Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > İslami Haberler

Konu Kimliği: Konu Sahibi Hilafet Divanı,Açılış Tarihi:  22 Mayıs 2012 (04:33), Konuya Son Cevap : 22 Mayıs 2012 (15:05). Konuya 4 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 22 Mayıs 2012, 04:33   Mesaj No:1
Avatar Otomotik
Durumu:Hilafet Divanı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 18811
Üyelik T.: 22 Mayıs 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2
Konular: 1
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Şeyh Muhammed El-Rifaee hilafetini ilan etti

Şeyh Muhammed El-Rifaee hilafetini ilan etti

Bu, Türkiye’deki tüm Müslümanlara Duyurudur...

Yüz yıla yakın süredir başsız kalan müslüman ümmete çağrı.

Seyh Ebu Isa Muhammed El-Rifaee, Seyyit, Ehli Beytten.

Hilafeti 1993'de başlattı. Bugün 53 ülkede onbinlerce müslüman ona tabi olarak birleşmiş durumda.

Hilafet davetini bugünden itibaren aleni olarak başlatıyor ve ümmeti birlik ve beraberliğe davet ediyoruz.

Hilafet Divanı

Web: [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İrtibat: Contactus@tevhidhilafet.com
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Hilafet Divanı 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Şeyh Muhammed El-Rifaee hilafetini ilan etti İslami Haberler Zemahşeri 4 1626 22 Mayıs 2012 04:33

Alt 22 Mayıs 2012, 13:51   Mesaj No:2
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.108
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: Şeyh Muhammed El-Rifaee hilafetini ilan etti

Alıntı:
Hilafet Divanı Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Bu, Türkiye’deki tüm Müslümanlara Duyurudur...

Yüz yıla yakın süredir başsız kalan müslüman ümmete çağrı.

Seyh Ebu Isa Muhammed El-Rifaee, Seyyit, Ehli Beytten.

Hilafeti 1993'de başlattı. Bugün 53 ülkede onbinlerce müslüman ona tabi olarak birleşmiş durumda.

Hilafet davetini bugünden itibaren aleni olarak başlatıyor ve ümmeti birlik ve beraberliğe davet ediyoruz.

Hilafet Divanı

Web: [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İrtibat: Contactus@tevhidhilafet.com

Artık Mehdiler gibi Halifeliğini de ilan edenler çoğalır
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Mayıs 2012, 13:59   Mesaj No:3
Avatar Otomotik
Durumu:Hilafet Divanı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 18811
Üyelik T.: 22 Mayıs 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2
Konular: 1
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Şeyh Muhammed El-Rifaee hilafetini ilan etti

Alıntı:
FECR Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Artık Mehdiler gibi Halifeliğini de ilan edenler çoğalır
Hepbirlikte Allah’ın emirlerine bağlanmanın ve tek İmam nasb edip ona biat etmenin farz olduğuna dair beyan

