Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Makale ve Köşe Yazıları (https://www.forum.medineweb.net/516-makale-ve-kose-yazilari)
-   -   sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!) (https://www.forum.medineweb.net/makale-ve-kose-yazilari/16189-sadece-turkculer-okusun-bu-siirikurtler-okumasin.html)

KARAKÖSE 11 Eylül 2009 18:29

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
Akadaşlar değerlendirme yaparken insan psikolojisini göz önünde bulundurmuyorsunuz.
Ben sorunu alışkanlıklarda görüyorum.
Düşünsenize yıllarca adil ve güçlü ve muhterem ve islami ve muhammedi olduğu söylemi ile mevcudiyet kazanmış bir sistem vardı. insanların bir kısmı bu sistemi ve sistemin bekçiliğini yapan üniformaları Allahın yeryüzündeki gölgeleri olarak görecek kadar adil biliyorlardı. bu bir alışkanlık oluşturdu.

Sonra bir gün sistemin ve onun bekçiliğini yapan üniformaların zalim olduğu söylendi ve bu ıspatlandı. işte bu bir alışkanlığın hüsranla bitişidir.

bazı insanlar alışkanlıklarının hüsrana uğramasını kabul etmek istemezler. ebediyete kadar eski söylemlerin geçerli olmasını isterler, çünkü eski söylemlere alışmışlardır. bu düşünce onların alışkanlıklarını hüsrana uğratanların üzerine gitmeleri gerektiğine inandırır onları, peki ne ile suçlayacaklardır, tabiki hüsrana uğramış alışkanlıkları ile. biraz paradoks gibi görünüyor ama analiz ederseniz anlaşılabilir bir şeydir.

Bu sebeple değerlendirme yaparken, sert çıkışlar yapmak yerine insan psikolojisini ve sosyolojinin insan bilincini neye, nasıl mahkum ettiğini göz önünde bulundurun derim. belkide Tuğrulbey, nuryüzlüm gibi böyle bir alışkanlığın etkisi ile hareket ediyordur.

KürtOğlu 11 Eylül 2009 19:23

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
manzaraya bakın yav.
site adminine iki yüzlü diyor pişkince özür dilememeye devam ediyor.
oysa kendisine bey denilmediği için küpürmektedir.
malum yılların alışkanlığı hep size begim dedik.geçti o günler tugrulllllll.
sen ey admin devletten maaş alıyorsun akşama kadar tugrula bey denilmiyor ve sen sessiz kalıyorsunnnnnn ba ba ba ba ba ba ba ba
ya ona bey de ya maaşın kesilir heeeee.tugrul öle diyi!!!!!!!!!!!!!!!!
bilinç altına bak selam çakkkk.adminim sen bu kendini bilmezlere nazik olmaya devam et bakayım.banla hepimizi.beg demedik.aha şuraya yazıyorum o kapımda ibrikçi beydir.


"müslümanız ırkçı değiliz faşo değiliz maşo değiliz putçu değiliz " diye bir ortak metine yemine davet edilir şer(arslan) ile ker(merkep) belli olur,olduuuuu.adminim bu noktada seni alkışlıyorum ki bu ibrikçi faşolarla kardeş olmayız.

bütün türklerde ırkçılık vardır tezinize bende katılmam.sanırım bunu yumuşatmanız lazım.türklerde insan evladı çoktur.başta eşim olmak üzere.
ama genellemede malesef haklısın hocam.türk islam sentezi imanın şartlarından sayılır genelde.hafızıl kuran olan nuryüzlüm örneği gibi.
istisnalar kaideyı bozmaz.
ali'm lütfen o adam dediklerinizin +kdv+ötv sini bile hakkediyor ama yiğitlk sende kalsın.banlanıp yalnız kalmak istemiyorum.malum adminin dayıları türk . türklere bir sempatisi var .;))
benimde azcık sempatim var çünkü eşim türk gülümseyen000
bilge'm sende edebiyat sosyoloji psikoloji takıl bakalım.sen daha ordamısın yav gülümseyen000
şaka elbette.haklısın tesbiterinde.ama çok naziksin be kardaş .

kadir'im sen türklerde fire veren ilk kardeşimsin desem kucaklarmısın benle :) senin gibi bir müslüman türkü kırkbin dengesiz kürde değişmem bilesin.

kürtoğlu(bey değil)
çay-kahve000

Emekdar Üye 11 Eylül 2009 19:25

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
Kendi namıma bugüne kadar belli düzeylerde bu konunun IRKÇILIĞA sapmaması için MÜSLÜMANLARIN ne tür bir tavır sergilemesi hususunda birkaç makale ile konuya değindim lakin konu iyice anlaşılmadığı için Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren değineceğim KÜRT sorunu yoktur söylemi ne kadar doğru veya yanlış siz karar verin:

ŞEYH SAİD KIYAMI HİZBULLAHİ bir kıyamdır.Halka rağmen dilinin soyunun ve İslami değerlerinin yok sayıldığı KEMALİST rejim ile başlamıştır.Daha öncesini sayacak olursak Abdulhamidin kurdurduğu Hamidiye alayları günümüz İsmi ile koruculuk başlatılmıştır.Bu halkın haksız yere yok sayılması sonucu başlamış bir sorundur.Mesal 1930 yıllarında AĞRIDA islami bir ayaklanma bir ekşiya hareketi olarak lanse edilmiştir.

Ne mutlu türküm diyene yazılarını Dağlara kazıtan zihniyetler Kürt çocuklarına Her sabah andımız adı altında bir dejenarasyon uygularak Irki bir soykırım başlatılmıştır.Ulu önderleri Atalarının yolunda İNANÇSIZCA yürüyeceklerine her gün söz vermeyi dayatmaları.Bu da çocuk iken başlayan bir Fıtrat değişikliğine ilk adımdır.70 80 yıllık bir Dil kullanımı yasağı ALLAHIN ayetlerini inkar etme değimlidir.

1990 yıllardan itibaren Kürt halkına yönelik haksız hukuki uygulamalar Jitem ergenekon ve İşbirlikçileri ile Zulümler baş göstermiştir Bu zulümlere başkaldıranlara Gözaltılar İşkenceler Ve sözde ayaklanmaları bastırma adı altında Onbinlerce kişiden oluşan yaşlı çoluk çocuk demeden aşırı güç kullanmalar Özellikle Diyarbakır cezaevinde akıl almaz işkenceler ve zulümler ile İnsanlık onurunu ayaklar altına alan uygulamalar ile ZULÜMLER yapılmıştır isteyen AHMET ALTANIN kitabını okuyabilir yada bölgede yaşayanlar çok iyi bilirler yapılanları.

Göç ve koruculuk dayatması ise KÜRTLERE karşın küçümseme asimile etme hareketinin en önemli dayatması olmuştur.Koruculuk adı altında TERÖR estiren KEMALİST sistem Pkknin oluşumuna sebep olmuştur. kürt halkı Kemalist sistem ve Pkk zulmünün ortasında bırakılmıştır.

İşte kürt halkına bu kadar yaygın bir Zulüm sayesinde batıcı Ulusalcı zihniyete sahip Sosyalist bir yapıyı benimseyen Pkk doğmuştur.bu oluşuma tc kendisi imza atmıştır kendisi oluşturmuştur.V e bu örgütlenme kendi halkından Koruculuk sistemini benimseyenleri cezalandırmak amacıyla Onların çoluk çoçuğunu katletmiştir.

