Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > İslami Haberler

Konu Kimliği: Konu Sahibi ahmetmeydani,Açılış Tarihi:  22 Nisan 2013 (11:38), Konuya Son Cevap : 29 Nisan 2013 (12:46). Konuya 25 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 22 Nisan 2013, 11:38   Mesaj No:1
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Kutlu Doğumdan

Kutlu Doğumdan


Dev Kutlu Doğumu AA Böyle Yansıttı


Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Platformu'nca düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği Anadolu Ajansı kameralarından dünya medyasına böyle yansıdı.





[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Platformu'nca düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği başladı. Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı'nda düzenlenen etkinliğe katılmak için çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar, güvenlik kontrolünün ardından alana alındı.
21 Mart Nevruz etkinliği için kullanılan platformun üstü büyük bir bez parçası ile kapatılarak ayrı bir görünüm verildi. Platforma, Türkçe ve Kürtçe, "Kutlu Mevlüde Hoş Geldiniz" pankartı asıldı. Çeşitli dillerde ilahilerin okunduğu etkinlikte, bazı kadınlar baygınlık geçirdi.
Kaybolan 13 çocuk, platform civarında kurulan çadırda tutularak ailelerine çağrı yapıldı. Etkinlik sürerken öğle ezanının okunmasıyla platform ve alandaki herkes bulunduğu yerde namaza durdu.
İran, Irak ve Afrika ülkelerinden de davetlilerin olduğu öğrenilen etkinlikte sık sık tekbirler getirildi.
Alanda "Peygamber Sevdalıları Yanlış Hesapları Bozacaktır", "Peygamber Sevdası, Ortadoğu'daki Bütün Diktatörleri Alaşağı Edecektir", "Bu Meydan, Bu Halkın Peygamber Sevdalısı Olduğunun İspatıdır" yazılı pankartlar dikkati çekti. Öte yandan alan çevresinde ailece piknik yapanlar olduğu da gözlendi. (AA)

Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi ahmetmeydani 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Bolivya ABD’nin Yardım Kuruluşuna Kapı Gösterdi! Bilgi Dağarcığı ahmetmeydani 0 1311 02 Mayıs 2013 12:14
Ağrı`daki kutlamada Hizbullah hedef alındı Bilgi Dağarcığı ahmetmeydani 0 1644 02 Mayıs 2013 12:01
Myanmar`da İki camiye saldırı İslami Haberler ahmetmeydani 0 1464 02 Mayıs 2013 11:58
Varsın Muhammedi Sevdayı Yazmasınlar Serbest Kürsü Allahın kulu_ 1 1685 02 Mayıs 2013 11:52
Myanmar kutlu doğum İslami Haberler Allahın kulu_ 28 9961 30 Nisan 2013 12:31

Alt 22 Nisan 2013, 11:40   Mesaj No:2
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kutlu Doğumdan


Yazılı Medya Muhammedi Sevdaya Kör Kaldı


HSH- Yazılı basın, Diyarbakır'da milyonların iştirakiyle gerçekleşen tarihi Kutlu Doğum etkinliğine yine kör kalmayı tercih etti.



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Newroz Parkı Miting Alanında milyonların iştirakiyle gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliğinin, bir iki istisna hariç "4. Kuvvet" olarak adlandırılan medyanın yazılı kolu gazetelerin 1. sayfasında yer verilmediği görüldü.
İlginç olan husus ise, "Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed (SAV)" adıyla yapılan tarihi Kutlu Doğum etkinliğini, farklı görüşlere (PKK, Ergenekon, Ulusalcı, Kartel, Yandaş, Candaş) sahip medya gruplarının ağız birliği yaparak boykot etmeleri oldu.
Milli Gazete boykotu kırdı
Ulusal gazetelerin boykotunu kıran istisnai gazetelerden biri Milli Gazete olurken, diğerleri ise Akşam ile Yeni Akit oldu. Bu arada Akşam Gazetesi, tarihi etkinliği 1. sayfada en altta "Diyarbakır Newroz Parkı'nda tekbirli Kutlu Doğum mitingi" başlığıyla okuyucusuna aktarırken, Yeni Akit de tıpkı Akşam gibi küçük bir başlıkla haberi geçiştirdiği görüldü. (Hürseda haber)


Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Nisan 2013, 11:41   Mesaj No:3
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kutlu Doğumdan


Alplerin Eteklerinde Muhammedi Sevda Yankılandı


Avrupa Peygamber Sevdalılarının Kıta’nın çeşitli ülke ve şehirlerinde faaliyet yürüten İslami Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte organize ettiği Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde Peygamber Efendimizin dünyayı teşrifleri anılırken, O’nun üstün şahsiyetini, güzel ahlakını tanımaya ve anlamaya yönelik konuşmalar ve aktiviteler yapılıyor.


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

AVUSTURYA - Bu etkinliklerden biri de, Avusturya’nın Alp Dağları eteğindeki İnnsbruck şehrinde yaptığı örnek çalışmalarla isminden söz ettiren Said-i Nursi Kültür Derneği’nin Avrupa Peygamber Sevdalıları ile birlikte yaptığı organize ettiği Kutlu Doğum etkinliği Cumartesi (20 Nisan) günü gerçekleşti. Akşam saat 18.30 da başlayan program 22.30'a kadar devam etti.
Sunuculuğunu Çetin Tufan'nın yaptığı program Dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Celal Kaloshi'nin Kur'an tilaveti ile başladı. İnnsbruck Kutlu Doğum etkinliğinde yapılan konuşmalarda Hz. Peygamberin (s.a.v) örnek şahsiyetine vurgu yapılırken O’nun üstün ahlakı ve yaşantısı anlatıldı.

Büyük beğeniyle dinlenen Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İnnsbruck Said-i Nursi Derneği adına selamlama konuşmasını dernek başkanı Ali Zengin yaptı. Yapılan selamlama konuşması sonrası Kürtçe ve Türkçe Mevlid-i Şerif okundu. Mehmet Ulaş'ın Kürtçe ve Ali Zengin'in Türkçe okudukları Mevlid'in ardından Vahdet İlahi Grubu Peygamber Efendimiz üzerine bestelenen İlahi ve marşları seslendirdi. Said-i Nursi Kültür Derneği Mescit öğrencilerinden Kübra Sertkaya'nın okuduğu ilahiler ile programda coşkulu anlar yaşandı.
Umre Ödülünü Başkasına Hediye Etti
Okunan ilahilerin ardından Said-i Nursi Derneği'nin düzenlediği siyer sınavında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Sınavda sorulan 38 sorunun tamamını doğru yanıtlayan Mehmet Uyar, Meş'ar Hac sponsorluğunda Umre'ye hak kazandı. Mehmet Uyar ödülünü alırken yaptığı kısa konuşmada sınavı düzenleyen ve emeği geçenlere teşekkür etti. Uyar, "Siyer sınavına girmeden önce kendi kendime bir söz vermiştim eğer herhangi bir ödül kazanırsam bunu bir kardeşime hediye edeceğim demiştim. Şimdi de Umre ödülünü kazandığımı öğrendim ve verdiğim söz gereği bu ödülü Recep Abay kardeşime hediye ettiğimi duyurmak istiyorum." dedi. Siyer yarışmasında ikinciliği İbrahim Genç, üçüncülüğü ise Recep Abay'ın kazandığı açıklandı.
55 ve 80 yaşlarında 14 Kur'an Aşığı 3 Ayda Kur'an'ı Öğrendi
Siyer yarışmasında dereceye girenlerin açıklanması ve ödüllerinin takdim edilmesinin ardından Said-i Nursi Derneğine ait Mescit'te yaşları 55 ila 80 arasında değişen 14 Kur'an aşığının 4 hafta ile 3 ay arasında değişen sürelerde aldıkları Kur'an eğitimi sonucu hiç bilmemelerine rağmen Kur'an okumayı öğrendikleri için kendilerine çeşitli ödüller takdim edildi. Mescit İmamı Nasır Abay'ın verdiği Kur'an eğitimi sonucu Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrenenlerden 60 yaşındaki Recep Güven amca 3 ay boyunca her gün 70 kilometre yol katederek Kur'an derslerine katıldığını ve bu durumun kendisi için hayatının en güzel anları olduğunu ifade etti.
Ayrıca program esnasında yapılan anonsta Kutlu Doğum Etkinliği için İnssbruck ta yaşayan Müslümanlar tarafından Kur'an Hatimlerinin yanı sıra 10 milyon 505 bin 830 salavat, 40 Yasin-i Şerif, 1 milyon Kelime-i Tevhid'in okunduğu açıklandı.

