| | |||||||
| Konu Kimliği: Konu Sahibi Hâdimul İslam,Açılış Tarihi: 30 Ocak 2026 (15:41), Konuya Son Cevap : Bugün (11:23). Konuya 31 Mesaj yazıldı |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
| | Mesaj No:31 |
| Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | 30.CÜZ SORULARI 1. Hz. Peygamber'in kendisine gelen âmã sahabiden yüzünü çevirmesi, hatta memnuniyetsizlik göster- mesi üzerine nazil olan "Yüzünü ekşitti." meâlin- deki âyetin yer aldığı sûre aşağıdakilerden hangisi- dir?(80/1) a) Tekvir b) Nebe' c) Naziat d) Abese 2."Ant olsun zamana ki insan gerçekten ziyan içinde- dir. Ancak iman edip salih amel işleyenler, birbirleri- ne hakkı tavsiye edenler, birbirlerine sabr tavsiye e- denler başka." Yukarıda meali verilen sûre aşağıdakilerden hangi- sidir?(103/1-3) a) Nasr b)Asr c) Nas d)Ihlâs 3. Hutame'ye / Allah'ın, yüreklere işleyen tutuşturul- muş ateşine atılacak kişinin özellikleri arasında aşa- ğıdakilerden hangisi sayılmamaktadır?(104/1-7) a) Kaş göz işaretleriyle alay etmek b)Insanlari arkadan çekiştirmek c) Sünnet namazlarını terk etmek d) Mal toplamak ve onu durmadan saymak 4. Üzerlerine, balçıktan pişirilmiş taşlar atan sürü sürü kuşların gönderildiği topluluk hangisidir?(105/1-5) a) Bahçe sahipleri b) Fil sahipleri c) Hz. Salih'in kavmi d) Hz. Nuh'un kavmi 5. Kâfirlere söylenilmesi emredilen sözler arasında - aşağıdakilerden hangisi yoktur?(109/1-6) a) Allah sizi de bizi de bağışlasın. b) Ben sizin kulluk ettiklerinize kulluk etmem. c) Sizin dininiz size, benim dinim banadır. d) Siz de benim kulluk ettigime kulluk edecek değil- siniz. 6. Insanlarin Rabbine, insanların Melikine, insanların İlâhına sığınılması gereken şeyler arasında aşağıdakilerden hangisi Nas Sûresi'nde sayılmamaktadır? (114/1-6) a) Cinler b) Karanlık çöktügü zaman gecenin kötülüğü c) Insanlar d) İnsanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvese- cinin kötülüğü 7. Allah'ın, Hz. Musa'ya nida edip konuştuğu vadinin adı aşağıdakilerden hangisidir?(79/16) a) Safa b)Nil c)Tuva d) Arafat 8."De ki: O Allah tektir. Allah Samed'dir. Doğurma- mıştır, kendisi de doğmamıştır. Hiçbir şey ona denk ve benzer değildir." Yukarida meãli verilen sûre aşağıdakilerden hangi. sidir?(112/1-4) a) Nasr b)Asr C) Nas d) Ihlâs 9. Tarık Sûresi'nde gökle birlikte üzerine yemin edi- len tarık / gece gelen hakkında aşağıdakilerden hangisi doğrudur?(86/1-3) a) Batmakta olan güneş b) Gecenin karanlığı c) lşıldayan Yıldız d) Dolunay 10."Allah'ın yardımı ve fetih geldiginde ve insanların bölük bölük Allah'ın dinine girdiğini gördüğünde Rabbine hamd ederek tesbihte bulun ve ondan bağışlanma dile. Çünkü o tövbeleri çok kabul e- dendir." Yukarida meâli verilen sûre aşağıdakilerden han- gisidir?(110/1-3) a)Nasr b)Asr C) Nas d) Ihlâs II."Yaratan Rabbinin adıyla oku. O, insani alaktan ya- rattı. Oku, Rabbin en büyük kerem sahibidir. O ki kalemle ögretti. Insana bilmediğini ögretti." Yukarida meâli verilen ve Hz. Peygamber'e gelen ilk vahiy olan ayetler hangi sûrede yer almakta- dir?(96/1-5) a) Insirah b)Alak c)Kadr d) Beyyine 12. Sabah aydınlığının Rabbine sığınılması gereken şeyler arasında aşağıdakilerden hangisi Felak Sa- resi'nde sayılmamaktadır?(113/1-5) a)Insanlarin kalplerine vesvese veren sinsi vesve- secinin kötülüğü b) Yaratılan şeylerin kötülüğü c) Düğümlere üfleyenlerin kötülüğü d) Haset ettigi zaman hasetçinin kötülüğü 13. Hz. Peygamber'in amcası olmasına rağmen ona muhalefet edenlerin başında gelen ve Kur'an-ı Kerim'de kendisinden "Elleri kurusun / kahrol- sun, kendisi de kurusun / kahrolsun!" şeklinde bahsedilen kişi aşağıdakilerden hangisidir?