Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi YASEMİN ATAMAN,Açılış Tarihi:  22 Nisan 2011 (20:50), Konuya Son Cevap : 09 Temmuz 2014 (21:13). Konuya 5 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 22 Nisan 2011, 20:50   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
YASEMİN ATAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YASEMİN ATAMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11916
Üyelik T.: 02 Mart 2010
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:54
Mesaj: 487
Konular: 102
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Senin ile 12 Saat

Senin ile 12 Saat

Bayanlarımızın Aradıkları Evlilik Yaşantısından 12 Saatı
Beraber Okuyalım ve Düşünelim.

Gençlerimiz evliliğe adım atarken lütfen iyi düşünün, evlenmek için evlenmeyin!!!
Evliliğinizle evinizi cennet bahçesine çevirin,Allah'ın rızasını kazanın.
islamı yaşamaya çalışan bayanın,
aradığı evlilik nasıl olur hiç düşündünüz mü?



Bayanların Hayalinde ki Evlilik.


“ SENİN İLE 12 SAAT”

Bir akşam saati ki içinde SEN ve BEN olsak .Senin işten gelişini beklerken sıcak yuvamıza huzur ve bereket dolması için dua etsem.


Yorgun ve bitkin olarak gelecek olan seni rahatlatmanınyollarınıdüşünsem.Düşünürken dilimde Rabbimin zikri olsa.Kapının çalışıyla kalbim duracak, seni ilk defa görmenin heyecanını yaşasam.Gönlüm aşk ve muhabbetle dolsa.

Senin yalnız geldiğini bilmeme rağmen yanında EHLİ BEYTEN gelenler varmış gibi düşünüp sevinçten gözlerim dolsa. Buyur etsem heyecanla, gözlerinin içine baksam ve o gözlerde kaybolsam.
“SEN ve BEN” Bir buseyle geri dönsem.

Akşamın karanlığı evimize iyice çöktüğü bu saatte evimize muhabbet ve aşk kapıları açılsa . Sen elini yüzünü yıkarken soframız hazırlansa, O sofra ki bir tabak, bir kaşık,bir çatal baş köşeye fazladan konsa PEYGAMBER efendimizi(s.a.v) beklermiş gibi.Besmele ile başladığımız yemeğimizi sevgi ikramlarıyla süsleyip, şükür ile bitirsek.Sevgi dolu gözlerle bakışıp, bana seni;Sana beni veren ALLAH’a şükretsek.
“SEN ve BEN”


Yemekten sonra kahveler hazırlansa hatta ben kahve fincanlarını hazırlarken sen kahve yapsan . Gününün nasıl geçtiğini ,eve gelmeyi nasıl beklediğini anlatsan. Kahvelerimizi alıp salona geçsek…..
“SEN ve BEN”

Senin elinden zehirde olsa içilir derdin ya işte zehirde olsa bal gibi içiliyor. Çünkü aşkla yapılan her şey bal olur. Kahvelerimizi içerken dilinden ilahiler dökülmeye başlasa .O ilahiler ok gibi saplansa yüreğime.Rahmet kapıları açılsa,aşk ile gözlerimiz kavuşsa.Kalplerimiz HAKK dese gecenin sessizliğinde. “SEN ve BEN”

Peygamber efendimiz(s.a.v)eşinin dizine başını koyar, sevgi ile muhabbet edermiş .Sende dizlerime başını koysan, ellerim sevgiyle saçlarında gezse.Günün yorgunluğu yavaş yavaş üzerinden gitse. Çayımız demlenirken Yatsı Namazlarına hazırlansak. Öyle aşk ile hazırlansak ki abdestlerimizi Beytullah’ta zemzem ile alacakmışız gibi heyecanlansak. Aldığın abdestin her damlası yüzüne nur olsa, .”
İçim huzurla dolsa.