Sonuç olarak KÜRT sorununa ilgisiz kalan MÜSLÜMANLAR sayesinde İslami ölçülerden uzak bir yapılanma meydana gelmiştir.Şimdi aklı başına gelen TEVHİDİ bilince sahip MÜSLÜMANLAR bu sorunu çözülmesi için Halen dahi kendi IRKİ kimliklerini yıkamadıkları görülmektedir.Bu güne kadar hiçbir KÜRT ülkemizden bağımsız bir oluşumun içinde olduklarını iddia etmemişlerdir.Hal böyle iken Yapılan bu Zulümleri görmemek için direnen Kesimler direndikleri yetmiyormuş gibi birde KİRLİ söylemleri ile Barışa doğru atılan adımları engellemek için Kendi benliklerinden sıyrılamamışlıkları ile Ortalıkta ULUYORLAR.

Şimdi ortada uluyanlara şöyle sesleneyim Bizler Önce Müslüman olarak Sosyalist yapıya lanet okuyabiliyorsak ve Baştakilere Sizler neden aynı Şekilde Mhp Zihniyetine Başköpeğinize aynı tarzda yanaşmıyorsunuz.Buda gösteriyorki Halen IRKÇISINIZ ve İSLAM adı altında söylemleriniz dahi kirlidir KARDEŞLİK bu değildir oyalamadır.

İSTEYEN olursa Erkekçe Çıksın konuşalım Bakalım ve FİTNE tohumlarını Kimler aramıza ekmiş sorguluyalım kimler bu sorundan NEMALANIYOR ortaya dökelim.ULUYANLARA şu sözüm bizim ayrım yapmadığımıza DELİLDİR.Ben KÜRDÜM EŞİM TÜRK ayrım yapmıyoruz yapmayacağızda Yapanlarada Yazıklar olsun ki MÜSLÜMAN adını taşıyorlar.

Bence yeter bu forumda bu kadar kirli söylemlerin söylenmesi Bari Bu ZULMÜ çekmemişsiniz ADAM gibi yerinizde oturun acıyı çekenler bilir diyinde YALAN ve İFTİRALARLA kişileri kötülemeyin……..

KayıpKentli 11 Eylül 2009 23:32

KÜRT KARDEŞLERİME BİR SORU!!!
 
ALGI BİLGELİĞE SÖZLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM...

Bu arada MEVLÜT abime bir bilgi vereyim..Yanında bulunsun..

Mevlüt abi: Bu ŞEX SAİD kıyamında SİSTEM ne yapmış biliyor musun?

Şex said hareketini/kıyamını İÇ BASINA İNGİLİZ DESTEKÇİSİ-MANDA-SATILMIŞ bir hareket olarak takdim ederken, DIŞ BASINA İSE: ŞERİATÇI GERİCİ,DİNCİ bir hareket olarak TANITIYOR!!!..

Evet neden böyle yapıyor dersen SANA YAPILAN SİYASETİ ŞÖYLE AÇIKLİİMM:

İçeride diğer müslümanların desteğini almasın diye İNGİLİZ DESTEKLİ SATILIK DIŞ GÜÇLERİN OYUNU OLAN BİR HAREKET diyor...

Dışarıdan da AVRUPA İNSAN HAKLARInın desteğini almasın diye ŞERİATÇI GERİCİ bir hareket olarak tanıtıyor...

VE ŞEYH SAİDİ ASIYORLAR..

Bunu yaparlarken de İSLAM DÜŞMANI oldukları gibi TÜRKİZM dinini inşa etmeye çalışıyorlar...

PKK neden mi zuhur etti: SAKIN KENDİ ELLERİNİZLE İŞLEDİKLERİNİZ YÜZÜNDEN OLMASIN EY FAŞİST SİSTEM?...

MESELA nasıl mı? Mesela KÜRT HALKINI ALPASLAN TÜRKEŞİN ISRARLA TÜRKLERİN BİR BOYU olduğunu sayması ve NE MUTLU TÜRKÜM diyerek...

O yüzden Türk halkının ÖNCELİKLE : TÜRKÇÜ POLİTİKALARLA KÜRT HALKINA NASIL BİR ASİMİLASYON uygulandığını araştırmalarını ve öğrenmelerini ve kendilerini KÜRTLERİN yerine koymasını istiyorum..

Kürt kardeşlerime de şunu öneriyorum..YILLARCA IRKÇI FAŞİST DÜZENİN KUTSAL OLDUĞUNA İNANDIRILAN VE KANDIRILAN TÜRK halkını bu IRKÇI ANLAYIŞTAN nasıl kurtaracaklarına dair BİR PROJELERİ VAR MI? YOKSA NEDEN YOK?...

soru: Kürt kardeşlerime bir soru: KARŞISINIZDA DEVLETİN KUTSAL TÜRK IRKININ KUTSAL olduğuna inanan bir TÜRK GENCİ çıktı varsayın...Ona nasıl yaklaşmanız ve HANGİ STRATEJİYİ İZLEYEREK ONU ŞİRKTEN arındırmaya çalışırdınız???

Emekdar Üye 11 Eylül 2009 23:40

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
soru: Kürt kardeşlerime bir soru: KARŞISINIZDA DEVLETİN KUTSAL TÜRK IRKININ KUTSAL olduğuna inanan bir TÜRK GENCİ çıktı varsayın...Ona nasıl yaklaşmanız ve HANGİ STRATEJİYİ İZLEYEREK ONU ŞİRKTEN arındırmaya çalışırdınız???

KADİR kardeşim şu an içinde bulunduğumuz Sorun Kutsallaştırmalardır.
Bir KÜRT her daim ,ben eziliyorum ,bana zulmediliyor ,beni öldürüyorlar ,yaklaşımı ile yaklaştığında. Haklı olarak Bilinç sahibi olmayan,Bir TÜRKTE seni kim eziyor neden eziyor vs. Karşı sorular ile cephe alabiliyor .Çünkü yıllar boyu Milli ÖĞÜTÜM kurumlarında TÜRK benliği yerleştirilmiş ve KUTSALLAŞTIRILMIŞ bir IRK ile yetişme var.Farz edelim Ben Antalya da doğdum ve TÜRK olarak yaratıldım benim bu konudaki tavrım aynı olurdu.Neden diyeceksiniz Çünkü bana aktarılanlar farklı yaşananlar farklı Hakikati göremeyince’de Anlatılana inanırdım:

TÜRK ve KÜRT kardeşlerime şöyle sesleneyim:KURAN Bütün Beşere indiğine göre Hükümleri herkese eşit iken Neden KURAN’İ bir çözüm sunamıyorlar?

Kuran’i çözüm sunulamadığı gibi Kürtler SOSYALİST bir fikre Türkler KEMALİST bir zihniyete neden maşa oluyor?

Bu asimileye İSLAMİ ölçülerde çözüm Sunması gerekenler neden birbirlerini şuçlamakta çare buluyorlar?

