Medineweb Forum/Huzur Adresi yükleniyor...

Medineweb Anasayfası Medineweb Forum Bugünkü Mesajlar Forum Grupları Kimler Online
Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KUR'ÂN-I KERİM.::. > Kurân-ı Kerîm > Kur'ân-ı Kerim Genel
Üyemiz Ol Bugünkü Mesajlar Arama

Konu Kimliği: Konu Sahibi Hâdimul İslam,Açılış Tarihi:  30 Ocak 2026 (15:41), Konuya Son Cevap : Dün (11:23). Konuya 31 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı30Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt Dün, 11:22   Mesaj No:31
Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Hâdimul İslam isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:45
Mesaj : 13.420
Konular: 1485
Beğenildi:13651
Beğendi:9816
Takdirleri:31681
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart




30.CÜZ SORULARI


1. Hz. Peygamber'in kendisine gelen âmã sahabiden
yüzünü çevirmesi, hatta memnuniyetsizlik göster-
mesi üzerine nazil olan "Yüzünü ekşitti." meâlin-
deki âyetin yer aldığı sûre aşağıdakilerden hangisi-
dir?(80/1)

a) Tekvir
b) Nebe'
c) Naziat
d) Abese



2."Ant olsun zamana ki insan gerçekten ziyan içinde-
dir. Ancak iman edip salih amel işleyenler, birbirleri-
ne hakkı tavsiye edenler, birbirlerine sabr tavsiye e-
denler başka."
Yukarıda meali verilen sûre aşağıdakilerden hangi-
sidir?(103/1-3)
a) Nasr
b)Asr
c) Nas
d)Ihlâs


3. Hutame'ye / Allah'ın, yüreklere işleyen tutuşturul-
muş ateşine atılacak kişinin özellikleri arasında aşa-
ğıdakilerden hangisi sayılmamaktadır?(104/1-7)

a) Kaş göz işaretleriyle alay etmek
b)Insanlari arkadan çekiştirmek
c) Sünnet namazlarını terk etmek
d) Mal toplamak ve onu durmadan saymak


4. Üzerlerine, balçıktan pişirilmiş taşlar atan sürü sürü kuşların gönderildiği topluluk hangisidir?(105/1-5)
a) Bahçe sahipleri
b) Fil sahipleri
c) Hz. Salih'in kavmi
d) Hz. Nuh'un kavmi



5. Kâfirlere söylenilmesi emredilen sözler arasında -
aşağıdakilerden hangisi yoktur?(109/1-6)

a) Allah sizi de bizi de bağışlasın.
b) Ben sizin kulluk ettiklerinize kulluk etmem.
c) Sizin dininiz size, benim dinim banadır.
d) Siz de benim kulluk ettigime kulluk edecek değil-
siniz.



6. Insanlarin Rabbine, insanların Melikine, insanların İlâhına sığınılması gereken şeyler arasında aşağıdakilerden hangisi Nas Sûresi'nde sayılmamaktadır?
(114/1-6)
a) Cinler
b) Karanlık çöktügü zaman gecenin kötülüğü
c) Insanlar
d) İnsanların kalplerine vesvese veren sinsi vesvese-
cinin kötülüğü


7. Allah'ın, Hz. Musa'ya nida edip konuştuğu vadinin
adı aşağıdakilerden hangisidir?(79/16)

a) Safa
b)Nil
c)Tuva
d) Arafat


8."De ki: O Allah tektir. Allah Samed'dir. Doğurma-
mıştır, kendisi de doğmamıştır. Hiçbir şey ona denk
ve benzer değildir."
Yukarida meãli verilen sûre aşağıdakilerden hangi.
sidir?(112/1-4)

a) Nasr
b)Asr
C) Nas
d) Ihlâs


9. Tarık Sûresi'nde gökle birlikte üzerine yemin edi-
len tarık / gece gelen hakkında aşağıdakilerden
hangisi doğrudur?(86/1-3)

a) Batmakta olan güneş
b) Gecenin karanlığı
c) lşıldayan Yıldız
d) Dolunay


10."Allah'ın yardımı ve fetih geldiginde ve insanların
bölük bölük Allah'ın dinine girdiğini gördüğünde
Rabbine hamd ederek tesbihte bulun ve ondan
bağışlanma dile. Çünkü o tövbeleri çok kabul e-
dendir."
Yukarida meâli verilen sûre aşağıdakilerden han-
gisidir?(110/1-3)
a)Nasr
b)Asr
C) Nas
d) Ihlâs


II."Yaratan Rabbinin adıyla oku. O, insani alaktan ya-
rattı. Oku, Rabbin en büyük kerem sahibidir. O ki
kalemle ögretti. Insana bilmediğini ögretti."
Yukarida meâli verilen ve Hz. Peygamber'e gelen
ilk vahiy olan ayetler hangi sûrede yer almakta-
dir?(96/1-5)

a) Insirah
b)Alak
c)Kadr
d) Beyyine


12. Sabah aydınlığının Rabbine sığınılması gereken
şeyler arasında aşağıdakilerden hangisi Felak Sa-
resi'nde sayılmamaktadır?(113/1-5)

a)Insanlarin kalplerine vesvese veren sinsi vesve-
secinin kötülüğü
b) Yaratılan şeylerin kötülüğü
c) Düğümlere üfleyenlerin kötülüğü
d) Haset ettigi zaman hasetçinin kötülüğü



