Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi MusabBinumeyr,Açılış Tarihi:  02Haziran 2012 (21:35), Konuya Son Cevap : 22 Kasım 2022 (18:52). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen su damlası
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 02Haziran 2012, 21:35   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
MusabBinumeyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:MusabBinumeyr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13855
Üyelik T.: 22 Mayıs 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:
Memleket:Güneşin Doğduğu YerdeN..
Yaş:37
Mesaj: 745
Konular: 254
Beğenildi:50
Beğendi:0
Takdirleri:160
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Seccademi hep sana doğru sererdim

Seccademi hep sana doğru sererdim



Ellerinde cüz taşıyan küçük bir çocukken daha, öğretmişti Yaradan bana aşkı.


O vakitler şehlâ gözlerinden yağardı ikindi yağmurları. Ben hep seni ıslanırdım kalabalık caddelerde. Çocuktum ve ürperirdim aşktan. Daha önlüğünü bile kendine yakıştıramayan ben, nasıl yakıştırırdım seni ömrüme. Okulun bahçesinde kuşlar cıvıldardı, ben hep onlardan dinlerdim sana dair şarkıları. Utanırdım, birbirine su içiren mesrûr güvercinlerden. Sen düşerdin aklıma, korkardım.

Hocam Elif derdi, ben seni okurdum cüzünden. Nûn derdi, düşerdi körpe gönlüm cennetler akan yüzünden. Seni şeddelerdim içimin kitabelerine, ne vakit aşk dese biri. Seninle cezimlerdim kirpiklerime düşen hayalini. Bir Lâmelif gibiydin içimde, çeksem bitecekti sanki aşkın elifbâsı. Düşecek gibi olurdum gözlerinden, korkardım.

Çocuktum ve saftım. Sen küçümen adımlarla arşınlarken yolları, ben hep yollarına dökerdim ekmek tanelerini. Ayak bastığın yollardan gitmek ve hep sana dönmek için. Ama hep kaybolurdum yokluğunun ikliminde. Issız bir dere yatağında, balıklara ezberletirdim adını. Suya düşen yüzüme küserdim, sana benzemiyor diye. Ben sana benzemekten, korkardım.

Seccademi hep sana doğru sererdim ve bilmezdim bunun Allah'ın gücüne gideceğini. Kıblem sen olurdun ve sana doğru uçururdum kanatsız martıları. Seni okurdum namazımda, seninle alırdım aşkın tekbirini. Çok sonra öğrendim el bağlamayı, kıyama durmayı, Allah'ı anmayı, günahı ve hayayı. Ben sana dua etmekten, korkardım.

Baban çarşıdan gelirdi ellerinde küçük nar taneleriyle. Parlardı ansızın gözlerin ve yumuk yumuk ellerini çırpardın sevinçle. Gönlüme metruk nehirler akardı sen gülünce. Bir narı kalbinden böler ve kurak çöllerde su arayan bedevi edasıyla yerdin. İçim ezilirdi ve bilmezdi kimse hüznümü. Bir nar tanesinin içine binlerce kez gözlerini kazırdım. Sen nar tanesini kırınca, gözlerine yaş geldi sanar, korkardım.

Çok sonra öğrendim ağlamamayı. Kitaplara vururdum kendimi, sen ışıklı caddelerde vaktin ipliğini hüzne dolarken. İçimde fırtınalar kopardı lâkin yaklaşamazdım sana. Ürkek bir ceylan gibi geçerdim yanından ve sen farketmezdin beni. Sana Allah'ın kalbime indirdiği tertemiz aşkı bağırasım gelirdi. Ama ben sana seslenmekten, korkardım.

Annen sana çeyiz düzerdi ve ben neşelenirdim. Hüzün ve yalnızlık olurdu mihrim ama yeterdi bana dünyanın tüm güzelliklerinin sana bohçalanması. Cennet'e tek sen gireceksin sanırdım o zamanlar, mutluluk sana adanmış bir ayetti düşümde. Oysa hâfızın olamadım hiçbir zaman. Ben seni ezberlemekten, korkardım.

