Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > İslami Haberler

Konu Kimliği: Konu Sahibi enderhafızım,Açılış Tarihi:  23 Ağustos 2013 (10:56), Konuya Son Cevap : 23 Ağustos 2013 (10:56). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 23 Ağustos 2013, 10:56   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.186
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
evtx Büyük Savaş’ın küçük provaları...

Büyük Savaş’ın küçük provaları...



Büyük Savaş’ın küçük provaları...


06 Haziran 2013 09:30

Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan, 'Gezi Parkı' bahanesiyle başlayan derin provokasyonun perde arkasını deşifre etmeye devam ediyor. Bu analizinde de çok önemli bilgi ve bağlantıları ortaya koyuyor...
Taksim Gezi Parkı eylemiyle başlayan ama zıvanadan çıkartılarak Türkiye geneli bir ayaklanma provasına dönüştürülen gelişmelerin bir çevre hareketi olmadığını artık herkes görmüş durumda.. İlk başta Taksim eylemlerine balıklama atlayarak sahiplenmeye çalışan CHP bile geri adım atarak araya mesafe koymuş görünüyor. Ancak CHP’de kafalar tam olarak durulmuş değil. Kemal Kılıçdaroğlu her geçen gün etkisini kaybeden bir lider durumunda. Bu durumu telafi etmeye çalıştıkça hırçınlaşıyor. Hırçınlaştıkça da kaybetmeye devam ediyor. CHP içi ayrışmaların gizlenmesi her geçen gün zorlaşıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise ülkenin geçtiği her kritik dönemde gösterdiği basireti bir kere daha gösterdi. 4 Haziran Salı günü yaptığı Meclis grup konuşması, manifesto gibi bir konuşmaydı. Bahçeli, konuşmasıyla bu eylemlerin toplumsal veya siyasi bir eylem olmasının çok ötesinde bir amaç taşıdığını göstermiş oldu. Ülkeyi yöneten hükümete karşı hoşnutsuz kesimlere ise çözüm olarak sandığı gösterdi Devlet Bahçeli. ‘Bir derdiniz varsa sandıkta hesaplaşın’ mesajı verdi. Ülkücüleri bu olaylardan uzak durmaları konusunda bir kere daha uyardı. Karanlık emellerine ülkücüleri de alet etmeyi planlayanların oyunu kısmen bozuldu.

Partiden gelen açıklamaların özüne bakıldığında BDP de sahnelenen oyunu anlamış görünüyor.

Toplum ise genel olarak sağduyusunu koruyor. Dolduruşa gelmiyor. Yakın tarihte yaşananlardan çıkardığı dersleri değerlendiriyor. Bu noktada en sıkıntılı durum, yaşları 25’in altındaki genç kesimde. Gençler 1960’ları ve 1980’leri zaten yaşamadılar. 1990’larda ya hayatta değildiler ya da yeni doğmuşlardı. 28 Şubat ise onlara göre hayal meyal veya yok hükmünde..

Bu gençler, sadece izlediği TV haberleriyle ya da adına sosyal medya denilen ve hiçbir denetimi olmayan, herkesin ağzına veya aklına geleni yazdığı manipülatif bir alanın etkisinde, 140 karakter ile ifadesini bulan bir alanın içinde günübirlik yaşıyor ve düşünüyorlar.

Yaşanan olayları, karşılaşılan sorunları anlamak ve çözmek için günübirlik hadiseleri, günübirlik gelişmelerle değerlendirmek yetmiyor. Olayların geçmişini, senaristlerini ve maksadını bilmeden ve görmeden varılacak peşin hükümler bizi yanlış noktalara götürebilir.

Bundan önceki iki Analiz’de son günlerde yaşanan olayların gerisinde, dışarda ve içerde kimler olduğunu anlatmaya çalışmıştık. Bu olayların masum bir çevre duyarlılığı ile bu noktaya gelmediğini ifade etmiştik.

Yaşanan bu olayların detaylarına takılıp kalırsak esas büyük fotoğrafı ve gerçek hedefi göremeyiz. Göremediğimiz zaman da kör dövüşü gibi birbirimizi suçlayıp durarak içine düştüğümüz kısır döngüden ve olayları planlayanların ağına düşmekten kurtulamayız.

Şimdi açıkça konuşalım. Bu olayların esas amacı ne çevre katliamını engellemek, ne hiç beğenmediği Ak Parti’yi devirmek, ne çok sevdiği CHP’yi iktidara getirmek. Ne de bir Türk baharı getirip halkımızı özgürlüğe kavuşturmak..

Daha evvel de defalarca dile getirdik. Batı’nın 20. yüzyılın başında kurgulayıp uyguladığı Dünya Düzeni hızla yıkılmaya başladı. Son asrı esaretle geçirmiş olan Müslüman topluluklar Batı'ya baş kaldırmış durumda. Son 10 yıldır Türkiye’de yaşanan değişim, son 3 seneden beri diğer Müslüman ülkeleri de etkilemiş durumda. Tunus’da, Mısır’da, Libya’da ve şimdilerde Suriye’de yaşananlar bu bağımsızlık hareketinin sancıları. Özgürlüğün ve bağımsızlığın faturaları ödeniyor.