Namazlarımızı Mescidi Nebevide kılar gibi edep ile seccadelerimize dursak .Ufak bir kaçamak yapar gibi mutluluk tebessümü yollasan sen değil gözlerin anlatsa içindekileri. “SEN ve BEN”



Dualarımızı etsek. Ümmeti MUHAMMED için ,zülüm gören kardeşlerimiz için,vatanımız,milletimiz için,manevi yolların açılması, insanlığın bekası için demet demet dua etsen ve ben gözyaşlarıyla amin desem.” SEN ve BEN”


Namazlarımızı kılmanın huzuruyla seccadelerimizden kalkıp sevgiyle sarılsak salavatlaşsak, melekler bile imrense . Çaylarımızı içerken asr-ı saadetten bahsetsek, kitap okusak ilahi ile süslesek. Arada tartışsak,inatlaşsak. SEN desen ki, bizim inatlığımız sevgimizdendir. Gözlerinin içi gülse yaramaz çocuklar gibi. O gözlerin içindeki derin okyanusa dalsam, gönül evini seyretsem içim huzurla dolsa.

Nikahımızdan bahsetsek, ben biraz kızdırsam seni gıcıklık olsun diye. SEN yumuşak bir kızgınlık tonu ile haykırsan “nikahlımsan istediğini yapamazsın, benim istediğimi yapmak zorundasın. Bir yerde tek baş olur ,iki başlılık ayrılık demektir ”desen.Beni sahiplenmenin verdiği mutlulukla boynuna sarılsam ve desem ki;
Ben o nikahı verirken baş seni bildim .. Gözlerinin içi gülse gıcıksınnnn desen. “SEN ve BEN “ Bütün bunlar aşkın cilvesi olsa.

“Sensiz geçen saatlerde,
Kanıyor yüreğim.
Sensiz geçen saatlerde
Akıyor gözyaşlarım.
Sensiz geçen saatlerde,
Yanıyor bedenim.
Sensiz geçen saatlerde,
Gönül bağında
Bir can ağlıyor”

Böyle anlatsak hasretimizi birbirimize. Gözlerimizin muhabbeti dudaklarımızda noktalansa. SEVDA demek ölümüne sevmek ,SEVDA demek bir beden olmak, SEVDA demek gözlerinden gönlüne süzülmek, SEVDA demek yokluğunda yanmak, varlığında yine yanmak uğrunda ölmektir. “SEN ve BEN “

Huzurlu bir akşamdan sonra abdestlerimizi alıp odamıza çekilsek. Sevgini söylediğin yolladığın güllerin süslediği odamız ,mumlar ,
SEN ve BEN ALLAH katında nikahlı iki çift.

“ALLAH’ın aşkıyla,
Aşk ile sarılan iki beden
Nura dönüşmez mi?
Melekler onlara dua etmez mi? “

Geceninin bir yarısı sıcacık kocaman bir buseyle uyansam, kulaklarımı senin sesin okşasa.

---ALLAH’ın huzuruna duralım,rahmetini, bereketini,rızasını alalım deyip uykumu tatlı tatlı dağıtsan.Aşkla yataktan kalksak abdestlerimizi alsak.
“SEN ve BEN “



Namazlarımızı Beytullahta kılacak gibi coşsak,

Yönümüzü Kabe’ye dönsek, içimiz huzurla seccadeye dursak, Allah’a el açsak maddi ve manevi isteklerimizi , dualarımızı dile getirsek, gönlümüzdeki aşk ve muhabbetin artmasını istesek.Seccadelerimizde ALLAH’ı zikretsek öyle bir hal olsaki…..Allah’ın rahmeti, nuru üzerimize yağsa.
SEN ve BEN “Allah’a olan görevlerimizi yerine getirmenin huzuruyla yatağımıza dönsek.Sevgiyle sarılıp uykuya dalsak.” SEN ve BEN “


Derin ve huzur dolu uykumuzu sabah ezanı bölse. Beraber edep ile seccadelere koşsak. Seher saatinde gözyaşlarımızla, dualarımızı, salavatlarımızı , zikirlerimizi göğe yükselterek Rahmet deryasına dalsak, marifet pınarından içsek, muhabbet sırrına ersek. “ SEN ve BEN “

Artık gün ışığı odamıza yansıyor .Kahvaltı hazırlıkları ve işe gitme telaşı ile koştursak.Gecenin karını almış iki nikahlı olarak huzur ve mutlulukla kahvaltımızı yapsak.Seni uğurlarken sevgi, hasret ve hüzün çökse içime. Seni Allah’a emanet edip arkandan dua etsem. Akşam eve geliş saatine kadar evimi, kendimi ve ruhumu sana hazırlasam. İşte tam 12 saat yaşadığım
“SEN ve BEN “

Evet , SEN ve BEN dedim ya aslında yalan. Sen ve ben derken, yanımda hep O vardı. Gözlerine her baktığımda, adını her andığımda, sana olan muhabbetimde, aşkımda, düşüncelerimde, duygularımda, gözyaşlarımda, hasretimde, zikrimde ,yanında yatarken, seni sararken hep üçümüz vardık.
SEN ve BEN

yalan.