Benim kanaatime göre Bir KÜRT rahatlıkla bir TÜRKE benim kardeşimdir diyebiliyorken! Türklerde Şu hastalığı teşhis ettim.(IRKİ YAKLAŞIM SERGİLEYENLER)Bulaştıkları ÜSTÜN IRK ŞİRKİ ile, şu an onlar kendilerine daha çok ZULMETMEKTE farkında olarak veya olmayarak.KÜRTLER Zulmü hep kendilerine görmektense, Türklerin kendilerine yaptıkları ZULMÜ neden göremiyorlar?Müslüman KÜRTLER bu Soruna neden İSLAMİ bir Çözüm sunamıyorlar.KÜRTLER EMPERYALİST zihniyete uymaktansa İSLAMİ çözümleri neden sunamamakta?

Bir kesim FAŞİZAN bir yaklaşım sergilerken Karşı kesimde aynı yaklaşımı sergiliyor hani IRKÇILIK ALLAH’ın indinde haramdı haramı neden iki kesimde görerek aşamıyor?

KayıpKentli 12 Eylül 2009 00:11

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
kıyameri daha somut şeyler söyleyebilir misin? mesela türkiyede bu peygamberi davet nasıl olmalı?nerden başlamalı?....biraz açar mısın?

KARAKÖSE 12 Eylül 2009 01:12

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
Kanımca Sokratesin yöntemi ile hareket etmek doğru sonuç verecektir.
karşılıklı sorular ile faşit düşünceye meyleden şahsın yanlış yolda olduğunu kendisinin itiraf etmesini sağlamak en iyisi olur. ancak bu tek tek fertlere uygulanabilen bir çalışmadır, bir anda birden çok kişiye uygulanamayışı yöntemin olumsuz tarafı diyebilirim.

İkincisi birlik kavramını yeniden açmak lazım, birliği fazla zorlarsanız birliğiniz patlar. ısrarla her şeyde bir olalım, her konuda aynı değerleri taşıyalım derseniz insanları gerersiniz. müslümanların büyük bir yanlışları var, tüm müslümanlar aynı itikadı taşımalı, aynı alimlerin yolunu tutmalı, aynı kültürü yaşamalı ve hatta aynı dili konuşmalı, sanki tevhidteki birlik böyle bir şeyi amaçlıyormuş gibi düşünülüyor ve bu düşünceye muhalif olanları hain ilan edebiliyorlar. oysa böyle bir birliğe insanları zorlamak, ruhlarının belini büker. müslümanları birliğin ne olduğu ve ne olmadığı üzerine düşündürtmek gerekir.

Üçüncüsü kutsal olan şeyin devlet değil insan olduğunu anlatmak gerekir. Toprak yada vatan eğer üzerinde adalet varsa, huzur varsa önemlidir, üzerinde adaletin, huzurun olmadığı toprak için ölsen ne olur, yaşasan ne olur. özellikle herşeyden önce insanın devlet için var olmadığını, devletin insan için var olduğunu anlatmak gerek.

ama siz çok daha şiddetli faşistliğin nasıl yok edilebileceğini soruyorsanız. ırkçılık ilkokul çocuğu ideolojisidir, çocuğun büyümesini beklemekten başka çare yoktur.

KARAKÖSE 12 Eylül 2009 01:43

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
Kıyameri ben sokratesin yöntemi derken, onun tartışma yöntemini kastetmiştim. ayrıca konuyu dini değil psikolojık görüyorum.

Birde peygamberler tartışmazlar, sözü kısa keserler, konuşur ve çekilirler. Mesela Hz.Musa da yada Hz.İbrahimde bu durumu çok net görürüz. ama yinede o kısa konuşmalarında sokratesin kullandığı yöntemin benzeri bir yöntem kullanırlar.

benim özellikle sokrates yöntemi dememin sebebi, bu yöntemin özellikle onun adı ile meşhur olmuş olmasındandır. kısacası sokrates uzun uzun tartışır ama peygamberler tartışmazlar. ırkçılıkta çocukluk hastalığı olduğuna göre bir çocukla kısa cümleler kurarak anlaşamazsın, o sebeple uzun tartışmalar mecburen oluyor. yani bu konu bu gün cıvık çok tartışmayı götürür.

ikincisi müsade et her konuda her müslüman aynı düşünmek zorunda olmasın. sen olayı inançlara bağlıyorsun onun için farklı bir yol öneriyorsun. ben psikolojik buluyorum farklı bir yöntem düşünüyorum. bu benim peygambere haşa saygısızlık yaptığım anlamına gelmez.

KayıpKentli 12 Eylül 2009 02:27

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
ayrıca konuyu dini değil psikolojık görüyorum

Değerli AlgıBilgelik: Bu sözün üzerinde durmak istiyorum..Elbette bizler HER CÜMLEDE HER ŞEYDE AYNI düşünelim demiyoruz. Sen elmayı sev ama ben Sumaktan hoşlanıyor olabilirm...Bu başka birşey!

Ama mesele KÜRT SORUNU ve bu mevzuu psikolojik değil HEM AKİDEVİ HEM DE İNSANİ bir sorundur...

Akidevi bir sorundur çünkü KÜRT SORUNU İSLAM'IN Türkiyeden kovulmak istenmesiyle OSMANLININ SON DÖNEMLERİNDE çıkmış ve TC sürecinde de gelişmiştir.

Pkk'ya en çok katılım ve patlama ne zaman olmuştur biliyrmsnz?1984 de...Neden peki? 12 eylül İŞKENCELERİNDEN DOLAYI...Pkkya katılımı hızlandıranlar bizzat TÜRKÇÜ DEVLETÇİ ORDU KOMUTANLARI İDİ...işkenceciler idi...

Oysa ALLAH İNSANLAR BİRBİRLERİNİ BOĞAZLAMASIN diye İMAN edilmesi için İSLAMI GÖNDERDİ...

Yani mevzuu bir yandan İTİKADİDİR..bir yandan üzerinde yaşadığımız ülkenin KİMLİKSİZ KALIŞIDIR...

Psikolojik bir sorun olarak nitelemek biraz İndirgemeci oluyr kardeşim

KARAKÖSE 12 Eylül 2009 12:37

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
Kayıpkentli: Olayın üniformalara bakan kısmı elbette psikolojinin çok ötesinde Allah düşmanlığı ile ilişkili, tamamen küfür üzerine kurulu. ben olayın bu kısmını konu etmiyorum, zaten bu yön üzerine konuşmayada gerek yok, kafir zaten küfrünün bilincindedir. ona diyecek bir sözümüz olamaz.

Benim konu ettiğim halkın yaklaşımı. Halk geçmişi bilmediği ve resmi belgeleri yegane hakikat olarak düşündüğü ve belli alışkanlıklarnı terk etmek istemediği için onların yaklaşımını psikolojik olarak değerlendiriyorum.

Mesela hafız, kuran eğitimi veren yada cemaatlerde birşeyler yapmaya çalışan, samimi bir mümin olduğuna ve ciddi islami bilgiye sahip olduğuna inandığımız bazı kişilerin olaya faşistçe yaklaştığını görürüz.

Hatta biraz tarihin bu konu ile ilgili görüntüsünede değinirsek, Allah için gözünü kırpmadan canını verebilecek durumda görünen bir çok kişinin Şeyh Said(r.a) en ağır küfürleri ettiğini görüyoruz. bu yaklaşım, hakkında bilgi sahibi olunmayan konu üzerine yorum yapmalarından ve resmi yazılara aşırı güvenmelerinden dolayıdır diye inanmak istiyorum.

