www.medineweb.net, yükleniyor... 'den beri Kesintisiz Yayında.... |
|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Sevay571,Açılış Tarihi: 28 Mayıs 2012 (01:47), Konuya Son Cevap : 28 Mayıs 2012 (01:47). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 | |
Durumu: ![]() Medine No : 14815 Üyelik T.:
29 Kasım 2011 | ![]() Ünite 1 (Hafıza Tekniği) Es Selamun Aleyküm / Aleyküm Selam. Değerli kardeşlerim bunca işimin gücümün arasında sınava çalışmalarım arasında msn dende en çok gelen soru "İSLAM KURUMLARI BİRİNCİ ÜNİTEYİ ANLAYAMIYORUM ?" sorusunun cevabını yazmaya çalışacağım. Baştan söylüyorum önce özeti okuyun, DİKKAT özeti okurken kişi sözlerinde cümlenin tamamını değil, anahtar kelime seçip ona göre HİKAYE metodu uygulayacağız. Ancak anahtar kelime seçerken aman dikkat edin seçtiğiniz kelime başka kişi sözlerinde olmasın ve belirgin olsun, testte o sözü görür görmez işaretleyin.Normalde bu kadar şeyle uğraşıp yazmazdım ama tek gayem belki ALLAH (c.c.)'ın rızasını kazanabilirim ümidi, bir müslüman kardeşimin bunun bir emek olduğunu bilip üstelikte herkesin yapmayacağı bir emek olduğunu bilip dua etmesi. Üniteyi komple anlatmayacağım sadece girişi yapıp, size işin taktiğini gösterip gerisini size bırakacağım. BAŞTAN SÖYLÜYORUM AŞIRI DERECEDE SAÇMA BİR HİKAYE HAYAL EDECEĞİZ, O KADAR SAÇMA OLMALI Kİ -BU NE YA- DENECEK KADAR. Önce Özeti ekliyorum alıntı olarak Ünite 1 dikkatle okuyun sonra hafıza metoduna geçeceğiz. Alıntı:
Dediğim gibi konun girişini vereceğim devamı size kalmıştır. Başlıyorum. BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM. ALLAHÜMME SALLİ ALA MUHAMMEDİN VE ALİ MUHAMMED. Arkadaşlar düşünün, toplum adlı bir bahçe varmış bu bahçede gurup gurup dizilen örgüt halinde teller varmış. Ve bu bahçede 3 çeşit meyve yetiştiriliyormuş, bu meyveler = Kurum ağacı, Kültür mantarı, Medeniyet çiçeği... Bahçenin bahçıvanı olan Ziya Gökalp, hergün özenle suluyormuş. Bir gün bir gurup misafir gelmiş ve bahçeyi gezmişler beraber. Ziya Gökalp Kurum ağacını göstererek demiş ki, bu kurum ağacı öyle bir bitki iki iki özelliği var. Misafirler merakle nedir kurumun özellikleri, Ziya başlamış saymaya Kurumun özellikleri 1 bu bitki Organiktir, kendi ellerimle suluyorum hergün. 2 bu bitkiyi Göreli yöresinden gelir ve bu kurum bitkisini görenler onu Sürekli ekmek isterler... Bahçeyi gezerlerken, Kültür mantarının yanına gelmişler ve bir de ne görsünler, biraz aşağıda Thurnwald adında yabancı bir turist Ahenkle kültür meyvesi çalıyormuş. Bunu gören misafirlerden Voltair demiş ki bu adamda zerre kadar İnsan Zekası yok. Ordan Temel lafa atlamış bir kültür mantarı için ne kadar çok şey söylediniz böyle... ![]() ![]() ![]() İğrenç değilmi berbat bir hikaye arkadaşlar girişi yaptım, gerisi size kaldı, BİSMİLLAH deyin devam edin, olabildiğince saçma hikayeleyin. Ne kadar çok abartırsanız o kadar çok hafızanızda kalır. Şimdi geldi hikayeden nasıl kelime çıkarıcaz. ilk başta dediğim gibi anahtar kelime belirliyoruz. mesela ben Voltair "İnsan zekası" , R.Thurnwald "Ahenkle" gibi kelimeleri seçtim. Bu olayların kültürün yanında geçmesi Kültür ile ilgili söylendiğini gösterir. soruda bir yazı verilip bu söz kime aittir denirse cevabımız hazır. deneme yapalım... Soru Kültürü "insan zekasının oluşumu ve gelişimi" manasında kullanan düşünür kimdir ? a) Thurnwald b) Z.Gökalp c) Voltair d) Wissler e) Hepsi ![]() Cevabı duyar gibiyim tabiki "c" Voltair. Artık istesenizde istemesenizde, Kültürün iki özelliği olan = Organik olmasını ve Göreli sürekliliği olmasını biliyorsunuz İNŞ. Thurnwald'ın kültürle ilgili sözünün içinde "ahenk" kelimesinin geçtiğini biliyorsunuz İNŞ. ve Kültürle ilgili Voltairin "İnsan Zekası" benzetmesini biliyorsunuz İNŞ. Devamı size kalmış İNŞ. Vesselam.
__________________ Hadis-i Şerif = "Ehl-i beytim, Nuh'un gemisi gibidir. Tutunan kurtulur, tutunmayan, boğulur " (Taberânî) Uzun bir müddet yokum, Esenlikle Kalın... | |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Soru Cevap Arşivi | Sevay571 | 16 | 8096 | 02 Ağustos 2012 15:43 |
![]() | Videolar/Slaytlar | hakaşığı | 6 | 2837 | 15 Temmuz 2012 02:45 |
![]() | İslam Kurumları ve Medeniyeti | Sevay571 | 0 | 4114 | 28 Mayıs 2012 01:47 |
![]() | Kur’an-Kerim Bilgisi | Sevay571 | 0 | 4044 | 11 Mayıs 2012 18:09 |
![]() | Türk İslam Edebiyatı | nurşen35 | 2 | 4135 | 11 Mayıs 2012 00:40 |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Ünite 5 (Hafıza Tekniği) | Sevay571 | Tefsir Tarihi Ve Usulü | 6 | 22 Mart 2021 14:01 |
Hafıza Teknikleriyle İngilizce Öğrenimi | Allahın kulu_ | Programlar//İstekler | 0 | 13 Ocak 2015 18:38 |
Sınav Sorularını Ezberleme Tekniği ! | Ehlibeyt | İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar | 3 | 21 Mayıs 2013 09:29 |
Bir Öğretim Tekniği:Drama | NUR | Kur'ân Kursları | 1 | 05 Temmuz 2009 12:15 |
Hafıza İçin En İyi ve En Kötü Yiyecekler | KuM TaNeSi | Beslenme | 0 | 07 Mayıs 2009 13:28 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|