![]() |
Köfteli Patlıcan Sarması-Medineweb Mübarek ramazana yaklaşırken bu ana yemek tariflerini sizinle paylaşmak istedim.RABBİM ümmeti muhammede ramazanın hakkını vermeyi nasip etsin inş. Köfteli Patlıcan Sarması Malzemeler 1 kg. Patlıcan 300 gr. kıyma 1 iri soğan Yarım demet maydanoz 2 yemek kaşığı galeta unu Tuz, karabiber, kimyon ve biraz zerdeçal Domates sosu için: 3 adet domates, 1 diş sarmısak,1 yemek kaşığı zeytinyağı Köfteli patlıcan sarması nasıl yapılır? Patlıcanları alacalı soyup yarım cm. kalınlığında uzunlamasına dilimleyin. Üzerlerine tuz serpip en az bir saat kadar bekleyin. Daha sonra patlıcanları yıkayın ve bir havluyla suyunu alın. Isınmış yağa atıp arkalı önlü hafifçe kızartın. Diğer tarafta soğanı çok küçük doğrayın veya robottan geçirin. Maydanozuda doğrayın ve köfteye ilave edin. Galeta unu ve baharatlarıda atıp köfteyi yoğurun. Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kızartılmış patlıcan dilimlerinin içine koyup sarın. Uç kısımları altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin.(orta boy borcam tepsi yeterli olur) Patlıcanların aralarına domates dilimleri yerleştirin.1.5 su bardağı kadar sıcak su ekleyin ve tepsinin üzerini folyoyla kapatın. 200 derecelik fırında üzeri kapalı olarak 25 dakika kadar, üzerini açtıktan sonra da yine 20-25 dakika kadar pişirin. Domates sosu için: Domatesleri rendeleyin. Sarmısağı küçük doğrayın. Yağını ekleyip pişmeye bırakın. Suyunu çekmeye yakın salçasını ilave edin. Salça eriyince ocaktan alın. Patlıcan sarmalarını servis ederken üzerlerine sosdan dökerek servis edin. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kemikli Etle Türlü Tarifi Malzemeler 500 gr. kemikli et 2 büyük soğan 5-6 iri diş sarımsak 3-4 adet yeşil biber 4-5 adet domates 300 gr. kadar yeşil fasulye 3 adet orta boy patlıcan 2 adet orta boy patates 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı salça 2 çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı kadar zeytinyağı, tuz Güveç Yapımı Soğanları soyup söğüşleme doğrayıp tencerenin dibine serin. Üzerine sırasıyla etleri, bir kaç parçaya bölünmüş sarımsakları, fasulyeleri, patlıcanları,patatesleri, biberleri ve en son yemeklik doğranmış domatesleri yerleştirin. En üste karabiber, yeteri kadar tuz ve zeytinyağını ekleyin. Salçayı 1 çay bardağı kadar suyun içinde ezip onu da yemeğin üzerine dökün. Kapağını kapatıp ateşe koyun. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 1 saat boyunca pişirin. NOT: Kuzu eti kullanmıyorsanız, etinizi 15 dakika kadar ön kavurma işlemine tabi tutun.'' mümkünse güveçde yapın lezzeti bir kat daha artar'' [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ALINTI |
SAAT: 00:42 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.