Aksi taktirde eğer halk psikolojik değil inanç temmeli bir düşünce ile faşit söylemlere sarılıyor dersek, o zaman halk müslüman değildir, ister hafız olsun, ister islam allamesi münafıktır dememiz gerekir. Bir mümine münafık demekten Allaha sığınırız.

tugrulbey 12 Eylül 2009 13:23

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
Konunun başlangıç noktası şiir olduğu zannedilen bölücü yazıyı ve onun yazarını kabul etmememdi;buna bağlantılı olarak ben,de eziklik duygusu
içinde yakıldık,yıkıldık,eritildik söylemlerinin artık bırakılmasını bunun artık bir rant kapısı olduğunu söyledim.
a.melik ,ise bunları bir sinir anında yazdığımı söyleyerek yine
yakılma,yıkılma, edebiyatından örnekler ile beni insafa davet etti
ve kayıp ketlinin yorumun,dan sonra,da onun yorumunu desteklediğimi açık yüreklilik,le söyledim
hazretleri herhalde bundan,da rahatsızlık duymuş olacak,ki
ha birde kaç kane nick ile yazıyorsun soruma ben bir,de yaralı sineyim
diye cevap vermiş (edepsiz ve sen erkek,sen gibi hakaretler ile,)
İKİ NİCK YANİ BEN HAKSIZ DEĞİLMİŞİM CİFT KİŞİLİKLİ HALETİ RUHUYE
derken
a.melik bana hakaret ederken ali denen şeyin yazısının altına imzamı atarım sen,de atacaksın yoksa seni,de o şeyin saydığı şey,lere
ekleyeceğim gibi mantıksız ,cahilane ,anlamsız bir davet,te bulundu
bu,dengesiz şey varmı yokmu belli değilki,o nun kişiliği daha gelişmemiş,ki
forum,da hala eski arkadaşlar,dan kimseler var ise bu yaratığın bana ettiği küfürleri,bilirler şimdi bana ve sizlere çift nick,i ile edep dersleri veren kişilik bu şeyi verdiği 1000,ler ce repi ile ödüllendir,memişmiydi
bana seni bura,da barındırmam demişsin ,buna takılmayacağımı bunu istediğin anda yapabileceği,ni sana söylemeliyim ,sadece arkam,dan küfürlerinize devam ederseniz o zaman islami forumun küfürbazları olursunuz,ki öbür taraf,ta mizanda yahu bu adam hoca idi niye bu kadar günahı fazla çıktı diye sorulduğunda kiramen katibin, yahu bu arkadaş
reel,de iyi idi ama sanal,da küfürbazın tekiydi demesin
az,daha unutuyordum sen bana o şeyin yazısının altına imza at demiştin ama sen sana onun ile ilğili sorduğum sorular,da onu boş ver demişsin
yahu boş ver dediğin bir kişinin yazısını nasıl imzalıyorsun,da başkalarınada sen,de imzala diyorsun tezatlarınızı yazmaya devam edeceğim .
evet devam edelim..

ALLAH IRKÇILIĞI HARAM KILMIŞTIR
Bu başlık bu forumda açılmış ve kayıp kentli yorumlarda bulunmuş bu yorumlarının içinde kürt meselesinin farkında olanlar ve olmayanlar diye
bir katagori oluşturmuş şimdi size kayıpkentlinin 2.bölümde yazdığı yorumu yazıyorum!!
meselenin farkında olmayan kürt,bizi hep ezdiler,kimliğimi yasakladılar,
oysa kürtler vardır,kürtçede vardır,bende kürt oğlu kürt,üm bunları
meselenin farkında olmayan kürtler katagorisin,de söylemiş meselenin farkında olanları,da siz okuyun.
ben ne demişim aynı şeyleri ve cevap el insaf olmuş ,hakaret olmuş küfür olmuş,buda sizin tezatlarınızdan bizim yanlışlarımızı yine bizden olan söyler bizden olmayan söylerse yine bizden hakaret ve küfür olarak karşılığını alır buda ırkcılığın ve bölücülüğün daniskasıdır.
şimdi konuyu tarşılalım diyen mevlüt hönül,ün çağrısına cevaben
ben istanbuldayım,gelmek isteyen arkadaşları bu kim olursa olsun misafirin başımın üstünde yeri vardır ağırlayacağım sözünü vererek mevlüt,ün çağrısına katıldığımı belirtmek isterim,
ali denensen şeye cevaben ettiğin küfürler bini aştı seni hala burada ödüllendirerek tutuyorlar bu çok manidar
hangi konuya adam gibi yorum yazacaksın çocuk olabilirsin yeri geliyor öğretmen ,veya öğrenci oluyorsun,sen ancak şeysin hemde boş verilen şeysin,yok tlf vermiş yok adres vermiş yok çağırmış gitmemişim bana bak eğer hakikaten varsan kendin isen şey değilsen sana söylüyorum seni bulurum dünyaya geldiğine pişman ederim beni sanal ,da ki klavye delikanlılarıyla karıştırma yazdığım adres hala yerinde olması lazım
kimin adres yazdığı kimin çağrı yaptığı ortada iken hala lagaluga yapıyorsun sahibinin bile boş ver dediği fino....
bey olayına gelince benim bey,lik gibi bir derdim yok,ki bu isimdir
tugrulbey ismini selcuklu imparatorluğunu araştırırsanız görürsünüz
bu benim ismimdir nasıki zeki,ze olamazsa nasıl mevlüt,me olamazsa nasıl tugrulbey,tugrul olamaz devam edeceğiz ve inkel benliğimizi bu vesile ile doruklara ulaştıracağız diyorsanız
size söyleyeceğim okuyun okuyun okuyun ve öğrenin kendinizi geliştirin olur, abdulmelik tekrar ediyorum seni burada barındırmam demiştin,ya
bu senin demokrasi anlayışını ırkcı yaklaşımlarının etkisi altında ezeceğin anlamını taşıyor ama buna takılmayacağımı sadece arkamdan küfretmemenizi tekrar ediyorum........
okuyan tüm arkadaşlara
saygılarımla
DOĞRULARI GÖRMENİZ TEMENNİSİ İLE ALLAHA EMANET OLUN..

AŞK'ÜL İSLAM 12 Eylül 2009 13:37

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
1: Sorunun kaynağı sadece siyasal, sosyal, kültürel ya da yoksunluk değil. Sorun sadece `inkar`, `dışlama` ve `ötekileştirme` de değil. Kanımca sorun hem siyasi, hem sosyal, hem ekonomik hem de psikolojiktir. Sorun belki de bütün bunların bileşkesidir.Ama emin olun en etkin yönü PSİKOLOJİKTİR.

2: Yılların birikimi neticesinde ortaya çıkan bir sorunun tek hamlede çözülebilmesini mümkün değildir.Düşünün yaklaşık 80 yıllık bir süreç ,Ve bu sürecin tamamı değilse bile yüzde 60'lık bir kısmı sadece ve sadece psikolojik etkileşimden, sonrası ise gerçek tarihin bilinmeyişinden,sadece sizlere öğretilenler ile ! amel etmeye çalışmanızdan kaynaklanmaktadır. Örn: Şeyh Sait İsyanının gerçek yüzünü araştırın...

3: Bizde IRK değil ,İMAN kardeşliği vardır.POLİTİKAMIZI BELLİ BİR IRKIN ÜZERİNE KURARSAK , OLAYA GENİŞ AÇIDAN BAKIP , ÜMMET KARDEŞLİĞİ AÇIDAN BAKMAZSAK , SONUÇTA BÖYLE BİR KISIR DÖNGÜYE DÜŞERİZ !!..

