![]() |
Cevap: Talim Nasıl Çalışılır? Alıntı:
|
Cevap: Talim Nasıl Çalışılır? benim kardeşim inönü'yü bitirdi orda da sözlü kuran sınavı vardı |
Cevap: Talim Nasıl Çalışılır? Çok iyi bilmeyen birinden nasihat almak ister misiniz bilmem ama cahil cesaretimi(tecvit konusunda cahilimdir) hoş görürseniz, şöyle söyleyebilirim... Öncelikli olarak hafız arkadaşlarımdan özür dileyerek, bu konuda cüretimi de hoş görmeniz dileğiyle: Şeddelerde biraz durun... Yani durun derken vurgulayın. Tenvinlerde(iki esre, iki ötre, iki iki üstün), cezimli nun ve mim lerde durarak vurgulayın, yani hafif uzatın. Ebu Bekir Şatiri'yi bir dinleyin derim. Çok güzel bir kıraat... |
|
Herkesin sözlü tarihi önceden belli oluyor.Hocanın karşısında Kuran'ı yüzünden tahkik usulü 4-5 satır okuyoruz.Sonra hoca karışık ezber soruyor.mesela Alak suresinin herhangi bir ayetini okuyor,devam et diyor.yaklaşık 4 sûre soruyor.Ezberler de tahkik usulü. Ayrıca dönem ödevi var.Hocanın belirlediği 3 sûreyi okuyup,ses dosyası şeklinde yüklüyoruz.Bunun da etkisi %10 Hocalar Kur'ân dersinde çok titiz davranıyorlar.Her hafta 90 dakikalık canlı dersler oluyor. Burada hocalara soru sorabiliyoruz. |
Cevap: Talim Nasıl Çalışılır? çok güzel bi imkan ama biraz zor sanki yani başka şehire derse gitmek zor gibi geldi.. |
|
Alıntı:
Alıntı:
Evet talim videoalarından gördüğüm kadarıyla okuyuşlar tahkik usulü hep. Tabii okuyuşumuzu düzeltmek için çalışırken tahkikten başka yol yok, lakin bir cemiyette tahkik usulü mesela Yasin okumaya kalkarsak ablalar sıkılabilir uzun sürmesi münasebetiyle.. gülümseyen000 Biran önce hayırlısıyla çalışmaya başlamaktan başka çıkar yolumuz yok bu kesin.. (ki ben başladım bu konuyu açtıktan sonra araştırmalarıma devam ederken.. bunu da paylaşacağım inşallah..) |
Haseki öğrencisi dayımla aynı şeyleri söylemişsiniz takip edilesi hocalar konusunda Fatih Çollak, Davut Kaya, artı olarak dayım Ramazan Pakdil Hocayı söyledi, İst.Haseki hocasıymış kendisi.. Alıntı:
Evet yeterlik belgesi aldım abla ama mülakata girmedim hiç.. Alıntı:
|
Bahsettiğiniz kariîne bakacağım inşallah, sağolun.. Alıntı:
Alıntı:
|
SAAT: 02:59 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.