Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler

Konu Kimliği: Konu Sahibi YaŞuHa,Açılış Tarihi:  17 Ekim 2013 (20:46), Konuya Son Cevap : 17 Ekim 2013 (20:46). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 17 Ekim 2013, 20:46   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
YaŞuHa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YaŞuHa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13867
Üyelik T.: 24 Mayıs 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:
Yaş:31
Mesaj: 1.005
Konular: 399
Beğenildi:29
Beğendi:5
Takdirleri:53
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Adem’in Kalbine Aşk Değdi

Adem’in Kalbine Aşk Değdi

Adem’in Kalbine Aşk Değdi



Büyük Bir yaratılışın ardından,kendi sol kemiğinden yalnızlıgına ortak,kalbine tamamlayıcı olarak yaratılan Havva’ya döndü yüzünü Adem!

Kalp aşk uğruna yaratılmıştı ya,Havva’nın yüzünde aşka değdi Adem! O aşk ile titredi.O aşk ile çoğaldı.Öyle çok yalnızşığına eş istiyordu ki,Rabbi ona bu hüznünü gidersin diye armağan etmişti Havva’yı!

Sanki bir cennet sabahı ilk kez okyanusun kıyısına inip de orada durgun suyun ve sonsuz ferahlığın arasına katılmış olup,ama hemen ardından suyu kaybedecek olma korkusunun yüreğine inmesi gibi bir duyguyla,bulma ve kaybetme korkusu arasında bir titreyişle sevmişti Havva’yı Adem!

Kendisine öğretilen tüm isimlerin ışığında tek iken, Havva ile iki olmuş,sonra birbirlerinin gözlerindeki ışığın sarhoşluğuyla bir olmuşlardı!Bunca büyük sevince Adem Havva’dan daha çok neyi arasın?Ona havadan daha fazla ne yarasın!Havva’nın yokluğununu düşünmek bile Adem (a.s)’i üzmeye yetiyordu.Havva ile bir ülkeydi,bir hikayeydi,bir yürekti Adem….Ama kuşku yok ki bir yaratılış varsa bir sebep de var;sebep varsa sonuca götürecek bir imtihanı yaşamakta onlar için kaçınılmazdı.

Şeytan bu hikayede yokl deviren,gönül yıkan,isyan eden!Secde etmediği Adem’i mutluluğu ile bırakması mümkün mü?Kıskandı Adem Aleyhisselamı.Öylee çok kıskandı ki,yemin etti onu yanıltmaya…Şeytan ömürlerinin bahanesi mi;yoksa gerçeği mi?kimi zaman gerçeği,kimi zaman bahanesi!Ama her zaman günah yanı hikayelerin!

Adem ile Havva’yı gördükçe şeytan,daha da kinleniverdi!Daha da arttı nefreti,Kibir,secdenin tam zıddı!Şeytan yokolacaktı,Adem’i nasıl olsa acıtmanın bir yolunu elbet bulacaktı kendinden üstün kılınanı!

Sinsi bakışlarla süzdü ötelerden onları…..Tüm kaybettiklerinin sebebini yükledi Adem’in omuzlarına ve daha da hırslandı!Unuttu asiliğini başkaldırışını….Unuttu herşeyi bilen Rabbi’nin secde etmelisin diyorsa,hayır demenin mümkün olmadığını!İtaatsizliğini unuttu ve Adem’i böyle acımasızca suçlayıverdi!

Avını arayan bir avcı gibi bir iz aradı!Bu iki canı,bedeni,topraktan yaratılmış olup,aşk ile tek olanı yoldan çevirecek güçlü sebebi aradı,Öyle bir aradı,öyle bir meşgul oldu ki,bu hırsla kilitlendi Adem Aleyhissemın bakışlarına.Adem’in gözlerinden okudu onu devirecek,uçuruma çekecek ismi….

Havva, dedi!Adem’in düşkünlüğü Havva’ya,Korkusu Havva! Adem’i yanıltmak mümkün olmazsa Havva vardı.Havva yanılınca nasıl olsa Adem de bu yanılışın peşi sıra yanılırdı.

Oysa uyarılmışlardı Adem ile Havva!

Bu bahçeden neyi isterseniz sizindir,ne yapmak isterseniz yapın:bütün bahçe bütün cennet sizin!Amaa…Ama ile başlayan her cümle gibi acıydı sonu!Ama şu ağaca dokunmayın;onun meyvesiden sakın ola yemeyin!Yemek ne kelime,yöresinden bile geçmeyin!

Kar etmedi…Kar etmedi yasaklar,amalar hani cezbeder ya toprağı; toprak bugün değilse de yarın ..”Neden?” diye yanılacaktı,Keşkeee yanılmasaydı,ama yanılmasa tevbe ile dirilmek,tevbe ile temizlenmek,tevbe ile tekrar dirilmek mümkün olmayacaktı

Selam ve dua ile kalın
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi YaŞuHa 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Aile Edep demekti Şiirler ve Şairler YaŞuHa 2 2137 04 Mayıs 2014 20:47
Kardeşimize dua lütfen Dua Bölümü MusabBinumeyr 4 2389 04 Aralık 2013 18:38
Kilonuz mu var? sorun degil artık/Medineweb Diyet/Spor gün ışığı 4 2693 27 Kasım 2013 20:45
Üzüm çekirdeği mucizesi Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp YaŞuHa 2 2337 27 Kasım 2013 20:34
Peki Anne senin yüregini kim sogutacak? Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 7 3134 26 Kasım 2013 19:23

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Köz Değdi Yüreğime !!!/medineweb su damlası Gönülden Dökülen Nağmeler 58 06 Ağustos 2023 14:31
Kalbine dön de ki Sükutu-Ezber Sükutu-Ezber 5 20 Ocak 2020 11:45
AMERİKA’YI ’’TEKÂSÜR’’ KRİZİ HELAKE SÜRÜKLEYECEK Mustafa İslamoğlu sevginin_bedeli Serbest Kürsü 1 19 Nisan 2014 00:34
Büyük bir laboratuvarın içinden; hz.adem, hz.eyup,hz. Yusuf’u hayata taşıyıp yaşamak Zeynel Hadi Makale ve Köşe Yazıları 1 20 Temmuz 2012 15:05
* KaLBiNe MuKaBiL BiR KaLP MERVE DEMİR Evlilik-Nikah Konuları 7 09 Mart 2012 14:46

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.