4: Bu pilav daha çok su kaldırır !!!

5: Bir TÜRK olarak , forumdaki bütün KÜRT kardeşlerimi kucaklıyorum, hepinizi ALLAH İÇİN SEVİYORUM .. Özellikle A.melik agabeyime yapılan hakareti ısrarla sürdürmeye çalışıp, pişmiş kelle !! gibi sırıtan Türk olup da İSLAM olmayı becerememiş !!! vatandaşa tek bir sözüm var; Abdülmelik abimin saçının tek telini senin gibi bin TÜRK'e değişmem !!!!!!!!!!! Sen gidip bir HUCURAT 10 oku gel !...

KayıpKentli 12 Eylül 2009 16:23

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
Tuğrul, ikigözüm! Bak yanlış yapıyorsun.Muvahhid bir MÜSLÜMAN için sarfettiğin sözler İFTİRAYA GİRİYOR...

demişsin ki:

"Konunun başlangıç noktası şiir olduğu zannedilen bölücü yazıyı ve onun yazarını kabul etmememdi"

Gözüm bana MEHMET PAMAK'ın şiirinde BİR TANE BÖLÜCÜ UNSUR GÖSTERİR MİSİN?...

Bu şiir de ÜMMETÇİ BİR VURGU VE FAŞİST SİSTEM UYGULAMALARINI ELEŞTİRME DIŞINDA NE VAR? söyler misin? Bekliyorum...

İkincisi: demişsin ki:a.melik bana hakaret ederken ali denen şeyin yazısının altına imzamı atarım sen,de atacaksın yoksa seni,de o şeyin saydığı şey,lere
ekleyeceğim gibi mantıksız ,cahilane ,anlamsız bir davet,te bulundu


Ali denen şey derken AŞAĞILAMA MI YAPMAYA ÇALIŞIYORSUN? o zaman beni aşağıladılar diye şikayet etmemelisin. MANTIKSIZ CAHİLANE ANLAMSIZ teklif bence ANLAMLI VE MANTIKLI sahi ali'nin yazısının altına İMZA ATABİLİR MİSİN? Melik abi bence MANTIKLI BİR ÇIKARIMDA bulundu...




Yağmur kardeşim:

3.maddede demişsin ki: ".POLİTİKAMIZI BELLİ BİR IRKIN ÜZERİNE KURARSAK , OLAYA GENİŞ AÇIDAN BAKIP , ÜMMET KARDEŞLİĞİ AÇIDAN BAKMAZSAK , SONUÇTA BÖYLE BİR KISIR DÖNGÜYE DÜŞERİZ !!.."

Sonuçta böyle kısır döngüye düşmemizin sebebi neymiş? VARLIĞINIZIN ANLAMINI BİR IRKA DAYANDIRMAK değil mi? Peki bunu yapan kim? NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE'ciler ve onların KURUMLARI değil mi?peki Bu iş BİLİNÇLİ KURUMSAL BATICI VE DAYATMACI bir OPERASYONLA YILLARCA BU HALKLLARA DAYATILMADI MI? evet zira sen de aynı fikirdesin...

O halde:
"1: Sorunun kaynağı sadece siyasal, sosyal, kültürel ya da yoksunluk değil. Sorun sadece `inkar`, `dışlama` ve `ötekileştirme` de değil. Kanımca sorun hem siyasi, hem sosyal, hem ekonomik hem de psikolojiktir. Sorun belki de bütün bunların bileşkesidir.Ama emin olun en etkin yönü PSİKOLOJİKTİR" ne demek? Yani ANA SORUN PSİKOLOJİK mi? Psikolojik olunca ÇÖZÜMÜ NE OLACAK PSİKİYATRİLER Mİ? Ben bu PSİKİKOLOJİ vurgularını anlayamadım.

AŞK'ÜL İSLAM 12 Eylül 2009 16:56

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
Kadir Kardeşim;

Şimdi bizim toplumumuzda KÜRT'lüğü ve KÜRT'lüğün içeriğini bilmeyen yüzlerce insan var, bundan altı yedi sene evvel kendim de bihaberdim. Daha sonra, toplumsal, çevresel , ailesel nedir bu kürt olayları falan dediğimde bana anlatılan şuydu : KÜRTLER ŞEREFSİZDİR !... Sebep ? : Öyledirler işteee , PKK'den APO'dan falan ibarettirler. Bak askerleri vuruyorlar adammı lan bunlar !... Bu tür söylemlerin özellikle büyükşehir insanlarına deklare edildiğini düşün , hele de istanbul, ankara, konya... Bizler sizin gibi o olaylara şahit olmadık, o afedersin müsait tarafına cop sokulanlara, b..k yedirilenlere.. Gece yarısı evinden alınıp götürülenlere BATI insanı olarak hiç bir şekilde şahit olmadık, duyduysak bile demekki haketmişlerdir ne de olsa onların altı PKK üstü APO davaları da kürdistan şeklinde anlatıla gelmiştir. Malum o zamanlar internet vb. gibi bir ulaşım aracımız da yok bilgilenelim...Kürt meselesi konusunda biz gençler Önümüze ne konduysa onu yedik , ya da yedirildik..Yıllarla birlikte o yediğimizden şaşmamaya, bunlara aykırı bir şeyler önümüze geldiğinde psikolojik olarak tepki vermeye başladık. İnsan psikolojisi Tu kaka ! denilen şeye karşı bir nevi empati geliştirir. Adeta kamuoyu bu yıllarda insan psikolojisine göre güdülendirildi / yönlendirildi.

Şimdi diyorsun ki ; bu sorunun çözümü ne olacak psikiyatrik bir vaka mı , psikologlar mı çözecek ? Ben diyorum ki Sorunun çözümü için iç ve dış faktörler uygun bir durum arz etse de, taraflar psikolojik olarak hazır değilseler, çözüm için birikmiş imkanlar ve elverişli ortam rahatlıkla heder olabilir.Herkes çözümden yana tavır gösteriyor..Fakat Tarafların atak davranmasını engelleyen bir `psikolojik bariyer` var. O PSİKOLOJİK BARİYER , öncelikle TÜRK halkının kafasındaki KÜRT düşüncesini sıfırdan değiştirmekten geçiyor. Kürt sorununu anlamanın en kolay yolu olayın insani boyutunu ve vehametini görmekle olur.Bunun için de insanlara dayatılan , bu sorunun ilk çıkış sebeplerinin ele alınması gerekiyor. Yani bu ayrılık nerden başladı, hak mıydı adalet miydi ? Mesela bu ülkenin adı ANADOLU olsaydı kuruluşundan itibaren böyle bir sorunla karşı karşıya kalınır mıydı.. Her zaman olayların başı , ortası ve sonu önemli....Başı, Adının TÜRKİYE olması ile.. Ortası TÜRK halkına KÜRT'lerin şerefsiz bir millet !! diye gösterilmesi Sonu ise...Dur bakalım n'olacak.. Psikolojik bir süreç dediğim / iz budur... Vesselam...

AŞK'ÜL İSLAM 12 Eylül 2009 17:33

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
Alıntı:

ali Üyemizden Alıntı
uygun olmayan mesaj silinmiştir.