Taziye için Fatiha Okundu
Konuşmacı olarak programa Almanya'dan Muhammed Dündar hoca katıldı. Dündar hoca, Allah'a hamd ve Peygambere salat ile başladığı konuşmasına, Batman'da önceki gün vefat eden Cemil Alpsoy (Cemilé Bagasi)'nin vefatı dolayısıyla ailesi, arkadaşları ve İslami camiaya taziye dileklerini ifade ederek sürdürdü.
Hz. Adem aleyhisselam'dan sonra peygamberler zinciri halkası olarak 124 bin peygamberin gönderildiğinin rivayet edildiğini anlatan Dündar, "Bu 124 bin peygamberden 25'inin ismi Kur'an-ı Kerim'de zikredilir. ve bu 25 Peygamber arasında da makamı en üstün olanı Hz. Muhammed (s.a.s) olarak zikredilir. İşte bizler sadece insanların değil tüm Peygamberlerin de en şereflisi ve en üstünü olan Hz. Muhammed'in (s.a.s.) ümmeti ve takipçileriyiz. Kendimize örnek olarak ta onu alıyor, O'nun yaşantısı ve güzel ahlakını hayat rehberi edinmeye gayret ediyoruz. Peygamber efendimiz bizler için Kur’an'ın adeta yaşayan bir örneğidir." şeklinde konuştu.
Peygamber'in Hayat Şekli Yolumuzun Aydınlığıdır
Kur’an bizleri onu örnek almaya çağırıyor diyen Dündar, "Bizler onun sünneti etrafında toparlanıp bilinçlenmeliyiz. O hiç kimseyi ayıplamadı. Af ve hoşgörü sahibi idi. Etrafındakileri incitmedi. Kendisinden talepte bulunanı geri çevirmedi. Onun hayatında ve öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak sayısız örnekler vardır." ifadelerini kullandı.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s) hayatından önemli kesitler anlatan Dündar hoca, konuşmasını tamamladıktan sonra salondakileri tekrardan selamlayarak sahneden ayrıldı.
Peygamber Efendimiz'in dünyaya teşrif ettiği dönemlerde kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmelerini konu edinen tiyatro gösterimi ile devam etti. Tiyatro'nun sahnelendiği anlarda salondakilerin hüzne boğuldukları görüldü. Yapılan tiyatro gösteriminin ardından programın kapanışı için tekrardan mikrofona Kur'an Tilaveti için Celal Kaloshi geldi. Kaloshi'nin okuduğu Kur'an-ı Kerim'in ardından yapılan dua ile program sona erdi. (Zafer Korkut, Kasım Tufan - Hürseda Haber
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Nisan 2013, 11:42   Mesaj No:4
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kutlu Doğumdan


'Peygamber Sevdalıların Görüşü Alınmadan Süreç İlerlemez'


Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, çözüm sürecinde Hz. Peygamber sevdalıların görüşünün alınmaması durumunda sürecin bir milimetre bile ilerlemeyeceğini söyledi.





