www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda.... |
|
Konu Kimlii: Konu Sahibi TufeyL,Al Tarihi: 15 Temmuz 2007 (18:44), Konuya Son Cevap : 06 Kasm 2022 (23:42). Konuya 13 Mesaj yazld |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seenekler | Deerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
![]() Yalan le ilgili Ayetler Birbirinizin mallarn hakszlkla yemeyin ve bile bile gnahla insanlarn mallarndan bir blmn yemeniz iin onlar hakimlere aktarmayn. (BAKARA SURES / 188) Gerei srekli ters yz eden, gnaha dkn olan herkesin vay haline. (CASYE SURES / 7) te byle; kim Allah'n haram kldklarn (gzetip hkmlerini) yceltirse, Rabbinin katnda kendisi iin hayrldr. Size (haklarnda yasaklar) okunanlar dndaki hayvanlar helal klnd. yleyse iren bir pislik olan putlardan kann, yalan sz sylemekten de kann. (HAC SURES / 30) Ki onlar, yalan ahidlikte bulunmayanlar, bo ve yararsz szle karlatklar zaman onurlu olarak geenlerdir. (FURKAN SURES / 72) unlarn hibirine itaat etme: Yemin edip duran, aalk, (KALEM SURES / 10) hkme balanp-bitince, eytan der ki: "Dorusu, Allah, size gerek olan va'di va'detti, ben de size vaadde bulundum, fakat size yalan syledim. Benim size kar zorlayc bir gcm yoktu, yalnzca sizi ardm, siz de bana icabet ettiniz. yleyse beni knamayn, siz kendinizi knayn. Ben sizi kurtacak deilim, siz de beni kurtacak deilsiniz. Dorusu daha nce beni ortak komanz da tanmamtm. Gerek u ki, zalimlere ac bir azab vardr." (BRAHM SURES / 22) Onlardan yleleri vardr ki, dillerini kitaba doru eip bkerler, siz onu (bu okur grndklerini) kitaptan sanasnz diye. Oysa o kitaptan deildir. "Bu Allah katndandr" derler. Oysa o, Allah katndan deildir. Kendileri de bildikleri halde Allah'a kar (byle) yalan sylerler. (AL- MRAN SURES / 78) Kim de cimrilik eder, kendini mstani grrse, (LEYL SURES / 8 Ve en gzel olan yalan sayarsa, (LEYL SURES / 9) Biz de ona en zorlu olan (azaba uramasn) kolaylatracaz. (LEYL SURES / 10 ) | |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Dua Blm | TufeyL | 0 | 2593 | 19 Mart 2009 14:03 |
![]() | Dua Blm | TufeyL | 0 | 2534 | 19 Mart 2009 14:02 |
![]() | Kssalar-Hikayeler-Nasihatler | Alama_Karanfil | 1 | 2401 | 19 Mart 2009 13:58 |
![]() | Fkralar-Hikayeler | Kara Kartal | 2 | 2230 | 17 Mart 2009 23:02 |
![]() | Evlilik-Nikah Konular | Hdimul slam | 5 | 2184 | 17 Mart 2009 21:43 |
![]() | Mesaj No:2 |
![]() ''Mslman Hereyi yapar ama Yalan sylemez'' [hz. Peygamber] ''aka da olsa yalan soylemeyin'' [hz. peygamber] Bir kadn, Peygamber sallallahu aleyhi ve selleme gelip, yle dedi: "Bizi bir deveye bindir!" "Sizi devenin yavrusuna bindireyim," buyurdu. "Biz devenin yavrusunu ne yapalm!" "Her deve bir baka devenin yavrusu deil mi?" buyurdu. Enes radyallahu anh. Tirmiz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem, "Ey iki kulakl!" diye hitap ederek bana aka yapt. Enes radyallahu anh. Tirmiz. Dediler ki: "Ey Allahn Resul! Sen de aka yapyorsun." yle buyurdu: "Ben yine de doruyu sylerim." Eb Hureyre radyallahu anh. Tirmiz. | |
![]() |
![]() | Mesaj No:3 |
Durumu: ![]() Medine No : 16627 yelik T.:
11 ubat 2012 | ![]() Allah senden raz olsun mbarek insan.. ""Kul, aka da olsa yalan sylemeyi, hakl da olsa mnkaa etmeyi brakmadka iyi bir m’min olamaz. ...""" selametle kardelerim.. |
![]() |
![]() | Mesaj No:4 |
Durumu: ![]() Medine No : 7 yelik T.:
14Haziran 2007 | ![]() Bylece her peygambere, insan ve cin eytanlarndan bir dman kldk. Onlardan bazs bazsn aldatmak iin yaldzl szler fsldarlar. Rabbin dileseydi bunu yapmazlard. yleyse onlar yalan olarak dzmekte olduklaryla ba baa brak. (En’am Suresi, 112)
__________________ Her insan hata eder. Hata ileyenlerin en hayrllar tevbe edenlerdir. Tirmiz, Kyme, 49; bn Mce, Zhd, 30. |
![]() |
![]() | Mesaj No:5 |
![]()
Onlardan yleleri vardr ki, dillerini kitaba doru eip bkerler, siz onu (bu okur grndklerini) kitaptan sanasnz diye. Oysa o kitaptan deildir. "Bu Allah katndandr" derler. Oysa o, Allah katndan deildir. Kendileri de bildikleri halde Allah'a kar (byle) yalan sylerler. AL- MRAN SURES
| |
![]() |
![]() | Mesaj No:6 |
Durumu: ![]() Medine No : 2 yelik T.:
10 Nisan 2008 | ![]()
Birbirinizin mallarn hakszlkla yemeyin ve bile bile gnahla insanlarn mallarndan bir blmn yemeniz iin onlar hakimlere aktarmayn. (BAKARA SURES / 188)
|
![]() |
![]() | Mesaj No:7 |
![]()
Onlardan yleleri vardr ki, dillerini kitaba doru eip bkerler, siz onu (bu okur grndklerini) kitaptan sanasnz diye. Oysa o kitaptan deildir. "Bu Allah katndandr" derler. Oysa o, Allah katndan deildir. Kendileri de bildikleri halde Allah'a kar (byle) yalan sylerler. (AL- MRAN SURES / 78)
| |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kii okuyor. (0 ye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Balklar | Konuyu Balatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Dua ile ilgili Ayetler | akgn | Konular le lgili Ayetler | 6 | 22 Eyll 2021 16:39 |
Yalan ile ilgili szler | MERVE DEMR | Gzel Szler-Deymler-Nkteler | 3 | 16 Ocak 2017 11:12 |
M'minlerle ilgili ayetler | nceSz | Konular le lgili Ayetler | 0 | 13 Nisan 2012 12:47 |
Takva ile ilgili ayetler | Emekdar ye | Kur'n- Kerim Genel | 1 | 26 Mart 2008 00:23 |
kr ile ilgili ayetler | Emekdar ye | Kur'n- Kerim Genel | 3 | 23 ubat 2008 01:22 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Þerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|