Ali.. Banlanmanı İSTEMİYORUMMMMMMMM
Sakin ol lütfen yaa ....

Türkü Kürdü birbirine düşüren bu zihniiyetin allah belasını versin !!!!

Yitiksevda 12 Eylül 2009 17:40

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
Bakın arkadaşlar konuya müdahale etmek istemiyorumdum sebebine gelince Bir tartışma vardı bende Müdahale etmek istemiyordum.Yalnız iş kendini aştı KÜFRE dönüştü TUĞRUL VE ALİ 1 ay BANLANMIŞTIR.

Tuğrul sen küfrü başlattın Ali cevabını verdi ama İslami Kimliğe yakışmayan tavırlar sergilediniz.

AŞK'ÜL İSLAM 12 Eylül 2009 17:43

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
Alıntı:

YitikSevda Üyemizden Alıntı
Bakın arkadaşlar konuya müdahale etmek istemiyorum sebebine gelince Bir tartışma var bende tartışmayı bölmek istemiyorum.Yalnız KÜFÜR etmeyin KÜFÜR etmeyin devam edin Banlamak çare değildir.Sunun delillerinizi devam edin Lütfen.

Aliyi kim balnadıysa kaldırsın !!!!!!!!!!
Hemen!
Nedir bu yaa asıl banlayacaksanız o tuğrul faşistini banlayın !
Şerefsizliği yapan o
Admine hakaret eden o
Admine iftira atan o
Küfürbaz diyen de o

Alinin dedikleri az bileeeeeeeeeeeeeeeeeeee
KALDIRIN KARDEŞİMİN BANINI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Medine-web 12 Eylül 2009 17:46

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
tuğrulbey ve ali
faşizmin hakaretin bedeviliğin örneğini sergilediniz.
kavganızı sokakta yapın...!!!!!!!!!!!!!!
1 ay banlandınız

AŞK'ÜL İSLAM 12 Eylül 2009 17:49

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
Abi ya, yemin ederim bu adam kışkırtmasa bu kadar ali bunu yapmayacaktı !!! Asıl en baştan tuğrulu banlayacaktınız . Adam kalkıp size sövüyor sövüyor sövüyor çocuk ne yapsaydı sussamıydı , o kadar kışkırtıldı budur sonucu tabii :((((((((((

KayıpKentli 12 Eylül 2009 20:28

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
Yağmur ...İşte ben de şunu anlatmaya çalışıyorum...SORUNUN KAYNAĞI dediğiniz an ASLINDA ÇOK CİDDİ BİR İDDİA TESPİTTE bulunduğunuzu düşünerek hemen cümlelerinizin üzerine eğiliyorum...

Anlattığın PSİKOLOJİK SOĞUKLUK VE KÜRT TÜRK ARASINDAKİ SUNİ SOĞUK DUVARLAR bir sonuçtur!!

Ulusalcı tektipçi politikaların yıllarca HALKLAR ÜZERİNDE UYGULADIĞI bir İFSADIN SONUCU...

Yoksa bu halklar bundan 200 yıl önce böylesi bir psikolojide değildi..O zamanlarki ayrım MÜSLİM-GAYRİ MÜSLİM üzerineydi...Şimdi ise DOĞULU BATILI ALEVİ KÜRT TÜRK gibi..

Bak ayrım MÜSLİM GAYRİ MÜSLİM den TÜRK KÜRT e evrilmiş..Yani İNANÇ AYRIMINDAN ETNİK AYRIMCILIĞA bir evrim var...

Bu evrimin SÜRECİ İÇERİSİNDEKİ ÖRGÜTLÜ FAŞİST IRKÇI POLİTİKALAR SORUNUN KAYNAĞIDIR.Senin anlattığın ise BU SORUNDAN DOLAYI İNSANLAR ÜZERİNDE OLUŞAN SONUÇTUR...

O yüzden ısrarla burda durdum.Yanlış anlaşılmasın lütfen.Anlattıklarının hepsi doğru bu psikolojiye aynen katılıyorum.Ama bu psikoloji SORUNUN KAYNAĞI değildir.SORUNUN BİR PARÇASI VE ÖZELLİKLE DE SONUCUDUR...

Bizler KAYNAĞI özellikle tespit etmek zorundayız.Yoksa çözüm geçekleştiremeyiz.SORUNUN KAYNAĞI : Partileriyle-Politikalarıyla-Kurucularıyla-Filmleriyle-Dizileriyle MHP'siyle CHPsiyle, SAĞ PARTİLER aracılığıyla SİSTEMİN KENDİSİDİR..

Peki sistemin kendisi neden BÖYLESİ BİR İFSAD ÜZERİNE POLİTİKALARINI ÜRETTİ?

Çünkü OSMANLI YIKILIRKEN ÜÇ TARZ-I SİYASET önerildi...

1) ÜMMETÇİLİK

2)OSMANLICILIK

3)TÜRKÇÜLÜK

Ümmetçilik Osmanlı dağılırken Tutmadı...Bunun Üzerine Osmanlıcılık denendi..Ama o da tutmadı..Ve osmanlı yıkıldıktan sonra TÜRK IRKI ÜZERİNDEN BİR ÜLKE VE BİR TARİH ÜRETTİLER...Yalan bir tarih hem de...RESMİ TARİH diyoruz biz buna..Hani şu YUNANLILARI DENİZE DÖKTÜĞÜMÜZ VE ÇANAKKALE GEÇİLMEZ YALANLARI...Hani ULU KURTARICI'nın hepimizi KURTARDIĞI yalanları...

Yani irdeledikçe SORUNUN TEMELİNDE yatan sebebin BATI'DAN DEVRALINAN "her ulusun kendi kaderini tayin etme hakkı" gibi BİR SAÇMALAĞIN bizim topraklarımız üzerinde BİZZAT KURUCU KADROLAR TARAFINDAN UYGULANMASIDIR.

Velhasıl PSİKOLOJİK DÜŞMANLIK VE ETKİLEŞİM Bir sonuçtur...HEM DE SORUNLARIN BİR SONUCU...Kaynağı değil, kardeşim.

AŞK'ÜL İSLAM 12 Eylül 2009 20:52

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
Kadir kardeşim ; birincisi, bu toplumda herkes senin gözlüğünle bakmıyor olaya, olayın dibinin nelerden başladıgını senin bildiğin kadar bilen çok az insan var.İkinci olarak ; insanlar özelden genele gidiyorlar.Ben bu yüzden sonuç gördüğün o psikolojik olay şu an TOPLUMUN BAKIŞ AÇISIDIR. Ve bu toplum bu bakış açısı ile hareket etmektedir. Ve sonuçta yine bu bakış açısı ile önümüzdeki aylarda ya iç savaş çıkartacaklar, ya da istenilen olacak ve sonuçta Kürt halkına hakettikleri değer verilecektir. Yani 80 yıl evvelinin insanları yok artık, yeni bir gençlik var ortada, ne yapacaksa bu gençlik yapacak.Ama senin bahsettiğin yerden tutacaklarını inan zannetmiyorum ben...

KayıpKentli 12 Eylül 2009 21:42

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
Toplum üzerinde bir değerlendirme yapıyoruz zaten...Şuan muhattabım toplum değil, toplum üzerinden sizsiniz...Toplum meselelerin kaynağını bilmediği için böyle oluyor zaten.Ama biz bize konuşuyoruz ve ben düşüncelerimi size aktarıyorum...