[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Göktaş, " Hz. Muhammed sevdalıların görüşü alınmadan bir milim ileri gidemeyeceksiniz, attığınız bütün adımları, başlattığınız bütün çözüm süreçlerini başlattığınız gibi kapatacaksınız. Okullarınızı derslerinizi bu sevdaya göre ayarlayın yoksa geri tepecektir." dedi.
Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ilk kez Nevruz Meydanı'nda düzenlenen Kutlu Doğum programında konuşan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Diyarbakır'daki peygamber sevgisinin Irak ve Suriye'de akan kanı durduracağını söyledi. Peygamber sevdasının önünde hiçbir şeyin duramayacağını belirten Göktaş, " Allah Resulüne karşı koyanlar alçakça kaybedecektir. Hz. Peygamber'e karşı savaşanlar bugün kaybetmiştir." şeklinde konuştu.(Cihan)

Bu kategoriye ait diğer haberler
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Nisan 2013, 11:44   Mesaj No:5
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kutlu Doğumdan


DİHA:Diyarbakır'da 'Kutlu Doğum' Mitingi


Diyarbakır'da 'Peygamber Sevdalıları Platformu' Kutlu Doğum Haftası etkinliği gerçekleştirdi.



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen miting için Antep, Adıyaman, Bingöl, Muş, Ağrı, Elazığ, Malatya, Urfa, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt, Van ve diğer çevre illerden gelen kitle, Newroz Parkı'nda buluştu. "Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed" adıyla yapılan Kutlu Doğum Haftası etkinliği öğleden sonra başladı. Sanatçıların ve grupların ilahiler okumasıyla başlayan programda Kur'an-ı Kerim ve mevlidin okunması ardından program konuşmalarla devam etti. Programa Irak, Suriye, İran ve Avrupa'dan dini grupların üyelerinin yanı sıra dernek ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri de katıldı.

Yapılan anonslarda BDP'li belediyelerin zaman zaman hedef gösterildiği etkinlikte, Newroz Parkı'ndaki platform kullanılmamasına rağmen, üzerindeki yazılar ve Şahin Öner, Mazlum Doğan, Demirci Kawa fotoğraflarının üstünün pankartlarla örtülmesi dikkat çekti.

"Merhamet ve Kılıç Peygamberi", "Gönüllerin Nuru", "Müslüman Kürt halkının İslami ve insani haklarını garantilemeyen hiçbir çözümün geçerliliği ve başarı şansı yoktur" şeklinde pankartların açıldığı etkinlikte sadece erkekler konuştu ve ilahiler seslendirdi. (DİHA)
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Nisan 2013, 11:46   Mesaj No:6
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kutlu Doğumdan


'Peygamber Sevdalıları Yanlış Hesapları Bozacaktır'


Diyarbakır Newroz Parkı'nda düzenlenen, "Kutlu Doğum" programında, Müslüman halka, devlet ve hükümete, Müslüman Kürt halkına, bütün Kürt gruplarına ve İslam Ümmetine önemli mesajlar verilerek, "Birilerinin yaptıkları iş ve icraatlarda İslam ve Peygamber Sevdalıları'nı hesaba katmadıkları müddetçe Müslüman halk tarafından kabul görülmeyeceği ve yanlış hesapların bozulacağı