Allah (ac) şöyle buyuruyor: “Birlik ve beraberlik içinde Allah’ın emirlerine sımsıkı sarılın. Parçalanmayın. Allah’ın üzerinizdeki nimetini düşünün ki, İslamdan önce siz birbirinize düşman iken O, kalplerinizi uzlaştırdı. O’nun lütfu ile din kardeşi oldunuz. Bir ateş çukurunun kenarında idiniz, sizi oradan kurtardı. İşte Allah, doğru yolu bulasınız diye size ayetlerini böyle açıklıyor. İçinizden, sizi yapmaya çağıracak, size iyiliği emredecek ve sizi kötülükten uzaklaştıracak bir topluluk olsun. İşte onlar, kurtuluşa erenlerdir. Ey müminler, kendilerine açık deliller geldikten sonra da parçalanıp ayrılığa düşenlerden olmayın. İşte öyleleri için büyük azap vardır. (Ali İmran: 103-105)
Bu muhkem ve kat’i nass ile tüm müslüman ümmetine hitab edilerek, tek halife altında toplanmaları ve Allah’ın emirlerine birlik ve beraberlik içinde sarılmaları emrediliyor. Her kim halife nasb etmek için devlet, toprak, güç ve kuvvet varlığı gibi, Kur’an ve sünnette yeri olmayan, şartlar koşarsa, heva ve hevesine uyarak, haddini aşıp Allah’ın hükmünü takip etmiş bulunur. Allah (a.c.) bunlarla şöyle hitab ediyor: “Allah öyle hüküm verir ki, O’nun hükmünü takip edecek yoktur.” (Ra’d: 41)
Güç ve kuvvet varlığı halife nasb etmenin ve onun altında birlik ve beraberlik içinde toplanmamın şartı mı yoksa neticesi mi? Akıl sahipleri için bu sualin cevabı net ve açıktır. Kaldı ki Allah (a.c.)’in kitabında olmayan her şart batıldır. Resulullah (s.a.s.) bu konuda şöyle buyuruyor: “Allah’ın kitabında bulunmayan şartlar koşan kişilere ne oluyor ki? Allah’ın kitabında bulunmayan her şart batıldır. İsterse yüz tane şart olsun.” [Buhari, Müslim]
Bu şekilde ortaya atılan şartlar şeytani olmakla birlikte ümmetin günümüzde güçsüz ve başarısız olmasının en büyük sebebidir: “Allah ve Resulune ıttat edin birbirinizle çekişmeyin, sonra korkar zayıflarsınız ve kuvvetten düşersiniz.” (Enfal: 46)
Kaldı ki Resulullah (s.a.s.) birlik ve beraberlik emrini nasıl yerine getireceğimizi bizlere net şekilde açıklamıştır: “Sana da Kur’an-ı indirdik ki, insanlara indirileni açıklayasın.” (Nahl: 44)
Hakkı talep eden herkese efendimizden bu konudaki sahih hadislerle rivayet edilen sözlerini sergilemekteyiz:
1. Ebu Huraira (r.a.) Resulullah (s.a.s.)’den şöyle rivayet ediyor: Resulullah (s.a.s.) dedi ki: “Beni İsrail’in liderliğini nebiler yapardı. Her zaman nebi öldüğünde yerini yeni nebi alırdı. Benden sonra nebi yoktur ama çok sayıda halifeler olacak.” Dediler ki: “Ne emrediyorsun bizlere bu konuda?” Dedi ki: “ İlk nasb edilen halifeye biat edip hakkını ver.” [Buhari, Müslim]
Bu hadisi şerif Allah (a.c.)’ nin emirlerini birlik beraberlik içinde nasıl yerine getiriliceğini apaçık şekilde açıklayıp bunun ancak halife nasb edip ona biat etmekle ve onun sözünü dinleyip, ona itaat etmekle olacağını bildirmektedir.
2. Ebu Said el-Hudri (r.a.) diyor ki: Resulullah (s.a.s.) şöyle emretti: “Eğer iki halifeye biat edilirse bunların ikincisini öldürün.” [Müslim]
Bu ve bundan önceki hadis mutlak bir dil ile islamda lider sayısının birden fazla olmasını haram kılmıştır. Yine aynı anda iki halifeye biat etmek men edilmiştir. Bu hüküm darul islam’ın geniş ve büyük olması halinde de değişmez. Bu şartlar altında birinci halifeye yapılan biat geçerli olup ikincisi şer’an batıl sayılır.
3. Urfuca ibn Şerih (ra) Resulullah (sas)’den şöyle işittiğini söylüyor: Dedi ki: “Benden sonra şiddetli fitneler olacak. Her kim cemaati, ya da Muhammed (sas)’in ümmetinin sözünü ayırmaya teşebbüs ederse onu öldürün. Allah’ın eli cemaatin üstündedir. Cemaati terk edenin dostu ise şeytandır.” [Müslim, Nisai]
Bu hadisi şerif çok büyük faydalar içermektedir:
1-Resullah (sas) gelecekte büyük fitnelerin olacağını bildirmektedir ki bunların çoğu tarih boyunca bir bir gerçekleşti. Bu ilim de efendimiz (sas)’e verilen ilimlerden biridir ve onun gerçek nebi olduğunu ispatlamaktadır.