Psikolojik sorunlar ANA SORUN HATTA SORUNUN ÇIKIŞ kaynağı değil bizzat SORUNLARIN SONUCUDUR.

Bunu siz anlayın yeter kardeşim.

AŞK'ÜL İSLAM 13 Eylül 2009 13:06

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
Alıntı:

KayıpKentli Üyemizden Alıntı
Toplum üzerinde bir değerlendirme yapıyoruz zaten...Şuan muhattabım toplum değil, toplum üzerinden sizsiniz...Toplum meselelerin kaynağını bilmediği için böyle oluyor zaten.Ama biz bize konuşuyoruz ve ben düşüncelerimi size aktarıyorum...

Psikolojik sorunlar ANA SORUN HATTA SORUNUN ÇIKIŞ kaynağı değil bizzat SORUNLARIN SONUCUDUR.

Bunu siz anlayın yeter kardeşim.

Ben bunu anlıyorum kadir; sorunların sonucu oldugunu da gayet iyi görebiliyorum , benim size anlatamadıgım bu toplum sorunların çıkış kaynagına odaklanmıyor ki düzeltebilsin. Sorunların sonucuna odaklanıyor. Ben de diyorum ki size, sorunların sonucuna odaklanan bu topluma, sorunların ana kaynagını göstereceğiz önce, ve sorunun sonucu yani psikolojik etkisini de işte sonuç budur, siz bu bilmediğiniz geçmişten dolayı böyle davranıyorsunuz diyeceğiz sonra.. Önceki sayfada bahsetmiştik çözüm ne olacak demiştiniz,psikologlar mı çözecek , ben bu dediklerimi buna cevap olarak yazdım. Yani çözümün başını anlatmaya çalışıyorum ben burada vesselam...

Medine-web 13 Eylül 2009 20:57

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
bilgilendirme;
çift niçk kullanıyorum..
Abdulmelik(idarecilik)
Yaralı_Sine(yazar)
ikisininde profilinde Muhsin Arslan yazılıdır.Saklım gizlim yok yada bazılarının suçladığı gibi çift kişilik değildir.tamamen teknik zaruret gereğidir.
saygılar...

dua dilencisi 14 Eylül 2009 06:16

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
Alıntı:

Abdulmelik Üyemizden Alıntı
bilgilendirme;
çift niçk kullanıyorum..
Abdulmelik(idarecilik)
Yaralı_Sine(yazar)
ikisininde profilinde Muhsin Arslan yazılıdır.Saklım gizlim yok yada bazılarının suçladığı gibi çift kişilik değildir.tamamen teknik zaruret gereğidir.
saygılar...

Bence suçlanacak bir durum yok normalide bu !!! Allah c.c. razi olsun hocam açıklamanız için..evet000

Medine-web 16 Eylül 2009 04:02

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
Alıntı:

Abdulmelik Üyemizden Alıntı
acizane bir tesbitim şudur;
"şu türk milletinde alimi olsun zalimi olsun dindarı olsun ateisti olsun içlerinde bir mikrop hep gördüm.IRKÇILIK"

bu konuda abartılı düşündüğüm için tüm kardeşlerimden özür diliyorum.ırkçılığı tüm insanlara mal etmek doğru değildir.bu cümlemde istisnalar kaideyı bozmaz gözlüğüyle bakmak lazım.

türk kökenli saf duru islama bağlı,ırk mikrobuyla savaşan saygıdeğer,kardeşlik bağlarına önem veren kardeşlerim elbette vardır.ve bazılarını gördüm tanıştım da..

şahsım olarak ırkçılıktan nefret ettiğim kadar şeytandan da hakeza..müslümanım diyen bir kardeşimin ırkçılık mikrobuna bulaşması gerçekten üzücüdür iticidir.

yahudileşme tarihini bakıldığında,
Allahı milli ilah
peygamberi milli peygamber
yahudi ırkını seçkin ırk
olarak gördüklerinden yahudileşmişlerdir lanetlenmişlerdir...

bizde Allah alemlerin Rabbıdır...
Peygamber evrenseldir...
ırklar renkler diller zenginliktir,üstünlük takvadadır...

"müslümanım,tüm müslümanlar kardeşimdir,ırkı rengi dili ne olursa olsun.." cümlesinin altına art niyetsiz imzasını koyan herkes benim için kardeşimdir.onun namusu şerefi çıkarı en az benim kadar değerlidir,kutsaldır,saygıdeğerdir.

bu cümleyi kabule yanaşmayan,kem kümle yaklaşan,ama ile yaklaşan kim olursa olsun Allah şahidimdir ki kardeşim değildir ve onu benimsediği bu uyduruk mikrop dinde değilim.o dinin adı uydurduğu islam bile olsa..!

benim dünyamda toprak parçası değil,ırk topluluğu değil,islamın sadasının yüksek olduğu,ırkı rengi dili ne olursa olsun ümmetin kardeşlik anlayışıdır..

bu vesile ile tüm islam aleminin,kalbi olan kuranın doğum gecesi olan kadir gecesini ,hidayet,saadet,huzurlara ,mazlumların iflahına,zalimlerin ıslahına vesile olmasını,birlik beraberlik asrı saadet kardeşliğinin/ümmetinin yeniden tesis edilmesine duaların makbul olduğu bu gece hürmetine niyaz ediyorum...
özelde medineweb ailesinin kadir gecesi doğan kuran güneşinin tüm karanlıklara cehaletlere taasuplara son verilmesini, tüm yaşamlarına kuran güneşi gibi doğmasını diler saygılar sunarım.
Muhsin Arslan

Kürt_Mücahide 16 Eylül 2009 19:01

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
"müslümanım,tüm müslümanlar kardeşimdir,ırkı rengi dili ne olursa olsun.." cümlesinin altına art niyetsiz imzasını koyan herkes benim için kardeşimdir.onun namusu şerefi çıkarı en az benim kadar değerlidir,kutsaldır,saygıdeğerdir.

bu cümleyi kabule yanaşmayan,kem kümle yaklaşan,ama ile yaklaşan kim olursa olsun Allah şahidimdir ki kardeşim değildir ve onu benimsediği bu uyduruk mikrop dinde değilim.o dinin adı uydurduğu islam bile olsa..!


alkış000
alkış000
alkış000

KuM TaNeSi 16 Eylül 2009 20:21

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
kürt_mücahide ırkçı değilim diyorsun ama nickin avaz avaz bağırıyor ben kürt üm ırkçıyım diye..buna ne diyeceksin???

AŞK'ÜL İSLAM 16 Eylül 2009 20:36

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
Kum tanesi !.. Bu Kürt Mücahideyi tanımıyorum ama nicki onun seçimidir ırkçılık kokmamaktadır bu türden söylemler kışkırtma amacına gider ya sen buna ne diyeceksin güzel kardeşim hı ?... Böyle davranmamak lazım.Seçimdir. Hoş bir isimdir, hiç gözüme batmadı...

ASIL SORUN BAKIŞ AÇILARINI DEĞİŞTİRMEMEKTE OLMASIN ?