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

DİYARBAKIR- Diyarbakır'da (Amed) bugün Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Newroz Parkı Miting Alanı'ında düzenlenen ve milyonların iştirak ettiği görkemli Kutlu Doğum etkinliği yapılan dualarla sona erdi. Etkinlikte yapılan konuşmalarda; Müslüman Kürt halkına bütün Kürt gruplarına, devlet ve hükümete, İslami hassasiyeti ön planda tutmayan Kürt gruplara, Müslüman Kürt halkına ve İslam Ümmetine önemli mesajlar verildi.
Konuşmacılar, birilerinin yaptıkları iş ve icraatlarda İslam ve Müslümanları hesaba katmadıkları müddetçe Müslüman halk tarafından kabul görülmeyeceği ve Peygamber Sevdalılarının bu yanlış hesapları bozacağını söylediler.
Yapılan konuşmalarda onlarca yıl Müslüman halklara karşı zulmeden diktatörlere karşı olunduğu, Ortadoğu ve İslam Coğrafyasında da gerçekleşen değişimleri desteklendiği belirtilerek, " Müslüman halkların verdiği İslami Mücadeleleri destekliyoruz. İslam Ümmetti içinde oluşturulmak istenen fitnelerin İslam ve Müslümanlara büyük zararlar verdiği için kesinlikle bu unsurların karşısındayız ve yanlış giden hesapları bozacağız" ifadelerine yer verdi.
Yapılan konuşmaların devamında daha sonra Müslüman halka şu mesajlar verildi: sonra şu mesajlar verildi: " Fert, aile ve toplum olarak çektiğimiz sıkıntıların tümü yaşantıdan, Kur'andan ve Sünnetten uzaklaşmamızdan kaynaklanmaktadır. Dünya ve ahretimizin selameti için Kur'an-ı Kerimi ve Peygamber Efendimizin sünnetini anlamak, yaşamak ve yaşatmaktan bir çaremiz yoktur. Öyleyse hepimiz topluca, Rabbimizin kitabına ve Peygamber Efendimizin sünnetine sımsıkı sarılalım."
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlene kutlu doğum etkinliğinde konuşma yapan konuşmacılar daha sonra şu mesajları öne çıkardılar: " Ülkedeki halklarla, özellikle de Kürt halkı ile barışmak ve bu barışın sürekli olmasını istiyorsanız Kur'an-ı Kerim ve Peygamber'in mesajları doğrultusunda halkların dini ve insani haklarını hiçbir şarta bağlamadan iade etmeye yönelik irade gösterin gerek ülke genelinde gerekse Kurdistan'da sorunların çözümü noktasında Peygamber Sevdalıları'nın hesabını yapmanız gerekir aksi taktirde başarılı olamayacağınız gibi ne dünyada ne de dünyada bunun hesabını veremezsiniz."
Etkinlikte yapılan konuşmacılar konuşmalarının devamında İslami hassasiyeti ön planda tutmayan Kürt gruplara da göndermeler yapılarak şu mesajların altı çizildi. "İslam'a ve Müslümanlara düşmanlıkta uzak durmanızı tavsiye ederiz. Çünkü İslam'a ve Müslümanlara düşmanlıktan hiç kimse bir fayda görmemiş sizde bir fayda göremezsiniz İslam'ı okuyun, öğrenin ve yaşayın. Herkesin selameti İslam'a anlayarak yaşamakla mümkündür"
Konuşmacılar ayrıca sun'i sınırla birbirinden ayrılmış Müslüman Kürtlere de mesajlar göndererek şu vurgularda bulunundu: "Genelde İslam Ümmetine hizmet etmek ve faydalı olmak, özelde Müslüman Kürt halkının İslami ve insani haklarına kavuşması ve emperyalistlerin İslam Coğrafyasına yönelik iletişim ve diyalog içinde bulunmamız birdirbirimizle yardımlaşma içinde olmamız gerekmektedir"
Görkemli ve milyonlarca peygamber aşığının Kutlu Doğum etkinliğinde buluştuğu etkinlikte konuşmacılar İslam Ümmeti'nin geneline de mesajlar göndererek şu ifadelerin altı çizildi: "Tüm Müslümanlar olayalara ve meselelere Kur'an ve Sünnet dairesi içinde bakmalı ve ona göre tavır belirlemelidirler. Bunun için; Kur'an ve Sünneti çok okumalı anlamalı ve ihtilafa sebepyet verecek her türlü davranıştan kaçınmalıdırlar. Müslümanların vahdetine engel olacak her türlü söz ve davranıştan uzaklaşarak Hz. Peygamber sevdalısı olmalı ve onun uygulamaları çerçevesinde kenetlenmelidirler. Siyonist İsrail başta olmak üzere İngiltere ABD ve yandaşlarını çok iyi tanımalı ve Kur'anı'ın istediği şekilde onlara karşı çıkmalı tavır takınmalıdırlar. Aksi halde ümmetin başına gelenlerden dolayı hiçbirimiz sorumluluktan kurtulamayız. Sadece Myanmar'da Müslümanların çektiklerinin hesabını bile hiç kimse veremez. Bütün Müslümanlar bundan sorumludurlar" (Osman İçli, M.Sait Adiyaman, Fikret Özkan, Ayhan Kaya, Şükrüt Tontaş, Şefik Mert, Muhyeddin Beyca- İLKHA)



Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Nisan 2013, 11:47   Mesaj No:7
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kutlu Doğumdan


DHA Sayı Saymasını Bilmiyor


DİYARBAKIR'da bugün Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen mitinge Milyonlar katılırken DHA ise katılımcıları 150 bin olarak gördü.




[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Müslümanların düzenledikleri etkinlikleri her seferinde olduğundan 10 kat az gösteren DHA'nın, Amed Newroz Meydanı'ndaki etkinliği az göstermeyi görev bildiği haberi şöyle:
Peygamber Sevdalıları Platformu her yıl İstasyon Meydanı'nda yaptıkları mitingi bu yıl Nevruz Alanı'nda yaptı. Saat 14.00'te başlayan mitinge Türkiye'nin çeşitli illeriyle Irak, Suriye, İran, Lübnan, Mısır ve bazı Avrupa ülkelerinden gelenler de oldu. Güvenlik önlemi için 5 bin polisin görev yaptığı mitinge gelenler oluşturulan 6 ayrı noktadan üzerleri arandıktan sonra alana girebildi. Miting alanın üzerinde sürekli polis helikopteri uçtu, havadan ve yerden alınan görüntüler Diyarbakır Valiliği'nde oluşturulan merkeze anında ulaştırıldı.
Miting öncesi, BDP'nin nevruz kutlamalarında astığı PKK'lılara ait fotoğraf ve posterlerin üstleri kapatılarak platform oluşturulurken, miting alanında çoğunda 'Kelime-i Tevhid' yazılı yeşil ve kırmızı bayraklar dalgalandırıldı.
Mitingin başında, Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerden gelen din adamları, alim ve kanaat önderlerinin isimleri anons edildi. Bu anonslarda 'İran Kürdistanı'ndan Urumiye'den Seydaye Mele Riza, Salmas'tan Seydaye mele Aziz, Mahabad'dan Seydaye mele Ebubekir, Irak Kürdistanı'ndan Seydaye Mele Tayyib Ahmed, Suriye Kürdistanı’ndan Müslüman Alimler ve Aydınlar Birliği'nden Seydaye Mela Naif, Lübnan'dan Alimler Birliği üyesi Şeyh Muhammed amr, Ogaden'den Halk Kurtuluş Cephesi Başkan Yardımcısı Muhammed Abdullah Yasih, Avrupa'dan Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Belçika İmam Gazali Camisi'nden Muhammed Emin Haksever, Mısır'dan İhvan-ı Müslimin Siyasi Birim Sorumlusu Muhammed Hubeyşi ve Türkiye Alimler Cemiyeti üyeleri' ifadeleri dikkati çekti.
Kürtçe ve Türkçe ilahilerin okunduğu mitingde kürsüye gelenler, 'Özgürlük ve kurtuluş önderi Hz. Muhammed' temasında konuşmalar yaptı.(DHA)
Geçen yıl ki Milyonluk etkinliği 100 bin olarak yansıtan DHA'nın bu yılki 2 Milyonlık etkinliği ise 150 bin olarak lanse etmesi de dikkatlerden kaçmadı.




Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Nisan 2013, 11:48   Mesaj No:8
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kutlu Doğumdan


Dev Kutlu Doğumu AA Böyle Yansıttı


Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Platformu'nca düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği Anadolu Ajansı kameralarından dünya medyasına böyle yansıdı.


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Platformu'nca düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği başladı. Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı'nda düzenlenen etkinliğe katılmak için çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar, güvenlik kontrolünün ardından alana alındı.
21 Mart Nevruz etkinliği için kullanılan platformun üstü büyük bir bez parçası ile kapatılarak ayrı bir görünüm verildi. Platforma, Türkçe ve Kürtçe, "Kutlu Mevlüde Hoş Geldiniz" pankartı asıldı. Çeşitli dillerde ilahilerin okunduğu etkinlikte, bazı kadınlar baygınlık geçirdi.
Kaybolan 13 çocuk, platform civarında kurulan çadırda tutularak ailelerine çağrı yapıldı. Etkinlik sürerken öğle ezanının okunmasıyla platform ve alandaki herkes bulunduğu yerde namaza durdu.
İran, Irak ve Afrika ülkelerinden de davetlilerin olduğu öğrenilen etkinlikte sık sık tekbirler getirildi.
Alanda "Peygamber Sevdalıları Yanlış Hesapları Bozacaktır", "Peygamber Sevdası, Ortadoğu'daki Bütün Diktatörleri Alaşağı Edecektir", "Bu Meydan, Bu Halkın Peygamber Sevdalısı Olduğunun İspatıdır" yazılı pankartlar dikkati çekti. Öte yandan alan çevresinde ailece piknik yapanlar olduğu da gözlendi. (AA)
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Nisan 2013, 11:49   Mesaj No:9
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kutlu Doğumdan


CİHAN: Nevruz Alanı Kutlu Doğum İçin Doldu


Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen mitinge binlerce kişi katıldı.




[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Nevruz Parkı'ndaki alanda yapılan programda okunan Kur'an ve ilahilere halk eşlik ediyor. Mitingde sık sık tekbir sesleri yükselirken Hz.Muhammed (sav) için salavatlar getiriliyor, selamlar gönderiliyor.

Diyarbakır'da HUDA-PAR'a yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu, her yıl Yenişehir ilçesindeki İstasyon Meydanı'nda yaptıkları programı bu yıl Bağlar ilçesinde Nevruz Parkı'nda düzenledi. Çok sayıda sanatçının ve grubun ilahiler okumasıyla başlayan programa Diyarbakır ve çevresinde illerden vatandaşlar katılıyor. Kur'an-ı Kerim ve mevlitin okunmasının ardından program konuşmalarla devam etti. Programa Irak, Suriye, İran ve Avrupa'dan dini grupların üye ve liderlerinin yanı sıra çok sayıda dernek ve sivil toplum kuruluşun yöneticisi katıldı.

Kutlu Doğum programının yapıldığı meydanda belediyenin tuvaletlerinin suyu kestiği ve çevredeki araçlara ceza kestiği anonsu yapıldı. Alanda 'Merhamet ve Kılıç Peygamberi', 'Gönüllerin Nuru', 'Biz seni görmeden sevdik', 'Bu meydan bu halkın peygamber sevdalısı olduğunun ispatıdır', 'Müslüman Kürt halkının İslami ve insani haklarını garantilemeyen hiçbir çözümün geçerliliği ve başarı şansı yoktur', 'Peygamber sevdalıları yanlış hesapları bozacaktır' ve 'Peygamber sevdalıları Ortadoğu'daki bütün diktatörleri alaşağı edecektir' şeklinde büyük pankartlar açıldı.

