Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KUR'ÂN-I KERİM.::. > Kurân-ı Kerîm > Kur'ân-ı Kerim Genel

Konu Kimliği: Konu Sahibi _bülbül_,Açılış Tarihi:  24 Kasım 2008 (09:42), Konuya Son Cevap : 24 Kasım 2008 (09:42). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 24 Kasım 2008, 09:42   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:_bülbül_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 468
Üyelik T.: 25 Ekim 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 1.210
Konular: 330
Beğenildi:21
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Kuran'la yükselelim.....

Kuran'la yükselelim.....

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyuruyor ki:
''Muhakkak Allah Teala bu Kuran sebebiyle bir takım kavimleri yüksek edecek, diğerlerini (aksine harakette bulunanları) ise alçak edecek''(Müslim, Salatul Müsafirin:269,(1/559),İbn-i Maca, Muakddime:16)


Mevla'nın, Kuran vasıtasıyla yükselttiği kullar Kuran-ı Kerimin ahlakıyla ve adabıyla edeplenen kullardır.O halde Kuran'ın ahlakyıla ahlaklanıp, Kuran ehli olmaya çalışalım.Zira bir hadisi Şerifte de Rasulullah Efendimiz buyuruyor ki:
''Kuran ehli, Allah ehlidir''
Niçin Allah ehli oluyor?Çünkü Kuran ehli Cenab-ı Hakkın kelam sıfatının eseri olan Kuran-ı Azimüşşanı okuyup, Kuran'dan öğrenmiş olduğu ahlak ile ahlaklanmıştır.Yani Kuran, Cenab-ı Hakkınahlakı ve adabı beyan ediyor.Kuran ehli olanda, Kuran ahlakına uymakla Allah ehli olmuş oluyor.Ama Kuran'ı okuyupta onun beyan ettiği ahlak ile ahlaklanmaz ise nasıl ehlullah olsun.
Ya rabbi! Bizi bize bırakma, biz birşey beceremeyiz.Her ne kadar irade ve kudretimiz varsada yinede sen bizi bize bırakma.Dünya da ve ahirette Kuran'ın şefaatine nail eyle.
Kuran neyi öğretiyorsa, hangi edebi ahlakı anlatıyorsa o, Mevlanın sevdiği edep ve ahlaktır.Bunu kim takınırsa bunun sebebiyle Allah onu sever, dünyada, ahirette yüzksek eder.
Ama Kuran'ın tarafına bakmayan, emirlerini yapmayıp, yasaklarından kaçmayan dünyada, ahirette alçak olur.Helak olduktan sonra da ''zalim olduk'' demekten birşey çıkmaz.
Zalim kimdir daha güzel anlamak istiyorsak şu ayeti kerimeye kulak verelim:
''(Mucizeleri) Ayetleri göndermekten bizi ancak öncekilerin yalanlamaları menetti.Semud kavmine dişi deveyi açık bir mucize olarak verdik.(Milletin gözü önünde taşın içinden çıktı)Onlar ise ona zulmettiler (de deveyi kestiler).Biz ayetleri ancak korkutmak için göndeririz.''(İsra 59)
Bir gün Mekke müşrikleri toplanıp Allah'ın Resulune geldiler, Safa tepesini altın yapmasını istediler.Müşriklerin bu isteklerine cevaben Mevla Teala bu ayeti kerimeyi indirdi.Daha önceki kavimlerin de peygamberlerinden bu tür mucizeler istediklerini, istedikleri bu mucizeler gerçekleştikten sonra da iman etmedikleri için onları helak ettiğini beyan buyurdu.
Bir ayetin dediğini tutmazsan o ayet sebebiyle zulmetmiş olursun.Bir ayetin nehyettiğinden kaçmazsan gene o ayete muahlefet sebebiyle nefsine zulmetmiş olursun.