Batı dünyası ve Hıristiyan alemi bu bağımsızlık hareketlerinden son derece rahatsız. Bu yaşananları içlerine sindiremiyorlar. İsrail de kendini Haçlı ruhuna daha yakın görüyor. Ve öteden beri onlarla birlikte.

Biz istesek de istemesek de dünya hızla din eksenli bir kutuplaşmaya doğru gidiyor. Bin yıl önceki Haçlı zihniyeti yeniden tezahür ediyor. Ama Batı hiçbir zaman “Müslüman topluluklar artık bizim kontrolümüzden çıkmaya başladı. Biz buna müsaade edemeyiz” demeyecektir. Farklı ve kendince meşru gerekçeler ileri sürecek, dolaylı yollardan hareket edecektir. Mümkün olduğunca doğrudan saldırmayacak, hedef ülkeleri iç karışıklık, siyasi istikrarsızlık ve ekonomik buhranlarla dize getirmeyi deneyecektir.

Fakat son yıllarda ABD ve diğer Batılı ülkeler kendi içlerinde ekonomik krizler ve devamında siyasi belirsizliklerle uğraşmak zorunda oldukları için eskisi kadar rahat yapamıyorlar. Dünya bir “Medeniyetler mücadelesi” yaşıyor. Bir tarafta İslam Medeniyetini temsil eden halklar ve ülkeler; diğer yanda Hıristiyan ülkeler, topluluklar ve müttefikleri.. Bu mücadele siyasi ve diplomatik yollarla da olabilir, nihayetinde sıcak bir savaşa da dönüşebilir.

Şimdilerde dünya böyle bir yol ayrımında. Çünkü tarihe baktığımızda büyük dönüşümlerin tamamı büyük savaşların neticesinde oluyor. Dünyada, günümüzde yaşanan ve izah etmeye çalıştığımız bu büyük dönüşümün savaşsız olması temenni edilir. Ancak sıcak savaşa dönüşme ihtimali her zaman hesap edilmeli. Bu noktada Müslüman komşu ülke İran’ın, nasıl bir tercihte bulunacağı önem taşıyor. Son zamanlardaki tavrına bakılacak olursa İran bulanık sularda dolaşıyor. Umarız dümenini doğrultur.

Böyle kritik zamanlarda ülkemizde, içerde kimin nasıl hareket edeceği de çok önemli. Kurumsal olarak CHP’nin nasıl karar kılacağı dikkatle takip edilmeli. Bazı marjinal sol örgütler ile İşçi Partisi gibi Ergenekon destekçilerine karşı dikkatli olunmalı. Alevi vatandaşlarımız, kendilerini sokağa dökmek üzere yapılabilecek tahriklere karşı uyanık olmalı. Diğer kesimler de Alevi vatandaşlara karşı kışkırtıcı çağrılara kanmamalı.

Özellikle TÜSİAD çevrelerinin nasıl hareket edecekleri de son derece önem taşıyor. Koç ailesi ve Hüsnü Özyeğin gibi güçlü iş çevrelerinin ne yapacaklarını şahsen çok merak ediyoruz.

İslam ülkelerinin ittifakı için uğraşan Yeni Türkiye’ye kimler çelme takmak için çalışacak. Kimler bu sürecin taşeron-fedailiğini yapacak, kimler sponsorluğunu üstlenecek. Merak etmek ve bunu halkımıza duyurmak hepimizin hakkıdır.

Son iki buçuk yılda 120 bin insanın hayatını kaybettiği ve enkaza dönen Suriye için sürekli laf üretmekten başka kılını kıpırdatmayan Haçlılar bizim Gezi Parkı’ndaki iki ağacın derdine düştüler öyle mi?

Alper TAN
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi enderhafızım 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
En Pratik Sağlık Bilgileri Pratik / Faydalı Bilgiler enderhafızım 0 68 14 Ekim 2023 13:10
Kur'an Güzel Konuşun Diyor, Konuşuyor... Serbest Kürsü su damlası 3 2308 24 Kasım 2016 14:16
Geeflow - Diriliş (15 Temmuz Darbe Rap Şarkısı) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 1911 23 Kasım 2016 12:06
Otuz Kuş & Dursun Ali Erzincanlı (Şehit Ömer... İlahiler/Ezgiler Esma_Nur 1 2662 23 Kasım 2016 11:44
15 Temmuz Demokrasi Marşı (İndir) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 2208 23 Kasım 2016 11:10

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
MELHAME-İ KÜBRA / BÜYÜK SAVAŞ nurşen35 Serbest Kürsü 2 20 Eylül 2018 22:56
Avuçlarımız Küçük Ama, ALLAH'ın Rahmeti Büyük ... İslaminesil Serbest Kürsü 0 25 Ekim 2015 19:52
Küçük İnsanların Kibirleri Büyük Olur! EyMeN&TaLhA Makale ve Köşe Yazıları 1 06 Eylül 2014 14:15
DGS 2011 En Küçük ve En Büyük Puanlar Medineweb DGS (Dikey Geçiş Sınavı) 2 27 Ağustos 2012 00:39
Büyük ve küçük günahlar hangileridir?Bilgilendirirmisiniz MERVE DEMİR Soru Cevap Arşivi 0 08 Nisan 2009 09:07

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.