13. Hz. Peygamber'in amcası olmasına rağmen ona
muhalefet edenlerin başında gelen ve Kur'an-ı
Kerim'de kendisinden "Elleri kurusun / kahrol-
sun, kendisi de kurusun / kahrolsun!" şeklinde
bahsedilen kişi aşağıdakilerden hangisidir?(I11/1)
a) Ebu Cehil
b) Ebu Süfyan
C) Velid b. Mugire
d) Ebu Leheb



14. Yalancı günahkâr perçeminden yakalanıp ateşe
sürükleneceği söylenen kişi hangi davranışı sebe-
biyle zikredilmektedir?(96/9-16)

a) Namaz kılan kişiye yasak koyması
b) Yoksullara yardım etmemesi
c) Tartıda hile yapması
d) Yeminini yerine getirmemesi


15. Kur'ân-I Kerîm'in bir sûresinin adı olan ve aynı
zamanda bin aydan hayırlı bir gece olduğu bildiri-
len gece aşağıdakilerden hangisidir?(97/1-3)

a) Berat Gecesi
b) Regaib Gecesi
C)Kadir Gecesi
d) Mirac Gecesi

16."Yaratilanların en kötüsü" ifadesiyle kendilerin-
den bahsedilenler aşağıdakilerden hangisinde
doğru verilmiştir?(98/6)

a) Faiz yiyenler
b) Inkâr eden Ehl-i Kitap ile Allah'a ortak koşanlar
c) Zina edenler
d) Mecusiler


17."Yaratilanların en hayırlısı" ifadesiyle kendilerin-
den bahsedilenler aşağıdakilerden hangisinde
doğru verilmiştir?(98/7)

a) Halkına iyilik yapan yöneticiler
b) Halkın meselelerine çözüm üreten âlimler
c) Halka zekât ve sadaka veren zenginler
d) Iman edip salih ameller işleyenler



18. İnsanın azgınlığına yol açan en temel husus aşağidakilerden hangisidir?(96/6-7)

a) Namaz kılmaması
b) Boş şeylerle uğraşması
c) Çok malının olması
d) Kendini muhtaç olmayacak kadar yetkin ve ye-
terli görmesi


19. İnşirah Sûresi'nin içeriği hakkında aşağıda belirti-
lenlerden hangisi doğrudur?(94/1-8)

a) Hz. Peygamber'den, ona nasıl destek olundu-
ğundan ve ona verilen bazı öğütlerden kısaca
bahsedilmektedir.
b) Ganimetlerin nasıl paylaştılacağı anlatılmaktadır.
c) Hz. Musã'dan, onun Kızılldeniz'i geçisinden ve ls-
railogulları'nı kurtarmasından bahsedilmektedir.
d) Ayrıntılı bir şekilde kıyamet sahnelerinden bah-
sedilmektedir.



20. İnananları yakmak için hendek kazıp içini alevli a-
teşlerle dolduran ve bu hendeklerin etrafına ge-
çip inananlara yapılanları seyredenlerin (Ashabü'l-
Uhdud) anlatıldığı sûre aşağıdakilerden hangisidir?
(85/4-10)

a) Gâsiye
b)Alak
C)Buruc
d) Şems






CEVAPLARI:


1.d 2.b 3.c 4.b 5.a 6.b 7.c 8.d 9.c 10.a 11.b 12.a 13.d 14.a 15.c 16.b 17.d 18.d 19.a 20.c

su damlası beğendi.
__________________




İnsanı BEDENEN ameliyat için BAYILTMAK gerekir.

RUHEN ameliyat etmek içinse AYILTMAK...


Alıntı ile Cevapla
Alt Dün, 11:23   Mesaj No:32
Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Hâdimul İslam isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:45
Mesaj : 13.420
Konular: 1485
Beğenildi:13651
Beğendi:9816
Takdirleri:31681
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Rabbim bizden ve sizden kabul buyursun..




"Rabbimiz! Bizi ve bizden önce imân etmiş olan kardeşlerimizi bağışla. Kalplerimizde müminlere karşı hiçbir kin [ğıllen] tutturma!"(Haşr 59/10)

Bayramınız mübarek olsun


su damlası beğendi.
__________________




İnsanı BEDENEN ameliyat için BAYILTMAK gerekir.

RUHEN ameliyat etmek içinse AYILTMAK...


Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 7 Kişi okuyor. (0 Üye ve 7 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
KUR'AN VE RAMAZAN Yitiksevda Oruç-Ramazan 1 08 Nisan 2023 04:34
Ramazan Ayına Özel Kur'an Cevheri serisi Fatıma-i Zehra Oruç-Ramazan 27 06 Nisan 2022 04:52
bu ay ramazan ayı MescidiAksa Şiirler ve Şairler 8 18Haziran 2015 23:41
BBC Earth Insan Gezegeni Serisi 8 Bölüm TR Dublaj Brrip enderhafızım Videolar/Slaytlar 0 12 Mart 2013 12:46
Tek bir soru... tek soruluk anket... MERVE DEMİR Serbest Kürsü 9 04 Şubat 2013 19:25

Yeni Sayfa 1 Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.