2-Resulullah (sas) ümmetin sözünü ayırmaya kalkan herkese ölüm hükmü vermiştir ki. Bu hüküm daha önce zahiren salih görünen kişileri de içermektedir.
3-İslam ümmetinin birliği Allah katında, bu cemaati ayırmaya kalkan müslüman ferdin akıtılan kanından daha değerlidir. Bu da müslümanlar cemaatinin birliğinin hürmetini göz önüne sergilemektedir.
4-Allah (a.c.)’in eli bir halife altında toplanmış müslüman cemaati üzerinedir. Bu cemaati terk edip ümmeti bölen tüm grup ve cemaatlerin başını asıl temsil eden şeytandır. Allah bunlarla ilgili şöyle buyuruyor: “Onlara, şeytanın peşine takdığı ve kendisine verdiğimiz ayetlerden sıyrılarak azgınlardan olan kişinin olayını anlat.” (A’raf: 175)
4. Ebu Bekir (r.a.) şöyle rivayet ediyor: Resulullah (s.a.s.) namaza giderken secde eden bir adamın yanından geçtiğini gördüm. Namazı kıldıktan sonra bu kişinin aynı şekilde secde ettiğini ve lider arkasında cemaat namazına katılmadığını görüyor ve şöyle soruyor: “Bu adamı kim öldürebilir?” Birisi ayağa kalkıp buna yelteniyor ama çekinip, elinden gelmiyor ve diyor ki: “Ya Nebi Allah, seni anne ve babamdan daha çok severim ama secde eden, La İlahe İllallah şehadetini getiren birisini nasıl öldürebilirim?” Efendimiz yine tekrarlıyor: “Bu adamı kim öldürebilir?” Bu sefer başka birisi bunu yapmaya kalkıyor ama onunda elinden gelmiyor ve aynı sözleri tekrarlıyor: “Ya Nebi Allah secde eden, La İlahe İllallah şehadetini getiren birisini nasıl öldürebilirim?” Resullullah (s.a.s.) bunun üzerine şöyle buyuruyor: “Muhammedin nefsi elinde bulunan Allah’a yeminler olsun ki eğer onu öldürseydiler bu fitnelerin ilki ve sonuncusu olurdu. [Ahmed ve Taberani, Müslimin şartlarına göre sahih]
Bu hadisi şerif şu faydaları içermektedir:
1-İslamiyette fitnelerin başı müslümanların halife altında toplanmış cemaati terk edip, ayrılığa düşmeleridir.
2- Cemaatten ayrılanlar din ve ibadet konusunda güçlü olabilirler ki bunu birlik ve beraberlik emrini terk edip, şeri olmayan cemaatlere ayrılan ve dini bu şekilde ikamet etmeye çalışan hareketlerden açık biçimde görebilmekteyiz.
3-Osman (r.a.) zamanında olduğu gibi Muhammed (s.a.s.)’in ümmetini ayıranları öldürmekten geri kalmak, fitnelerin ve şerin yayılıp, devam etmesine en büyük sebeb olan unsurdur.
5. Haris el-Eşari (r.a.) şöyle rivayet ediyor: Resulullah (s.a.s.) dedi ki: “Allah’ın bana emrettiği beş şeyi sizlere emrediyorum: Cemaat, söz dinleyip, itaat etmek, hicret ve cihad. Cemaatten bir adım bile ayrılan, bu yaptığından geri dönene kadar, İslam bağını boynundan çıkarmıştır. Cahiliye davet eden herkes cehennem ehlindendir” [Ahmed, Tirmizi sahih senedle]
Bu hadisin içerdiği faydalardan bazıları şunlardır:
1-Müslümanlar cemaatini dağıtmayı amaçlayan her davet cahiliye davetidir. Bunu yapanlar bunu değişik isim ve şekillerde yapsa da durum aynıdır.
2-Allah (ac), bu cemaate girmemekte ısrar edeni ya da ona tabi olduktan sonra ayrılanı ahirette azaba uğratacağını vaad etmekte.
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Mayıs 2012, 14:58   Mesaj No:4
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.108
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: Şeyh Muhammed El-Rifaee hilafetini ilan etti

Hilafet Divanı kardeşim
Bu ayet ve hadislerle şunu mu demek istiyorsun?

"Artık bir halifemiz var, Bu halife de Şeyh Muhammed Er-Rifaee'dir. Sizler de buna bey'at edin, eğer bey'at etmezseniz cahiliyye üzerine olursunuz ve Cehennem'e giderseniz.Ben sizi bu halifeye bey'at'a davet ediyorum"
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Mayıs 2012, 15:05   Mesaj No:5
Medineweb Acemi Üyesi
Zemahşeri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Zemahşeri isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13486
Üyelik T.: 13 Mart 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:13
Mesaj: 23
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Şeyh Muhammed El-Rifaee hilafetini ilan etti

Nasıl Beyat edeceğiz ?
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Hangi meslek aşkını nasıl ilan eder:) :)/medineweb Esma_Nur Komik Paylaşımlar 8 07Haziran 2021 22:06
Muhammed Emin Saraç Hoca vefat etti. Nebevi Sevda Duyurular/Öneriler/Şikayetler 2 20 Şubat 2021 09:29
Muhammed Mursi Vefat Etti Esma_Nur Muhtelif Konular 13 19Haziran 2019 13:17
Diyanet mbsts 2015 sınav tarihi ilan edildi küskün Diyanetten Duyurular/Haberler 0 20 Aralık 2014 14:56
...ilan edilmiş ama yaşanmamış bir sevda Nesli_Nur Makale ve Köşe Yazıları 0 26 Mart 2013 15:22

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.