KuM TaNeSi 16 Eylül 2009 20:38

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
asıl sorun insanların söylemleriyle yaptıklarının birbirini tutmaması yağmurcum..
tartışmaya girmek istemiyorum..selametle

AŞK'ÜL İSLAM 16 Eylül 2009 20:42

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
Şunu demek istiyorum bir insanın Türk Ya da Kürt olması önemli değil, bunda seninle hemfikiriz eminim, önemli olan GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR bakışıyla bakmaktır. Şimdi sen ''bak yaa kürt mücahide '' nicki almak kışkırtıcıdır diye yaklaşırsan en başından, bu kardeşimiz de kalkar sana tepki verir hem de tepkinin en alasını verir ve HAKLI da olur. Bu durumda da sen haksız olursun.. Böyle bir yaklaşımı şahsi olarak imanım kabul etmiyor, olaya bir de şöyle bakmayı dene : Hem kürt, hem de mücahide bir hanım gelmiş forumumuza, hoşgelmiş. Biz onun kürt türk olmasına değil mücahideliğine odaklanacağız. Eğer burasının bir darul_ erkam olduğunu iddia ediyorsak bakış açımız bu olmalıdır. Diğer türlü yaklaşım yukarıda da belirttiğim gibi, kışkırtmaya gider.. Oturup aglasak yeridir...


Syglr..

AŞK'ÜL İSLAM 16 Eylül 2009 20:54

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
Ve küçük bir not daha : Şimdi tüm yorumlarını okudum, eylemler
iyle söylemlerinin birbirine zıt olduğunu düşünmüyorum . Kardeş şiidir, kürttür, islamdır. RA. dememesi kendi tercihidir. Saygı duyar çekiliriz. Kaldı ki benim bir sürü arkadaşım R.A demez. Şimdi bu saygı cümlesini kurmadığı , kurmamakta ısrar ettiği için ben kendisine ters yaklaşamam. Bilgileri eksik olabilir, veya senden farklı bakış açılarıyla olaya bakıyor olabilir , şianın bakış açısını bilmiyor olabiliriz vb.. Unutmayalım, islamın çeşitli kolları fakat tek bir ana kaynağı vardır o da FURKANDIR. Furkanın bakış açısıdır bizlere yakışan...

kurtmehmet 16 Eylül 2009 22:07

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
Unutmayalım, islamın çeşitli kolları fakat tek bir ana kaynağı vardır o da FURKANDIR. Furkanın bakış açısıdır bizlere yakışan...
Bu gün türkiyede acılım bu nurlu yol üzerinden yapılırsa sonuca ulaşmak için hiç bir sebep kalmaz daha cabuk sonuca ulaşılır ALLAH'ın izni ile

Emekdar Üye 16 Eylül 2009 22:30

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
one minute günlerdir beklenen yol haritamı açıklıyorum....!

Abdulmelik hocanın muş'taki camiisnin isminin edi bese loooo mihrabıma geçiyorum olarak değiştirilmesine...!

Yitiksevdanın ve kayıpkentlinin tüm kayıplarının soyut somut farketmez medineweb akut timi tarafından bulunarak zatı alilerine iade edilmesine...!

yaklaşık 2 sene sonra forumun yolunu bulup gelen kitapkurdu klamaz ve zamanın tekrar yolu kaybetmemesi için ikametgahlarına 1 koli pusula hediye olarak gönderilmesine...!

alinin 1 ay medinewebten uzaklaştırılarak almanyaya merkelin yanına gönderilip hirsityan birliğini dağıtmasını ve yerine medineweb'ül ali bin ümmeti muhammed birliğini kurmasınaa....!

forumdaki cedelleşmeye elinde patlamış mısır film izler gibi tanık olan ve yer yer müdahil olarak evde çocuklar baba baba açız diye inlemesine sebebiyet veren kürtoğlu abi ve özlem yengenin evine 20 fırın ekmek gönderilmesine....!

algı ve bilgeliğe bitliste 150 dönüm arazi ve yanına eşantiyon olarak 1 müfettiş verilmesi ve tüm bu arazilerin kroki ve projelerini çizip haritasını çıkartmasına...!

tuğrulbey ile pekte müsbet olmayan diyaloglarımızın tekrardan alevlenmemesi için
muhsin hocanın medinegenekon 3.dalgasında yer almamak adına bu görüşümü pas geçiyorum...


alınan kararların medinewebe hayırlı olmasını dileriz...

eğer beni muhatap almazsanız bidaha davos'a pardon medinewebe gelmem diyeyim...:)


fi emaniquda...

AŞK'ÜL İSLAM 16 Eylül 2009 22:37

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
İlahi Öldürdün Beni ya :))))))
Ayakta alkışlıyorum Davos Mücahidesi Seni :))))))

Seleme 16 Eylül 2009 23:34

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
Merve yorumuyla konuyu bitirmiş söylenecek bişey yok:))

Kürt_Mücahide 17 Eylül 2009 01:42

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
Alıntı:

Ecrin Üyemizden Alıntı
one minute günlerdir beklenen yol haritamı açıklıyorum....!

Abdulmelik hocanın muş'taki camiisnin isminin edi bese loooo mihrabıma geçiyorum olarak değiştirilmesine...!

Yitiksevdanın ve kayıpkentlinin tüm kayıplarının soyut somut farketmez medineweb akut timi tarafından bulunarak zatı alilerine iade edilmesine...!

yaklaşık 2 sene sonra forumun yolunu bulup gelen kitapkurdu klamaz ve zamanın tekrar yolu kaybetmemesi için ikametgahlarına 1 koli pusula hediye olarak gönderilmesine...!

alinin 1 ay medinewebten uzaklaştırılarak almanyaya merkelin yanına gönderilip hirsityan birliğini dağıtmasını ve yerine medineweb'ül ali bin ümmeti muhammed birliğini kurmasınaa....!

forumdaki cedelleşmeye elinde patlamış mısır film izler gibi tanık olan ve yer yer müdahil olarak evde çocuklar baba baba açız diye inlemesine sebebiyet veren kürtoğlu abi ve özlem yengenin evine 20 fırın ekmek gönderilmesine....!

algı ve bilgeliğe bitliste 150 dönüm arazi ve yanına eşantiyon olarak 1 müfettiş verilmesi ve tüm bu arazilerin kroki ve projelerini çizip haritasını çıkartmasına...!

tuğrulbey ile pekte müsbet olmayan diyaloglarımızın tekrardan alevlenmemesi için
muhsin hocanın medinegenekon 3.dalgasında yer almamak adına bu görüşümü pas geçiyorum...


alınan kararların medinewebe hayırlı olmasını dileriz...

eğer beni muhatap almazsanız bidaha davos'a pardon medinewebe gelmem diyeyim...:)


fi emaniquda...

gülümseyen000
Ağzı-Açık000
alkış000

Yitiksevda 17 Eylül 2009 02:56

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
Merve yine belağatını konuşturmuşsun ne demek sen gel de biz sana tabii oluruz

Medine-web 17 Eylül 2009 03:55

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
bu konuda söyleyeceğimizi söyledik.
banladık.
yalvardık.
yakardık.
nasihat anlamında kardeşçe sohbet ettik.
neticede hala sorun varsa.
biz yorulduk Allaha havale ediyoruz.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Emekdar Üye 18 Eylül 2009 23:51

RE: sadece Türkçüler okusun bu şiiri!!!KÜRTLER OKUMASIN(!!!)
 
eyvAllah hocam...
yetkin bir kalemden ufuk açıcı özgün/açıklayıcı bir makale...evet000


SAAT: 19:03

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306