadet Esasları*

Konu Kimliği: Konu Sahibi mehmet akif2,Açılış Tarihi:  21 Kasım 2012 (17:32), Konuya Son Cevap : 19 Mart 2019 (20:27). Konuya 16 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı6Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 21 Kasım 2012, 17:32   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:41
Mesaj: 7.402
Konular: 425
Beğenildi:2256
Beğendi:4871
Takdirleri:3317
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart islam ibadet esasları soru-cevap bölümü

islam ibadet esasları soru-cevap bölümü

konunuz hayırlı olsun inşallah
cereen ve Sümeyye.1 beğendiler.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi mehmet akif2 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Sevgililer Günü Serbest Kürsü gün ışığı 3 687 15 Şubat 2019 08:19
Azılı bir müşrik "Nadr bin Hâris" Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler mehmet akif2 0 569 06 Ekim 2018 20:18
EBU FÜKEYHE (R.A.) KİMDİR? Ashab-Kiram(r.a) mehmet akif2 0 656 05 Ekim 2018 19:42
Sayın Mustafa Cilasun için yapılacak hatim :(((((( Taziye-İlan-Selamlaşma nurşen35 28 3950 05 Ekim 2018 17:00
TEVHİDİN DELİLLERİ Akaid mehmet akif2 5 814 01 Ekim 2018 11:18

Alt 20 Nisan 2018, 19:53   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.525
Konular: 1144
Beğenildi:4364
Beğendi:3686
Takdirleri:11335
Takdir Et:
Standart

1. Aşağıdaki eylemlerden hangisi dar anlamda ibadet
kapsamına girmez?


A) Namaz kılmak
B) Tefekkür etmek
C) Kurban kesmek
D) Oruç tutmak
E) Zekat vermek

2. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A) Dinî emir ve yasaklarla muhatap olan kimseye
mükellef denir.
B) Vakti içerisinde ibadeti yapmaya eda denir.
C) Başlanmış ibadeti bozan davranışa müfsit adı
verilir.
D) Mükellefin yapıp yapmamakta serbest olduğu
davranışlara mubah denir.
E) Bir ibadeti vakit çıktıktan sonra yapmaya eda
denir.

3. Özünden haramla ilgili aşağıdaki ifadelerden
hangisi yanlıştır?

A) Fiil, temelden gayri meşru sayılır
B) Zaruret durumu dışında hiçbir biçimde meşruluk
kazanamaz
C) Fiilinin bazı olumlu sonuçları vardır
D) Zaruret durumunda
E) Mükellef bu fiili yaparsa, bâtıl kabul edilir


4. Aşağıdakilerden hangisi, ibâha-i şeriyyenin
özelliklerinden biridir?

A) Akıl karar verir
B) Dinen, kendilerine değinilmiştir
C) Hadislere bakılmaz
D) Ayetlere bakılmaz
E) Dinin değinmesine gerek yoktur


5. Aşağdaki şıkların hangisinde guslün farzları tam
olarak verilmiştir?

A) Ağzı yıkamak, buruna su çekmek, bütün vücudu
yıkamak
B) Ağzı yıkamak, buruna su çekmek, vücudu
ovalayarak yıkamalı
C) Buruna su çekmek, yıkanmaya sağdan başlamak,
besmele çekmek
D) Niyet etmek, azaları peşpeşe yıkamak, besmele
çekmek
E) Ağzı yıkamak, besmele çekmek, buruna su
vermek
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Nisan 2018, 19:58   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.525
Konular: 1144
Beğenildi:4364
Beğendi:3686
Takdirleri:11335
Takdir Et:
Standart

6. Aşağıdaki şıklardan hangisinde yolculara ait mesh
müddeti doğru olarak verilmiştir?

A) Bir gün (12 saat)
B) Bir gün, bir gece (24 saat)
C) İki gün, iki gece (36 saat)
D) İki gün, iki gece (48 saat)
E) Üç gün, üç gece (72 saat)


7. Aşağıdaki terimlerden hangisi tek başına namaz
kılanı ifade eder?

A) Müdrik
B) Muktedî
C) Lâhık
D) Mesbûk
E) Münferid


8. Aşağıdaki farzlardan hangisi namazın rüknü
değildir?

A) Kıyam
B) Kıraat
C) Rükû
D) Vakit
E) Sücûd

9. Aşağıdaki yemin cümlelerinden hangisi Hanefîlere
göre sorumluluk doğurmaz?

A) Allah’a andolsun ki, meyve yemeyeceğim.
B) Vallahi ne arabaya binerim ne de trene!
C) Allah şahit bu daireyi başkasına satmayacağım.
D) Billahi bu eve bir daha ayak basmayacağım.
E) Vallahi inşallah yarın senin evi boyayacağım.

10. “Güneşin gökyüzünde çıktığı en yüksek noktadan
batıya doğru meyletmesi” aşağıdakilerden
hangisidir?

A) İstivâ
B) Fecr-i kâzib
C) Zevâl
D) Fecr-i sâdık
E) Asr-ı evvel


11. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Peygamber
zamanında fitre olarak verilen gıda maddelerinden
biri değildir?

