www.medineweb.net, ykleniyor... 'den beri Kesintisiz Yaynda.... |
|
Konu Kimlii: Konu Sahibi Hdimul slam,Al Tarihi: 14 Mays 2017 (19:19), Konuya Son Cevap : 16 Mays 2017 (17:27). Konuya 4 Mesaj yazld |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seenekler | Deerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
Medineweb Ba Editr Durumu: ![]() Medine No : 14593 yelik T.:
15 Kasm 2011 | ![]() Yaz Kur'an Kurslarna Dair Okul ncesi, ilkretim ve ortaretim okullarndaki rencilerin 3 ay srecek yaz tatiline girmesinin hemen ardndan yaz Kuran kurslar balyor. Diyanet leri Bakanl tarafndan organize edilen yaz Kur'an Kurslar BYK BR HTMALLE 12 Haziran pazartesi gn eitime balayacak ve 9 hafta srecek. Diyanet leri Bakanlnca gnderilen Yaz Kuran Kurslar Uygulama Esaslarndaki artlar tayan kurslar, yaz dneminde 4-6 ya snflar alabilecek. Bu snflarda sz konusu uygulama esaslarndaki artlar tayan reticiler grev yapacak. 3 TEMMUZ UYGULAMASI KALDIRILDI Daha nce uygulamas yaplan Yaz Kur\'an Kurslarnn 3 Temmuz'da almas da bu yl itibariyle kaldrld. rencilerin motivasyon konusunda 12 Haziran'n uygun olaca kanaatini tayan Diyanet yetkilileri, 9 Haziran 2017 tarihinde okullarn kapanmasnn ardndan 12 Haziran 2017 Pazartesi gn Yaz Kuran Kurslarnn almasn HTMAL erevesinde uygun grd. Edinilen bilgilere gre resmi aklamann nmzdeki hafta yaplmas bekleniyor. MEVSMLK OCUKLARINA DA KURS AILACAK Bu arada mevsimlik iilerin ocuklar da unutulmad. Mevsimlik iilerin ocuklarnn yaz Kuran kursu faaliyetlerinden faydalanmas amacyla sz konusu iilerin bulunduu yerlerde yaz Kuran kursu alacak. Snflar oluturulurken rencilerin ya farkllklarnn da gz nnde bulundurulaca kurslarda ya gruplar dikkate alnarak rencilerin birlikte eitim-retim grmeleri salanacak. KURS RENCLER SPORTF AKTVTELER YAPABLECEK Spor da yapacaklar Yaz kurslarndaki eitim gren renciler Kuran eitiminin yan sra Diyanet leri Bakanl ile Genlik ve Spor Bakanl arasnda imzalanan protokol erevesinde sportif etkinliklerde bulunabilecek. rencilere ynelik, iftar programlar ile gezi gibi sosyal ve kltrel etkinlikler de dzenlenecek. Kaynak: Dinihaberler |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Hz.Muhammed(s.a.v) | Hdimul slam | 0 | 18 | 16 Temmuz 2025 12:28 |
![]() | Eserler/Yazarlar | Esma_Nur | 1 | 31 | 15 Temmuz 2025 18:05 |
![]() | Muhtelif Konular | Esma_Nur | 1 | 38 | 15 Temmuz 2025 12:19 |
![]() | Programlar//stekler | Esma_Nur | 4 | 57 | 13 Temmuz 2025 16:14 |
![]() | Gndem/ Manetler | Hdimul slam | 2 | 29 | 11 Temmuz 2025 23:45 |
![]() | Mesaj No:2 |
15 Kasm 2011 | ![]()
Yaz kuran kursu bavurular baladi 29 mays son gn 2016 dhbt sinavina giren az 60 puan alan ve en az imamhatip mezunu olan kiiler bavurabiliyor sadece bir ile mftlne bavurulabiliyor 4 6 ya iin sertifikada istemiler nufus czdani fot diploma fot bi vesikalik resim dhbt son kaidi dilekeyi mftlkte dolduracaksiniz orda veriliyor hatta istediiniz size yakin kurs veren bi camii varsa oray yazmak daha iyi olur yerleme aisndan fotokibilerin asllarinida gtrn giderken... Alnt |
![]() |
![]() | Mesaj No:3 |
Durumu: ![]() Medine No : 13402 yelik T.:
25 ubat 2011 | ![]() camilerde hocalarn ocuklar tevik iin motive etmek iin yapt faaliyetler ok gzel olumdan biliyorum ma yapmaya gidiyorlar hoca dondurma alyor piknik yapyorlar hoca yine ikolata eker gibi eyler datyor ocuklar buna hevesleniyor bir de dikkat ettiim ramazanda ocuklar o kadar dolu ki hocalar yetiemiyor ramazan bitiyor ocuklar bir bir azalyor ben geen sene bir anneye sordum ocuunu neden imdi de gndermiyorsun cevab ocuk gitmek istemiyormu ![]() ocua kalsa benim olum da dahil hi gitmez aile de ufak dllerle tevik edebilir buzdolab stne veya dolaba bir kat yaptrp ocuk kursa gittii her gn kartma veya bir art ekil konsa ocua dense bu 20 olunca ara dl var 60 olsa byk dl var ama dln bykln de nce belirlememiz lazm ben 15 ubat tatilinde uyguladm kuran okuma kitap okuma yatak dzeltme gibi eyler katda yazlyd ocuum o kadar heveslendi ki gnde 20 sayfa kitap var 40 sayfa okursan dl var diyordum bir tane abur cubur ocuklar heveslendirmek aslnda ok zor deil mesela benim olum geen sene alak sresini ezberlemek istemedi gznde bytt ok uzun dedi ben alak sresinin ilk 5 ayetinin ilk inen ayet olduunu syledim ebu cehilin peygamberimize namaz klarken yapt eziyeti anlattm o kadar ilgisini ekti ki bktrmadan ocuu motive etmek bizlerin elinde |
![]() |
![]() | Mesaj No:4 |
15 Kasm 2011 | ![]()
Geici kuran kursu reticiligi icin stanbul ve ilceleri icin alim ilanlari yapild..il il diger bolgelerinkide yayinlaniyor..Detaylar muftluk internet sitesinden grenebilirsiniz..Yalniz gećici oldugunu vurgulamak isterim ![]() |
![]() |
![]() | Mesaj No:5 |
15 Kasm 2011 | ![]()
Atamalar geici...yaz kurslar icin istedikleri evraklar kafa karistriyor..Eylul ayinda muracat etmeliydiniz cevabi alanlar var..Daha diplomam yoktu dhbtye girmemistim diyorlar ama Muhatap yok..Talep ok..Tepki ve umutsuzluk had safha...Ama vazgeen de yok ![]() Diyanet bir taraftan yaz kurslarina dair guzel uygulamalarindan bahsediyor.Bir taraftan gecici alim yapiyor...Herkes gergin.Beklemedeyiz bakalm. |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kii okuyor. (0 ye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Balklar | Konuyu Balatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Yaz Kur’an kurslarna kaytlar balyor | iklimya | Kur'n Kurslar | 0 | 22Haziran 2013 00:37 |
Kur`an`n Faziletine Dair | EcelBekcisi | Hadis-i erif | 0 | 24 Kasm 2008 13:01 |
uf`ay`a Dair Hadisler | Belgin | Hadis-i erif | 0 | 24 Kasm 2008 07:38 |
Aldatmaya Dair | Aysima | Hadis-i erif | 0 | 22 Kasm 2008 14:07 |
Ak-a Dair | TufeyL | Makale ve Ke Yazlar | 69 | 11 Austos 2008 23:29 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Þerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|