Programda daha önce Nevruz kutlamalarında kullanılan sahnenin üzerindeki 'Demirci Kawa' ve diğer yazıların üzerinin 'Tevhit' yazılarıyla kapatıldığı görüldü.(CİHAN)
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Nisan 2013, 11:54   Mesaj No:10
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kutlu Doğumdan


Tarihi Etkinliği Canlı Yayında Anlattı


HSH- Habertürk muhabiri, Diyarbakır Newroz Parkı'nda dün milyonların katılımıyla gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliğinde edindiği izlenimleri, canlı yayında anlattı.




[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Habertürk muhabiri Sorel Dağıstanlı, etkinlik bittikten sonra canlı yayında Newroz Parkı'nda milyonların katılımıyla gerçekleşen tarihi Kutlu Doğum etkinliği ile ilgili soruları yanıtladı.
Dağıstanlı, Serap Belet'in, "Sen hem Nowrozu hem de bugünkü etkinliği yerinde izledin. Nedir izlenimlerin" şeklindeki sorusuna, etkinliğin Newroz Parkı'nda düzenlendiğini doğrulayarak yanıtladı. Miting alanının çok büyük olduğuna dikkat çeken Dağıstanlı, "Hatırlayacaksınız Newrozda adım atacak yer kalmamıştı. Hınca hınç dolmuştu. Etrafındaki alanlarda dolmuştu. Bugünkü etkinlikte de alanın tamamen dolduğunu ve adım atacak yer kalmadığını ifade etmek mümkün." şeklinde izlenimlerini aktardı.
Katılımın yoğunluğundan dolayı bazı katılımcıların fenalık geçirdiğini anlatan Dağıstanlı, farklı bir yerden yayın yaptıklarını, nedeninin ise kalabalıktan ötürü iletişim hatlarında arazılar meydana geldiği belirtti.
Mevlid etkinliğinin Peygamber Sevdalıları platformu tarafından düzenlendiğini anımsatan Dağıstanlı, mevlide Diyarbakır dışından da çok sayıda katılımcının alanda yerini aldığını söyledi. Belediyenin Newroz platformunu Peygamber Sevdalılarına kullandırtmadığını, konuşların yeni oluşturulan paltform üzerinden yapıldığı bilgisini verdi. 3 dilde ilahilerin seslendirildiği etkinlikte kalabalığa hitaben konuşmaların yapıldığını aktaran Dağıstanlı, Doğruhaber Gazetesi Genel yayın yönetmeni Mehmet Göktaş'ın çözüm süreciyle ilgili " Burayı dikkate almak zorundasınız. Yoksa açılımınız açılmadan kapanır" şeklinde yaptığı açıklamaları izleyicilerle paylaştı.
Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Hizbullah Cemaatine yakın bir platform olduğunu öne süren Dağıstanlı, etkinliklerin 2006'dan bu yana düzenlendiğini, heryıl düzenlenen etkinliğin daha önce istasyon meydanında yapıldığını, ancak istasyon meydanının dar gelmesinden ötürü yetkililerin Valilikten başka yer talep etmesi üzerine Newroz Parkı'nın kendilerine tahsis edildiği bilgisini verdi.
Newroz Parkı'nda Kutlu Doğum etkinliğinin düzenlenmesini istemeyen Bağlar Belediyesi ile Peygamber Sevdalıları arasında gerginlik çıktığını anlatan Dağıstanlı, sorunun aşılması üzerine etkinliğin gerçekleştiğini belirtti. (Hürseda Haber)

Ettiketler:[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Bu kutlu Kampanyaya varmısınız? Esma_Nur Diyanetten Duyurular/Haberler 1 18 Nisan 2016 22:07
Doğumdan Korkan Bebek ! Esma_Nur Videolar/Slaytlar 0 13 Kasım 2015 19:11
Myanmar kutlu doğum ahmetmeydani İslami Haberler 28 15Haziran 2015 11:45
kutlu dogum tecelli Hz.Muhammed(s.a.v) 1 16 Nisan 2014 22:41
Bebek Doğumdan önce Rabbi ile görüşür.. enderhafızım Videolar/Slaytlar 2 30 Ekim 2012 17:58

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.