A) Yaş üzüm
B) Arpa
C) Kuru hurma
D) Buğday
E) Kuru üzüm
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Nisan 2018, 20:01   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.525
Konular: 1144
Beğenildi:4364
Beğendi:3686
Takdirleri:11335
Takdir Et:
Standart

12. Savm-ı Dâvûd ile ilgili aşağıdaki bilgilerden
hangisi doğrudur?
A) Recep ayının ilk günü tutulan oruç
B) Bir gün oruç tutup bir gün tutmamak şeklinde
tutulan sürekli oruç
C) Adak orucu
D) Muharrem ayında tutulan oruç
E) Hz. Dâvûd’un doğduğu gün tutulan oruç

13. Sağlam alacakların zekâtının ödenmesiyle ilgili
aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

A) Sadece içinde bulunulan yıl için ödenir
B) Hem içinde bulunulan, hem de geçmiş yıllar için
ödenir
C) Sadece geçmiş yıl için ödenir
D) Hem içinde bulunulan, hem de geçmiş yıllar için
ödenmez
E) Sadece geçmiş yıl için ödenir


14. Aşağıdakilerden hangisi, tam mülkiyet şartını
oluşturan unsurlardan biri değildir?

A) Malda başkasına ait hak bulunması
B) Malın sahibinin elinde bulunması
C) Kendi seçimiyle tasarruf hakkı bulunması
D) Fayda ve menfaatin mâlike ait bulunması
E) Mala el konulmamış olması


15. Aşağıdakilerden hangisi cenaze namazının rüknü
(farzı)dür?

A) Teşehhüd
B) Kıyam
C) Secde
D) Kıraat
E) Rükû’


16. Mükellefin normal durumlarda yerine getireceği
aslî hükümleri ifade eden kavram aşağıdakilerden
hangisidir?

A) Zevâid sünnet
B) Ruhsat
C) Mendup
D) Azîmet
E) Edâ
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Nisan 2018, 20:04   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.525
Konular: 1144
Beğenildi:4364
Beğendi:3686
Takdirleri:11335
Takdir Et:
Standart

17. Aşağıdakilerden hangisi ıskat ruhsatıyla ilgilidir?

A) Hayâtî tehlike doğurabilecek açlık durumunda
başkasının malından izinsiz yemek.
B) Ruhsatı kullanmak vaciptir.
C) Haram hükmü ve sebebi ortadan kalkmaz.
D) Hakikat anlamında ruhsattır.
E) Ruhsatı seçmek genişlik sağlamaktadır, istenirse
seçilmeyebilir.


18. Şâfiîlere göre adağın hükmü aşağıdakilerden
hangisidir?

A) Mubah
B) Müstehab
C) Vacip
D) Mekruh
E) Haram


19. Aşağıdakilerden hangisi niyete göre yemin
sayılabilir?

A) Ekmek Kur’ân çarpsın
B) Kâbe hakkı için
C) Şöyle yaparsam kâfir olayım
D) Tallahi
E) Çocuklarımın ölüsünü göreyim


20. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde Hanefîlere
göre keffâreti olmayan yeminler birlikte
zikredilmiştir?

A) Lağv yemin - ğamûs yemini
B) Lağv yemin – mün‘akid yemin
C) Mün‘akid yemin – ğamûs yemin
D) Lağv yemin – fevr yemin
E) Fevr yemin - ğamûs yemini
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Nisan 2018, 20:07   Mesaj No:6
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.525
Konular: 1144
Beğenildi:4364
Beğendi:3686
Takdirleri:11335
Takdir Et:
Standart

CEVAPLAR

1. A
2. E
3. E
4. C
5. B
6. E
7. E
8. E
9. D
10. E
11. C
12. B
13. B
14. B
15. A
16. B
17. D
18. B
19. D
20. C
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Nisan 2018, 20:13   Mesaj No:7
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.525
Konular: 1144
Beğenildi:4364
Beğendi:3686
Takdirleri:11335
Takdir Et:
Standart

Sayın İlahiyatçılar cevaplarda sorun varsa kontrol edip, bize doğru cevapları bildirir misiniz. Böylelikle konumuzda soru cevap çalışması yapmış oluruz..
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Ekim 2018, 15:54   Mesaj No:8
Avatar Otomotik
Durumu:Sum7 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 59885
Üyelik T.: 30 Eylül 2018
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Kadin
Yaş:24
Mesaj: 2
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Iki soruda hata var
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Ekim 2018, 15:55   Mesaj No:9
Avatar Otomotik
Durumu:Sum7 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 59885
Üyelik T.: 30 Eylül 2018
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Kadin
Yaş:24
Mesaj: 2
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

6.sorunun cevabi E olmali 3 gun 3 gece
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Ekim 2018, 23:09   Mesaj No:10
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.525
Konular: 1144
Beğenildi:4364
Beğendi:3686
Takdirleri:11335
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Sum7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Iki soruda hata var
Biri 6. soru diğerini belirtmemişsiniz. Hangi soru ise kontrol edelim..

Alıntı:
Sum7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
6.sorunun cevabi E olmali 3 gun 3 gece
Yanlış olan cevap düzenlendi, teşekkür ederiz...

ewet000
Sümeyye.1 beğendi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
İslam İnanç Esasları Medineweb soru-cevap Bölümü mehmet akif2 İslâm İnanc Esasları(1.Sınıf) 4 16 Kasım 2018 16:25
islam ahlak esasları soru-cevap bölümü mehmet akif2 İslam Ahlak Esasları* 2 09 Temmuz 2018 12:31
islam sanatları tarihi soru-cevap bölümü/medineweb mehmet akif2 İslam Sanat Tarihi 2 05 Kasım 2017 20:20
islam ibadet esasları 7.ünite mehmet akif2 İslam İbadet Esasları* 2 21 Ağustos 2015 01:43
ilk dönem islam tarihi soru-cevap bölümü mehmet akif2 İlk Dönem İslam Tarihi 0 21 Kasım 2012 17:35

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb   Medineweb   Medineweb   Medineweb   www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291