ALLAH ELÇİ GÖNDERMEDEN YARGILAMAZ

''Kendilerine peygamber gönderilmiş olan kimselere elbette soracağız.(peygamberlere karşı nasıl haraket ettiniz?) Ve gönderilen peygamberlere de soracağız.(ümmetleriniz sizi nasıl karşıladılar?)
Şu ayet-i kerime de bu manayı ifade eder:
''O ahiret gününde Allah(-u Teala Hazretleri) peygamberleri toplayacak.Size verilen cevap ne idi?(nasıl karşılandınız?)diyecek.Onlarda:''Bizim için ilim olmadı (biz birşey bilmiyoruz).Muhakkak ki sen gaybı en iyi bilensin.'(sen daha iyi biliyorsun nasıl karşılandığımızı) diyecekler''(Maide 109)
Bu ayetler nedir?Duyuyormusunuz? Mevla Teala böyle bekliyor bizi.Alıp verdiğiniz tek bir nefesiniz dahi yoktur ki, Rabbimiz bizden haberdar olmasın.Onun huzurunda bu kadar çanaklar kırmak, bu kadar sütler dökmek yakışıyor mu?Mevlanın huzurunda onun sevmediği işleri yapmak ister genç ol, ister ihtiyar, ister zengin ol, ister fakir yakışmaz! O'nun ihsanı olan yiyecekleri ye, elbiseleri giy, sularını iç, topraklarında gez, onun dünyasında rahat et, sonra ona isyan et.Bu olacak şey mi?


''Elbette o pygamberlere ümmetlerinin nasıl haraket ettiğini ilim ile beyan edeceğiz ve biz onlardan gaibler olmadık''

Allah'a insanların hallerinden ve amellerinden hiçbirşey gizli değildir.Mevla buyuruyor ki, ''gaib değil hazırız.Kainatın her zerresiyle hazırız (beraberiz).''Mevla Teala meleklerle beraberdir, insanlarla beraberdir, aynı anda her zerre ile beraberdir.
Ya rabbi!Huzuruna layık edeple edeplendir bizi.

GÜNAHLAR VE SEVAPLAR TARTILACAK

''Ahiret gününde, kulların sevabını tartacak mizan haktır.(Yani kulların iyi ve kötü amellerini tartacak olan mizan ahiret gününde olacaktır).Kimin tartısı ağır gelecek ise işte onlar, felaha kavuşacaklardır.
''Her kiminde tartısı hafif gelirse işte onlar, ayetlerimize zulm eder olmaları sebebiyle nefislerini hüsrana düşürmüş kimselerdir.''

Bu kadar müslüman millet, bu nefsi emmareyi memnun etme telaşesi içinde, mizanı da unuttu, sıratı da unuttu.Şu insanın gafletine bakın.Halbuki insan hep kazanabilir, mizanı doldurabilir.
Bu gün böyle amel etmek elimizdeyken, mümkün iken, yarın Mevla'nın huzuruna elimiz boş olarak çıkarsak yüzümüz kara olmaz mı?O zaman orada:''Ben anlamadım, kendi nefsime zulmettim'' demek hiçbir şey ifade etmez.O halde fırsat varken rabbimize yönelelim.Mizanımzın ağır gelebilmesinin çarelerine bakalım.Cenab-ı Allah'tan ümidimizi kesmeyelim.İnsanı ancak O, uyandırır-O, heves verir.O, sevgi verir- O, yapar.Başka kimse yapamaz....
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi _bülbül_ 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Adem olmaktır tek hevesim Şiirler ve Şairler kurtmehmet 3 2446 22 Mayıs 2010 11:27
Dostlarımız........ Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler su damlası 4 2177 09 Mayıs 2010 10:35
İsmailce kurban olabilmek Hacc-Umre-Kurban kurtmehmet 3 2936 21 Kasım 2009 20:58
Ömür seccadesini gönül dergahına serenlere...... Makale ve Köşe Yazıları _bülbül_ 2 2196 12 Kasım 2009 21:52
çarpık çağ..... Şiirler ve Şairler _bülbül_ 2 1919 12 Kasım 2009 21:43

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kuran Ne Değildir?! Mihrinaz Kur'ân-ı Kerim Genel 25 16 Mart 2024 01:36
kuran SEHER GÜLÜ Soru Cevap Arşivi 5 04 Temmuz 2013 22:50
Kuran bilgileri Sevay571 Kur’an-Kerim Bilgisi 0 11 Mayıs 2012 19:09
Kuran`da tekrar Hazan Mevsimi Kur'ân-ı Kerim Genel 2 20 Mart 2010 14:11
Kuran okumak ve dua etmek mi, yoksa Kuran ilmi öğrenmek mi daha faziletlidir? _bülbül_ Bilgi Dağarcığı 0 10 Nisan 2009 15:46

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.