“O ,SEN ve BEN”
varmışız.
Eğer onun aşkı ve sevgisi gönlüme böyle doğmasa ben seni yüce bir sevgiyle sevemezmişim. Sana olan sevgimin yüceliği beni rabbime yaklaştırıyormuş.Her bakışın, her sözün, tebessümün , gülüşün, merhametin bana rabbimi hatırlatıyor.

Şimdi soruyorum size böyle eşlere sahip olsak hallerimiz değişmez mi? Kainat değişmez mi? Bakışlarımız ilaç, gönüllerimiz derya olmaz mı ? Eşlerimiz ve aşkımız nefsi emareye diz çöktürmez mi?

Böyle nikahlı eşlere can verilmez mi? Size Allah’ı hatırlatan, manevi destek olan, gönül pınarınızı coşturan, rahmet deryasına daldıran bir eşi ALLAH katında nikahlı eşinizi kaybederseniz ne hissedersiniz? Allah kaybedenlere sabır versin, yine Allah’ın izni ve rızasıyla geri döndürsün.

İnşallah sizler böyle eşlere sahipsiniz. Sahip olamayanlar için dualarımızı eksik etmeyelim, onlarda bu aşkı yakalasınlar ki nikahın anlamını öğrensinler. YOKSA sokakta ki hayvanlardan ne farkımız olur. Onlarda yiyor ,içiyor, çiftleşiyor

Aşk ve sevgi yürekten olmalı. Bir insan Allah’ı sevmedikçe ona gönül bağlamadıkça, eşinide gerçekten sevemez. Hem kendini hem eşini kandırır. Gönüllerimizi Rabbimize verirsek baktığımız , tuttuğumuz her şeyde onun sevgisini yaşarız. O sevgiyi yakalayan nikahlılar, beraber olmaya doyamaz, bitmesin gitmesin isterler.


Hakkınızı helal edin....
Yasemin Ataman

(Sen ve Ben Kıtabından alıntıdır.)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi YASEMİN ATAMAN 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Evrensel Tesbihat Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 1 2171 02 Nisan 2012 14:43
Kur'an'ın Tâviz ve Uzlaşmaya Bakışı Allah(c.c) YASEMİN ATAMAN 0 2011 14 Mart 2012 00:18
Tevhid Penceresinden Günümüz ve İnsanımız Tevhid Ve Şirk Konuları YASEMİN ATAMAN 0 1784 14 Mart 2012 00:09
Müslümanın müslümanlaşması Muhtelif Konular mahsun 2 2094 14 Mart 2012 00:06
Dünyevileşmek. Videolar/Slaytlar Beytül Ahzan 4 2172 10 Mart 2012 00:44

Alt 23 Nisan 2011, 00:25   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Senin ile 12 Saat

Sayın yazarımız çok önemli ve güzel bir konuya değinmişsiniz. İslam dini çekirdek aileye çok önem vermiştir. Çünkü sağlam akideye sahip bir aile sağlam olan bir toplumun temelini oluşturmaktadır. Sağlam ahlak ve akideye sahip olmayan toplumlar hem bu dünyada hem öbür dünyada iflah olmazlar.

Cenabbi Allah hem erkeğe hem kadına sorumluklar yüklemiştir. Eşler bu sorumlulklarını bilerek aileyi oluşturduklarında zürriyetleride o denli sağlam bir ahlak ve sağlam bir akideyle varlığını sürdürürler.

Fakat günümüzde maalesef aile yapılandırmalarımız peygamberin sünnetine uygunluk teşkil etmediğinden dolayı toplum olarakta pek rahat olduğumuz söylenemez. Bizler yüce rabbimizin emirleri doğrultusunda beyinlerimizi düzeltmedikçe aile yapımızı bu kaide üzere bina etmedikçe Allah’a karşı gerçek görevimizi yapmamış oluruz.