Şiirler yazardım geceleri ve besmeleden sonra adın gelirdi dudağıma. Seni anmasam kabul olmayacaktı sanki abdestim. Ben hep seninle gusullenirdim dünyanın kirinden. Ayak izinden alırdım teyemmümü ne vakit susuz kalsam. Bilmezdim aşkı Allah'ın elinde tuttuğunu ve bilmezdim aşkın baş harfinin haya olduğunu. Ben seni günaha çağırmaktan, korkardım.

Sessiz olurdu ırmaklar ve saklardı aşkını deniz kızlarından. Bende öyleydim. Seninle dolup taşardım ama sen habersiz olurdun varlığımdan. Seni ben hayatta tutardım, seninle yıkardım azgın suları, sen bilmezdin. Sana, şadırvandan sıçrayan rahmet zerreciklerinin bir kelebeğin kanadından süzülüşü gibi bakardım. Sen kanatlarını çırpıp uzaklaştırırdın beni. Ben sana yakın olmaktan, korkardım.

Başörtünü çekiştirirken daha bir severdim seni. Daha bir severdim kalabalıklardan geçerken öne eğilen başını. Aynalarda gizlice elbiseni düzeltmeni, sokaklardan mahzun yüzüne dolan masum bakışlarınla geçmeni, ellerinde taşıdığın kitapları namusun gibi taşımanı, daha bir severdim. Girdiğin bütün kütüphanelerin müdavimi olurdum ve baktığın her kitabı kutsalım bilirdim. Sana gölgenden bile daha yakın olduğumu söylemek isterdim. Ama ben sana açılmaktan, korkardım.

Annenle gezerken görürdüm çarşıda. Bir beyaz gelinliğe gidince gözlerin, ağlardım bir apartman kenarında sessizce. Düğün davetiyen gelirdi evimize ve ben çocukça bir inançla ismimi yazardım isminin yanına. Değişmezdi hiçbirşey ama bir kağıdı değiştirip mutlu olacak kadar severdim seni. Severdim sende olan ne varsa ve sana dair ne verdiyse Allah. Misafirliğe gelirdin helalinle ve sana gözükmekten haya ederdim. Ben sana haram olmaktan, korkardım.

Ben seni hep uzaktan sevdim. Yorgun akşamlarda tüten hüzünlerle yazdım adını duvarlara. Uzaktan sev derdi bana Rabbim, uzaktan sev ki; aşkın imana dönüşsün. Ben seni yüreğimde kor gibi bir imanla severdim. Cennete gitmene yeter sanırdım göğsümde alevlenen tertemiz aşk. Ben sana engel olmaktan, korkardım.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi MusabBinumeyr 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Bİr fİrakın ardından Makale ve Köşe Yazıları YaŞuHa 1 2454 09 Aralık 2013 21:01
Hikaye okumakta fayda var Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler GÖKCEN_AZRA 2 2347 25 Kasım 2013 13:27
Köle Olabilmek Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler mehmet akif2 2 2410 17 Kasım 2013 12:01
Nereye atıyorsun adımlarını /medineweb Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler su damlası 3 2524 17 Kasım 2013 11:50
Suriyeli Kardeşimizin Feryadı Videolar/Slaytlar YaŞuHa 1 1841 10 Kasım 2013 12:57

Alt 22 Kasım 2022, 18:52   Mesaj No:2
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.602
Konular: 696
Beğenildi:8178
Beğendi:9397
Takdirleri:26189
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Ben seni hep uzaktan sevdim. Yorgun akşamlarda tüten hüzünlerle yazdım adını duvarlara. Uzaktan sev derdi bana Rabbim, uzaktan sev ki; aşkın imana dönüşsün. Ben seni yüreğimde kor gibi bir imanla severdim. Cennete gitmene yeter sanırdım göğsümde alevlenen tertemiz aşk. Ben sana engel olmaktan, korkardım..
Esma_Nur beğendi.
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Sert laf ama doğru laf Kara Kartal Satır Arası Birkaç Kelam 14 21 Aralık 2023 13:13
Hangisi Doğru Kara Kartal Komik Paylaşımlar 8 29 Mart 2021 21:28
Sevda Sana Hasret Sana Vuslat Sana Sevgili su damlası Şiirler ve Şairler 4 31 Ocak 2017 10:40
Doğru olmak YASEMİN ATAMAN Serbest Kürsü 1 12 Ağustos 2014 01:31
Dosta doğru gün ışığı Şiirler ve Şairler 1 31 Temmuz 2014 14:48

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.