(I11/1) a) Ebu Cehil b) Ebu Süfyan C) Velid b. Mugire d) Ebu Leheb 14. Yalancı günahkâr perçeminden yakalanıp ateşe sürükleneceği söylenen kişi hangi davranışı sebe- biyle zikredilmektedir?(96/9-16) a) Namaz kılan kişiye yasak koyması b) Yoksullara yardım etmemesi c) Tartıda hile yapması d) Yeminini yerine getirmemesi 15. Kur'ân-I Kerîm'in bir sûresinin adı olan ve aynı zamanda bin aydan hayırlı bir gece olduğu bildiri- len gece aşağıdakilerden hangisidir?(97/1-3) a) Berat Gecesi b) Regaib Gecesi C)Kadir Gecesi d) Mirac Gecesi 16."Yaratilanların en kötüsü" ifadesiyle kendilerin- den bahsedilenler aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?(98/6) a) Faiz yiyenler b) Inkâr eden Ehl-i Kitap ile Allah'a ortak koşanlar c) Zina edenler d) Mecusiler 17."Yaratilanların en hayırlısı" ifadesiyle kendilerin- den bahsedilenler aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?(98/7) a) Halkına iyilik yapan yöneticiler b) Halkın meselelerine çözüm üreten âlimler c) Halka zekât ve sadaka veren zenginler d) Iman edip salih ameller işleyenler 18. İnsanın azgınlığına yol açan en temel husus aşağidakilerden hangisidir?(96/6-7) a) Namaz kılmaması b) Boş şeylerle uğraşması c) Çok malının olması d) Kendini muhtaç olmayacak kadar yetkin ve ye- terli görmesi 19. İnşirah Sûresi'nin içeriği hakkında aşağıda belirti- lenlerden hangisi doğrudur?(94/1-8) a) Hz. Peygamber'den, ona nasıl destek olundu- ğundan ve ona verilen bazı öğütlerden kısaca bahsedilmektedir. b) Ganimetlerin nasıl paylaştılacağı anlatılmaktadır. c) Hz. Musã'dan, onun Kızılldeniz'i geçisinden ve ls- railogulları'nı kurtarmasından bahsedilmektedir. d) Ayrıntılı bir şekilde kıyamet sahnelerinden bah- sedilmektedir. 20. İnananları yakmak için hendek kazıp içini alevli a- teşlerle dolduran ve bu hendeklerin etrafına ge- çip inananlara yapılanları seyredenlerin (Ashabü'l- Uhdud) anlatıldığı sûre aşağıdakilerden hangisidir? (85/4-10) a) Gâsiye b)Alak C)Buruc d) Şems CEVAPLARI: 1.d 2.b 3.c 4.b 5.a 6.b 7.c 8.d 9.c 10.a 11.b 12.a 13.d 14.a 15.c 16.b 17.d 18.d 19.a 20.c
__________________ ![]() İnsanı BEDENEN ameliyat için BAYILTMAK gerekir. RUHEN ameliyat etmek içinse AYILTMAK... |
|
| | Mesaj No:32 |
| Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Rabbim bizden ve sizden kabul buyursun.. "Rabbimiz! Bizi ve bizden önce imân etmiş olan kardeşlerimizi bağışla. Kalplerimizde müminlere karşı hiçbir kin [ğıllen] tutturma!"(Haşr 59/10) Bayramınız mübarek olsun ![]() ![]() ![]()
__________________ ![]() İnsanı BEDENEN ameliyat için BAYILTMAK gerekir. RUHEN ameliyat etmek içinse AYILTMAK... |
|
![]() |
| Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Konuyu değerlendir | |
Benzer Konular | ||||
| Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
| KUR'AN VE RAMAZAN | Yitiksevda | Oruç-Ramazan | 1 | 08 Nisan 2023 04:34 |
| Ramazan Ayına Özel Kur'an Cevheri serisi | Fatıma-i Zehra | Oruç-Ramazan | 27 | 06 Nisan 2022 04:52 |
| bu ay ramazan ayı | MescidiAksa | Şiirler ve Şairler | 8 | 18Haziran 2015 23:41 |
| BBC Earth Insan Gezegeni Serisi 8 Bölüm TR Dublaj Brrip | enderhafızım | Videolar/Slaytlar | 0 | 12 Mart 2013 12:46 |
| Tek bir soru... tek soruluk anket... | MERVE DEMİR | Serbest Kürsü | 9 | 04 Şubat 2013 19:25 |
| .::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|
|