Gözümüzü batıya dikmiş medeniyet müreffeh toplum anlayışlarımızı onların kokuşmuş ahlak kurallarından almak onların aile yaşantılarına özenerek aile yapımızı çocuklarımızı onlar gibi yetiştirmek bizlerin adeta olmaz olmazları olmuştur. Günümüzde partiler seçim beyyanamelerinde batı endeksli bir hayat tarzı yaşatacaklarını vaad etmektedirler. Bizlerde Allah’ın kitabından bihaber olarak sanki bizlere çok güzel şeyler vaad ediyorlarmış gibi algılamaktayız.

Şunu düşünebiliyormusunuz aile yapısı açısından tamamen çökmüş nefislerini sonuna kadar ilahtaştırmış hayvani şehvetlerini sonuna kadar ön plana çıkarmış bir toplumun bize vereceği ne olabilirki. Genç kız erkek arkadaşı yada genç erkek kız arkadaşı ile annesi babası yanında sarmaş dolaş ön evlilik adına insanların birliktelikleri onlarda artık sıradan şeyler haline gelmiştir. Böylece aile yapıları bozulmuş nufüzları hızla azalmaktadır.

Çünkü gerek bayan gerek erkek evilik yapma çocuk sorumluluğunu yüklenme zahmetine girmek istememektedirler. Halbuki müslümanlar çocuk yetiştirmenin ibadet olduğunu bilir onu Allah’ın emir ettiği şekilde büyüttüğü takdirde ecir alacağının bilincindedir.

Müslüman güzel insan demektir. Dünyada olup biten her ne varsa Allah’ın ona verdiği basiretle analiz eder. Bakış açısını Allah’ın peygamberine emir buyurduğu şekilde Ayarlar. Yaşam tarzını aile yapısını O’nun peyganberinin sünnetine uygun düzenler gözünü müşriklerin kafirlerin hayat tarzına dikmez. Bizlerin müslüman olma iddiamız eğer varsa ise başı buyruk düşünemez ve başı buyruk yaşayamayız.
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla
Alt 25 Nisan 2011, 14:04   Mesaj No:3
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:mahsun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13707
Üyelik T.: 12 Nisan 2011
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 127
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Senin ile 12 Saat

al kış000


SEN ve BEN

yalan.


“O ,SEN ve BEN”

varmışız.


diyecek söz bulamadım süper bir paylaşım ellerinize sağlık
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Nisan 2011, 17:08   Mesaj No:4
Medineweb Kıdemli Üyesi
serpil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:serpil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 43
Üyelik T.: 03 Temmuz 2007
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:38
Mesaj: 316
Konular: 35
Beğenildi:16
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Senin ile 12 Saat

hayali bile olsa güzel bir ziyafet idi.
Alıntı ile Cevapla
Alt 28 Aralık 2011, 03:38   Mesaj No:5
Medineweb Sadık Üyesi
Ravza'm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Ravza'm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14629
Üyelik T.: 18 Kasım 2011
Arkadaşları:24
Cinsiyet:
Memleket:Sinop
Yaş:31
Mesaj: 324
Konular: 50
Beğenildi:39
Beğendi:0
Takdirleri:61
Takdir Et:
Standart Cevap: Senin ile 12 Saat

Ne güzelde anlatmışsın.
Kıskandım.
Rabbim böyle bir hayat yaşamayı nasib eder.
__________________
Ve Hayat... Herseye Rağmen Değil ! ALLAH'a Kul Olunca Guzel. . . !! ♥
Alıntı ile Cevapla
Alt 09 Temmuz 2014, 21:13   Mesaj No:6
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:sonil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 42575
Üyelik T.: 07 Mayıs 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:bayan
Memleket:zonguldakereğli
Mesaj: 13
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:5
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Senin ile 12 Saat

RABBİM herkeze böyle bi eş ve bu denli güzel olabilmeyi nasip etsin... AMİNNNNNN
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Bir Oda Bir Saat Sesi Mihrinaz Şiir Dinletileri 1 13 Eylül 2023 09:59
Saat kaç? Nebevi Sevda Bilmece ve Bulmacalar/Zeka Oyunları 5 19 Eylül 2020 12:09
Saat 9'u 5 geçe YaŞuHa Muhtelif Konular 0 12 Kasım 2013 20:02
Efendimizle 24 Saat NUR Peygamberler(a.s) 1 11 Şubat 2008 20:24
1 saat 15 dakika iklimya Fıkralar-Hikayeler 1 14 Ocak 2008 23:24

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.